Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@09:17:02 GMT

ملخ‌ها به تهران رسیدند

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۰۲۱۴

معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور گفت: سطح مبارزه با آفت ملخ بومی در سال ۱۴۰۰ در حدود ۵۵۰۰۰ هکتار گزارش شده است و هم اکنون ۸ استان درگیر مبارزه با این نوع آفت هستند. ناطقان: مسعود لطیفیان درباره آخرین وضعیت آفت ملخ بومی در کشور، اظهار کرد: در سالجاری مبارز با ملخ‌های بومی در سطحی در حدود ۵۵۰۰۰ هکتار در حال انجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: بر اساس گزارش‌ها تا کنون ۸ استان درگیر مبارزه با ملخ‌های بومی شده‌اند.

لطیفیان این ۸ استان را گیلان، زنجان، قزوین، کردستان، تهران، اردبیل، آذربایجان غربی و گلستان نام برد.

وی  افزود: در سه استان گیلان، زنجان و قزوین پوره ملخ‌های بومی غالبا مراکشی بوده و در سن ۴،۵ و بالدار نسل جدید با جمعیت بالا هستند که عملیات ردیابی و مبارزه با اکیپ‌های ردیابی و مبارزه سازمان در حال انجام است.

وی سطح مبارزه در استان گیلان را ۱۴۰۰۰ هکتار، زنجان را ۲۰۳۵۰ هکتار، قزوین را ۱۲۰۰۰ هکتار و در استان گلستان ۱۵۰۰ هکتار و اردبیل را ۵۰۰ هکتار اعلام کرد.

 لطیفیان گفت: مبارزه در این استان‌ها ادامه دارد و پیش بینی می‌شود این سطوح افزایش خواهد داشت.

وی تصریح کرد : علاوه بر استان‌های نام برده در تهران نیز در سطح ۵۸۰ هکتار پوره‌های ملخ مراکشی ظاهر شده‌اند که بیشتر پوره سن یک، دو و سه هستند و مبارزه با آن‌ها ادامه دارد.

 لطیفیان با تاکید بر اینکه در برخی دیگر از استان‌های کانونی ملخ‌های بومی، کپسول‌های تخم درحال تفریخ و پوره‌ها در حال ظهور هستند، افزود: در تمامی این مناطق درگیر در این استان‌ها نیز عملیات پایش و ردیابی در حال انجام است و در زمان نیاز مبارزه آغاز خواهد شد.

وی با بیان اینکه  هم اکنون استان کردستان در گیر ملخ‌های شاخک بلند بدون بال جنس اوارویستا و پلی سارکوس است، افزود: مبارزه با پوره ملخ‌های شاخک بلند بدون بال جنس اوارویستا و پلی سارکوس در شهرستان‌های سروآباد، بانه و مریوان استان کردستان در حال انجام هست که سطح مبارزه تاکنون به ۳۶۵۰ هکتار رسیده است.

 لطیفیان پیش بینی کرد؛ در سال جاری  این سطح تا ۱۰۰۰۰ هکتار افزایش یابد.

وی اظهار کرد: این نوع ملخ  در آذربایجان غربی نیز دیده شده که در سطح ۶۰۰ هکتار مبارزه با ملخ شاخک بلند اوارویستا در ارتفاعات و مراتع سردشت آغاز شده است.

منبع: ایلنا برچسب ها: ملخ ها ، تهران ، آفت

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ملخ ها تهران آفت ملخ های بومی حال انجام استان ها ملخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۰۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات سازمان بوستان‌ها برای مبارزه با سفیدبالک‌ها در فصل بهار

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران درباره مبارزه با آفت سفیدبالک توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش ایسنا،‌ علی محمد مختاری اظهار کرد: افزایش شهرنشینی و رشد جمعیت در کلان شهرهایی نظیر تهران و وجود آلودگی‌های زیست محیطی در این کلان شهرها، نیاز به فضای سبز و گسترش آن را به عنوان یکی از مهمترین عوامل موثر در کاهش آلاینده ها مطرح می کند.

وی افزود:  آفات و بیماریها یکی از عوامل خسارت برای فضای سبز شهری هستند که در صورت عدم کنترل می توانند سالانه خسارت جبران ناپذیری را وارد سازند. از این رو یکی از مسائل پر اهمیت در حوزه نگهداری و حفظ فضای سبز شهری حفاظت از گیاهان در برابر خسارت آفات و بیماریها است که یکی از چالش های حائز اهمیت برای دست اندرکاران فضای سبز شهری است. سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران در راستای حفاظت از محیط زیست و درختان در برابر آفات و بیماریهای موجود ، اقدام به انجام مدیریت تلفیقی با آفات و بیماریها (IPM) نموده که مقابله با آفات و بیماری‌ها تنها از طریق مبارزه تلفیقی و مکانیکی و بیولوژیکی انجام می پذیرد و در موارد حساس از سموم گیاهی استفاده می‌شود که برای عموم شهروندان و محیط زیست مضر نباشد.

وی با تاکید بر اینکه سال های اخیر به دلیل افزایش بیماریهای ناشی از آلودگی‌ها، گرم شدن کره زمین، نبود زمستان های سرد تا حد زیادی بیماری های موجود در فضای سبز را افزایش داده است، ادامه داد: بیماری‌های مهمی همچون سفیدک ها، شانکرها و آفاتی همانند سفید بالک، سوسک برگ خوار نارون پسیل، زیتون سوسک چوبخوار و پوستخوار، شته و.... در این کلان شهر شیوع یافته اند که با انجام اقدامات تلفیقی مهار و تحت کنترل قرار میگیرند.

مختاری در ادامه برخی از آفات و بیماریهای شایع در فضای سبز شهر تهران را معرفی کرد و گفت: سفید بالک ها علائمی در زیر برگها و اطراف رگبرگها گیاه میزبان (توت زیتون) هستند و از شیره گیاه مکیده و از خود ماده چسبناک عسلک بجا می گذارند.

بنا براعلام سایت شهر، وی درخصوص روش‌های مبارزه با سفید بالک‌ها هم تصریح کرد: این کار دو روش دارد؛ مکانیکی و زراعی و از طریق پایش مستمر با نصب کارت و نوارهای زرد، آبشویی مستمر و منظم، روغن پاشی بهاره، حذف و امحاء پاجوش‌ها و تنه جوش ها و سرشاخه های آلوده، تغذیه و کوددهی و مواردی از این دست انجام می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟
  • خطر ۷ نوع آفت در کمین درختان تهران | نحوه مبارزه شهرداری با این خطرات
  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما زودتر آغاز شود
  • اقدامات سازمان بوستان‌ها برای مبارزه با سفیدبالک‌ها در فصل بهار
  • رویداد بزرگ دشت غذا در تهران برگزار شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • پیش بینی برداشت بیش از سه هزار تن انگور امسال از تاکستانهای مهاباد
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین