Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-01@17:30:38 GMT

اپیدمی جدیدی به نام «واکسن خواری» در مدیریت شهری

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۲۲۳۳

پدیده واکسن خواری یکی از اتفاقات جدیدی است که در مدیریت شهری در حال گسترش است.

خبرگزاری میزان_کرونا ویروس در کشور همچنان می‌تازد و بسیاری از مردم قربانی این ویروس منحوس می‌شوند و روزانه بسیاری دیگر را مبتلا و راهی بیمارستان می‌کند؛ با این حال از اسفند ماه سال گذشته بود که خبر ورود واکسن به کشور باعث شد تا بسیاری از مردم نسبت به مقابله با این بیماری و واکسینه شدن امیدوار شوند؛ اما اولویت پس از ورود واکسن به کشور با افراد سن بالا و دارای بیماری زمینه ای بود و سپس مقرر شد افرادی که مشاغل پر خطر دارند واکسینه شوند؛ یکی از نمونه شغل هایی که قرار بود واکسن مقابله با کرونا را دریافت کنند پاکبان‌ها بودند اما طولی نکشید که به جای پاکبان‌ها برخی از مدیران شهری اقدام به واکسینه کردن خودشان کردند و همین موضوع باعث شد پدیده «واکسن خواری» ظهور کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه چیز از آبادان آغاز شد

در واقع  پدیده واکسن خواری یا استفاده از واکسن گروه های اولویت دار توسط برخی از مدیران شهری از شهرداری آبادان شروع شد درست در فروردین ماه امسال بود که موضوع سو استفاده از سهمیه واکسن کرونای پاکبانان شهرداری آبادان از سوی برخی مدیران این شهرداری با واکنش گسترده مردم روبرو شد    موضوعی که باعث شد تا بسیاری از رسانه ها به آن بپردازند و در ادامه خبر واکسن زدن خارج از نوبت مدیران شهری در علی آباد کتول رسانه ای شد.

 متخلفان برکنار شوند

اما هنوز ماجرای تزریق واکسن خارج از نوبت مدیران شهری آبادان و علی آباد کتول تمام نشده بود که خبری دیگر در تهران باعث شد تا پدیده واکسن خواری بیشتر ظهور کند؛ در این خبر آمده بود که تعدادی از مدیران شهری و کارمندان شهرداری  تهران خارج از نوبت واکسن کرونا دریافت کرده و از سهمیه پاکبانان استفاده کردند؛ مجید فراهانی  عضو  شورای شهر تهران در واکنش به تزریق واکسن پاکبان‌ها به کارمندان شهرداری در منطقه ۶ تهران گفت: حدود ده روز پیش تذکری به شهردار تهران دادم و درخواست کردم اسامی دریافت کنندگان واکسن برای شفافیت در سامانه شفاف منتشر شود. 

وی ادامه داد: پیش بینی می‌شد با توجه به اینکه برخی از پاکبان‌ها از شهروندان تبعه افغانستانی هستند، ممکن است خودشان واکسن نخواهند و یا به هر دلیلی سهمیه آن‌ها به افراد غیر داده شود. در نتیجه برای جلوگیری از این اتفاق درخواست انتشار اسامی را به شهردار تهران دادم. 

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران گفت: دیروز خبری منتشر شد که در یکی از مناطق این تخلف اتفاق افتاده و در پی آن نامه‌ای به شهردار تهران ارسال و در این نامه از شهردار تهران درخواست کردم متخلفان به مراجع قضائی معرفی شوند و اسامی آن‌ها در سامانه شفافیت منتشر و کسانی که تخلف کردند، برکنار شوند. 

فراهانی در پاسخ به این سوال که شنیده شده در دیگر مناطق نیز این اتفاق رخ داده است، گفت: هرجایی که تخلف شده باید برخورد محکم صورت گیرد و متخلفان برکنار و از این پس حتما نام دریافت کنندگان در سامانه شفافیت ثبت شود.

عضو شورای شهر تهران: تزریق واکسن سهمیه پاکبانان به مدیران و برخی کارکنان خیانت است

به دنبال این اتفاق دیگر اعضای شورای شهر نیز واکنش نشان دادند، الهام فخاری عضو شورای شهر تهران در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: درحالی که واکسینه‌ی پاکبانان و نیروهای خدماتی شهری هنوز تکمیل نشده، و شهرداری هیچ برنامه‌ای برای دورکاری منظم کارمندان و خدمت‌دهی اینترنتی به .شهروندان ندارد

وی در ادامه گفت: تزریق واکسن سهمیه پاکبانان به مدیران و برخی کارکنان خیانت است. شهردار تهران باید قاطع با خاطیان برخوردکند و به مردم گزارش دهد.

واکنش شهرداری تهران چه بود؟

 اما شهردار تهران نیز در همان ابتدا نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و پیگیر ماجرا بود؛ در ادامه پیرو دستور شهردار تهران مبنی بر رسیدگی به موضوع واکسیناسیون کرونا در شهرداری تهران و اهمیت پاسخگویی شفاف و فوری به شهروندان و افکار عمومی ؛ رسیدگی به  این موضوع با حضور مسئولین ذیربط شهرداری تشکیل شد؛ پس از بررسی ها مشخص شد تاکنون تعداد محدودی واکسن برای تزریق به نیروهای خط مقدم مبارزه با کرونا اعم از پرسنل بهشت زهرا(س) ، پاکبانان، پرسنل پسماند و ... (که شامل نیروهای عملیاتی و اداری مرتبط با مشاغل پرخطر خدمات شهری میباشند اعم از زن و مرد) از طریق وزارت بهداشت تخصیص داده شده است که از این تعداد هیچ یک از مدیران شهرداری تا رده۴ مدیریتی تزریقی انجام نداده‌اند. 

همچنین پس از بررسی ها مشخص شد یک نفر از مسئولان نواحی اقدام به تزریق واکسن از سهمیه فوق الاشاره نموده است که امروز به همراه ۳ نفر از همکاران ذیربط در ناحیه از سمتهای خود عزل شدند.

این در حالی است که در بررسی ها مشخص شد توزیع سهمیه فوق الاشاره در یکی از مناطق منطبق بر پروتکلهای مصوب نبوده است و لذا معاون و رییس خدمات شهری منطقه بدلیل اهمال در نظارت و عدم رعایت پروتکل ها عزل و به مراجع نظارتی معرفی شدند؛ برای پیشگیری از رخ دادن چنین تخلفاتی مقرر شد اسامی کلیه بهره‌مندان از واکسن در سایت شفاف شهرداری تهران بارگذاری شود و پروتکل سخت‌گیرانه تزریق با نظارت فنی شرکت شهر سالم و حراست کل شهرداری تهران اعمال شود.

شفاف سازی چاره کار است

با این حال به نظر می‌رسد که باید مدیریت شهری نسبت به واکسینه شدن گروه‌های پر خطر خود حساسیت بیشتری داشته باشد و با متخلفان در این زمینه برخوردهای لازم را داشته باشد،  از سوی دیگر لزوم سامانه شفافیت در زمینه واکسیناسیون افراد بیش از قبل احساس می شود موضوعی باید خیلی قبل تر نسبت به آن ورود می شد.

بیشتر بخوانید:آخرین اخبار شهری را اینجا بخوانید

انتهای پیام/

برچسب ها: واکسن کرونا تهران کرونا درمان بیماری

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: واکسن کرونا تهران کرونا درمان بیماری شورای شهر تهران شهرداری تهران شهردار تهران واکسن خواری مدیران شهری سامانه شفاف تزریق واکسن پاکبان ها باعث شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۲۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان

 به گزارش  تابناک به نقل از گاردین، اولین واکسن سفارشی مبتنی بر فناوری «ام‌آر‌ان‌ای» برای بیماران مبتلا به ملانوما، کشنده‌ترین سرطان پوست، در بریتانیا آزمایش شد.
 

 دکتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، گفت که این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن یک نئوآنتی ژن درمانی فردی است. این برای تحریک سیستم ایمنی طراحی شده است تا بتواند با نوع خاصی از سرطان و تومور بیمار مقابله کند.

شاو گفت: «این یک درمان کاملاً فردی است و از برخی جهات بسیار هوشمندانه‌تر از یک واکسن است». واکسن «سفارشی» به این معنا است که آن را برای بیماری که آن را می‌زند طراحی می‌کنند و ممکن است برای بیمار بعدی مؤثر نباشد. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن بیمار هماهنگ است و به سیستم ایمنی او آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی را برای حمله به آنتی‌ژن‌ها یا پادگن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی این درمان سفارشی، نمونه تومور بیمار برداشته می‌شود و دی‌ان‌ای آن را توالی‌یابی می‌کنند که هوش مصنوعی نیز در این فرآیند نقش دارد.

داده‌های فاز ۲ نشان داد که احتمال مرگ یا بازگشت سرطان بعد از سه سال در افراد مبتلا به ملانوم‌های پرخطر که همراه با ایمونوتراپی کیترودا تزریق شده بودند در مقایسه با افرادی که فقط کیترودا دریافت کردند، تقریباً نصف (۴۹%) بود.

نحوه استفاده این واکسن برای بیماران به این صورت است که ۱ میلی گرم از واکسن MRNA را هر سه هفته برای حداکثر ۹ دوز و ۲۰۰ میلی گرم کیترودا هر سه هفته (حداکثر ۱۸ دوز) برای حدود یک سال دریافت می‌کنند.

تاریخچه تولید واکسن «ام‌آر‌ان‌ای»
تولید «ام‌آر‌ان‌ای» و تزریق آن در بدن بیش از سی سال قدمت دارد. ساخت واکسن معمولا ده تا پانزده سال طول می‌کشد، اما با همه‌گیری کرونا، فرآیند تولید واکسن شتاب گرفت و به لطف پژوهش‌هایی که پیشتر بر روی سرطان انجام شده بود، یک سال بیشتر طول نکشید. همین، پژوهشگران را تشویق کرد تا امیدوارانه به تولید این واکسن‌ها برای درمان و پیشگیری از دیگر بیماری‌ها از جمله سرطان ادامه دهند.

دو نوع واکسن پیشگیری از سرطان وجود دارد که توسط سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا تأیید شده‌اند؛ واکسن «اچ‌پی‌وی» که از فرد در برابر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) محافظت می‌کند. اگر این ویروس برای مدت طولانی در بدن بماند، می‌تواند باعث ایجاد برخی از انواع سرطان شود.

واکسن دیگر «هپاتیت بی» است که از فرد در برابر این ویروس که می‌تواند باعث سرطان کبد شود محافظت می‌کند.

واکسن‌هایی که سرطان را درمان می‌کنند از روشی درمانی به نام ایمونوتراپی بهره می‌برند که کارشان تقویت و آموزش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان است. پزشکان به افرادی که سرطان دارند واکسن درمانی می‌دهند تا هر سلول سرطانی را که پس از پایان درمان در بدن باقی مانده است از بین ببرند و یا از رشد یا گسترش تومور جلوگیری کنند.

دیگر خبرها

  • قرار است در پارک‌های تهران هتل بِروید یا چرخه رانت‌خواری بچرخد؟/ «شهرداری همان هتل نیمه‌کاره را بسازد، چرا می‌خواهد هتل جدید بسازد؟»
  • دانشگاهیان برای رفع نیازهای پژوهشی شهرداری اصفهان مشارکت کنند
  • «شهرگاه» تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست
  • ۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است
  • عملکرد مدیریت شهری خوی با کلانشهرهای کشور قابل مقایسه است
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • تقدیر استاندار کرمان از اقدام مدیریت شهری رفسنجان/ دهه هشتادی‌ها مدیران فردای جامعه هستند
  • مشارکت دهه هشتادی‌ها در مدیریت شهری استمرار اندیشه بنیانگذار انقلاب است
  • ۱۰۴۰ دهه هشتادی پای کار محلات رفسنجان