Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@23:47:10 GMT

فخر میراث فرهنگی قزوین قامت راست کرد

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۲۶۰۹

فخر میراث فرهنگی قزوین قامت راست کرد

به گزارش ایرنا، بقعه امامزاده حسین ابن علی ابن موسی الرضا(ع) به عنوان شاخص ترین مکان مذهبی و مهم ترین بنای زیارتگاهی قزوین، از باشکوه ترین بناهای تاریخی این شهر کهن نیز به شمار می رود که جلوه گاه معماری و هنر ایرانی اسلامی در دوره های مختلف تاریخی از جمله صفویه و قاجاریه است، هرچند شواهد تاریخی بیانگر وجود حرم و ضریح پیش از این تاریخ را نیز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بقعه متبرک امامزاده حسین (ع) قزوین در سال ۱۳۱۴ به عنوان دویست و سی و نهمین اثر تاریخی کشور در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و سومین بنای ثبتی قزوین پس از مسجد جامع عتیق و مسجد النبی (ص) به شمار می رود.

ابن بنا علاوه بر اینکه پایگاهی مهم برای برگزاری آئین های مذهبی و معنوی قزوینی ها به شمار می رود، به دلیل قدمت بالا و شکوه قابل توجه اش معمولا مورد توجه گردشگرانی که به قزوین سفر می کنند، نیز قرار می گیرد.

پیش از اجرای عملیات مرمت و استحکام بخشی بام و پی این بقعه متبرکه که در نزد قزوینی ها به شاهزاده حسین(ع) شهرت دارد، دوستداران میراث فرهنگی و دغدغه مندان این حوزه نگرانی های جدی در خصوص احتمال آسیب دیدگی بیشتر این بنا و اتفاقات ناخوشایند پیرامون آن داشتند و برخی رسانه ها نیز با انتشار تصاویری از ترک خوردگی دیواره های این بنا منتشر و نسبت به آسیب دیدگی های بیشتر در آن ابراز نگرانی کرده بودند.

توجه و رسیدگی مناسب به این بنای فاخر و باشکوه همچنین خواست بسیاری از شهروندان دارالمومنین قزوین بود که بالاخره به آن جامه عمل پوشانده شد.

اهمیت مرمت و استحکام بخشی این بنا تا جایی بود که وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سال گذشته از آن بازدید کرد و دستوراتی را در خصوص مرمت مناسب و تسریع در این این اقدام صادر کرد.

حالا با استحکام بخشی بقعه امامزاده حسین(ع) قزوین می توان امیدوار بود که این بنای باشکوه و فاخر تاریخی و مذهبی برای نسل های آینده نیز به یادگار باقی خواهد ماند و همچنان فخر معنوی این دیار کهن می ماند.

مرمت بقعه امامزاده حسین(ع) قزوین، جزو منحصر به فردترین طرح های مرمتی کشور

علی نصیری مدیر پروژه مرمت بقعه امامزاده حسین (ع) قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: فاز نخست عملیات جامع مرمت و ساماندهی این بقعه متبرکه شامل استحفاظ بخشی از طریق نصب داربست فلزی و جک و شمع گذاری و سبک سازی بام بود که انجام شد.

مدیر این پروژه گفت: فاز بعدی این عملیات شامل استحکام بخشی بام و تقویت پی و بهسازی گنبد بود که با موفقیت در حال انجام است.

این کارشناس مرمت بناهای تاریخی ادامه داد: در این مرحله  همچنین پشت بام ترمیم و زیرسازی شد و چهار طرف بنا میل کشیده شد تا از انحراف آن به سمت حیاط جلوگیری شود.

نصیری با بیان اینکه بخشی از دیواره های ضلع شمالی و شرقی صحن براساس بررسی های انجام شده در دوره قاجار به عرض های ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر دچار ترک خوردگی شده بودند و در آن زمان به شکل ناقص و نامناسب مرمت شده بودند،افزود: این دیواره ها قفل و بست شده و با تزریق بتن ترمیم شدند.

مدیر پروژه مرمت بقعه امامزاده حسین (ع) قزوین با بیان اینکه مرمت این بقعه به دلیل عمر بالای بنا نیازمند محاسبات دقیق، دقت کار بالا و حساسیت خاصی است، گفت: مرمت این بقعه متبرک یکی از منحصر به فردترین عملیات مرمتی بناهای تاریخی در کشور به شمار می رود چرا که کمتر شاهد اجرای طرح های مرمتی با چنین حجم گسترده و پیچیده ای از کار هستیم.

نصیری یادآور شد: در اجرای عملیات مرمت بقعه امامزاده حسین (ع) از دانش و توان فنی معماران؛ استادکاران و مهندسان بومی و قزوینی بهره گرفته شد 

مدیر پروژه مرمت بقعه امامزاده حسین (ع) قزوین در ادامه خاطرنشان کرد: با اجرای عملیات مرمت و استحکام بخشی این بقعه متبرکه دیگر نگرانی و دغدغه ای بابت آسیب و یا تخریب این بنای فاخر و باشکوه تاریخی وجود ندارد.
 

فاز نهایی مرمت امامزاده حسین(ع) قزوین در دستور کار

احسان نورانی معاون میراث فرهنگی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: بقعه امامزاده حسین (ع) از کهن ترین بقاع متبرکه کشور به شمار می رود که ضریح چوبی آن مربوط به سال ۸۰۶ هجری است و بنای بقعه نیز بخشی متعلق به دوره صفویه بوده و بخشی نیز به دوره قاجاریه اختصاص دارد.

این مسوول گفت: صحن این امامزاده دارای چهار درب شامل ۲ درب اصلی در شمال و جنوب و درهای کوچک در ضلع غربی و شرقی است که ورودی ها با کاشی کاری ها، نقوش هندسی و مناره های کوچک تزئین شده اند و در میان صحن نیز حجره و ایوان چه هایی قرار داشته که مربوط به دوره قاجاریه هستند.

آینه کاری ها، کاشی کاری ها و گچبری ها، طاق نماها و مقرنس های صحن این بقعه متبرکه نیز جزو شاهکارهای معماری ایرانی و اسلامی به شمار می روند و چشمان هر بیننده ای را به خود خیره می کنند.

این مسوول گفت: عملیات مرمت و استحکام بخشی به بنای امامزاده حسین (ع) سال گذشته با مشارکت ادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و اوقاف و امور خیریه استان آغاز شد.

نورانی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۵ میلیارد ریال برای مرمت این بقعه متبرکه در دور جدید عملیات مرمتی اعتبار صرف شده است، اظهار داشت: تهیه و اجرای طرح مطالعاتی مرمت با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و تامین اعتبارات مورد نظر نیز با اداره کل اوقاف و امور خیریه قزوین بود.

نورانی همچنین گفت: امیدواریم کارهای باقی مانده از عملیات فاز دوم مرمت بقعه امامزاده حسین (ع) قزوین را تا پایان امسال به پایان برده و پس از آن با تامین اعتبارات مورد نیاز وارد مرحله نهایی و پایانی مرمت این بنای تاریخی باشکوه شویم.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین گفت: فاز نهایی و پایانی مرمت این بقعه متبرکه و بنای باشکوه تاریخی شامل مرمت مقرنس ها، تزئینات چوبی، گچ بری ها، کاشی کاری ها و آینه کاری های بنا و داخل صحن خواهد بود. 

استحکام بخشی بقعه امامزاده حسین(ع) و رفع دغدغه شهروندان قزوینی

حجت الاسلام مصطفی مجیدی مدیرکل اوقاف و امور خیریه قزوین نیز در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: امامزاده حسین فرزند هشتمین اختر تابناک امامت و ولایت علی ابن موسی الرضا(ع) از امامزادگان شاخص کشور محسوب می شود و صحن و سرای نورانی و باشکوه این امامزاده همواره مامن عاشقان و دلسوختگان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است.

این مسوول گفت: با توجه به نیاز مبرم بقعه متبرکه امامزاده حسین (ع) به مرمت و استحکام بخشی و دغدغه ای که مسوولان و شهروندان قزوینی نسبت به این موضوع داشتند، این مهم با مشارکت و همراهی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در یک بازه زمانی سه ساله در دستور کار قرار گرفت.

حجت الاسلام مجیدی با بیان اینکه خرداد ماه سال گذشته پس از صدور مجوز مرمت از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قزوین و تجهیز مرمت و کارگاه،  کار مرمت و استحکام بخشی این بقعه آغاز شد، گفت: بقعه متبرک امامزاده حسین (ع) یکی از قدیمی ترین و باشکوه ترین بقاع متبرکه کشور به شمار می رود و از این که خادمی این صحن و سرای معنوی را برعهده داریم، افتخار کرده و به خود می بالیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین با بیان اینکه از ظرفیت خیران برای اجرای این طرح مرمتی استفاده می شود،ادامه داد: با وجود مشکلات و تنگناهای مختلف بودجه مرمت این بقعه متبرکه تاکنون تامین شده و امیدواریم در ادامه نیز با برنامه ریزی مناسب در این رابطه با مانعی مواجه نشویم.

این مسوول با بیان اینکه در کنار مرمت و استحکام بخشی بقعه امامزاده حسین(ع) طرح ساماندهی و توسعه این بقعه مقدس نیز در حال پیگیری و اجراست،اظهار امیدواری کرد با همکاری و مشارکت دستگاه های ذیربط این طرح به گونه ای مناسب اجرا و به رونق هرچه بیشتر این صحن و سرای نورانی و رفاه حال مجاوران و زائران منجر شود.

برچسب‌ها معاونت بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه استان قزوین مرمت میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان قزوین مرمت استان قزوین مرمت میراث فرهنگی اخبار کنکور مرمت بقعه امامزاده حسین اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی بقعه امامزاده حسین ع مرمت و استحکام بخشی اوقاف و امور خیریه بقعه متبرکه شمار می رود مرمت این بقعه عملیات مرمت کاری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۲۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) از تخصیص کرسی آینده‌پژوهشی یونسکو به این دانشگاه برای نخستین‌بار در کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، سیدعلی قاسم‌زاده امروز -دوشنبه دهم اردیبهشت- در نشست با محمدرضا حسنی آهنگر، رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) اظهار کرد: در حوزه‌های پژوهشی و علمی دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ٰره) رشد خوبی داشته و در آخرین رتبه‌بندی تایمز این دانشگاه رتبه سوم دانشگاه‌های جامع کشور و رتبه نهم دانشگاه‌های کل کشور را کسب کرده است.

وی افزود: در حوزه دانشگاه‌های قاره آسیا نیز دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ٰره) در رتبه‌های ۲۰۰ تا ۲۵۰ قرار دارد که رتبه‌بندی دقیق آن نیز به زودی اعلام خواهد شد و این رتبه در طول دوران فعالیت این دانشگاه کم‌نظیر بوده است.

نماینده عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در استان قزوین با بیان اینکه در حوزه بین‌المللی رشد خوبی در جذب دانشجویان خارجی و تنوع رشته‌ها داشتیم، خاطرنشان کرد: در حوزه فعالیت‌های بین‌المللی در اتحادیه مختلف علمی به ویژه شبکه آموزشی اروپایی اراسموس، کشورهای جاده ابریشم، اتحادیه خزر و اتحادیه کشورهای اسلامی فعال شدیم. برای نمونه بخش دانشجویی اتحادیه کشورهای خزر را به عهده گرفتیم.

قاسم‌زاده از تخصیص کرسی آینده‌پژوهشی یونسکو به دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) خبر داد و تاکید کرد: در حال حاضر ۱۱ نفر دانشمند یک‌درصدی (جزو یک‌درصد دانشمندان برتر جهان) در این دانشگاه داریم که چند نفر از مدیران نیز جزو همین دانشمندان یک‌درصدی هستند، همچنین در جایزه ملی ثریا در چهار رشته و حوزه جوایز به دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) رسید.

وی با اشاره به طراحی و اجرای برنامه تحول پژوهشی و علمی در این دانشگاه ادامه داد: در حوزه‌های توسعه کشاورزی کم‌آب‌بر، فلزات غیرکانی و شیشه، چشمه نور (شتابگرها)، ایران‌شناسی، هوش مصنوعی و فن‌آوری‌های نو مأموریت‌های ملی ویژه به دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی واگذار شده است.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) از کسب رتبه دوم کشوری توسط تیم رباتیک این دانشگاه خبر داد و گفت: از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم ۱۰ رشته آموزشی و علمی جدید در این دانشگاه راه‌اندازی شده که عمده آنها در سطح ارشد و دکتری قرار دارند. رشته‌های شتابگر ذرات و علم داده‌ها هم از رشته‌های انحصاری دانشگاه به حساب می‌آیند.

قاسم‌زاده با اشاره به توانمندی‌های دانشگاه جامع امام‌حسین (ع) اضافه کرد: دانشگاه امام‌حسین (ع) در رتبه‌بندی جایگاه دوم دانشگاه‌های کشور را به دست آورده که افتخار ارزشمندی برای دانشگاه امام‌حسین (ع) محسوب می‌شود که دانشگاه نمونه و تراز انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه دانشگاه امام‌حسین (ع) الگوی دانشگاه‌های حکمت‌بنیان به شمار می‌رود، گفت: بازدید از دانشگاه امام‌حسین (ع) و تماشای دستاوردهای این دانشگاه در دستور کار ما قرار دارد که یکی از اردوهای دیدنی راهیان پیشرفت ما خواهد بود.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) اجرای طرح بانوی اسوه را از طرح‌های فرهنگی مهم این دانشگاه دانست و تاکید کرد: این طرح برای نخستین بار در سه حوزه دانشجویی، کارمندی و استادی نخستین‌بار در دانشگاه ما طراحی و به وزارت علوم ابلاغ و در نهایت اجرا شد.

قاسم‌زاده ادامه داد: امسال هم برای نخستین‌بار از استادان بین‌المللی برتر تقدیر می‌کنیم که در این برنامه استاد برتر حوزه بین‌الملل را معرفی می‌کنیم تا انگیزه‌ای شود که اساتید با توجه به رسالت دانشگاه فعالیت داشته باشند.

وی از فعالیت ۴۰ استاد تمام در این دانشگاه خبر داد و گفت: در واقع ۱۸۰ نفر دانشیار داریم و بقیه اساتید ما استاد تمام به حساب می‌آیند. پیش از دولت سیزدهم ۱۳ مربی داشتیم که تعداد آنها به چهار نفر کاهش یافته است.

کد خبر 749049

دیگر خبرها

  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • خانه انصاری ارومیه میزبان گردشگران خواهد شد
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد