Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-06@10:11:23 GMT

کدام استان ها خون بیشتری مصرف می کنند؟

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۳۲۱۲

کدام استان ها خون بیشتری مصرف می کنند؟

معاون فنی و فناوری های نوین سازمان انتقال خون ایران، فلسفه تشکیل شبکه ملی خون‌رسانی را توزیع عادلانه خون و فرآورده های آن با هدف تامین همیشگی نیاز مراکز درمانی مصرف کننده خون در کشور دانست.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سعید محمدی، سازمان انتقال خون ایران را زیرمجموعه وزارت بهداشت، و تنها متولی تأمین خون و فرآورده‌های خونی در کشور برشمرد و اظهار کرد: پایداری ذخایر خون در ۳۱ استان و تأمین مستمر نیاز مراکز درمانی مبتنی بر کارکرد شبکه ملی خون‌رسانی در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به اینکه ایران هفدهمین کشور جهان از نظر مساحت و جمعیت است، افزود: در این عرصه پهناور استان‌ها از نظر پراکندگی جمعیت، شیوع بیماری‌های مستلزم تزریق خون و فرآورده‌های آن، تعداد مراکز استانی انتقال خون و شمار بیمارستان‌ها و مراکز درمانی متفاوت با یکدیگر هستند و شبکه ملی خون رسانی ارائه خدمت متوازن به بیماران نیازمند به خون را در جای جای ایران دنبال می‌کند.

محمدی ادامه داد: در برخی استان‌ها بیماران نیازمند به خون کم شمارتر هستند و از این رو نیاز کمتری به خون و فرآورده‌های خونی دارند و این در حالی است که می‌توانند خون و فرآورده‌های خونی مازاد بر مصرف استان را متناسب با زیرساخت‌های موجود خود تولید کنند و به استان‌هایی که نیاز بیشتری به خون دارند یاری برسانند.

وی اظهار داشت: استان‌هایی با جمعیت بیشتر به دلیل وجود مراکز جراحی و بیمارستان‌های فوق تخصصی پرتعداد و در نتیجه پذیرش بیمار از دیگر استان‌ها به خون بیشتری نیاز دارند.

محمدی به شیوع برخی بیماری‌ها در استان‌های شمالی و جنوبی کشور اشاره کرد و افزود: در استان‌های جنوبی و شمالی کشور بیماری‌هایی مانند تالاسمی ماژور و فاویسم شیوع بیشتری دارد و وجود ذخایر خون کمتر از ۱۰ روز برای درمان و حفظ کیفیت زندگی این بیماران در این استان‌ها ضروری است.

وی، استان‌های تهران، سیستان و بلوچستان، فارس و خوزستان را دریافت کننده خون از دیگر استان‌ها برشمرد و گفت: ۲۲ استان کشور متناسب با میزان توان و آمار اهدای خون سالیانه خود متعهد به یاری رساندن به ادارات کل انتقال خون در این ۴ استان هستند.

محمدی یادآور شد: استان‌ها به فراخور شرایط مختلف مانند شرایط اورژانسی یاری رسان یکدیگر در تأمین خون و فرآورده‌های خونی هستند.

وی افزود: در شبکه ملی خون رسانی استان‌های گلستان، گیلان و هرمزگان ارسال کننده خون به هیچ یک از استان‌های دیگر نیستند چرا که آمار بیماران مصرف کننده مستمر خون در این استان‌ها بالا است و تولید مازاد بر مصرف استان وجود ندارد.

محمدی تصریح کرد: اگرچه موج چهارم شیوع کرونا در شرایط کنونی گسترده‌تر از مدت زمان مشابه سال گذشته است اما مردم به خوبی آگاه شده‌اند که اهدای خون و ابتلاء به کرونا ارتباطی با یکدیگر ندارد و مراکز اهدای خون از هر نظر ایمن هستند و خوشبختانه اقبال خوبی نسبت به اهدای خون نشان می‌دهند.

معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون ایران، در پایان عملکرد مطلوب شبکه خون رسانی را مدیون حمایت مردم و همراهی همیشگی آنان برشمرد و خاطرنشان ساخت: این شبکه با همدلی مردم و تلاش شبانه روزی کارکنان در روزهایی که بسیاری از ادارات و سازمان‌ها در پاندمی کووید ۱۹ تعطیل بود با قدرت به کار پایش و تأمین ذخایر خون ادارات کل انتقال خون و مراکز درمانی کشور ادامه داد و نجات بخش بسیاری از بیماران نیازمند به خون و فرآورده‌های آن بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: خون فرآورده خونی انتقال خون بیماری خون خون و فرآورده های خونی شبکه ملی خون رسانی مراکز درمانی انتقال خون اهدای خون استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۳۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند

به گزارش خبرگزاری مهر، مصرف سیگار باعث بروز سرطان‌های ریه، معده، روده، کبد، لوزالمعده، حنجره، مثانه و…، بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری‌های ریوی، دیابت و کبد چرب می‌شود.

سیگار همچنین خطر ابتلاء به سل، بیماری‌های چشمی و مشکلات سیستم ایمنی از جمله آرتریت روماتوئید را افزایش می‌دهد.

به طور متوسط مصرف کنندگان سیگار ۱۴ سال زندگی خود را کوتاه‌تر می‌کنند.

سالانه بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر سیگار جان خود را از دست می‌دهند.

بیش از یک میلیون نفر از افراد غیرسیگاری بر اثر قرار گرفتن در معرض دود جان خود را ازدست می‌دهند.

دود تنباکو و سیگار حاوی بیش از ۷۰۰۰ هزار ماده شیمیایی است که سمّیت بیش از ۴۰۰ نوع آن و سرطان‌زایی بیش از ۷۰ نوع این مواد شیمیایی به اثبات رسیده است.

این محصولات حاوی مقادیر زیادی نیکوتین هستند.

مواد معطر این دستگاه‌ها سرطان زا و به شدت خطرناک است.

کد خبر 6096974 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه / کدام برندها حاوی فلزات سنگین هستند؟
  • انجام بیش از ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع و مصرف‌کنندگان عمده
  • بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟
  • ۵۱۰ هزار تن گندم به مراکز مسقف خوزستان انتقال داده شد
  • انجام ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع
  • خسارتی به گندم‌های ذخیره شده در استان خوزستان وارد نشده است
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • وارد نشدن خسارت به گندم کشاورزان خوزستانی در مراکز خرید روباز
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • ۱۰ کشور با بهترین غذاها در جهان؛ کدام کشور بهترین کیفیت غذا را دارد؟ (+عکس)