Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@07:36:43 GMT

آثار چاپی پرویز تناولی در لندن به نمایش درآمد

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۳۳۲۸

آثار چاپی پرویز تناولی در لندن به نمایش درآمد

گالری Grosvenor مجموعه‌ای از آثار دهه هفتاد پرویز تناولی را به نمایش گذاشته است.

به گزارش ایمنا، نمایشگاهی از آثار پرویز تناولی در گالری "Grosvenor" لندن برپا شده است. این نمایشگاه به آثار چاپی دهه ۱۹۷۰ این هنرمند اختصاص دارد. اگرچه تناولی به دلیل کارهای مجسمه‌سازی در سطح بین‌المللی شناخته شده است و اغلب آثار مجسمه او در نمایشگاه‌های مختلف عرضه می‌شود، اما این بار فرصتی برای علاقه‌مندان آثار هنری به وجود آمده است که به طور خاص شاهد کارهای چاپی این هنرمند باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تناولی در سال ۱۹۷۴ مجموعه‌ای از آثار چاپی را تولید کرد که پس از آن با استفاده از روش‌های سنتی، به عنوان فرش بافته شد. تناولی پس از چاپ سیلک اسکرین، این طرح‌ها را برای بافندگان مختلف در سراسر ایران ارسال کرد تا تبدیل به فرش شوند. تناولی کارشناس فرش ایرانی و بافته‌های عشایری است و سال‌های زیادی برای شناخت گبه، میان عشایر و روستاییان رفت‌وآمد داشت. او که با آثار پژوهشی در این زمینه توانسته دست بافته‌های ایرانی را به جهانیان معرفی کند، تبدیل چاپ‌های مدرنیستی به فرش را انجام داد و این کار را می‌توان بخشی از یک تحقیق مداوم در زمینه دوگانگی میان سنت و مدرنیته دانست.

توجه تناولی به چاپ آن‌قدر عمیق بود که او را به تألیف کتاب «تاریخ گرافیک در ایران» واداشت. تناولی در این کتاب حاصل کار جمعی از بهترین تصویرگران کتاب‌های چاپی را جمع‌آوری کرده است که آن‌ها را می‌توان اولین گرافیست‌های ایرانی دانست. از نظر تناولی توجه به اولین تصویرگرانی که در زمانی نه چندان دور به کمک چاپ سنگی درصدد تصویرگری کتاب‌ها برآمدند، در کشور ما همواره مغفول مانده است. او تلاش کرده است خوانندگان کتاب را با دوره‌ای از تاریخ هنر ایران در زمینه هنر گرافیک آشنا کند و قدمی در راستای پر کردن حفره ارتباطی ما با گذشتگان بردارد.

وی در قسمتی از کتاب تاریخ گرافیک در ایران نوشته است: «چگونه است که مردم فرنگ که مخترعان و عرضه‌کنندگان ماشین‌آلات جدیدند و هر روز از آن‌ها استفاده می‌کنند، به انواع قدیمی‌تر نیز ارج می‌نهند و برای آن‌ها موزه‌هایی مخصوص می‌سازند؛ اما خلاف آن‌ها، ما همین که به محصولی نو دست یافتیم، از کهنه‌اش چنان دل‌آزار می‌شویم که آن را به دور می‌اندازیم و نابود می‌کنیم راستی چرا ایرانیان که شیفته‌ی نوآوری هستند و اندکی پس از هر اختراع، آن مصنوع را به ایران می‌آورند و باعث شور و شوق جامعه می‌شوند، رغبتی به ثبت و نگهداری آن‌ها ندارند؟ کجاست اولین ماشین‌های دوربین‌های عکاسی و سینما تو گرافی؟ و کجاست آن همه دستگاه چاپ و هزاران سنگ آن‌ها؟»

نمایشگاه آثار چاپی پرویز تناولی که از ۲۶ آوریل آغاز به کار کرده است تا ۸ می ادامه دارد و در کنار نمایش آثار، کاتالوگی همراه با تاریخچه آثار چاپی تناولی ارائه شده است.

منبع: هنر آنلاین

کد خبر 490695

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پرویز تناولی گلیم هنرمندان هنرهای تجسمی هنر های تجسمی ایران آثار چاپی مجسمه تقدیس پرویز تناولی سرقت مجسمه پرویز تناولی تندیس تناولی تناولی مجسمه پرویز تناولی هنرمند آثار پرویز تناولی نمایشگاه گالری نمایش آثار تناولی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پرویز تناولی آثار چاپی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۳۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهرهای استان گلستان

به گزارش خبرگزاری مهر، جمال اسدی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان و رییس ستاد اجرایی استانی هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار، درباره میزبانی استان از جشنواره گفت: یکی از پایه‌های مهم در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، حوزه تئاتر ایثار است که هشتمین دوره جشنواره ملی تئاتر ایثار از تاریخ ۲۵ لغایت ۲۸ اردیبهشت در استان گلستان برگزار می‌شود. همه موضوعات طرح‌شده در نمایش‌های این جشنواره، در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین تکریم شهدا و خانواده‌های محترم شهدا و ایثارگران است.

وی یادآور شد: در هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار شاهد تلفیقی از حضور هنرمندان ایثارگر و غیرایثارگر هستیم. در این دوره از جشنواره ۸ گروه نمایش صحنه‌ای و ۱۰ گروه نمایش خیابانی از سراسر کشور در استان گلستان حضور دارند.

اسدی تاکید کرد: برای نخستین بار، این دوره جشنواره علاوه بر میزبانی شهر گرگان، به صورت غیرمتمرکز در دیگر شهرستان‌های استان گلستان نیز برگزار و نمایش‌ها در آن شهرستان‌ها از جمله گنبد، رامیان و بندر گز نیز اجرا می‌شوند. این امر موجب بهره‌مندی و اثرگذاری فرهنگی بیشتر در دیگر نقاط استان می‌شود. ضمنا تدابیری اندیشیده شده که گروه‌های نمایشی در مساجد نیز اجرا داشته باشند.

وی ادامه داد: در حوزه آموزش نیز در جدول اجرایی جشنواره کارگاه‌های آموزشی در سراسر استان برای علاقمندان برگزار خواهد شد.

مدیرکل بنیاد شهید استان گلستان درباره همراهی سایر نهادهای استان در برگزاری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار، گفت: با عنایت و همراهی استاندار محترم استان جناب آقای دکتر زنگانه، تمامی دستگاه‌های اجرایی و نظامی استان در جهت برگزاری هرچه باشکوه‌تر و بالابردن کیفیت اجرایی جشنواره همراهی و همکاری دارند.

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با دبیری محمد کرم‌الهی، از ۲۵ الی ۲۸ اردیبهشت امسال در استان گلستان برگزار می‌شود.

کد خبر 6089723 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • مزیت خرید کتاب الکترونیک چیست؟
  • برگزاری نشست هماهنگی برنامه ریزی برنامه‌های نمایشگاهی آثار نفیس موزه ایران باستان در استان ها
  • رکوردشکنی نسخه کمیاب از قرآن در حراجی ساتبیز لندن
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • برپایی نمایشگاه و کارگاه رودوزی‌های سنتی در موزه بزرگ خراسان
  • شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی
  • درآمد ۷۰۰ میلیونی «گالیله»!/ «آکادمی پرندگان» ۵۰ میلیون فروخت
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهرهای استان گلستان