Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهرداد روانشاد روز یکشنبه افزود: ویروس کرونا با ساکنین کره زمین گردش می‌کند و با طبقات مختلف جمعیتی تغییر می‌یابد. در حال حاضر نیز تغییر این ویروس در هند میزان سرایت و انتقال بیماری را افزایش و روند ایمنی‌زایی را تغییر داده است.

استاد دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس ادامه داد: در واقع جهش این ویروس، وضعیت مصونیت در مقابل بیماری را تغییر می‌دهد و موجب توسعه بیماری‌زایی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اکنون برخی کشورها نیز علیرغم واکسیناسیون سراسری (نزدیک به ۱۰۰درصد) پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند، ماسک می‌زنند و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت می‌کنند.

روانشاد تاکید کرد: در واقع واکسیناسیون سراسری پایان این بیماری نیست، اما این ضرورت (واکسینه شدن) از شدت بیماری کاسته و روند مرگ ومیر را کنترل خواهد کرد.

حیوانات بیش از "بیمار شدن" ناقل بیماری (کرونا) می‌شوند

وی در ادامه در خصوص این پرسش که آیا کرونا از طریق حیوانات خانگی منتقل می‌شود نیز گفت: این بیماری از حیوان به انسان منتقل شده و بنابراین جهت معکوس این رویداد نیز اتفاق می‌افتد. براساس برخی مطالعات هم ویروس کرونا از حیوانات خانگی نظیر سگ و گربه جدا شده و این رخداد حاکی از احتمال عفونت (تکثیر ویروس) در حیوانات است.

روانشاد اضافه کرد: در واقع این حیوانات بیش از بیمار شدن و بروز علائم بالینی، در صورت آلودگی ناقل بیماری بوده و عفونت را به انسان منتقل می‌کنند.

به گزارش ایرنا، جهش ویروس کرونا در هندوستان خطر جدیدی است که جهان را تهدید می‌کند. به گفته مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز ویروس جهش یافته در هندوستان میزان سرایت و مرگ آوری بیشتری داشته و از ویروس جهش یافته در انگلستان خطرناکتر است. شیوع این ویروس در هندوستان، سیستم بهداشتی - درمانی و وزارت بهداشت این کشور را فلج کرده است.

هند اکنون با یک سونامی ویروس کرونا مواجه است و کمبود امکانات پزشکی، به گفته کارشناسان، سیستم بهداشتی این کشور را در آستانه فروپاشی قرار داده است.

تاکنون حدود ۱۷ میلیون نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده و بیش از ۳۴۹ هزار نفر نیز جان‌باخته‌اند. گزارش‌های منتشر شده از هند نیز حاکی است که بیمارستان‌های این کشور با کمبود جا و امکانات درمانی از جمله اکسیژن مواجه بوده و بسیاری از مردم این کشور از ترس ابتلا به کرونا برای تحویل اجساد درگذشتگان خود مراجعه نمی‌کنند.

هند یکی از تولیدکنندگان مهم واکسن کرونا در دنیاست. ایران نیز یکی از واکس‌ های تولید شده در این کشور را به نام واکسن کوواکسین از شرکت بهارات بیوتک خریداری کرده است.

مسئولان وزارت بهداشت برای خرید ۵۰۰ هزار دوز از این واکسن را سفارش داده بودند، اما بعد از رسیدن محموله اول این واکسن به میزان ۱۲۵ هزار دوز، محموله دوم که ۳۷۵ هزار دوز واکسن بود، با دستور دادستانی در هندوستان به علت نیاز این کشور توقیف شد.

واکسیناسیون کرونا در کشورهایی که تزریق واکسن به شهروندان خود را به سرعت انجام داده‌اند، موثر بوده؛ به طوری که انگلستان با سرعت‌بخشی به روند واکسیناسیون کرونا توانست آمار مرگ‌های بالای هزار نفر را به چهار نفر در روز کاهش دهد.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۴۷ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور(اسفند ۹۸) تاکنون ۷۲ هزار و ۹۰ نفر از هموطنان جان خود را از دست داده اند.

۴۷۲۳۷

کد خبر 1510618

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا واکسن ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۳۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون موثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقاء سلامت

  مهدی زنگنه، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ضمن گرامیداشت هفته جهانی واکسیناسیون گفت: برنامه توسعه ایمن سازی کودکان، از اولین و موفق‌ترین برنامه‌های ادغام شده در نظام ارائه خدمات بهداشتی درمانی کشور از سال ۱۳۶۳ بوده که با برنامه ریزی و مداخلات دقیق، منجر به ارتقا پوشش کشوری واکسیناسیون کودکان زیر یکسال از ۳۷ درصد در سال‌های آغازین برنامه به بالای ۹۰ درصد تا سال ۱۳۶۸ و سپس تداوم و تثبیت آن به بالای ۹۵ درصد طی ۱۵ سال گذشته گردیده و همین روند در سطح شهرستان‌های تابعه دانشگاه نیز صادق بوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: دستاورد‌های بزرگ جهانی مثل ریشه کنی ویروس‌های آبله در سال ۱۹۸۰، ویروس وحشی فلج اطفال تیپ ۲ در سال ۲۰۱۵ و ویروس وحشی فلج اطفال تیپ ۳ در سال ۲۰۱۹ و حذف کشوری بیماری‌هایی مانند سرخک، سندروم سرخجه مادرزادی و کزاز نوزادی و همچنین عاری شدن کشور از فلج اطفال و کنترل بیماری‌های دیفتری، سیاه سرفه، سل نیز از دیگر نتایج آن به شمار می‌روند.

وی گفت: همه ساله با هدف اطلاع رسانی، حمایت طلبی و جلب مشارکت مردمی، هفته آخر آوریل (۵ لغایت ۱۱ اردیبهشت ماه)، از طرف سازمان جهانی بهداشت به عنوان هفته جهانی ایمن‌سازی نامگذاری می‌گردد.

وی ادامه داد: امسال نیز پویشی با شعار جهانی Humanly Possible: Saving lives through immunization "نجات زندگی با ایمن سازی" جهت آگاهی بخشی جامعه و ارتقا پوشش واکسیناسیون کودکان برگزار شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • مواظب این موجود خطرناک باشید
  • واکسیناسیون موثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقاء سلامت
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند