Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@02:37:41 GMT

سه عامل تاثیرگذار بر قیمت نفت در ماه جاری

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۶۱۵۹

سه عامل تاثیرگذار بر قیمت نفت در ماه جاری

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از  ایسنا،  قیمت‌های نفت در معاملات جمعه تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به وضعیت بحرانی هند، بزرگترین کاهش قیمت روزانه در بیش از سه هفته گذشته را ثبت کردند اما نفت برنت هشت درصد و  وست تگزاس اینترمدیت آمریکا شش درصد رشد ماهانه در آوریل داشتند.

بهای نفت برنت در آخرین روز معاملات قرارداد ژوئن، با یک دلار و ۳۱ سنت معادل ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۹ درصد کاهش، در ۶۷ دلار و ۲۵ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در ژوئن با یک دلار و ۴۳ سنت معادل ۲.۲ درصد کاهش، در ۶۳ دلار و ۵۸ سنت در هر بشکه بسته شد. نفت برنت برای کل هفته ۱.۷ درصد و وست تگزاس اینترمدیت ۲.۳ درصد رشد هفتگی ثبت کردند.

عاملی که هفته گذشته از رشد قیمت ها و سهام انرژی حمایت کرد، نهایی شدن تصمیم اوپک پلاس برای آغاز افزایش تدریجی تولید از اول ماه مه بود. کمیته فنی مشترک اوپک پلاس پیش بینی خوش بینانه ای از تقاضا برای نفت داشت و این موضوع بازار را دلگرم کرد.

در این بین، نشست کمیته بازار آزاد بانک مرکزی آمریکا هفته گذشته برگزار شد و همان طور که انتظار می رفت تغییری در سیاست پولی صورت نگرفت. اما تهدید نگران کننده ای که پیش روی بازار قرار گرفت، موج مرگبار شیوع ویروس کرونا در هند، ژاپن، برزیل و نقاط دیگر بود که می تواند مسیر احیای تقاضا برای نفت را به کلی تغییر دهد.

پایگاه خبری اویل پرایس به بررسی سناریوهایی پرداخته که می توانند مسیر قیمت نفت در ماه مه را مشخص کنند.

اوپک و پیش بینی تقاضای قوی برای نفت

کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس با لغو نشست روز چهارشنبه وزیران گروه اوپک پلاس و پیشبرد برنامه افزایش تولید موافقت کرد. نشست بعدی وزیران اوپک پلاس برای اول ژوئن (۱۱ خرداد) برنامه ریزی شده است. این گروه قرار است در مدت سه ماه از ماه مه تا ژوئیه حدود دو میلیون بشکه در روز به تولیدش اضافه کند

در نشست دوشنبه گذشته کمیته فنی اوپک پلاس پیش بینی شد مصرف نفت جهان امسال شش میلیون بشکه در روز بهبود پیدا  می‌کند با این حال موج شیوع کووید ۱۹ در هند و برزیل روند بهبود تقاضا را تهدید  می‌کند. طبق پیش بینی این کارشناسان، اشباع ذخایر نفت که در طول فروپاشی تقاضا در اوج بحران پاندمی در سال گذشته ایجاد شده بودند تا پایان سه ماهه جاری ناپدید خواهد شد.

کارشناسان فنی اوپک پلاس برآورد کردند ذخایر جهانی نفت امسال با نرخ ۱.۲ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا  می‌کند. این روند سریعتر از کاهش ۸۰۰ هزار بشکه در روز است که یک ماه قبل پیش بینی شده بود. در نتیجه مازاد ذخایر در کشورهای توسعه یافته به هشت میلیون بشکه تا پایان سه ماهه جاری نزول خواهد کرد.

این خوش بینی عمدتا بر مبنای وضعیت آمریکا بوده که روند احیای تقاضا در آن از سایر نقاط جهان پیشی گرفته است. برنارد لونی، مدیرعامل شرکت BP در تلویزیون بلومبرگ اظهار کرد: تقاضای چین برای نفت به سطح پیش از پاندمی صعود کرده و آمریکا نیز تقریبا به وضعیت عادی برگشته و برنامه های واکسیناسیون اکنون در اروپا در حال انجام است.

آیا تایید این موضع در روز چهارشنبه برای تحرک بخشیدن به یک دور دیگر صعود قیمتها کافی خواهد بود؟ جواب این سوال احتمالا منفی است. ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد شرکت OANDA در این باره گفت: اگرچه تصمیم اوپک پلاس برای عدم برگزاری نشست وزیران گروه نشان می دهد که این گروه از وضعیت فعلی بازار راضی است اما میزان زیادی از این خوش بینی پیش از این در قیمتها انعکاس پیدا کرده است. آنچه نگران کننده است هشدار کمیته فنی نسبت به جهش شیوع کووید ۱۹ و تبعات آن بر روند احیای پیش بینی شده تقاضا است. با این حال بازارهای نفت همچنان ممکن است رشد قیمت قابل ملاحظه ای داشته باشند زیرا قیمتهای نفت پایین رکوردهای بالای اخیرشان مانده اند.

سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا

بانک مرکزی آمریکا هفته گذشته اعلام کرد با وجود نشانه های بهبود رشد اقتصادی، به سیاست پولی تسهیلی ادامه می دهد. همان طور که پیش بینی می شد بانک مرکزی آمریکا نرخهای بهره را بدون تغییر در رکورد پایین حفظ کرد.

از نشست سیاست پولی قبلی بانک مرکزی آمریکا در مارس، شواهد رو به رشدی از مستحکمتر شدن روند رشد اقتصادی در ابتدای سال میلادی جاری وجود داشته است. تردیدی وجود ندارد که آمار اقتصادی آمریکا اکنون نتایج کاملا چشمگیری را نشان می دهند. بازار کار آمریکا بهبود نیرومندی داشته و سفارش کالاهای بادوام افزایش قابل توجه سفارشهای جدید را تایید کرد و بر شتاب گرفتن روند رشد اقتصادی صحه گذاشت.

کارشناسان بر این باورند که کمیته بازار آزاد فدرال احتیاط می کند تا با اجتناب از اغراق بیش از حد درباره بهبود روند رشد اقتصادی، تصویر بیش از حد خوش بینانه ای را ترسیم نکند. با این حال رشد اقتصادی به شکلی اوج گرفته که می تواند ضعف بازار کار را برطرف کرده و حتی اندکی به تورم اضافه کند.

وینسنت راینهارت، اقتصاددان سابق بانک مرکزی آمریکا که اکنون در سمت اقتصاددان ارشد شرکت ملون فعالیت می کند، اظهار کرد: ممکن است هنوز خیلی زود باشد که بانک مرکزی آمریکا حتی به کاهش خرید ماهانه ۱۲۰ میلیارد دلار اوراق قرضه فکر کند زیرا نرخ تورم در رقم بالای شش درصد و شاخص قیمت مخارج مصرف شخصی در ۱.۴ درصد مانده است.

اقتصاددانان گلدمن ساکس برآورد می کنند که بانک مرکزی تا نیمه دوم سال میلادی جاری از صحبت درباره تعدیل سیاست پولی تسهیلی اجتناب خواهند کرد و تا اوایل سال ۲۰۲۲ چنین اقدامی را آغاز نخواهد کرد.

آنتا مارکوفسکا، اقتصاددان ارشد جفریز هشدار داد که رشد قوی اشتغال ممکن است این زمان را جلو بیاندازد و حتی در ژوئن بحث تعدیل سیاست تسهیلی مطرح شود.

کووید ۱۹

پاندمی کووید ۱۹ همچنان بزرگترین عامل مبهم تاثیرگذار بر دورنمای قیمت نفت در بلندمدت است. اوضاع در آمریکا، انگلیس و چین دلگرم کننده است و در اروپا که محدودیتهای ویروس کرونا در بعضی از کشورها کاهش پیدا کرده و در بعضی دیگر که برای انجام اقدام قاطع تردید دارند، یکسان نیست اما اوضاع در هند، برزیل و ژاپن نگران کننده بوده و باعث شده اوپک پلاس پیش بینی کند موج جدید شیوع بیماری ممکن است ۳۵۰ هزار بشکه در روز از تقاضای جهانی برای نفت کم کند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، با این حال، این خوش بینی وجود دارد که کشورهای دیگر از تجربه وضعیت مشابه هند درس خواهند گرفت. دستکم ۹ کشور شامل آمریکا، انگلیس، چین، استرالیا، آلمان و پاکستان در میان کشورهایی بوده اند که قول داده اند با ارسال تجهیزات پزشکی ضروری، واکسن، اکسیژن و دارو به هند برای غلبه بر این بحران انسانی تراژیک کمک کنند. امید می رود که کشورهای دیگر از وضعیت هند درس بگیرند و از تسهیل زودهنگام محدودیتها خودداری کنند.

پربیننده ترین سقوط قیمت نفت از بالاترین سطح شش هفته اخیر / غلبه نگرانی‌ها از وضعیت هند بر بازار روزهای خوش نفتی ایران در راه است؟ نابودی سفره‌های آب زیرزمینی در ایران صادرات نفت ایران در آپریل٢٠٢١ افزایش یافت ۳۵درصد بنزین مصرفی مردم با قیمت ۳هزار تومان است

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بازار نفت بانک مرکزی آمریکا میلیون بشکه رشد اقتصادی بشکه در روز هفته گذشته سیاست پولی اوپک پلاس قیمت نفت پیش بینی کووید ۱۹ برای نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۶۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت

نظرسنجی خبرگزاری رویترز نشان داد تولید نفت خام اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در آوریل ۲۰۲۴ کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، تازه‌ترین نظرسنجی رویترز نشان داد تولید نفت اوپک در ماه آوریل در پی افت صادرات سه کشور عضو این سازمان در کنار کاهش‌ داوطلبانه شماری از اعضای ائتلاف اوپک و غیراوپک (اوپک‌پلاس) است.

این نظرسنجی که بر اساس داده‌های مربوط به رصد کشتی‌ها و اطلاعات به‌دست‌آمده از منابع صنعتی انجام شده است، نشان داد اوپک در ماه گذشته میلادی روزانه ۲۶ میلیون و ۴۹۰ هزار بشکه نفت خام  تولید کرد که نسبت به رقم بازنگری‌شده ماه مارس ۵۰ هزار بشکه کاهش نشان می‌دهد.

شماری از اعضای اوپک‌پلاس، شامل اوپک در ماه ژانویه امسال دور تازه‌ای از کاهش را برای مقابله با ضعف اقتصادی و افزایش عرضه تولیدکنندگان غیراوپک انجام دادند.

این دسته از اعضای اوپک‌پلاس تولیدکنندگان در ماه مارس توافق کردند که کاهش ها را تا پایان ژوئن ادامه دهند.

وزیران نفت و انرژی اوپک‌پلاس یکم ژوئن (۱۲ خرداد) برای تصمیم‌گیری درباره برنامه‌های تولید خود گرد هم می‌آیند.

بر اساس نظرسنجی رویترز، بیشترین کاهش تولید در ماه آوریل مربوط به نیجریه و عراق بوده است.

ایران در سال ۲۰۲۳ میلادی با وجود تشدید تحریم‌ها بیشترین افزایش تولید را در میان اعضای اوپک داشته است.

عراق در ماه مارس وعده داد صادرات نفت خود را کاهش دهد تا تخطی‌ از سهمیه خود در ماه‌های پیش را جبران کند، اما داده‌های روز دوشنبه نشان داد این کشور در ماه گذشته میلادی این تعهد را نادیده گرفت.

بر اساس نظرسنجی رویترز، تولید عراق آوریل نسبت به ماه مارس اندکی کاهش یافته است.

بر اساس آمارهای ردیابی نفتکش‌ها، تولید نفت نیجریه با کاهش شدید صادرات کاهش یافت، زیرا پالایشگاه تازه راه‌اندازی‌شده «دانگوته» (Dangote) محموله‌های بیشتری را جذب کرد.

 یک منبع گفت: توقف فعالیت در تأسیسات برای مدت کوتاهی جریان تولید نفت بونی را تحت تأثیر قرار داد.

نظرسنجی رویترز نشان داد اوپک در ماه آوریل حدود ۱۴۰ هزار بشکه در روز کمتر از کاهش هدف‌گذاری‌شده تولید کرده، زیرا عرضه نفت عراق و گابن بیش از سهمیه تولیدشان بوده است.

بر اساس این نظرسنجی، تولید نفت عربستان افزایش یافت و عرضه نفت کنگو، گینه استوایی و گابن هم با اندکی افزایش همراه بوده است.

هدف نظرسنجی رویترز رصد عرضه نفت در بازار است که بر اساس داده‌های مربوط به رفت‌وآمد کشتی‌ها از سوی منابع خارجی، داده‌های شرکت ال‌اس‌ئی‌جی، اطلاعات شرکت‌های رصد حمل‌ونقل کشتی‌ها مانند شرکت پترولجستیکس و کپلر و اطلاعات ارائه‌شده از سوی منابع شرکت‌های نفتی، اوپک و مشاوران انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳
  • تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت
  • پیش‌بینی برداشت بالغ بر ۵۷۵ هزار تن‌ گندم آبی در خراسان رضوی
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • رتبه نخست سطح زیر کشت طلای معطر به سربیشه رسید
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • طارمی عامل خروج «الکسیس سانچز» از اینتر
  • سوپر پاس گل سامان سوخت! (ویدیو)
  • جاسوس آمریکایی به 22 سال حبس محکوم شد
  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین سال جاری