Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرامرز مردانی گفت: چرای فصل پاییز تمام پوشش گیاهی منطقه از بین می‌برد و علاوه بر اینکه سطح خاک خالی از گیاه شده، باعث ایجاد فرسایش بادی و آبی نیز می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فرامرز مردانی رئیس اداره مرتع منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: دام موجود در مرتع در فصل پاییز همه شاخ و برگ گیاهان را استفاده می‌کند و اجازه فتوسنتز به گیاه را نمی‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در علم مرتع‌داری آمده است که یک دامدار می‌تواند از 50 درصد علوفه مرتع استفاده کند، 50 درصد علوفه باقی‌مانده چندین حسن دارد، ازجمله اینکه از برخورد مستقیم باران با سطح خاک و فرسایش سطحی آن جلوگیری می‌کند.

رئیس اداره مرتع منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: دومین امتیاز باقی ماندن 50 درصد علوفه در سطح مرتع، این است که همچون یک سد از روان آب‌ها جلوگیری می‌کند و آب را به داخل زمین نفوذ می‌دهد.

مردانی عنوان کرد: سومین مورد این است که ساقه و برگ باقی‌مانده عمل فتوسنتز را انجام می‌دهد و ذخیره گیاهی را حفظ کرده و گیاه را در فصل زمستان زنده نگه می‌دارد.

وی خاطرنشان کرد: اما متأسفانه در چرای فصل پاییز تمام پوشش گیاهی منطقه از بین می‌برد و علاوه بر اینکه سطح خاک خالی از گیاه شده، باعث ایجاد فرسایش بادی و آبی نیز می‌شود.

رئیس اداره مرتع منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اضافه کرد:  فرسایش بادی را می‌توان به‌راحتی لمس کرد زمانی که در فصل پاییز با یک وزش ملایم، گرد و خاک در مراتع فقیر از پوشش گیاهی برخواسته و ریز گردها را در هوا پخش می‌کند.

مردانی بیان کرد: به همین دلیل در فصل پاییز نیز باید مقررات چرا رعایت شود و در زمان تعیین شده دام را از مرتع خارج کنیم تا مرتع بتواند خود را پالایش کرده و مواد غذایی در گیاهانی که در محل وجود دارد ذخیره شود تا مرتع بتواند در سال آینده علوفه مورد نیاز دام را تأمین کند.

وی تأکید کرد: از عشایر تقاضا می‌شود فصل کوچ را رعایت کرده و دام را به‌موقع از سطح مرتع خارج کنند تا مرتع بتواند خود را برای فصل چرای بعدی آماده کند؛ چراکه این خود مرتع‌داران هستند که از مراتع استفاده می‌کنند و سود آن را می‌برند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: فرسایش بادی پوشش گیاهی فصل پاییز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۷۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی کشت ۶۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی استان قزوین با روش سایبان 

علی راه انجام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در نشست وبیناری طرح افزایش تولید گوجه فرنگی گفت: در صورت تخصیص اعتبار و تسهیلات کم بهره به مکشاورزان و بهره برداران می‌توان سطح زیرکشت گوجه فرنگی در مزارع استان را با روش سایبان افزایش داد و در فصل پاییز هم به تولید قابل توجهی دست یافت.

وی بیان کرد: قزوین یکی از استان‌های مهم در تولید گوجه فرنگی است و امسال بر اساس برنامه ابلاغی و با توجه به الگوی کشت پنج هزار و ۸۰۰ هکتار برای کشت گوجه فرنگی به استان تخصیص یافته که پیش بینی می‌شود بیش از چهار هزار تن محصول گوجه فرنگی تولید شود که بیش از ۵ درصد تولید آن در فصل پاییز خواهد بود.

راه انجام اضافه کرد: استان قزوین به دلیل استفاده از ارقام جدید، روش‌های نوین کشت و بهره گیری از کشت سایبان و داربستی کردن مزارع عملکرد بالای حدود ۷۵ تا ۸۰ تن در هکتار در مزارع را بدست آورده است. 

وی افزود: در طرح سایبان در کشت گوجه فرنگی در دو سال گذشته حدود ۲۷ هکتار از مزارع گوجه فرنگی به این طرح اختصاص یافته که پیش بینی می‌شود امسال این میزان به ۶۰ هکتار افزایش یابد.

راه انجام بیان کرد: حفظ رطوبت، جلوگیری از تابش نور خورشید و عملکرد بالای محصول حتی تا بیش از ۲۰۰ تن در هکتار از مهمترین مزایای اجرای این طرح است.

در این نشست در خصوص اهمیت تولید گوجه فرنگی در پاییز برای کنترل قیمت این محصول و امکان افزایش عرضه آن و معرفی استان قزوین بعنوان پایلوت مهم در اجرای این طرح تبادل نظر شد.

در این نشست در خصوص طرح افزایش تولید گوجه فرنگی در فصل پاییز با دو روش، افزایش سطح زیر کشت در استان‌های جنوبی کشور و کشت داربستی در مناطق تولید تابستانه شامل استان‌های فارس، آذربایجان شرقی، قزوین و زنجان گفتگو شد.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • فرسایش ۵۰ تن خاک در هکتار به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • معلم گناوه ای رتبه برتر جشنواره ایده های نو را کسب کرد
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • تلاش برای شکستن خواب بذر خاویار گیاهی در خراسان شمالی
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • سیر صعودی و نزولی مشترکان اینترنت موبایل و ثابت در ایران
  • معمای فرسایش مداری مشتری‌های داغ حل شد
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • پیش بینی کشت ۶۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی استان قزوین با روش سایبان