Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین حاجیلو کارشناس دیپلماسی اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره سفر وزیر برق عراق به ایران گفت: در سالهای اخیر ایران به یکی از تامین کنندگان عمده انرژی عراق تبدیل شده است بطوری که تقریبا هیچ کشوری به اندازه ایران در تامین انرژی عراق نقش ندارد. این کشور حدود یک سوم از برق خود را به شکل برق و گاز از سوی ایران تامین می کند و در کوتاه مدت و میان مدت امکان جایگزینی ایران با کشورهای دیگر برای عراق وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاجیلو افزود: متاسفانه علی رغم دست برتر ایران در صادرات انرژی به عراق که توضیح دادم، دولت های ایران و عراق بدون توجه به شرایط موجود، توافقی را امضا کرده اند که منجر به اجرای تحریم های آمریکا گردیده که هم به ضرر ایران و هم به ضرر عراق تمام شده است. در نتیجه این توافق، میلیاردها دلار پول ایران در عراق بلوکه شده است. ایران نمی­تواند بطور مستمر از پول خود استفاده کند و عراق هم مجبور است هر چند ماه یک بار قطعی برق و گاز را تحمل کند.

این کارشناس دیپلماسی اقتصادی با اشاره به اینکه اکنون همه توجهات به سمت مذاکرات وین است، مذاکراتی که هیچ اطمینانی درباره نتایج آن وجود ندارد، اظهار داشت: اما مهمتر از مذاکرات وین، سفر وزیر برق عراق به ایران است. امروز وزیر برق عراق به ایران آمده است و سخنگوی وزارت برق این کشور پیش از این گفته بود در جریان این سفر توافقات جدیدی بین دو کشور در حوزه انرژی صورت خواهد گرفت.

وی اضافه کرد: جزئیات این توافق بسیار مهم است و این توافق باید شرایطی را داشته باشد که اولا ایران بتواند از پول خود آزادانه استفاده کند، حتی به شکل پول نقد اسکناس، ثانیا درصورتی که ایران اراده کرد از عراق یا خارج از عراق، کالاهای مورد نیاز خود را وارد کند، هیچ مانعی نباید وجود داشته باشد. ثالثا این خریدها باید بدون ارائه اطلاعات مستقیم و غیرمستقیم به وزارت خزانه داری آمریکا باشد و اساسا هر گونه توافقی باید خارج از اراده و نظارت وزارت خزانه داری آمریکا باشد. رابعا هیچ مانعی برای استفاده از این منابع مالی در جهت تامین مالی پروژه های عمرانی پیمانکاران ایرانی و عراقی در عراق نباید وجود داشته باشد.

این کارشناس دیپلماسی اقتصادی در پایان تاکید کرد: همه این شروط باید با این ملاحظه در نظر گرفته شود که تحریم برق و گاز صادراتی ایران به عراق با تحریم نفت صادراتی به اروپا ماهیت متفاوتی دارد زیرا نه آمریکایی ها در شرایطی هستند که بتوانند اراده خود را در صادرات برق و گاز به عراق تحمیل کنند که شاهد این موضوع معافیت های تحریمی است که آمریکا مجبور به اعمال آن است و نه عراق در شرایطی قرار دارد که بتواند بدون گاز و برق ایران ثبات سیاسی و اجتماعی خود را حفظ کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عراق ایران آمریکا صادرات برق و گاز حسین حاجیلو کارشناس دیپلماسی اقتصادی وزیر برق عراق مذاکرات وین وزارت خزانه داری آمریکا برق و گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۷۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین

سردار سید مجید میراحمدی معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در جمع خبرنگاران گفت: در سفری که ما در راس هیئتی به عراق داشتیم برروی مجموعا بیش از ۵۰ محور از مسائل مشترک اربعین توافق کردیم و باید از دولت عراق تشکر کنیم. 

وی اظهار کرد: یک مسئله عبور آسان زائران از مرزهاست، چون در سنوات گذشته این مشکل بود، اما سال قبل شاهد تحول مثبتی بودیم و امسال طرح سجاد که تبادل برخط زائران از ایران به پلیس عراق صورت بگیرد و مرحله ثبت پلیس عراق حذف می‌شود که قرار شده در ایام غیراربعینی هم باشد.

 دبیر ستاد اربعین بیان کرد: عراق عمده خروجی مرز‌ها را به کنترل الکترونیک مجهز کرده که این امر سرعت انتقال زائران را افزایش می‌دهد و کنترل دستی حذف می‌شود.

میراحمدی گفت: بر سر اسناد رسمی پذیرش زائران توافق شد و مبنا این شد که همان مدارک سال گذشته استفاده شود و زائران ما با خیال راحت گذرنامه خود را تهیه کنند.

وی گفت: در خصوص زائران غیرایرانی توافقات خوبی شد. در مورد زائران پاکستانی دولت عراق ملاحظاتی داشت و قرار شد در سفری که وزیر کشور عراق به ایران دارد پیشنهاد خود را نسبت به زایران پاکستانی‌ها اعلام کند.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور بیان کرد: در مورد اتباعی که از مرز ما عبور می‌کنند طبق سند خادم اقدام می‌شود همچنین پایانه‌های نذری عراق و گاراژ‌هایی که هست ساماندهی شود و اقدامات خوبی را عراق برای ساماندهی انجام داده است. 

میراحمدی اظهار کرد: مسئله دیگر ما بیشترین آمار فوتی‌هایمان است که مربوط به تصادفات جاده‌ای است و قرار شد کمیته مشترکی با عراق تشکیل شود و عراق جاده‌های عبور و مرور زائران را به دوربین کنترل سرعت مجهز کرده همچنین بر استفاده از کمربند‌های اتومبیل و استفاده از موبایل تاکید کرد، چون کنترل سرعت راننده‌های عراقی اقدام مهمی است که میزان تلفات را کاهش می‌دهد.

دبیر ستاد اربعین بیان کرد: در حوزه زمینی، ریلی، دریایی و هوایی توافق شد. از طریق دریا از شلمچه به بصره روزانه ۱۵۰۰ زائر را منتقل کنیم و می‌توانیم حمل و نقل زائران پاکستانی را از دریا دنبال کنیم همچنین در خصوص تخفیف به ایرلاین‌ها توافق شد.

وی گفت: توافق شد فرودگاه نجف ۲۴ ساعته شود. در مورد ورود خودر‌های شخصی توافق شد تا از اول صفر تا ۱۰ صفر وارد خاک عراق شوند که قرار است پاسخ دهند.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور تصریح کرد: در زمینه‌های مختلفی که سفر اربعین را تسهیل کند مثل رایگان شدن اینترنت و رایگان شدن شمار‌های سه شماره‌ای و امکان پرواز هلی کوپتر‌ها و عبور و مرور آمبولانس‌های ایرانی و تسهیل انتقال موکب‌های عراقی توافق شد و موکب ایرانی از بیستم محرم تا ۱۵ سفر امکانات خود رامنتقل کنند. 

میراحمدی اظهار کرد: در جلسه امروز ستاد اربعین یکی از بحث‌های ما تغییر در جریان خدمت رسانی به زائران است. چون مواکب عراقی ار ۱۲ صفر به بعد فعال می‌شوند و خدماتی در عراق مطرح نمی‌شود و سال قبل یک میلیون و چهارصد هزار زائر ما قبل از ۱۲ صفر برگشتند.

دبیر ستاد اربعین تصریح کرد: قرار شد خدمات عزتمندانه به زائران بدهند، چون عزتمندی زائران ما هدف ماست و پنج اصل امنیت، سهولت، سلامت، عزت و معنویت را داریم که بر اساس اصل عزت زائران ما با عزتمندی بروند و برگردند و دولت عراق به این موضوع توجه دارد، اما زمانی که فعال نیستند وظیفه خود می‌دانیم این کار را انجام دهیم. 

وی ادامه داد: درخصوص خدمات درمانی با طرف عراقی توافق کردیم خدمات تا بازگشت زائران انجام شود.

میراحمدی بیان کرد: تنها موردی که با آن توافق نشده در مورد اتوبوس‌هاست و گفتند تمام ظرفیت حمل و نقل خود را برای انتقال زائران انجام می‌دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • واکنش نتانیاهو: به شروط حماس برای آتش‌بس
  • نتانیاهو: پذیریش شروط حماس یعنی تسلیم شدن در برابر ایران
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • ۱۸ هزار سالمند نیازمند خراسان‌جنوبی زیر چتر حمایتی مراکز نیکوکاری
  • برنامه افزایش صادرات ایران‌خودرو به روسیه در سال ۱۴۰۳
  • عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق