Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@17:46:18 GMT

ابطال مجوز احداث معدن کوه ریگ/ معیشت ۵۰ خانوار عشایری حفظ شد

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۸۲۲۹

ابطال مجوز احداث معدن کوه ریگ/ معیشت ۵۰ خانوار عشایری حفظ شد

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: معادن به علت قرار گرفتن در ارتفاعات و دل کوه‌ها می‌توانند خسارت‌های قابل توجهی به بخش محیط زیست و مرتع‌ها وارد کنند. از طرفی بهره برداران این مناطق از جمله عشایر نیز دستخوش خسارت‌های این مناطق می‌شوند.

توسعه معادن سنگ در چهارمحال و بختیاری طی سال‌های اخیر خسارت‌های قابل توجهی در بخش طبیعت چهارمحال و بختیاری وارد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تراشیده شدن کوه‌ها برای برداشتن سنگ موجب مخدوش شدن چهره طبیعت در این استان شده است.

شکل طبیعی بسیاری از کوه‌ها در پی برداشت‌های سنگ لاشه از دست رفته است و احداث جاده‌های خاکی برای دسترسی به این معادن و ورود خودروهای سنگین به این جاده خسارت‌های قابل توجهی به محیط زیست و گیاهان مرتعی اطراف معادن وارد کرده است.

در سال ۹۵ توسط یک متقاضی درخواست احداث معدن در کوه ریگ شهرستان لردگان به سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری ارائه شد و پیرو آن نیز یک هکتار از مراتع غنی پلاک «بید حیدر بک» واقع در ارتفاعات کوه ریگ شهرستان لردگان برای احداث معدن سنگ تزئینی از سوی منابع طبیعی واگذار شد.

واگذاری مراتع این منطقه در گام اول موجب اعتراض به این واگذاری توسط بهره‌برداران کوه ریگ و ایجاد مشکلات اجتماعی شد. این واگذاری در زمان علی محمدی مقدم مدیر کل سابق منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری انجام شد و این واگذاری در حالی انجام شده بود که منطقه دارای پروانه چرا بوده است.

عشایر و مرتع‌داران برای اعلام نارضایتی از این واگذاری نامه نگاری‌های مختلفی با دستگاه‌های مرتبط انجام داده‌اند که تمام نامه نگاری‌ها طی این سال‌ها بی نتیجه مانده و مجوز همچنان باطل نشده بود.

جدا از ایجاد نارضایتی‌ها عشایر و دامداران، فعالان محیط زیست و اساتید منابع طبیعی دانشگاه نیز به این واگذاری اعتراض کردند. فعالان منابع طبیعی و اساتید دانشگاه اعلام کردند که کوه ریگ یکی از مراتع غنی و انبوه از گیاهان دارویی خاص است و احداث معدن این رویشگاه را به نابودی می‌کشاند و خسارت‌های قابل توجهی به محیط زیست منطقه وارد می‌کند.

ورود خبرگزاری مهر به موضوع

خبرگزاری مهر در استان چهارمحال و بختیاری طی گزارشی تحت عنوان (مشکلات یک معدن برای عشایر و محیط‌زیست / توپِ تقصیر در زمین کیست؟)به بررسی واگذاری این مجوز و مشکلات ایجاد شده پرداخت.

رسانه‌ای شدن این موضوع در خصوص به خطر افتادن معیشت ۵۰ خانوار عشایری و نابودی محیط زیست موجب ایجاد توجهات ویژه و ایجاد حساسیت‌ها به این موضوع شد و این امر موجب عقب نشینی برخی دستگاه‌ها از جمله منابع طبیعی و سازمان صمت شد که این مهم نیز موجب باطل شدن مجوز شد.

مجوز احداث معدن سنگ تزئینی در کوه ریگ شهرستان لردگان باطل شد

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد آخرین وضعیت احداث معدن در کوه ریگ لردگان توسط یک متقاضی گفت: این متقاضی از سازمان صمت برای احداث معدن در کوه ریگ پروانه بهره برداری گرفته بود.

مهرداد قاسمی افزود: این متقاضی به دلیل مشکلات اجتماعی نتوانست کار کند و مجوز توسط سازمان صمت به دلیل مشکلات شدیدی که داشت باطل شد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت چهارمحال و بختیاری گفت: درخواست صدور مجوز این طرح معدنی بار دیگر توسط متقاضی درخواست داده شد و متقاضی اعلام کرده بود که مشکلات اجتماعی را برطرف می‌کند و پیگیر جاری شدن مراحل دوباره پروانه احداث معدن بود تا کار اکتشاف انجام دهد که دیگر این امر در اختیار سازمان صمت نبود و باید شورای معادن تصمیم می‌گرفت.

قاسمی تصریح کرد: درخواست متقاضی به شورای معادن اعلام شد و شورای معادن موافقت نکرد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: دلایل عدم موافقت این بود که مشکلات اجتماعی مطرح و گزارش داده شد و تمام اعضا مخالفت کردند.

باطل شدن مجوز احداث معدن آرامش را به منطقه بازگرداند

باطل شدن مجوز احداث معدن موجب شد تا مردم و عشایر منطقه پس از سال‌ها، استرس خطر نابوی مراتع آنها رفع و معیشت آنها حفظ شود.

عشایر از دیر باز در مناطق مختلف چهارمحال و بختیاری اقامت داشته‌اند و به عبارتی حق آب و گل دارند و نباید بدون اطلاع آنها مجوزی در منطقه‌ای اقامت آنها صادر شود که معیشت آنها مورد تهدید قرار گیرد.

صدور مجوزها باید طی بررسی‌های کامل با رعایت حقوق عشایر، دامداران و روستاییان توسط کارشناسان یک سازمان در یک منطقه صادر شود تا زمینه ساز ایجاد مشکلات اجتماعی در آینده نشود.

همچنین حفظ منابع طبیعی و محیط زیست در اولویت است و نباید به بهانه توسعه و ایجاد اشتغال به منابع طبیعی و محیط زیست خسارت وارد کرد چرا که تجربه نشان داده است بسیاری از معادن احداث شده با وجود ایجاد خسارت‌های بالا در محیط زیست آورده قابل توجهی در بخش اشتغال و توسعه استان نداشته‌اند.

کد خبر 5201461

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرکرد معدن منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری ویروس کرونا کرمانشاه شیوع کرونا آمار کرونا شب قدر گرگان عکس استانها ماه مبارك رمضان انتخابات شورای شهر و روستا واکسن کرونا بوشهر اردبیل شب های قدر انتخابات 1400 خسارت های قابل توجهی چهارمحال و بختیاری مجوز احداث معدن مشکلات اجتماعی منابع طبیعی سازمان صمت کوه ریگ محیط زیست باطل شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۸۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عباس علی آبادی در برنامه صف اول با موضوع "عملکرد وزارت صمت در برگزاری اجلاس ایران و آفریقا تا تحقق شعار سال" گفت: برنامه داریم تا انتهای سال ۱۴۰۳ همه کشور را پایش کنیم، از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم، فراخوان می‌دهیم که بدانیم چه داریم، چون ما بعد از این که بدانیم چه داریم، اینها را به مزایده می‌گذاریم، مردم در صندوق‌های طرح‌های مردمی که بسیار سودآور هم هستند، می‌توانند شرکت کنند.
وی با تاکید بر مشارکت مردمی در افزایش تولید در بخش معدن در سال ۱۴۰۳ گفت: درحال حاضر پایشی که انجام دادیم نشان می‌دهد که اغلب نقاط کشور آنومالی‌های خیلی خوبی داریم، یعنی مناطقی که امید بسیار زیادی برای معادن ارزشمند در آن جا وجود دارد، ارزشمندترین معادن مثلا معادن فلزی هستند مثل معدن طلا، معدن مس و معدن آهن هستند که ما تلاش می‌کنیم همه ظرفیت‌ها را برای حداکثر کردن ِ اکتشاف، به کار گیریم. حتی تلاش می‌کنیم که از ظرفیت‌های خارج از کشور استفاده کنیم، چون باید زودتر بدانیم چی و کجا داریم و بعد به مزایده بگذاریم و استفاده کنیم از منابع مردم و از منابع سرمایه گذاران بزرگ، البته با رعایت ملاحظاتی که قانون برای ما تکلیف کرده است.
وزیر صمت همچنین با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه رشد سیزده درصدی را در بخش معدن دیده است افزود: ما در بخش معدن ظرفیت‌های خوبی داریم، متاسفانه تا به امروز به قدر کافی به این موضوع پرداخته نشده است و در فرمایشات مقام معظم رهبری به وضوح این را می‌بینیم، بار‌ها تاکید داشتند و همین امسال هم تاکید داشتند که از فرصت معدن استفاده شود، اتفاق خوبی که باید بیافتد و تا حالا نیافتده است اکتشاف است ما باید اول ببینیم چه داریم، در این بخش، نمی‌گویم خوب کار نشده است، به نظر من، کم کار شده است، بیشتر باید کار شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت
  • پرداخت ۳۵۷ میلیارد تومان کمک معیشت به مددجویان و نیازمندان ایلام
  • احداث نخستین مرکز تخصصی نجوم چهارمحال و بختیاری
  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • فعالیت ۹۱ معدن در استان البرز
  • پاکسازی منطقه حفاظت شده تنگ صیاد در چهارمحال و بختیاری
  • وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال
  • فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند
  • اجرای طرح وارگه دانایی در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری