Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خانواده خبرگزاری فارس، نسبت بانوان مخترع ایرانی 6 درصد بالاتر از متوسط جهانی قرار گرفت. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری روز گذشته در گزارشی که بنابه نتایج یک بررسی، مبنی بر رصد آمار «پتنت» یا همان ثبت اختراع که توسط بانوان مخترع کشورمان انجام شده این خبر خوب را اعلام و آن را اتفاقی مهم در حوزه ثبت اختراع و نوآوری دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آمار با بررسی بیش از 2 هزار پرونده موجود به دست آمده و نتیجه رشد 6 درصدی بانوان مخترع ایران؛ جامعه آماری کانون پتنت نسبت به متوسط جهانی را نشان می دهد. طبق تحلیل و آمارهای دقیق ارائه شده توسط کانون پتنت ایران، نتایج بررسی ها جالب است و نشان می دهد در دنیا به طور متوسط پرونده های ثبت اختراع حدود 14 درصد است. در کشورهای پیشرو هم این رقم به 18 درصد نمی رسد با این حال این نسبت در کشورمان طبق جامعه آماری کنونی پتنت یا همان ثبت اختراع، 24 درصد و با اختلاف قابل توجه 6 درصدی فراتر از آمار کشورهای پیشرو همچنین 10 درصد بالاتر از متوسط جهان قرار گرفته است. با توجه به اینکه یکی از شاخص‌های اصلی برآورد «توسعه» و «رشد و نوآوری» در هر کشور، میزان ثبت اختراعات است سهم بانوان در این زمینه یکی از شاخص های رصد و ارزیابی توازن جنسیتی در این حوزه به شمار می رود.

آمارها حاکی از این است که به طور متوسط در جهان در به ازای هر ۶ مخترع مرد، ۱ مخترع زن فعالیت می کند. برای یافتن سهم بانوان مخترع در ایران هم بررسی هایی انجام و مشخص شد به ازای  هر ۴ مرد مخترع یک زن مخترع وجود دارد که این تفاوت هم قابل توجه و سبب افتخار است. آمار جهانی نسبت یک به 6 و آمار کشورمان نسبت یک به 4 را نشان می دهند. یعنی بانوان مخترع کشور حضور و فعالیت چشمگیری در مقایسه با جهان و گذشته خود دارند.  در زمینه میزان مشارکت بانوان مخترع کشورمان هم نسبت به متوسط جهانی مشارکت بانوان در ثبت اختراع با هر مدل از مشارکت به استناد آمارها بالاتر از متوسط جهانی است. برآیند و تجمیع نتایج این سه آمار نشان می دهد،  شرایط فعالیت بانوان در این زمینه در کشورمان فراهم تر از گذشته است و حتی در جایگاه بالاتری نسبت به کشورهای پیشرو قرار گرفته. از آنجا که ثبت اختراعات، از شاخص های توسعه نوآوری هر جامعه است و هرچه تعداد افراد نوآور در هر کشور بیشتر باشد، حرکت آن به سوی رشد نوآوری و توسعه اقتصاد نوآوری محور، بیشتر می شود. این آمارها خبرهای خوبی در زمینه ثبت اختراع و توسعه اقتصاد نوآورانه با حضور و تاثیر بانوان خلاق و مخترع ایرانی به شمار می رود.

/انتهای پیام

 

منبع: فارس

کلیدواژه: بانوان فناوری نوآوری ایران ثبت اختراع موفقیت توسعه شکوفایی اقتصادی بانوان مخترع متوسط جهانی متوسط جهان ثبت اختراع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۸۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲

به گزارش قدس آنلاین، صابر جباری در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان این که پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان این که روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهارکرد: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است. روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن  ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه‌ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان این که در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، گفت: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به این که بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می‌داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • باشگاه پرسپولیس: رفتار زشت تماشاگران سپاهان نسبت به زنان پرسپولیسی را پیگیری می‌کنیم
  • اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو
  • آیت‌الله نوری همدانی: دین اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • بانوان آمریکای لاتین نسبت به کشتار زنان در غزه موضع بگیرند
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال
  • رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
  • رشد ۸ درصدی تعداد کارگاه‌های فعال استان مرکزی
  • کارگردان مشهور ایرانی: تلویزیون نمی‌بینم!
  • رشد بیش از ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم