Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@18:24:45 GMT

هیدروژلی که سبب ترمیم نورون‌ها پس از ضربه مغزی می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۹۹۶۳

هیدروژلی که سبب ترمیم نورون‌ها پس از ضربه مغزی می‌شود

ضربه مغزی(TBI) اغلب به ناتوانی‌های شناختی و آسیب دائمی به بافت عصبی منجر می‌شود که برای این موارد نیز درمان‌های موثری وجود ندارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدگجت، اختلالات شناختی جدی که بیماران تجربه می‌کنند و بار مسئولیتی زیادی که بر دوش افرادی که از آنها مراقبت می‌کنند، سبب شده جستجوی مداوم درمان‌هایی که ممکن است به افراد کمک کند، ضروری و جزو اولویت‌های محققان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان "دانشگاه جورجیا" آمریکا در مطالعه‌ای که اخیرا در مجله "Science Advances" منتشر کرده‌اند از توسعه یک هیدروژل خبر داده‌اند که به نظر می‌رسد از مغز در برابر از دست دادن بافت پس از ضربه مغزی محافظت کرده و حتی شبکه‌های عصبی آسیب دیده را ترمیم می‌کند.

این ماده که محققان آن را "چسب مغز"(brain glue) می‌نامند از یک ساختار قندی ساخته شده است. این ژل ویژگی‌هایی دارد که باعث می‌شود به فاکتور اصلی رشد فیبروبلاست و فاکتور نوروتروفیک مشتق شده از مغز متصل شود که این امر به سلول‌های مغزی کمک می‌کند تا بعد از آسیب، زنده بمانند و مجددا رشد کنند.

محققان به منظور ارزیابی اثربخشی این هیدروژل در ضربه مغزی، آن را در مغز موش‌هایی که دوران پس از آسیب مغزی را می‌گذاراندند، کاشتند و گذاشتند تا این ژل کار خود را انجام دهد. سپس محققان از روش شفاف‌سازی بافت استفاده کردند تا بافت را واضح مشاهده کنند و دریابند هنگام استفاده موش‌ها از مدارهای "دستیابی به درک"(reach-to-grasp) قسمت‌های خاص مغز آنها چگونه عمل می‌کنند.

"لوهیتاش کارامبیا"(Lohitash Karumbaiah) دانشمند ارشد پروژه و توسعه دهنده چسب مغز گفت: به دلیل استفاده از روش شفاف‌سازی بافت ما توانستیم دید عمیق‌تری از توانایی چسب مغز داشته باشیم. با استفاده از این روش‌ همراه با داده‌های ثبت شده الکتروفیزیولوژیکی ما توانستیم تأیید کنیم که چسب مغز از بازسازی سلول‌های عصبی عملکردی در حفره آسیب دیده پشتیبانی می‌کند. امید است که این تحقیق به یک درمان بالینی موثر که می‌تواند به رفع برخی از عواقب ضربه مغزی کمک کند، تبدیل شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مغز آسیب مغزی هيدروژل ضربه مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۹۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای عضو جوان ۲۲ ساله کرمانی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: کبد مرد جوان ۲۲ ساله اهل و ساکن کرمان که بر اثر حادثه تصادف دچار مرگ مغزی شده بود، به یک بیمار نیازمند دریافت عضو اهدا شد.

مهدی احمدی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کرمان، اظهار کرد: عمل پیوند عضو صبح امروز _جمعه، هفتم اردیبهشت_ انجام و کبد محروم امیر حسین ربیعی ۲۲ ساله اهل و ساکن کرمان که در اثر حادثه تصادف دچار مرگ مغزی شده بود، برای پیوند به شیراز منتقل و به یک بیمار نیازمند دریافت عضو اهدا شد.

وی افزود: زنده‌یاد ربیعی چهار روز قبل بر اثر سانحه تصادف به بیمارستان شهید باهنر منتقل و علی‌رغم تلاش‌های کادر درمان دچار مرگ مغزی شده که پس از تأیید مرگ مغزی و رضایت اهدا عضو از خانواده، کبد وی جهت پیوند به شیراز منتقل شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: علاوه بر کبد، قسمتی از استخوان زانوی اهداکننده عضو نیز جهت ترمیم به سه بیمار که مشکل حرکتی در زانو داشتند، برداشته شد تا به متقاضیان پیوند زده شود.

وی با بیان اینکه تاکنون ۲۲۰ اهدای عضو در استان کرمان انجام شده است، از تلاش‌های مسئول و هماهنگ‌کنندگان واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی کرمان، کادر جراحی، ارتوپدی و بیهوشی و کادر پرستاری بخش‌های جراحی و آی سی یو و همکاران اتاق عمل بیمارستان شهید باهنر تشکر کرد.

کد خبر 748028

دیگر خبرها

  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • ممنوعیت تردد از محور فیروزکوه - دماوند
  • مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟
  • قبور آسیب‌دیده خلدبرین ترمیم می‌شود
  • ترمیم قبور آسیب‌دیده خلدبرین
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد/ برداشت استخوان زانوی اهدا کننده عضو برای ترمیم به ۳ بیمار
  • اهدای عضو جوان ۲۲ ساله کرمانی