Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-30@12:46:38 GMT

تجربه سالمندی سالم با سالمندیار

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۸۰۲۴۳

به گزارش جام جم انلاین اصفهان؛ وب‌سایت اصفهان شهر دوستدار سالمند و تولیدات حوزه سالمندی به مناسبت هفته فرهنگی اصفهان از سوی معاونت اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان رونمایی شد.

رئیس اداره امور اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان با بیان اینکه شهرهای دوستدار سالمند هشت ویژگی عمده دارند، اظهار داشت: وجود بسترهای اطلاعاتی و ارتباطاتی در شهرهای دوستدار سالمند از جمله این ویژگی‌ها است، به این معنا که سالمندان و تمام گروه‌هایی که با موضوع سالمندی در ارتباط هستند باید بتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را به نحو مطلوب کسب کرده و ارتباطاتی به شکل مطلوب برقرار کنند تا تجربیات افراد درباره موضوع سالمندی به ‌راحتی در اختیار سایرین نیز قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسعود مهدویان‌فر افزود: راه‌ا‌ندازی و رونمایی از وب‌سایت اصفهان شهر دوستدار سالمند از جمله اقدامات در این راستا بوده که در اصفهان به عنوان نخستین شهر دارای دبیرخانه شهر دوستدار سالمند انجام داده ایم که هدف اصلی آن تحقق همین مولفه شهر دوستدار سالمند و عملیاتی کردن آن بوده است.

وی اخبار و اطلاعات حوزه سالمندی، مباحث فرهنگی و آموزشی، سلامت سالمندان، تولیدات فرهنگی در حوزه سالمندی، باشگاه تخفیف خدمات سالمندی و راهنمای دسترسی به داروخانه‌ها، رستوران‌ها و بیمارستان‌های دوستدار سالمند را از جمله بخش‌های گوناگون این وب‌سایت دانست.

وی اظهار داشت: این وب‌سایت برای سالمندان و خانواده‌هایی که با سالمندان سر و کار دارند مفید بوده و در بردارنده اطلاعات مراکز نگهداری و توان‌بخشی سالمندان و همچنین مراقبان سالمند بوده که خانواده‌ها با مراجعه به سایت می توانند بهره مند شوند.

رئیس اداره امور اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان ادامه داد: این سایت تنها مختص به خود سالمندان نبوده و به گونه ای طراحی شده که جامعه هدف بزرگتری شامل مراکز و افراد ارائه‌دهنده خدمات به سالمندان، دستگاه‌های دولتی و سازمان‌های مردم‌نهاد را نیز در بر می‌گیرد.

مهدویان فر تصریح کرد: اپلیکیشین این وب سایت نیز به زودی راه‌اندازی می‌شود تا افراد بتوانند بر روی تلفن همراه خود از خدمات این وب‌سایت استفاده کنند.

وی به رونمایی از شش عنوان اینفوگرافیک با موضوعات سلامت جسمی سالمندان نیز اشاره و خاطرنشان کرد: بهبود استقامت عضلانی، حفظ تعادل، بهبود انعطاف‌پذیری، افزایش توان جسمی، پیشگیری از بیماری‌های اسکلتی شایع در سالمندی و بهبود استقامت قلبی و عروقی عناوین این اینفوگرافیک‌ها است که به زودی به صورت موشن‌گرافی و سایر محتواهای آموزشی منتشر خواهد شد.

گفتنی است؛ علاقه‌مندان به استفاده از محتوای وب‌سایت اصفهان شهر دوستدار سالمند می‌توانند به آدرس salmand.esfahanfarhang.ir مراجعه کنند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: فرهنگی اصفهان سالمندان شهر دوستدار سالمند وب سایت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۰۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از چه سنی به بعد جزو افراد پیر محسوب می‌شویم؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، طبق پژوهشی که نتیجه آن در مجله انجمن سالمندی آمریکا منتشر شد، افراد در اواسط دهه ۶۰ سالگی معتقدند که پیری از ۷۵ سالگی شروع می‌شود، در حالی که افراد مسن‌تر فکر می‌کنند سن پیری دیرتر از این شروع می‌شوند.

بیشتر بخوانید: غذاهای مفیدی که بدن را در برابر بیماری‌ها قوی می‌کنند

این تحقیق که در مجله روانشناسی و سالمندی انجمن روانشناسی آمریکا منتشر شد، داده‌های ۱۴ هزار شرکت‌کننده در یک نظرسنجی سالمندی در آلمان را بررسی کرد که درباره پیری به‌عنوان مرحله‌ای از زندگی مطالعه می‌کرد. تاریخ تولد شرکت‌کنندگان بین سال‌های ۱۹۱۱ و ۱۹۷۴ بود و از سن ۴۰ تا ۸۵ سالگی به این مطالعه وارد شده بودند.

شرکت‌کنندگان طی ۲۵ سال، هشت بار درک خود را از سالمندی گزارش کردند. آن‌ها هر چهار تا پنج سالی که می‌گذشت، آغاز سن پیری را یک‌ سال دیرتر از بار قبل اعلام کردند. شرکت‌کنندگانی هم که زودتر یعنی بین سال‌های ۱۹۱۱ تا ۱۹۳۵ به دنیا آمده بودند، در مقایسه با افرادی که بعد از ۱۹۳۵ متولد شده‌ بودند، فکر می‌کردند که پیری زودتر آغاز می‌شود.

«مارکوس وتشتاین»، نویسنده ارشد این مطالعه و روانشناس دانشگاه هومبولت برلین، گفت: درک و تصور ما از پیری در گذر زمان به‌وضوح تغییر می‌کند. افرادی که امروز در سنین میانسالی‌ هستند یا افراد مسن‌تر باور دارند که سن پیری آنها دیرتر از همسالانشان در ۲۰ سال پیش است.

به گفته وتشتاین، این تغییر تا حدودی به بالا رفتن سطح امید به زندگی در افراد برمی‌گردد. امید به زندگی در آلمان حدود ۸۱ سال است که از ۷۱ سال در ۱۹۷۴ بیشتر شده است. همچنین بسیاری از مردم برای مدت طولانی‌تر یک زندگی همراه با سلامتی دارند.

وتشتاین می‌گوید: افرادی که احساس جوانی می‌کنند، معتقدند پیری دیرتر شروع می‌شود.

شرکت‌کنندگانی که تنهاتر بودند، بیماری‌های مزمن داشتند یا از سلامتی کامل برخوردار نبودند، بیشتر بر این تصور بودند که پیری زودتر آغاز می‌شود. زنان هم فکر می‌کردند که سن پیری در مردان حدود ۲.۴ سال دیرتر آغاز می‌شود.

با این حال برخی کارشناسان می گویند این نتایج ممکن است قابل تعمیم به کشورهای دیگر نباشد زیرا دیدگاه‌های فرهنگی درباره پیری و روند تحولات جوامع در طول زمان متفاوت است. به عنوان مثال امید به زندگی در ایالات متحده در طول همه‌گیری کووید از ۷۹ سال در ۲۰۱۹ به ۷۶ سال در ۲۰۲۱ رسید در حالی که امید به زندگی در آلمان از سال ۲۰۱۴ نسبتا پایدار بوده است.

تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود باورهای منفی درباره افزایش سن با افزایش سطح استرس مرتبط است که به نوبه خود می‌تواند خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. برعکس افرادی که به پیری نگرشی مثبت دارند، احتمالا کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل‌ هستند و در مقایسه با افرادی که نگرش منفی درباره افزایش سن دارند، طولانی‌تر عمر می‌کنند.

همچنین افرادی که خود را جوان‌تر از سن شناسنامه‌ای‌شان می‌دانند، زوال حافظه آهسته‌تر، عملکرد شناختی بهتر و کاهش علائم افسردگی را گزارش کردند. در مقابل افرادی که خود را مسن‌تر از سن حقیقی‌شان می‌بینند بیشتر در معرض خطر مرگ‌ومیر قرار دارند.

منبع :ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228565 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • حل بحران سالمندی جمعیت، عزم ملی را می‌طلبد
  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • درمان بی‌اختیاری ادرار در سالمندان
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 
  • از چه سنی به بعد جزو افراد پیر محسوب می‌شویم؟