Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-30@02:58:50 GMT

سلامت در همه ابعاد، ارزشمندترین دستاورد ماه رمضان است

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۸۳۶۵۲

سلامت در همه ابعاد، ارزشمندترین دستاورد ماه رمضان است

حجت الاسلام محمدی لائینی با بیان اینکه سلامت در همه ابعاد، ارزشمندترین دستاورد ماه رمضان است، گفت:امیدواریم بتوانیم در این ماه خروجی‌ای با نام سلامت در همه ابعاد داشته باشیم که پشتوانه همه اینها دعا و تضرع است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام والمسلمین «محمدباقر محمدی لائینی» شامگاه (۱۲اردیبهشت) در حاشیه نشست هم‌اندیشی اساتید با موضوع قدر، قرآن و ولایت به میزبانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به مولفه‌های فضیلت ماه مبارک رمضان، بیان کرد: از دل این سه موضوع نام تقدیر، قرآن و ولایت به‌علاوه عناوین دیگر و دستاوردی در خصوص سلامت استخراج کردیم، از مولفه‌های فضیلت یکی خود ماه مبارک رمضان است که بر همه ماه‌های دیگر برتری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نماینده ولی فقیه درمازندران با اشاره به آیه ۱۸۳ تا ۱۸۷ سوره بقره افزود: خداوند در قرآن در این رمضان یاد کرده، دومین مولفه در این ماه روزه بوده که بسیار پرخیر و برکت است، مولفه بعدی شب قدر بوده که از همه شب‌های دیگر این ماه برتر است، چهارمین مولفه هم نزول قرآن است.

 

حجت الاسلام محمدی لائینی تصریح کرد: پنجمین مولفه فضیلت این ایام هم نزول ملائکه است، هر کجا که ملائکه حضور پیدا کند برکات هم نازل می‌شود، تقدیر و سرنوشت مولفه بعدی است چرا که در سه شب قدر مقدرات انسان تا سال آینده نوشته می‌شود پس خیلی زمان حساسی است که توسط خداوند تعیین می‌شود و ما می توانیم با دعا و التماس در این امر موثر باشیم.

 

وی بیان کرد: سرنوشت برگرفته از سرشت و طبیعت انسان است و بخشی از آن هم با دعا، توبه و تغییر حال انسان تغییر می‌کند، اگر فردی صفت کرامت و سخاوت داشته باشد خود به خود سرنوشت تغییر خواهد کرد، پس این شب‌ها شب‌های سرنوشت‌ساز است، هفتمین مولفه بحث ولایت است، این فرشتگان بر حجت و ولی خدا نازل می‌شوند، نزول ملائکه دوام دارد و هر ساله انجام می‌شود و مقدرات به امضای ولی خدا می‌رسد.

 

حجت الاسلام محمدی لائینی اظهار کرد: هشتمین مولفه فضیلت‌بخش این ایام مقوله سلامت است، خداوند شب قدر را ظرف سلامت قرار داده است، ماه رمضان ماه سلام و سلامت است، در میان این هشت مولفه خروجی سلامتی است که باید در وجود انسان خودش را نشان دهد، این همان دستاورد مهم است‌.

 

وی با اشاره به مبحث دستاورد سلامت گفت: سلامت از حقوق عمده انسان تلقی شده و حق‌الناس است، انسان‌ها باید هم به سلامت و ابعاد آن واقف باشند و هم اینکه به منابع سلامت دسترسی داشته باشند، این دستاورد را تحت عنوان جلوه‌های رمضان در هفت بعد بررسی خواهیم کرد.

 

حجت الاسلام محمدی لائینی اعلام کرد: سلامت جسمی و سلامت قلب دو بعد اول است، روزه‌داری شامل؛ نخوردن و نیاشامیدن، روزه زبان و روزه قلب تقسیم شده است که شرطش دوری از شک، تردید، شرک و نفاق، تکبر، حسادت، حب نفس و حب دنیا است، ماه رمضان ماه پاکی است دل پاک و تصفیه می‌شود.

 

نماینده ولی فقیه در مازندران خاطرنشان کرد: سومین جلوه سلامت در ماه رمضان سلامت از گناه است، چهارم سلامت از عذاب الهی است که به‌صورت عافیت در آخرت هم تعبیر شده است که روزه سپری در مقابل آتش است، پنجمین جلوه سلامت در ماه مبارک رمضان، سلامت اعضا و جوارح از جرم و گناه است.

 

حجت الاسلام محمدی لائینی با اشاره به فرموده امام سجاد (ع) ادامه داد: حضرت همواره بر روزه جوارح تاکید داشت تا در کاری که خداوند راضی است به‌کار گرفته شوند، ششمین بعد سلامت اجتماعی است مردم با هم ارتباط رضایت‌بخش داشته باشند و تعارضی به‌وجود نیاید اگر هم پیش آمد مدیریت شود، در مجموع ارتباطات در این ماه زیبا می‌شود و صله ارحام افزایش می‌یابد، توجه به فقرا و همسایگان ضروری است.

 

وی افزود: آخرین و هفتمین جلوه از ماه مبارک سلامت خواب است، امروز روانشناسان می‌گویند خواب کافی و درست در آرامش روانی انسان موثر است، اگر نگاهمان به خواب اینگونه باشد که خواب عبادت است و ما را به مقصد می‌رساند به استقبالش می‌رویم، روزه یک حرکت به سمت هدف غایی است خواب سالم را در خودش دارد.

 

حجت الاسلام محمدی لائینی خطاب به حاضرین در فضای مجازی این نشست، اذعان کرد: هشت مولفه‌ فضیلت این ایام این ماه را برتر کرده است، دستاورد مهم ماه رمضان سلامت است که توسط هفت جلوه تببین شده است، امیدواریم بتوانیم در این ماه خروجی‌ای با نام سلامت در همه ابعاد داشته باشیم که پشتوانه همه اینها دعا بوده و زمینه دعای امام زمان (عج) است، پس باید در حق امام دعا کنیم تا آن حضرت که مستجاب الدعوه است در حقمان دعا کند.

پایان پیام/286

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماینده ولی فقیه درمازندران سلامت جسمی سرنوشت ساز سلامت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مازندران عبادت ماه رمضان فضای مجازی حجت الاسلام محمدی لائینی سلامت در همه ابعاد ماه مبارک ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۳۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند

مدیرکل محیط زیست استان کرمان، گفت: مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات آلودگی محیط زیست را برطرف می‌کند و این فرهنگ باید در جامعه نهادینه شود. - اخبار استانها -

مجتبی نیک‌طبع در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به اینکه امسال شاهد بارندگی‌های خوبی در سطح استان کرمان بودیم، اظهار داشت: اگر روند قبل ادامه داشت، امسال مشکلات و معضلات عدیده‌ای را در سطح استان در حوزه‌های مختلفی از جمله وقوع ریزگرد، تامین منابع غذایی، تامین آب حیات وحش و آب جوامع انسانی داشتیم و این بارندگی‌ها تا اندازه‌ای شرایط استان را بهبود بخشیده است.

وی با بیان اینکه 22 آوریل هر سال مصادف با سوم اردیبهشت به عنوان روز جهانی زمین پاک نامگذاری شده است، گفت: در کشور ما به این مناسبت از سوم تا نهم اردیبهشت‌ماه به عنوان هفته زمین پاک نامگذاری شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه محیط زیست به نوعی همه ابعاد زندگی بشر را در برمی‌گیرد، ادامه داد: محیط زیست چهار مولفه اصلی آب، خاک، هوا و تنوع زیستی را شامل می‌شود که هر چهار مولفه آن به طور مستقیم بر هم اثر می‌گذارند.

وی با بیان اینکه تخریب هر کدام از این مولفه‌ها باعث تخریب و ایجاد نواقصی در دیگر اجزای اکوسیستم می‌شود، افزود: در میان این چهار مولفه خاک به عنوان مادر رشد و نمو در سیاره زمین است و مباحث زیادی در این زمینه وجود دارد.

نیک‌طبع با اشاره به اینکه آمارها نشان از آن دارد که در دو دهه اخیر و حتی دهه‌های قبل کارکردهای خوبی در حوزه محیط زیست نداشتیم، بیان کرد: بسیاری از گونه‌های گیاهی و جانوری نه تنها در کشور ما که در دنیا منقرض شده است.

وی با بیان اینکه اکوسیستم‌های آبی و خاکی به شدت تخریب شده است، افزود: این اتفاقات و مسائل سلامت روحی و جسمی جوامع بشری را تحت تاثیر قرار داده و امروز زمین به عنوان مادر حیات دستخوش تغییرات زیادی شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه اصلی‌ترین مولفه‌هایی که امروزه این تخریب را رقم می‌زند، فعالیت‌های معدنی، صنعتی و انسانی است، ادامه داد: در حوزه انسانی این تخریب‌ها شامل مواردی چون فرسایش‌ها در حوزه کشاورزی و تغییر کاربری‌ها است.

وی با بیان اینکه پسماند‌ها یکی از مهمترین چیزهایی هستند که جوامع بشری را تحت تاثیر قرار داده‌اند، گفت: اگر به موضوع پسماندها توجه جدی نکنیم با توجه به شدت و رشد جمعیتی که در دنیا داریم در دهه‌های بعد با مشکلات اساسی مواجه می‌شویم.

نیک‌طبع با اشاره به اینکه روزانه بین 56 تا 57 هزار تن زباله در کشور ما تولید می‌شود که چیزی در حدود 12 درصد آن پلاستیک است، بیان کرد: همه این پسماندها به صورت مستقیم و غیرمستقیم خاک و محیط زیست ما را آلوده می‌کند.

وی با بیان اینکه پسماندهای مختلفی در حوزه کشاورزی، پزشکی و خانگی داریم اما عموم مردم با پسماندهای خانگی سروکار دارند که بخش زیادی از پسماندها را شامل می‌شود، افزود: با مدیریت این پسماندها خیلی از مشکلات ما حل می‌شود اگر بتوانیم فرهنگ‌سازی در این حوزه را در سطح جامعه ارتقا دهیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه شعار امسال روز جهانی زمین پاک «سیاره زمین در برابر پلاستیک» است، گفت: در کشور ما نیز شعار هفته زمین پاک 1403 با عنوان «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین» نامگذاری شده است.

وی با بیان اینکه پلاستیک‌ها و مشتقات آن نقش زیادی در تخریب و آلودگی‌های زمین دارد، ادامه داد: برای مدیریت پسماندها نیازمند فرهنگ‌سازی در لایه‌های مختلف هستیم و در این حوزه راه زیادی در پیش داریم.

نیک‌طبع با اشاره به اینکه اعتقاد داریم که این کار را باید از سنین پایین و در مدارس آغاز کنیم تا شاهد نتایج مثبت آن باشیم، بیان کرد: به دنبال نهادینه کردن فرهنگ مدیریت پسماند در جامعه هستیم.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • اسلامی: تمام مولفه‌های انتخابات دور دوم با دقت انجام می‌شود
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند
  • تامین زمین از مولفه‌های مهم در اجرای طرح نهضت ملی مسکن
  • اختتامیه مسابقات فوتسال جام رمضان در هیرمند
  • کارگران از ارزشمندترین اقشار جامعه هستند
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • غیرت؛ دگرگونی عقلانی
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌ءهای سلامت اجتماعی است