Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-26@04:50:03 GMT

دانش قرآنی به تنهایی ضامن سعادت انسان نیست

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۸۴۰۲۱

دانش قرآنی به تنهایی ضامن سعادت انسان نیست

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام دکتر سلمان صفوی رئیس مرکز مطالعات ایرانی لندن و سردبیر مجله علمی «ترانسندنت فیلاسوفی» در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت وگو به مناسبت فرارسیدن شب‌های قدر در مورد حقیقت وحی و تنزیل گفت: در این نکته همه متفق القول هستند که انزال و تنزیل قرآن کریم اشاره به دو مرتبه دارد اما فلاسفه و عرفا ابتدا درمورد حقیقت این موضوع بحث کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی افزود: اولین مسئله‌ای که از نظر عرفا باید روشن شود این است که قرآن کریم یک مرتبه بسیار متعالی و یک وجود قدسی ماورایی دارد و از عالم بالا به صورت تدریجی یا دفعی تنزیل شده است.
 
رئیس مرکز مطالعات ایرانی لندن اظهار کرد: مسئله تنزیل اشاره به یک وجود یا موضوع معنوی و مجرد در مقام حق دارد یعنی ما با یک وجود معنوی و قدسی و تعالی متن (قرآن کریم) روبرو هستیم.
 
حجت‌الاسلام صفوی به آیه «تنزیلاً من رب العالمین» اشاره و بیان کرد: تنزیل در این آیه به این معناست که تنزیل قرآن از نزد پروردگار جهانیان اتفاق افتاده و اشاره به بعد ربوبیت خداوند نیز دارد که این قرآن از وجه ربوبیت حضرت حق نازل شده و از جنبه پرورشی و مرتبه اسماء و صفات حضرت حق برخوردار است.
 
وی ضمن بیان اینکه مخاطبان قرآن همه جهانیان هستند به مراتب تنزیل هم اشاره کرد و گفت: در قرآن کریم آمده که این کتاب در لوح محفوظ قرار دارد و به فرمان حضرت حق، به جبرئیل داده شده تا آن را به قلب پیامبر اکرم (ص) نازل کند و بعد از اینکه بر قلب رسول خدا نازل شد به دلیل برخورداری از صفت اتقان، از هرگونه تحریفی به دور ماند.
 
رئیس مرکز مطالعات ایرانی لندن با اشاره به اینکه قرآن کریم بر قلب پیامبر (ص) نازل شده و لذا شناخت آن هم از طریق قلب امکانپذیر است افزود: مرکز وجود هر آدمی قلب اوست و این معرفت قلبی است که در قله معارف قرار می‌گیرد.
 
حجت‌الاسلام صفوی گفت: بعد از مرحله نزول قرآن بر قلب پیامبر (ص) که به اذن الهی هم بوده حضرت برای انتقال مفاهیم قرآن به مردم از طریق زبان مبارک خود و بدون هیچ کم و کاستی اقدام کردند که این نیز مرحله دیگری از تنزیل به شمار می‌رود.
 
وی با بیان اینکه کتاب قرآن کریم برای همه مردم است اما میزان شناخت هر فردی از این کتاب متفاوت است افزود: هر کسی به اندازه سعی و مجاهدتش می‌تواند از این مطالب آسمانی بهره برداری کند.
 
سردبیر مجله علمی «ترانسندنت فیلاسوفی» در ادامه این مطلب تأکید کرد: کسی با انبار اطلاعات و دانش قرآنی صرف، به هدایت و فلاح نمی‌رسد یعنی محفوظات قرآنی ما را به هدایت نمی‌رساند بلکه مسئله تزکیه نفس و تعامل علم و عمل است که ما را به مقصود و هدایت خواهد رساند.
 
حجت‌الاسلام صفوی فهمیدن قرآن را در گام نخست نیازمند شناخت و آشنایی با زبان قرآن دانست و گفت: خداوند مسیر سیر و سلوک به سمت حق را در آیات شریف قرآن کریم تعیین کرده و فرموده که این مسئله از از اهل ذکر بپرسید.
 
انتهای پیام/
 
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: حجت الاسلام قرآن کریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۴۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۲۴۱ دانش آموز قشمی به طرح مسطورا پیوستند

به گزارش حوزه استان های خبرگزاری تقریبف حسین رنجبر گلشواری افزود: طرح ملی «مسطورا» به منظور ترویج فرهنگ حفظ قرآن کریم در بین جامعه، دانش‌آموزان و فرهنگیان این شهرستان با بالاترین آمار شرکت کننده در سطح ۲۳ منطقه آموزش و پرورش استان هرمزگان در حال برگزاری است که اداره آموزش و پرورش قشم با استقبال خوب نوجوان و نوجوانان در جایگاه نخست بیشترین شرکت کننده در این طرح قرار گرفته است.
 
وی ادامه داد: در اجرا و برگزاری طرح زندگی با آیه‌ها در بین دانش آموزان بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس تلاش بر این است که از مفاهیم و مضامین قرآنی بیشترین بهره‌برداری به عمل آید و نسل جوان و نوجوان بتوانند آیات قرآن را به مرور فرا گرفته و با مفاهیم آن آشنا شوند.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان قشم با اشاره به اینکه قرآن کریم به عنوان کتاب انسان‌ساز و حیات‌بخش جامعه اسلامی می‌تواند بهترین و شایسته‌ترین مجموعه تربیتی و منش صحیح رفتاری در جامعه باشد، گفت: این کتاب آسمانی کار آمدترین آموزه‌ای است که جامعه بشری محتاج آن است و به یقین سلامت، رستگاری و فلاح جامعه نیز نشات گرفته از همین کتاب قابل ستایش، درخور تحسین و برتر است.
 
رنجبر گلشواری اظهار کرد: در سال جاری با برنامه ریزی های صورت گرفته توسعه آموزش های قرآنی در مدارس این شهرستان مرزی از برنامه های محوری آموزش و پرورش است که با به بار نشستن این برنامه ها در آینده نزدیک تاثیرات عملی آموزه های قرآنی را در این جزیره مشاهده خواهیم کرد.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • آغاز بیست و نهمین کنگره قرآن کریم در چهارمحال و بختیاری
  • عمل به آموزه‌های قرآن، نسخه شفابخش نجات بشریت است
  • آغاز بیست و نهمین کنگره قرآن کریم مدارس سمپاد چهارمحال و بختیاری
  • کمک ۳ میلیاردی شورای شهر قزوین برای بازسازی مهد قرآن کریم
  • رقابت قرآنی دانش آموزان شمال فارس در سرچهان
  • ثبت نام ۱۹۸ کردستانی در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن
  • ۲۲۴۱ دانش آموز قشمی به طرح مسطورا پیوستند
  • تربیت میلیونی حافظان قرآن کریم باید به یک مطالبه عمومی و گفتمان تبدیل شود
  • تجلیل از قاریان و عوامل اجرایی جمع خوانی قرآن کریم در بروجرد
  • سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است