Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دلیل صید غیرمجاز مرگ لاک پشت های را در سواحل مکران تشدید کرده است؛ این اقدام علاوه بر این که بلای جان آبزیان شده، صیادی و اقتصاد منطقه را تحت تاثیر قرار داده و طبق گفته متولیان چالش معیشنی در انتظار این منطقه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ طی روزهای اخیر تصاویری از اجساد بی جان تعدادی لاک پشت در ساحل درک واقع در جنوب سیستان و بلوچستان از سوی یکی از کاربران مجازی منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حکایتی تلخ که طی سال های گذشته هم رخ داده و بررسی‌ متولیان محیط زیست نشان می‌دهد که این لاک‌پشت‌ها پس از خفگی در تورهای صیادی به‌وسیله امواج دریا به ساحل انتقال یافته اند.

تورهای غیرمجازی که به منظور کسب سود بیشتر و از سوی عده ای منفعت طلب به کار گذاشته می شود و در واقع به دلیل از بین بردن آبزیان، ضربه ای جدی به صیادی و معیشت منطقه وارد می کند.

اتفاقی که به گفته مردم محلی، نتیجه اهمال کاری مسئولان شیلات بوده و به منظور کسب سود بیشتر صورت می گیرد، متولیان محیط زیست نیز خواهان اقدامی جدی از سوی شیلات هستند تا فاجعه و چالش جدی تری در منطقه رخ ندهد.   تورهای انتظاری دلیل مرگ لاک پشت ها

در همین راستا با وحید پورمردان، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت و گویی انجام شد، وی با تایید خبر مرگ لاک پشت ها در درک، با اشاره به دلایل آن به خبرنگار ما گفت: هر سال شاهد بروز چنین اتفاقی در سواحل جنوب سیستان و بلوچستان هستیم، موضوعی که طی سه سال اخیر شدت بیشتری پیدا کرده است.

وی ادامه داد: این اتفاق ها در سواحل بندر تنگ و درک رخ می دهد، با توجه به این که صید تورهای انتظاری در منطقه اتفاق می افتد و عمده ماهیان هدف هم سفره ماهی ها هستند.

به گفته پورمردان، این هشداری جدی برای زیستگاه ها، صیادی و معیشت مردم است، اگر حواسمان نباشد در این منطقه هم چالش معیشتی برای مردم اتفاق می افتد.

وی اظهار کرد: سفره ماهیان جزو ماهی های غیر ماکول هستند و در ایران مصرفی ندارند، اما کشورهای آسیای شرقی بیشتر این ماهی ها را دوست دارند و از مشتری های خوب آن هستند، به گونه ای که پول پرداخت و آن را خریداری می کنند.

وی افزود: با توجه به این مهم، قاچاق ماهیان غیرماکول به ویژه سفره ماهی ها راه افتاده و از سویی وقتی انسان به چرخه اکوسیستم فشار می آورد و شروع به نابودی قسمت کوچکی از آن می کند، بخش های دیگر دچار مشکل می شود و چرخ دنده های طبیعت نمی چرخد.

این مقام مسئول اذعان کرد: سفره ماهی ها که خود صید هدف بسیاری از ماهیانی هستند که صیادان آن ها را برداشت می کنند و با توجه به این که این نوع آبزیان زیاد صید می شوند، میزان ماهیان هدف هم که در کشور خرید و فروش می شوند، کاهش چشمگیری پیدا می کند.

وی گفت: صیادانی هم به محیط زیست کنارک مراجعه کردند و  از این موضوع ناراحت بودند، چرا که قاچاق باعث شده است صیادی به خطر بیفتد و صیدشان کم شود‌.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ادامه داد: تورهای انتظاری که کار می گذارند، باعث می شود تا در همین فصول لاک پشت هایی که به ساحل نزدیک تر شده اند، در این تورها گیر بیفتند و در دریا وقتی صیادان تورها را بالا می کشند و سفره ماهی ها را جدا می کنند، لاک پشت هایی که تلف شده اند را در دریا رهاسازی می کنند.   شیلات برای حل این مشکل برنامه ریزی کند

وی تصریح کرد: در واقع در همان نقطه ای که هر سال لاک پشت دیده می شود، همواره آب هر آنچه را که در محدوده صیادی باشد به آن منطقه هدایت می کند که به مرکز تجمع لاک پشت هایی که در دریا گیر افتاده اند، تبدیل می شود.

پورمردان افزود: از سویی بعضا دیده شده که جسم سخت هم به سر این لاک پشت ها برخورد کرده که ناشی از موتور قایق های زیادی است که در منطقه تردد می کنند، اما دلیل عمده این تلفات تورهای غیرمجازی است که برای صید سفره ماهی می گذراند.

وی گفت: شیلات باید برای پایان دادن به این مشکل برنامه ای داشته باشد، درست است که این دستگاه خواهان رونق درآمدزایی و صادرات است، اما باید مقداری به صیادان هم کنند و توجه ویژه ای به ارزیابی ذخایر صیادی ماهی ها داشته باشند، این یک علم نیز محسوب می شود، معیشت جامعه صیادی خیلی به این ارزیابی وابستگی دارد و چرخه زیست محیطی جانوران دریا باید حفظ شود‌ تا معیشت صیادان به خطر نیفتد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان مرگ لاک پشت ها سفره ماهی ها لاک پشت محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۴۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقیف ۵۲ دستگاه حفاری غیرمجاز در لرستان

ایسنا/لرستان معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای لرستان گفت: ۵۲ دستگاه حفاری غیرمجاز در سال ۱۴۰۲ توقیف و به پارکینگ شرکت آب منطقه‌ای استان منتقل شد.

احمد گودرزی امروز هشتم اردیبهشت‌ماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در راستای صیانت از منابع آبی استان، براساس گزارشات مردمی و با حضور به‌موقع گروه‌های حفاظت و نظارت بر بهره‌برداری منابع آبی، ۵۲ دستگاه حفارغیر مجاز در سال ۱۴۰۲ پس از اخذ دستور قضایی در سطح استان توقیف و به پارکینگ شرکت آب منطقه‌ای منتقل شدند.

وی خاطرنشان کرد: اکثر حفاری‌های غیرمجاز به‌صورت شبانه و در محیط‌های سربسته صورت می‌گیرد و کشف و توقیف دستگاه‌های حفار در اکثر موارد بر اساس گزارشات مردمی امکان‌پذیر است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای لرستان اضافه کرد: از هم استانی‌ها درخواست می‌شود در صورت مشاهده هرگونه اقدامی در این زمینه، در اسرع وقت مراتب را به شرکت آب منطقه‌ای لرستان گزارش دهند و همیار همکاران ما در حفاظت از منابع آبی استان باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۵۰۰ اثر به جشنواره مد و لباس اروند راه یافتند
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • کنکور در کمال امنیت و صحت برگزار شد/ تکرار در یک منطقه سیل زده
  • توقیف ۵۲ دستگاه حفاری غیرمجاز در لرستان
  • کنکور امسال در کمال صحت و امنیت برگزار شد، اما... |‌ کنکور در این منطقه سیل‌زده تکرار می‌شود؟
  • توقیف ۲۰ خودرو تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در پردیس
  • توقیف ۲۰ خودرو متخلف تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در پردیس
  • ماهی وقتی ایده ای برای « نما » باشد! (عکس)
  • نصب سه هزار و ۲۰۰ دستگاه کنتور هوشمند روی چاه‌های آب
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در باغملک