Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه آمریکا گفت، حتی پس از تکمیل خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان همچنان شاهد حضور آمریکا در این کشور خواهیم بود.

 آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا یکشنبه در مصاحبه با برنامه "۶۰ دقیقه" سی‌بی‌اس‌ نیوز گفت: ۲۰ سال است که در افغانستان حضور داریم و گاهی اوقات اصلا فراموش می‌کنیم که در جایگاه نخست چرا به آنجا رفتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف ما برای برخورد با افرادی بود که به ما در یازده سپتامبر حمله کردند و این کار را هم کردیم. صرفا به این دلیل که نیروهای ما دارند به خانه می‌آیند، بدین معنا نیست که ما در حال رفتن هستیم. اینطور نیست.

بلینکن تاکید کرد که سفارت آمریکا همچنان در افغانستان باقی خواهد ماند و آمریکا به تامین حمایت اقتصادی، انسانی و توسعه‌ای در این کشور ادامه خواهد داد.

او در پاسخ به اینکه آیا طالبان ممکن است کنترل افغانستان را به دست بگیرد، گفت: باید برای مقابله با هر سناریویی آماده باشیم و طیفی از آنها وجود دارد.

هفته گذشته کاخ سفید تایید کرد که آمریکا خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را آغاز کرده است. سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران گفت که گروه ضربت ارتش در بحبوحه خروج نظامیان آمریکایی به افغانستان اعزام خواهند شد.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا ماه گذشته برنامه‌هایی برای خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان تا یازده سپتامبر مصادف با بیستمین سالروز حملات یازده سپتامبر اعلام کرد. این در حالیست که طبق توافق ۲۰۲۰ آمریکا با طالبان، ضرب‌الاجل خروج نیروها برای اول مه ۲۰۲۱ تعیین شده بود.

در ۲۹ فوریه ۲۰۲۰، ایالات متحده و طالبان توافق صلحی در دوحه قطر به امضا رساندند که در آن به خروج تدریجی نیروهای آمریکایی و همچنین آغاز مذاکرات بین افغان‌ها و تبادل زندانیان اشاره شده بود.

زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان به تازگی گفته است، این احتمال وجود دارد که بعد از خروج نظامیان آمریکایی نیروهای صلحبان سازمان ملل متحد در افغانستان مستقر شوند.

وزیر امور خارجه آمریکا یکشنبه در بخش دیگری از صحبت‌هایش برنامه‌های جو بایدن برای بستن زندان گوآنتانامو را تایید کرد. او گفت: ما باور داریم که گوآنتانامو باید بسته شود، قطعا این هدف ماست اما این موضوعی است که طی چند ماه آینده روی آن تمرکز خواهیم کرد.

وزیر امور خارجه همچنین در مصاحبه خود گفت که چین به تازگی "خصمانه‌تر در خارج عمل کرده است و به شدت به شکل خصومت‌آمیزی" رفتار می‌کند.

او در پاسخ به اینکه آیا واشنگتن به سمت رویارویی نظامی با پکن پیش ‌می‌رود، گفت: قطعا این در راستای منافع چین و آمریکا نیست که به آن مرحله برسیم یا حتی در آن مسیر حرکت کنیم. آنچه ما در چند سال اخیر شاهد بودیم، این است که چین سرکوبگرایانه‌تر در داخل و خصمانه‌تر در خارج عمل می‌کند. این یک حقیقت است.

در این مصاحبه بلینکن گفت که هدف ایالات متحده "مهار چین" نیست بلکه "حمایت از این دستور مبتنی بر قوانین است که چین برای آن چالش ایجاد می‌کند. هرکسی که برای این نظم چالش ایجاد کند، ما خواهیم ایستاد و از آن دفاع خواهیم کرد."/ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: آمریکایی از افغانستان نیروهای آمریکایی وزیر امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۵۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ

همزمان با نزدیک شدن جمهوری های ارمنستان و آذربایجان به توافق صلح، پرچم کشورهای روسیه و ترکیه از منطقه‌ای در قره باغ به نشانه خروج نیروهای حافظ صلح پایین آورده شد.

به گزارش مشرق،پس از آنکه نیروهای حافظ صلح روس به حضور چند ساله خود در منطقه قفقاز جنوبی پایان دادند، پرچم روسیه و ترکیه نیز دیروز جمعه به مناسبت بسته شدن مرکزی که برای نظارت بر آتش بس در قره باغ ایجاد شده بود، پایین آورده شد.

در نوامبر سال ۲۰۲۰ (آبان ۱۳۹۹) نزدیک به دو هزار نیروی حافظ صلح روسیه بر اساس توافقی با میانجیگری مسکو که به شش هفته درگیری میان نیروهای جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان پایان داد، به قره باغ اعزام شدند.

اما در سپتامبر سال گذشته جمهوری آذربایجان در نهایت قره باغ را با زور بازپس گرفت و باعث کوچ اجباری ۱۲۰ هزار ارمنی ساکن این منطقه شد.

پس از این رویداد، ارمنستان مسکو را به عدم حمایت از منافع ایروان متهم کرد؛ اتهامی که مسکو آن را رد کرد.

روسیه نیز که پیش از این قرار بود نیروهای حافظ صلح خود را تا سال ۲۰۲۵ در منطقه حفظ کند، در اوایل ماه جاری میلادی تصمیم به خروج آنها گرفت.

این نیروها شامل سربازانی از روسیه و ترکیه و همچنین جمهوری آذربایجان بودند که در شهر متروکه ای به نام آغ دام که از سال ۲۰۲۰ در کنترل باکو قرار دارد، مستقر شده بودند.

سرگئی ایستراکوف معاون رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه پس از خروج نیروهای حافظ صلح روس از این منطقه، از دوستی میان سه کشور قدردانی کرد و گفت: اولویت حقوق بشردوستانه بین‌المللی این امکان را فراهم کرده تا عملیات زودتر از موعد تکمیل گردد.

در حال حاضر گفته می شود که جمهوری های ارمنستان و آذربایجان به سمت یک توافق صلح برای پایان مناقشه قره باغ گام برداشته اند.

یک منبع وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نیز در همین زمینه به رویترز گفت که آخرین گروه از نیروهای حافظ صلح قرار است در پایان ماه مه (۱۱ خرداد) منطقه را ترک کنند.

الهام علی‌اف رئیس جمهوری آذربایجان نیز پیش از این در همین زمینه اظهار داشت: باکو ممکن است قبل از کنفرانس صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان (COP۲۹) که در ماه نوامبر (آبان) به میزبانی باکو برگزار می‌شود، توافقنامه صلح امضا کند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • اقراریان، عضو شورای شهر تهران: خروج 7 عضو شورا از صحن به معنای قهر کردن نبود/ تعدادی از اعضای شورا معتقد بودند که مذاکرات درباره مسائل مربوط به قرارداد چین که باید همه ابهامات مربوط به آن شفاف شود، بهتر است در جلسه جداگانه‌ای ادامه پیدا کند
  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • شبکه تلویزیونی آمریکایی درباره چین به بلینکن خط داد!
  • خشونت نظامیان آمریکایی در مقابل دانشجویان + عکس و فیلم
  • هشدار صنعا به آمریکا درباره هرگونه حماقت علیه یمن
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ
  • نمایندگان آمریکایی در سودای تحریم بانک‌های چینی
  • بیانیه ارتش یمن درباره حمله به پهپاد آمریکایی و یک کشتی انگلیسی