Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، مجید همتی امروز در جمع اصحاب رسانه، اظهار داشت: کشور ایران در کمربند خشک دنیا قرار دارد و چندین سال است که شاهد خشکسالی و کم آبی در برخی از مناطق کشور هستیم، در زمان خشکسالی پایین آمدن سطح منابع آب، افزایش گرد وخاک، افزایش دما و کاهش مقدار علوفه باعث می‌شود که دامداران و کشاورزان دچار چالش شوند که باید با مدیریت صحیح از عوارض خشکسالی بر دامپروری کاسته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص اقدامات مدیریتی که دامداران استان می‌توانند برای کاهش اثرات خشکسالی انجام دهند، گفت: تغییر جیره غذایی دام و استفاده از خوراک­‌های جایگزین و گاهی خوردن خاک در هنگام چرا، به علت ضعیف بودن پوشش گیاهی مراتع، احتمال وقوع بیماری‌های کلستریدیایی نظیر آنتروتوکسمی وجود دارد که باید واکسیناسیون دام‌ها علیه این بیماری‌ها انجام شود.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه تصریح کرد: با توجه به ضعیف بودن مراتع، تغذیه به‌صورت دستی در کنار تغذیه از مرتع انجام شود و از مکمل‌های معدنی و ویتامینی استفاده شود.

وی گفت: تعداد دام باید با منابع خوراک و آب تناسب داشته باشد و آب و خوراک به مقدار کافی در دسترس دام باشد، در صورت بالا بودن تعداد دام نسبت به منابع آب و غذا، دامداران باید به ناچار اقدام به فروش و کشتار دام‌های پرواری و غیرمولد کنند.

وی تصریح کرد: افزایش ریزگردها در هنگام خشکسالی و ایجاد گرد و خاک در هنگام تردد در مراتع، بیماری‌های تنفسی به‌خصوص پاستورلوز افزایش می‌­یابد که لازم است واکسیناسیون و اقدامات لازم در این خصوص انجام شود.

همتی گفت: با خشک شدن منابع آب در مناطق کوهستانی، احتمال دارد حیوانات وحشی جهت پیدا کردن منابع آب به مناطق مسکونی نزدیک شده و از آبشخور دام‌­ها استفاده کنند که ممکن است بیماری‌های مشترک دام و حیات وحش نظیر طاعون نشخوارکنندگان کوچک و هاری شیوع پیدا کند که لازم است ضمن ایجاد آبشخور توسط ارگان‌های متولی برای حیوانات وحشی از تماس دام با حیات وحش جلوگیری شود.

وی افزود: با توجه به محدود بودن منابع آب، از آلوده شدن آبشخورها  با کود و مدفوع حیوان جلوگیری شود و آبشخورها مرتب لایروبی شده و تانکرهای مخصوص حمل آب نیز به‌صورت مستمر شست‌وشو و ضدعفونی شوند.

همتی در پایان، خاطرنشان کرد: با ضعیف شدن دام و حساس بودن نسبت به عفونت‌های انگلی، لازم است سمپاشی بدن و جایگاه دام و مبارزه با انگل‌های داخلی انجام شود.

انتهای پیام/پ

منبع: فارس

کلیدواژه: کرمانشاه خشکسالی بهداشت منابع آب انجام شود منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۵۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان

ایسنا/لرستان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت:در برخی نقاط به صورت نقطه‌ای، ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک وجود دارد.

حسین میرزایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: لرستان استانی است که عمده کاربری اراضی آن در چهارچوب جنگل و مرتع تعریف شده و ۷۵ درصد سطح آن را جنگل و مرتع تشکیل داده است.

وی اضافه کرد: متاسفانه نتوانسته‌ایم این منابع را در سطح استان و کشور مدیریت کنیم علیرغم اینکه تلاش‌های زیادی شده اما باید یک راهبرد منسجم و اجماع شده را اتخاذ کنیم.

میرزایی بیان کرد: لرستان استانی آبخیز بوده و برای مهار سیلاب نیاز است عملیات‌های آبخیزداری و آبخوانداری انجام شود.

مدیرکل منابع طبیعی لرستان عنوان کرد: لرستان دارای شیب بالایی است و میزان فرسایش در آن نسبت به میانگین کشوری زیاد است به گونه‌ای که در برخی نقاط به صورت نقطه‌ای، ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک وجود دارد.

وی افزود: فرسایش خاک در هر هکتار در کشور ۱۶ تن بوده اما در لرستان این رقم ۲۵ تن در هکتار گزارش شده است.

میرزایی بر ایجاد اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری در استان نظیر لرستان تاکید داشت و گفت: مدیریت بحران اعتبارات استانی خوبی را به این مسئله اختصاص داده است اما باید اعتبارات ملی بیشتری برای انجام آن در نظر گرفته شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • دامپروری یکی از مزیت‌های لرستان محسوب می‌شود
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • احداث ۱۳ مجتمع دامپروری در چهارمحال و بختیاری
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • زالو درمان می‌کند؟
  • پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • بازار اصفهان نباید در معرض تهدید باشد/ موزه فرهنگ و تاریخ نصف جهان برای دنیا جذاب است
  • ۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار