Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@06:47:11 GMT

هیپنوتیزم عملکرد مغز را تغییر می‌دهد

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۸۶۷۸۶

هیپنوتیزم عملکرد مغز را تغییر می‌دهد

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، در یک مطالعه جدید، محققان دانشگاه تورکو نشان دادند که نحوه پردازش اطلاعات مغز به طور اساسی در هنگام هیپنوتیزم تغییر می‌کند. این تحقیق کمک می‌کند تا درک کنید که چگونه هیپنوتیزم تغییراتی در رفتار و تجارب ذهنی فرد هیپنوتیزم شده ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالت بیداری عادی، اطلاعات توسط قسمت‌های مختلف مغز پردازش و به اشتراک گذاشته می‌شود تا پاسخ‌های انعطاف پذیر به محرک‌های خارجی را فراهم کند. محققان دانشگاه تورکو فنلاند دریافتند که در هنگام هیپنوتیزم، مغز به حالتی منتقل می‌شود که مناطق جداگانه آن مستقل‌تر از یکدیگر عمل می‌کنند.

هنری ریلو، محقق گروه نوروفیزیولوژی بالینی در این باره می‌گوید: در حالت بیداری طبیعی، مناطق مختلف مغز اطلاعات را با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند، اما در هنگام هیپنوتیزم، این روند شکسته می‌شود و مناطق مختلف مغز دیگر به طور مشابه هماهنگ نمی‌شوند.

این یافته نشان می‌دهد که مغز در هنگام هیپنوتیزم در مقایسه با حالت بیداری طبیعی ممکن است عملکرد کاملا متفاوتی داشته باشد. این جالب است، زیرا میزان تغییر هیپنوتیزم در پردازش عصبی به شدت در این زمینه بحث شده است. یافته‌های جدید همچنین به درک بهتر انواع تغییرات و مکانیسم‌ها کمک می‌کند تا متخصصان تغییرات تجربی و رفتاری منتسب به هیپنوتیزم را توضیح دهند.

این مطالعه بر روی یک فرد مجرد متمرکز بود که قبلا به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته و نشان داده بود که به شدت به پیشنهادات خواب‌آور واکنش نشان می‌دهد. در طول هیپنوتیزم این فرد می‌تواند پدیده‌هایی را تجربه کند که به طور معمول در حالت بیداری طبیعی امکان پذیر نیست؛ مانند توهمات زنده و کنترل شده.

جارنو توومینن، محقق ارشد این مطالعه می‌گوید: حتی اگر این یافته‌ها قبل از انجام تکرار روی نمونه بزرگتری از شرکت کنندگان قابل تعمیم نباشد، ما نشان داده‌ایم که چه نوع تغییراتی در فعالیت عصبی فردی که به طور ویژه‌ای به هیپنوتیزم واکنش نشان می‌دهد، اتفاق می‌افتد.

این مطالعه با ردیابی چگونگی جریان الکتریکی ناشی از مغناطیس در طول هیپنوتیزم و حالت بیداری طبیعی در سراسر مغز گسترش یافته است. این روش قبلا برای اندازه گیری تغییرات سطح سیستم در مغز در حالت‌های مختلف هوشیاری مانند بیهوشی، کما و خواب استفاده شده است. این اولین بار است که از چنین روشی برای ارزیابی هیپنوتیزم استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید 

چگونه از هیپنوتیزم برای درمان بیماری پانیک استفاده می‌شود؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مغز انسان هیپنوتیزم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۶۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد

مدت‌هاست که مشخص شده است قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌های کشاورزی می‌تواند تا حد زیادی احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش دهد.

به گزارش مدیسن نت، تحقیقات تازه ژنتیکی اکنون افرادی را که ممکن است آسیب پذیرترین وضعیت در این خصوص داشته باشند نشان می‌دهد.

تیمی در دانشگاه کالیفرنیا، اطلاعات ژنتیکی ۸۰۰ بیمار پارکینسونی را که در مرکز کشاورزی آن ایالت، زندگی و کار می‌کنند، بررسی کردند.

محققان خاطرنشان کردند که بسیاری از این افراد حداقل یک دهه قبل از ابتلا به این بیماری در معرض ۱۰ آفت کش مورد استفاده در محصولات پنبه قرار داشتند و برخی از بیماران تا سال ۱۹۷۴ در معرض این بیماری بودند.

آن‌ها انواع ژن‌های مرتبط با لیزوزوم‌ها، بخش‌هایی از سلول‌ها که ضایعات سلولی را تجزیه می‌کنند، تقویت کردند.

دکتر «برنت فوگل»، استاد نورولوژی و ژنتیک انسانی، توضیح داد که اختلال در عملکرد لیزوزومی مدت‌هاست با ظهور پارکینسون مرتبط است.

این مطالعه نشان داد که انواع مرتبط با فرآیندهای لیزوزومی در بیمارانی که مدت طولانی در معرض آفت کش‌ها قرار داشتند بیشتر بود.

به نظر می‌رسد که این گونه‌های ژنی با عملکرد مناسب پروتئین تداخل داشته باشند. به گفته محققان، این نشان می‌دهد که دفع نابهنجار ضایعات در سلول می‌تواند یکی از دلایل زمینه‌ای پارکینسون باشد که در کنار قرار گرفتن طولانی در معرض آفت کش‌ها رخ می‌دهد.

همانطور که ترکیبات سمی- از جمله پروتئینی به نام آلفا سینوکلئین، که مدت‌ها با پارکینسون مرتبط است- در سلول‌های مغز ساخته می‌شوند، می‌توانند در آنچه که به نام اجسام لویی در بافت‌ها شناخته می‌شوند، نیز تشکیل شوند. محققان خاطرنشان کردند که تجمع جسم لویی یکی از مشخصه‌های پارکینسون در مغز است.

فوگل در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «این مطالعه از این فرضیه حمایت می‌کند که استعداد ژنتیکی ناشی از تغییرات جزئی در ژن‌هایی است که با عملکرد لیزوزومی مرتبط هستند.»

وی افزود: «به صورت روزانه، این گونه‌ها تأثیر زیادی ندارند. اما تحت استرس مناسب، مانند قرار گرفتن در معرض برخی آفت کش‌ها، ممکن است از بین بروند و به مرور زمان منجر به ابتلا به بیماری پارکینسون شوند. به این حالت تعامل ژن-محیط زیست گفته می شود».

فوگل گفت: «داده‌هایی برای بسیاری از اختلالات رایج وجود دارد که نشان می‌دهد تأثیرات محیطی بر توسعه این بیماری‌ها تأثیر می‌گذارد، اما ما هنوز راه خوبی برای اندازه‌گیری این تأثیر یا تعیین اینکه چه کسی به‌طور خاص در معرض خطر است، نداریم».

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • جنبش دانشجویی در آمریکا بیداری وجدان ملت‌هاست
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!
  • دفاع از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!
  • دفاع عجیب از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!
  •  هنگامه بیداری فرهیختگان در غرب
  • تشخیص گرایش سیاسی افراد از روی چهره‌شان توسط هوش مصنوعی