Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس همایش و جشنواره موزه‌های دانشگاهی کشور گفت: اولین همایش علمی و جشنواره موزه‌های دانشگاهی کشور ۲۶ اردیبهشت ماه با حضور مسئولان عالی رتبه کشوری برگزار می‌شود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، سرسنگی رئیس همایش علمی و جشنواره موزه‌های دانشگاهی کشور گفت: در کنار موزه‌های عمومی، دانشگاه‌ها از موزه‌های مختلف و متنوعی برخوردارند دانشگاه تهران نیز به عنوان دانشگاه پیشرو دارای چندین موزه در تراز قابل قبول و خوب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار باغ موزه نگارستان و خانه موزه مقدم که جز بهترین و شناخته‌شده‌ترین موزه‌های دانشگاه تهران و حتی کشوری هستند موزه‌های شاخصی مثل موزه‌های جانور شناسی، موزه باستان‌شناسی، موزه انگل شناسی و… دانشگاه تهران در حوزه موزه داری از بسیاری از دانشگاه‌های کشور پیشروتر است. در این راستا شورای عالی سیاستگذاری موزه‌های دانشگاهی به ریاست رئیس دانشگاه راه‌اندازی شد که به سیاستگذاری و برنامه‌ریزی برای موزه‌های دانشگاه خواهد پرداخت.


وی  با اشاره به اینکه متأسفانه بحث موزه‌های دانشگاهی در کشور تاکنون دغدغه‌مند نبوده است، افزود: بحث موزه‌های دانشگاهی نه تنها در فضای عمومی کشور، بلکه در فضای خاص کشور نیز مورد بحث و توجه نبوده است.

سرسنگی با بیان اینکه دانشگاه تهران در بحث موزه‌ها اهتمام ویژه‌ای داشته است، تصریح کرد: از یک سال گذشته مقدمات برگزاری این همایش توسط اداره موزه‌ها و فضاهای فرهنگی فراهم شد.

وی با اشاره به اینکه اولین همایش علمی و جشنواره موزه‌های دانشگاهی کشور ۲۶ اردیبهشت ماه با حضور مسئولان عالی رتبه کشوری برگزار می‌شود، گفت: در مراسم افتتاحیه از دکتر غلامی وزیر محترم علوم، دکتر مونسان وزیر محترم میراث فرهنگی و دکتر نیلی رئیس دانشگاه که از ساعت ۹ صبح در باغ موزه نگارستان برگزار خواهد شد، به عنوان سخنران دعوت به عمل آمده است همچنین خانم مارتا رئیس کمیته یومک «کمیته موزه‌های دانشگاهی ایکوم» از کشور پرتغال نیز در این مراسم به عنوان مهمان خارجی سخنرانی خواهند داشت.

رئیس همایش علمی و جشنواره موزه‌های دانشگاهی کشور اظهار کرد: برای دو بخش همایش و جشنواره آثاری ارسال شده، که مراحل نهایی داوری آن رو به اتمام است. از آنجایی که در حوزه موزه‌داری دانشگاهی منابع خوبی نداریم از این رو در این راستا کتابی به بهانه این رخداد توسط معاونت فرهنگی ترجمه شده است البته به تولید محتوا در این راستا ادامه خواهیم داد.

وی با اشاره به اینکه در بخش جشنواره مسابقه‌ای در نظر گرفته شده است، ادامه داد: علاقه‌مندان می‌توانند در حوزه موزه‌داری در این مسابقه شرکت کنند البته نمایشگاه به دلیل شرایط و محدودیت‌های ایجاد شده برگزار نمی‌شود.

در ادامه محمدعلی زارع چاهوکی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در این نشست گفت: این همایش می‌تواند موجبات شناخت جامعه نسبت به موزه‌های دانشگاهی را فراهم کند. متأسفانه به موزه‌های دانشگاهی توجه چندانی نمی‌شود، در صورتی که کارکرد و نقش مهمی می‌توانند در توسعه علم و فرهنگ جامعه داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه موزه‌های دانشگاهی نقش مهمی در حوزه‌های آموزش، پژوهش و ترویج علم و فناوری دارند، ادامه داد: امیدوارم این جشنواره به شکل مطلوبی در ۲۶ اردیبهشت ماه برگزار شود و بتوانیم دبیرخانه دائمی جشنواره را راه‌اندازی کنیم و دوره بعدی همایش و جشنواره را با بستر خوبی که ایجاد شده است، برگزار کنیم.

همچنین مصطفی ده پهلوان دبیر علمی همایش و جشنواره گفت: موزه‌های دانشگاهی کشور نیاز به محک دارند تا بتوانیم با موزه دانشگاهی دنیا مقایسه‌ای داشته باشیم.

وی ادامه داد: مقالات خوبی به دبیرخانه همایش ارسال شده است، همچنین این مقالات در پایگاه استنادی جهان اسلام Isc نمایه‌سازی خواهند شد. امیدواریم با همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه در دوره بعد همایش را به صورت بین‌المللی برگزار کنیم.

در ادامه محمدجواد جامه بزرگی دبیر اجرایی همایش بیان کرد: کتابی با عنوان «موزه‌‌ها، نوآوری و کارآفرینی اجتماعی» که یک کتاب بی بدلیل در حوزه موزه‌داری است، که ترجمه آن به اتمام رسیده است و امیدواریم چاپ آن برای همایش آماده شود.

جامه‌بزرگی با اشاره به اینکه داوری بخش جشنواره شامل فیلم، عکس و طراحی مراحل نهایی خود را طی می‌کند، افزود: این همایش به صورت مجازی برگزار می‌شود و به طور محدود با حضور مهمانان و برخی رسانه‌ها برگزار خواهد شد، از این رو به برگزیدگان در مراسم اختتامیه در ۲۷ اردیبهشت ماه در مراسم اختتامیه جوایزی اهدا خواهد شد.

رئیس اداره موزه‌ها و فضاهای فرهنگی دانشگاه تهران با بیان اینکه در قالب ۶ نشست تخصصی مقالات برگزیده توسط گردآورندگان ارائه می‌شوند، خاطر نشان کرد: دبیرخانه دائمی همایش و جشنواره در دانشگاه تهران تحت نظارت شورای عالی سیاستگذاری موزه‌ها در حال شکل‌گیری است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه تهران سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران زارع همایش علمی و جشنواره موزه های دانشگاهی کشور حوزه موزه داری ۲۶ اردیبهشت ماه همایش و جشنواره دانشگاه تهران برگزار می شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۷۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند

کمال اکبری در نشست خبری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین که در سالن جلسات دانشکده دین و رسانه قم برگزار شد از ارسال ۱۵۳ مقاله به دبیرخانه خبر داد و گفت: از این تعداد ۵۰ مقاله چاپ و در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.

رئیس دانشکده دین و رسانه افزود: استقبال مراکز علمی از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه قم، پژوهشگاه‌های وابسته به حوزه و دانشگاه و نیز مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه از همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین بسیار عالی بود. نیازمند استفاده از ظرفیت‌های حوزوی و دانشگاهی برای تولیدات صدا و سیما هستیم.

دبیر همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین، محور‌های این همایش را "دین، فرهنگ و نظامات رسانه‌ای"، "دین، جهانی شدن و رسانه‌های نوین"، "دین و زیبایی‌شناسی رسانه‌های نوین"، "زبان دین و زبان رسانه‌های نوین" و "دین دیجیتال و رسانه‌های نوین" اعلام و خاطرنشان کرد: "روش‌شناسی مطالعات دینی و رسانه‌های نوین"، "فرهنگ، حکمرانی و رسانه‌های نوین"، "رسانه، خرده‌فرهنگ‌ها و تفاهم فرهنگی"، "رسانه‌های نوین، خانواده و سبک زندگی"، "هویت دینی، عدالت‌طلبی و رسانه‌های نوین"، "دین و قالب‌های برنامه‌سازی در رسانه‌های نوین" از دیگر محور‌های این همایش است.

اکبری عنوان کرد: "استعاره و تمثیل در رسانه‌های نوین"، "فرصت‌ها و چالش‌های دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های اخلاقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های حقوقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "هنر‌های رسانه‌ای و عرفی‌سازی دین"، "دین، رسانه‌های نوین و چالش‌های زیست‌محیطی"، "تنظیم‌گری رسانه‌های نوین و حکمرانی فضای مجازی"، "فرهنگ و آینده‌پژوهی رسانه‌های نوین"، "علوم شناختی، دین و رسانه‌های نوین"، "هوش مصنوعی، دین و رسانه‌های نوین"، "رسانه‌های نوین و بازآفرینی انقلاب اسلامی" و "دین و تنوع زیبایی‌شناسی‌های نوظهور" از دیگر محور‌های این همایش ملی است.

رئیس دانشکده دین و رسانه قم گفت: این همایش برای تولید ادبیات علمی و فرهنگی در مبحث رسانه‌های نوین است، بنا به تغییرات ساختاری سازمان صداوسیما در استفاده از فرصت رسانه‌ای و فضای مجازی، پژوهش علمی در این زمینه ضروری است. همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» تلاشی از سوی همه اندیشمندان، اساتید حوزه و دانشگاه برای تولید ادبیات نظری در حوزه رسانه‌های جدید است.

دبیر این همایش تصریح کرد: اولین همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» پس از برگزاری ۱۷ پیش نشست در طول ۶ ماه گذشته و برگزاری ۱۱ نشست علمی، هشتم و نهم خرداد در استان تهران و قم با معرفی مقالات برگزیده برگزار خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به میزبانی دانشگاه تهران
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • موزه سینما بزرگداشت کیانوش عیاری را برگزار می‌کند
  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • جشنواره دانش‌آموزی فرهیختگان جوان ۱۹ اردیبهشت آغاز به کار می‌کند/ ایجاد شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش‌آموزی
  • آزادی‌خواهی از ویژگی‌های عناصر علمی و دانشگاهی در تمامی ادوار تاریخ است