Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@16:22:44 GMT

دامداران خسارت دیده غرامت می گیرند

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۸۸۲۴۶

دامداران خسارت دیده غرامت می گیرند

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی در خصوص بروز عوارض و تلفات در دام هایی که با نوع مشخصی از واکسن تولید داخل علیه بیماری لمپی اسکین واکسینه شده اند توضیحانی ارائه داد.

به گزارش ایسنا، چندین سال است که دام های سنگین (گاو، گوساله و گاومیش) در زمستان و بهار علیه بیماری ویروسی لمپی‌اسکین واکسینه می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیماری بنابر گفته کارشناسان شبیه آبله بوده وبرآمدگی و زخم‌های پوستی در دام ها ایجاد می کند و سلامت گاوها را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد و همچنین نسبت به شرایط نامساعد محیطی نیز بسیار مقاوم هستند.

با وجود اینکه کارشناسان تنها راه پیشگیری و کنترل بیماری لمپی اسکین در گاوها را واکسیناسیون به موقع می دانند اما اخیرا برخی از دامداران مدعی شده اند که استفاده از نوع مشخصی از این واکسن ها برای دام هایشان عوارض شدیدی ایجاد کرده است و این واکسن حتی منجر به تلفات دام هایشان شده است.

موضوعی که علت آن را از سازمان دامپزشکی جویا شدیم و از آنها پرسیدیم که آیا سازمان دامپزشکی بر واکسن هایی که به دام ها تزریق می شود نظارتی دارد یا خیر؟  

علیرضا اکبرشاهی- در گفت وگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: لمپی اسکین بیماری است که شبیه آبله بوده و برآمدگی ها پوستی ایجاد می کند. این بیماری بیش از ۱۰ سال است که وارد کشور شده و توسط حشرات به خصوص پشه ها منتقل می شود. یعنی پشه ها دام آلوده را نیش می زنند و از آن طریق وارد بدن دام سالم می کنند.

وی ادامه داد: چون فعالیت حشرات در بهار و تابستان بیشتر است شیوع این بیماری نیز در این فصل ها بیشتر می شود. راه پیشگیری از بیماری لمپی اسکین استفاده از واکسن است و در  زمستان و اوایل بهار دام ها واکسینه می شوند تا بیماری کنترل شود.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور اضافه کرد: در سالهای گذشته از واکسن های آبله گوسفند و بز که توسط  واکسن سازی رازی و شرکت های داخلی تولید می شد برای واکسیناسیون دام های سنگین علیه این بیماری استفاده می کردند. البته این اقدام با مشکلات بسیاری همراه بود زیرا این واکسن اختصاصی بیماری لمپی اسکین نبود و اینکه باید ۱۰ برابر دز گوسفندی به گاوها تزریق می شد که این حجم تزریق هم مشکلات خاص خود را  به همراه داشت.

تولیدکننده واکسن شرکت داخلی بوده است

وی تصریح کرد: واکسن اختصاصی این بیماری از کشور ترکیه وارد می شد و متقاضیان نیز از آن استفاده می کردند تا اینکه یکی از شرکت های داخلی فعال در زمینه واکسن سازی برای اولین بار در ایران اقدام به تولید واکسن بیماری لمپی اسکین کرد. لازم به ذکر است که این واکسن به طور طبیعی عوارضی شبیه بیماری ایجاد می کند و در دنیا هم عوارض آن شناخته شده است.

اکبرشاهی با اینکه این واکسن سال  گذشته تاییدیه های آزمایشگاهی را دریافت کرد و پس از تزریق عوارضی در دام ها مشاهده نشد، گفت: سازمان دامپزشکی پس از اینکه واکسن اثربخشی خود را نشان داد از شرکت تولیدکننده آن را خریداری و اقدام به واکسیناسیون دام ها کرد. در استان البرز بیش از ۳۰۰۰ راس گاو واکسینه شدند و هیچ عوارضی مشاهده نشد.

به گفته وی هر واکسنی که تولید و در سطح وسیعی استفاده می شود ممکن است در برخی نژاد ها یا در برخی مناطق تاثیرات مختلف برجای بگذارد و تا به صورت گسترده استفاده نشود عوارض آن پدیدار نمی شود.

۹۰ هزار راس علیه لمپی اسکین واکسینه شده اند

 مدیرکل  دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: اخیرا عوارض این واکسن در استان های لرستان و آذربایجان غربی و شرقی در دام ها پدیدار شد و در برخی مناطق شدت عوارض بالاتر رفته و حتی منجر به تلفات نیز شده است. تاکنون حدود ۹۰ هزار راس دام واکسینه شده اند و کمتر از ۱۰۰۰ راس عوارض و حتی تلفات ناشی از این واکسن داشته اند. البته آمارها همچنان در حال استخراج است.

به دامدارانی که خسارت دیده اند غرامت پرداخت می شود

وی در ادامه گفت: شرکت تولیدکننده واکسن موظف است بر اساس قرارداد منعقد شده به دامدارانی که دام هایشان براثر تزریق این واکسن تلف شده اند یا عوارض شدیدی در آنها ایجاد شده غرامت پرداخت کند و جای نگرانی نیست. به همه دامداران که از این واکسن خسارت دیده اند اعلام می کنیم که خسارت آنها جبران خواهد شد.

عوارض واکسن مجدد بررسی می شود

این مقام مسئول در دامپزشکی با اشاره با اینکه واکسن تولید شده ایمنی خوبی را در دام ها علیه بیماری ایجاد کرده است، گفت: درحال بررسی مجدد این واکسن و عوارض آن هستیم که مشکلات موجود را برطرف کنیم.

وی در پایان گفت: در دنیا این واکسن از نیم درصد تا ۱۲ درصد عوارض داده است ولی باید تحقیقات لازم صورت بگیرد که چرا در برخی نقاط شدت عوارض بیشتر و در برخی نقاط کمتر است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: واکسن دامی سازمان دامپزشکی بیماری لمپی اسکین سازمان دامپزشکی دام ها شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۸۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان در پنجمین روز از هفته سلامت،مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  با محوریت مراقبت و درمان دیابت در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد.

به گفته  دکتر گلفیروزی بیماری دیابت باید جدی گرفته شودو بیماریهای غیر واگیر باعث ۸۰ درصد مرگ و ۵۳ درصد بار بیماری ها در دنیا  و کشور هستند و در این بین ، دیابت شایع ترین بیماری متابولیک در دنیاست.

دکتر گلفیروزی گفت: با توجه به تغییر در سبک زندگی و افزایش عوامل خطر ابتلا به بیماری‌ دیابت خصوصا چاقی و کم تحرکی ، روند ابتلای افراد به دیابت در دنیا رو به افزایش است و تخمین زده میشود تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران دیابتی به حدود ۶۳۰ میلیون نفر برسد.

وی از هزینه های بالای بیماری دیابت سخن گفت و افزود: حدود ۹ درصد از هزینه های بهداشتی در ایران صرف بیماری دیابت می شود که در راستای کاهش هزینه ها علاوه بر ارتقاء کیفیت خدمات در حوزه بهداشت در راستای  تشخیص به هنگام بیماریهای دیابت و فشار خون ، باید جهت افزایش سواد سلامت مردم  برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر برنامه ریزی و افراد را از دوران کودکی آموزش داد و ترغیب کرد تا سبک زندگی سالمی داشته باشند و با مدیریت وزن و فعالیت بدنی سلامت خود را حفظ کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان به اجرای پویش ملی سلامت که با هدف شناسایی بیماران دیابت و فشار خون در کشور اجرا گردید اشاره کرد و گفت :در این پویش بیش از یک میلیون و دویست هزار بیمار دیابتی و فشار خونی شناسایی شد که درمان به موقع این بیماران، گام بسیار مهمی در پیشگیری از عوارض بیماری و کاهش هزینه های  بسیار سنگین آن در حوزه درمان خواهد شد.

دکتر گلفیروزی در زمینه عوارض بیماری دیابت و اثرات آن بر سلامت افراد اظهار داشت: در  بسیاری از بیماران دیابتی حداقل ۵ تا ۱۰ سال پس از ابتلا به بیماری تشخیص داده میشود که در این زمان ممکن است فرد دچار  حداقل یکی از چشمی ،عصبی،قلبی  یا کلیوی شده باشد ،لذا جهت جلوگیری از افزایش عوارض این بیماری، هدف این است که با خدمات تشخیصی و درمانی مناسبی به افراد مبتلا ارائه و از عوارض این بیماری جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه راه اندازی کلینیک های دیابت برنامه ای است که می تواند ضمن کنترل این بیماری، خدمات مناسبی به بیماران ارائه نماید افزود :در این مرکز جامع ، علاوه بر خدمات مراقبتی سطح یک که شامل مراقبت پزشک و پرستار آموزش دیده دیابت ،مشاوره روان و تغذیه می باشد ،ویزیت متخصص داخلی به بیماران ارایه خواهد شد.

وی در ادامه خاطرنشان:این مرکز مجهز به دستگاه های ازون تراپی ،پلاسما تراپی ،وکیوم زخم و خدمات درمانی با پانسمان های نوین می باشد که به بیمارانی دچار زخم دیابتی هستند ارایه خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان در پایان گفت: امیدواریم با مشارکت بیمه ها  و مردم بتوانیم برنامه ریزی مناسبی برای کنترل این بیماری در استان داشته باشیم .

دیگر خبرها

  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • پیگیری برای پرداخت غرامت به خسارت دیدگان بخش مسکونی سیل در استان
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است