Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، نریمان صدری از واردکنندگان دارو در نشست مجازی کلاب‌هاوس همشهری با موضوع واردات واکسن کرونا گفت: ما یک پنجره طلایی داشتیم که متاسفانه همزمان با عید نوروز شد. درست قبل از عید نوروز دستور رسید که بخش خصوصی می‌تواند برای وادات واکسن کمک کند که زمان مناسبی نبود، چون در طول عید نمی‌شد نامه‌نگاری‌های اداری را انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی همزمان یک پنجره‌ای هم در دنیا به‌وجود آمد. بسیاری از کشورها تزریق واکسن آسترازنکا را به‌دلیل عوارض متوقف کردند در حالی که خیلی از این کشورها این واکسن را سفارش داده بودند.

صدری افزود: خرید و فروش واکسن در دنیا تا عید نوروزکماکان در دست بخش دولتی و شرکت‌های تولیدکننده بود. همچنین کشورها محدودیت‌هایی را اعمال می‌کردند و اصلا چیزی به‌عنوان واکسن آزاد وجود نداشت. یعنی این طور نبود که اگه شما توانایی واردات را هم می‌داشتید بروید در بازار جهانی به‌راحتی واکسن بگیرید، اگر واکسن‌هایی هم موجود بود برای سرمایه‌گذارانی بود که در بخش تحقیق و توسعه به شرکت‌ها کمک مالی کرده و شرط گذاشته بودند که مقداری دز واکسن بگیرند تا بتوانند با قیمت بالاتری در دنیا بفروشند.

وی ادامه داد:  بعضی از دولت‌های پولدارتر چک‌های بزرگ‌تری کشیدند و اینها توانستند واکسن را خریداری کنند و به مردم خود تزریق کنند. ما چنین شرایطی برایمان مناسب نبود. در دوره طلایی فروردین هم که واکسن آسترازنکا در بسیاری از کشورها تزریق نمی‌شد ما نتوانستیم به‌دلیل بروکراسی ازین فرصت استفاده کنیم. الان این شانس کمتر و کمتر هم شده است.

صدری افزود: درست است که ما باید به کار سرعت ببخشیم، چون کشورها دوباره در حال برگشت به تزریق آسترازنکا هستند. وقتی طبق تحقیقات، عوارض اولیه آسترازنکا مشخص شد تعدادی از کشورها تزریق آن را متوقف کردند. بعد که تحقیقات گسترده‌تر شد و مطالعات بازبینی شد،  تصمیم گرفتند که تزریق آسترازنکا  را ادامه دهند، بنابراین واکسن آزاد در دنیا کم است.

این واردکننده دارو گفت: چند تا از شرکت‌های بزرگ واکسن سازی هم کماکن به دولت‌ها می‌فروشند و به بخش خصوصی نمی‌فروشند. بعضی از آنهایی که به بخش خصوصی می‌فروشند نیز ما محدودیت داریم. به عنوان مثال واکسن روسی اسپوتنیک  را در نظر بگیرید. روسیه به‌دلیل مسائل سیاسی در حال صحبت با دولت‌هاست. زیرا از طریق واکسن می‌خواهد دوستی خود را تقویت کند. ولی بازوی سرمایه‌گذارش که در امارات متحده عربی هست بحث فروش خصوصی این واکسن را در کشورهای آسیایی در دست گرفته است. بنابراین کماکان می‌شود این واکسن را از طریق عمده‌فروشی‌های بین‌المللی خرید. البته با قیمت‌هایی که با قیمت تمام شده برای دولت ایران ممکن است بالاتر باشد.

صدری گفت: آسترازنکا هم دارد کم و کمتر می‌شود. به‌دلیل بحرانی که در هند به‌وجود آمد شانس دسترسی به واکسن هر روز کمتر می‌شود. امیدواریم این بروکراسی برطرف شود. ما یک فرصت محدود ۵ روزه داشتیم برای اینکه ۱۰۰ هزار دوز واکسن اول را بیاوریم تا امتحان کنیم. برداشت ما این است اگر بخش خصوصی بخواهد یک دفعه ۶۰ میلیون دوز واکسن را به ایران بیاورد کار اشتباهی است. زیرا در همان فرودگاه امام واکسن خراب می‌شود. بنابراین باید به مرور وارد کنیم و الان هم داریم روی ۱۰۰ هزار دوز اول کار می‌کنیم.  

اعلام آمادگی واردات واکسن در شرکت‌های عضو اتاق بازرگانی

همچنین سلاح‌ورزی نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران در کلاب‌هاوس همشهری گفت: شرکت‌های عضو اتاق بازرگانی با صراحت اعلام کردند که نماینده رسمی واکسن سازان هستند. ماه‌هاست که اعلام آمادگی کرده‌اند که واکسن می‌آوریم و ارزی از دولت نمی‌خواهیم و همچنین دولت پولی هم بابت خرید نمی‌خواهد بدهد. خود مدیران بنگاه‌ها وجه آن را تامین می‌کنند و به‌صورت مجانی برای قشر کارگر استفاده می‌کنند. چرا پاسخ درستی در این چند ماه به این موضوع داده نشده است؟

واردات واکسن توسط بخش خصوصی مانعی ندارد

سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا نیز گفت: بخش خصوصی منطقی است که به این شکل واکسن وارد کند و تحویل شرکت‌ها دهد. بنابراین ورود بخش خصوصی در این زمینه مشکلی ندارد و مانعی نیست. اما واکسن رایگان باید تزریق شود. ما با واکسن پولی موافق نیستیم. کرونا حالا حالاها وجود دارد و تا دو سه سال دیگر باید واکسن بزنیم. ما تا پایان سال حداقل باید ۱۲۰ میلیون دوز واکسن بزنیم. این مقدار قطعا از توان تولید داخل خارج است. بخش خصوصی باید ورود کند، اگر می‌تواند واکسنی تهیه کند و به ما بفروشد چه بهتر. اگر مشکلی هم از طریق وزرات بهداشت ایجاد شود رئیس جمهوری اعلام کرده بود که اگر مانعی هست به دفتر من اطلاع دهید.

علیرضا رئیسی افزود: فقط واکسن زدن هم کافی نیست. ۱۸ هفته مانده به فروردین امسال مرگ میر ما زیر ۱۰۰ نفر بود. بنابراین این‌طور نیست که بخش خصوصی وارد شود میزان مرگ و میر کاهش بیابد. با توجه به جهش ویروس نمی‌توان به این صراحت قبول کرد. باید واقع‌بینانه نگاه کنیم. خط تولید واکسن هم اهمیت دارد. خط تولید واکسن‌های داخلی نمی‌تواند ماهیانه بیشتر از ۵ تا ۶ میلیون دوز واکسن به دست ما برساند. با توجه به شرایطی که ویروس جهش‌یافته آفریقای جنوبی هم هست و کلا ممکن است در ویروس جهش ایجاد شود، این ویروس‌ها واکسن‌گریز باشند. بابد تفییراتی در فرمول واکسن اتفاق بیفتد که در کشور ما ممکن است با تاخیر باشد. همواره ما محتاج ورود واکسن از دنیا هستیم. پس نمی‌توانیم بگوییم چون بخش خصوصی نیامده و ورود نکرده کشتار و مرگ و میر کرونا بالا رفته است.

کد خبر 598827 برچسب‌ها كرونا در ايران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران میلیون دوز واکسن واردات واکسن بخش خصوصی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۹۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت چغندر علوفه‌ای در مازندران تامین کننده خوراک دام کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، علیرضامهاجر امروز دربازدید از موسسات تحقیقات گاودشت بابل گفت. بر اساس کاری که محققان کشورمثل دکتر فضایلی وهمکاران درموسسه چغندرقند و نیز موسسه اصلاح بذرونهال ومجموعه کارشناسان دامپروری در وزارت جهادکشاورزی انجام دادند باید نوید دادکه بدون اینکه حتی یک متر غیر از اب باران استفاده شود دراستان‌های گیلان مازندران وگلستان می‌توان صد‌ها هزارتن نیازکشور درباره علوفه را درداخل تولید وتامین کرد.

وی تصریح کرد: چغندر علوفه‌ای بدون نیازبه هیچگونه آبیاری قابل تولید است و بعد از برداشت برنج از زمین‌های کشاورزی می‌توان چغندر غلوفه‌ای کشت کرد

مهاجر تاکید کرد:با کشت این محصول بیشتر از ۱۰۰ تن درهکتار محصول تولید می‌شود وبرای خوراک دام‌ها قابل استفاده است واین نوع چغندر  بیشتر از ۸ درصد قند داردومی تواند جایگزین جو زرت. یونجه وکنجاله سویا وخیلی از محصولاتی که مجبور به واردات آن از خارج هستیم جایگزین بشود ومی تواند بهتر از خوراک های دیگر، تغذیه دام سنگین وسبک راتامین کرد.

دیگر خبرها

  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • مشکلات پایان‌ناپذیر کادر درمان؛ مدل جدید از مهاجرت شکل گرفته!
  • کشت چغندر علوفه‌ای در مازندران تامین کننده خوراک دام کشور
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • لحظه سوت پایان بازی ایپسویچ؛ هجوم تماشاگران به داخل زمین و جشن صعود به لیگ برتر انگلیس
  • فیلم| لکوموتیو، واردات یا تولید داخل
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی