Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی روزهای اخیر ضرب و شتم ۲ قرق بان در گالیکش و بندرگز موجب نگرانی علاقه مندان به طبیعت، قرق بانان، جنگل بانان و محیط بانان گلستان شد.

در ماجرای نخست، هفته گذشته یکی از ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی گلستان در گالیکش پس از ایستادگی مقابل متخلفان مورد ضرب و جرح قرار گرفت و به دلیل شدت ضربات روانه بیمارستان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اتفاق دوم، چند روز بعد از حادثه گالیکش، سه قاچاقچی با یک دستگاه وانت قصد جابه‌جایی چوب قاچاق از عرصه های جنگلی بندرگز را داشتند که در بین مسیر با ماموران منابع طبیعی درگیر شده و پس از تیراندازی با سلاح شکاری و بجا گذاشتن خودروی حامل چوب قاچاق و آلات قطع درختان از محل متواری شدند.

اگر چه با هوشیاری پلیس، عاملان هر ۲ حادثه در مدت کوتاهی دستگیر شدند اما تکرار این حوادث بیانگر آن است که گلستان با برخوداری از مواهبی همچون جنگل و شکارگاه های طبیعی، آبستن تکرار چنین حوادثی است که باید راهکاری اساسی برای حل آن اندیشیده شود .

شرایط بد اقتصادی در کنار بیکاری بومیان حاشیه جنگل، دستاویزی برای هجمه اهالی روستاهای پیرامون رویش‌گاه‌های گلستان به اندوخته های باارزش جنگل هیرکانی شده که در مواردی متخلفان پس از مواجهه با ماموران منابع طبیعی و محیط زیست، اقدام به برخورد فیزیکی و مسلحانه می کنند که یکی از این برخوردها در سال ۹۷ به شهادت محیط بان تاج‌محمد باشقره در پارک ملی گلستان منتهی شد .

یکی کارشناس رشته حفاظت و حمایت از منابع طبیعی در خصوص حوادث اخیر به ایرنا گفت: گلستان در یک قرن گذشته جنگل های انبوه و حیات وحش غنی داشته که بخشی از آن به مرور و با دست اندازی و تجاوز از بین رفت و برای حفاظت از مقدار باقیمانده این عرصه ها باید تلاش کرد .

محمدحسن بیارجمندی افزود : متولیان مدیریت جنگل ها و حیات وحش به این نتیجه رسیدند که برای حفظ محیط زیست و رساندن آن به دست نسل های بعد باید تدابیر اساسی اندیشیده شود که از جمله مهمترین این تصمیمات تقویت و ارتقای ماموران حفاظتی است.

به‌گفته وی ماموران یگان حفاظت محیط زیست و جنگل‌بانی که در قالب دستورالعمل تشکیل یگان‌های حفاظت در دستگاه‌های اجرایی ضابط خاص قضایی محسوب می‌شوند از اصلی ترین عوامل حفاظت ازمواهب الهی هستند که باید مورد حمایت بیشتر قرار بگیرند.

بیارجمندی گفت: افزایش اندک حقوق و مزایای ماموران در سالهای اخیر هر چند ناچیز و حداقل بوده اما نشانه ای از توجه برنامه ریزان به این قشر است.

وی گفت : حمایت قانونی از جنگل‌بانان و محیطبانان پس از شش سال بالاخره به ثمر نشست و لایحه حمایت قضایی و بیمه‌ای از ماموران یگان منابع طبیعی و محیط زیست در مجلس به تصویب رسید که این قانون می تواند مانند چتر حفاظتی از جان محیط بانان و جنگل بانان که همیشه در گرما و سرما در دشت و کوه به سر برده و با متخلفان روبرو می شوند، محافظت کند.

وی گفت: چپاولگران طبیعت برای دستیابی به اهداف خود واهمه‌ای از آسیب زدن به محیطبانان و جنگل بانان ندارند که در یکی از موارد، شلیک مستقیم آن ها به تاج محمد باشقره محیط بان پارک ملی گلستان منجر به شهادت وی شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان نیز به ایرنا گفت: در راستای افزایش توان ایمنی و تجهیزاتی محیط بانان برای حفاظت از منابع طبیعی، هفته آینده همکاران واحد حفاظت و یگان این اداره کل به اسپری فلفل و شوکر مجهز می‌شوند.

عبدالرحیم لطفی ادامه داد: با وجود در اختیار داشتن تعدادی سلاح برای ماموران یگان حفاظت، به دلیل پیش شرط های سخت به کارگیری سلاح و آموزش‌های مرتبط و همچنین ملاحظات دست و پاگیر، رغبتی برای واگذاری این اسلحه ها به محیط بانان وجود ندارد.

وی ادامه داد: در ماموریت‌هایی که احتمال تنش و درگیری وجود دارد به طور معمول از همکارانی نیروی انتظامی استفاده می کنیم اما در برخی موارد به دلیل بروز اتفاق در عمق جنگل، محیط بانان در نتیجه حمله متخلفان دچار آسیب می شوند که مجازات های قانونی و بازدارنده می تواند تا حد زیادی از بروز این اتفاقات و حوادث کم کند.

لطفی ادامه داد: پس از وقوع ۲ مورد درگیری متخلفان با ماموران حفاظتی منابع طبیعی در هفته گذشته، مذاکراتی با دادستان مرکز استان و شهرستان‌های محل تخلف انجام شد که با پیگیری صورت گرفته برای متخلفان مجازات قانونی در نظر گرفته خواهد شد .

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت که در حال حاضر ۵۷۶ نفر در قالب طرح های مختلف قراردادی یا رسمی، مسوولیت حراست از حدود ۴۵۰ هزار هکتار جنگل و سایر منابع طبیعی استان را برعهده دارند.

مهر ماه سال ۹۷ تاج محمد باشقره محیط‌بان اهل گنبد در منطقه سولگرد پارک ملی گلستان پس از مقاومت در برابر شکارچیان غیرمجاز و جلوگیری از تجاوز و دست درازی آن ها به حیات وحش، به ضرب گلوله شکارچیان به شهادت رسید.

برچسب‌ها استان گلستان سازمان حفاظت محیط زیست دادگستری جنگل گلستان یگان حفاظت سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری قرق منابع طبیعی جنگل های هیرکانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان گلستان سازمان حفاظت محیط زیست دادگستری استان گلستان سازمان حفاظت محیط زیست دادگستری جنگل گلستان یگان حفاظت سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری قرق منابع طبیعی جنگل های هیرکانی اخبار کنکور منابع طبیعی ماموران یگان یگان حفاظت محیط بانان جنگل بانان محیط زیست محیط بان جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۹۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله

اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد، اما اجرای این طرح بار‌ها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد، اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد.

به گزارش همشهری آنلاین، با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیار‌های محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت: «اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی افزود: «یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد: «برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

دیگر خبرها

  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • آزادسازی اراضی ملی بابل با حکم دادگاه
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • (ویدئو) کاشت نهال به‌جای درختان قطع شده در جنگل‌های هیرکانی
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس
  • مشاهده گله گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود (فیلم)