Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- رئیس بیمارستان مرجع کرونا کرمانشاه به پرسش‌های پرتکرار و ابهام‌ها در مورد واکسن‌های اسپوتنیک وی، آسترازنکا، سینوفارم و کوواکسین پاسخ داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه ، سیاوش وزیری استاد بیماری‌های عفونی دانشکده پزشکی کرمانشاه و رئیس بیمارستان مرجع کووید گلستان در این استان به ابهام‌های موجود در مورد تزریق چهار نوع واکسن کرونای موجود و شرایط گروه‌های دریافت کننده این واکسن‌ها پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی  با اشاره به اینکه واکسیناسیون علیه کرونا یکی از سوالات پر تکرار مردم در این روزها است گفت: برنامه جامع واکسیناسیون در کشور از 21 بهمن 99 با واکسن اسپوتنیک وی روسی آغاز شد و این واکسن در دو مرحله انجام می‌شود و ایمنی نسبتا خوبی بین 90 تا 91 درصد را ایجاد می‌کند.

رئیس بیمارستان مرجع کووید گلستان خاطرنشان کرد: علاوه بر این واکسن روسی امروزه واکسن آسترازنکا از مبدأ کره جنوبی، سینوفارم و کوواکسین نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وزیری گفت: برنامه‌های جامع واکسیناسیون به هیچ وجه به این معنا نیست که می‌توان پروتکل‌های بهداشتی را کنار گذاشت؛ افرادی که واکسن را دریافت می‌کنند به طور قطع در برابر ابتلا به بیماری شدید، عوارض و مرگ و میر محافظت خواهند شد اما امکان ابتلای خفیف وجود دارد و این افراد ممکن است به عنوان ناقل بیماری را به دیگران انتقال دهند.

وی افزود: حتی پس از واکسیناسیون نیز باید پروتکل‌ها به صورت دقیق تا زمانی که جمعیت کشور بین 70 تا 75 درصد واکسن را دریافت کرده باشند اجرا شود.

نگاهی به مشخصات گونه آفریقایی کرونا/ کدام واکسن‌ها در برابر این گونه موثرترند؟ بیش از 3 میلیون دوز انواع واکسن هندی، روس و چینی وارد کشور شد انتقاد از شیوه اعلام اسامی دریافت‌کنندگان واکسن کرونا در سامانه شفافیت

وزیری بیان کرد: برخی افراد به ویژه زمانی که واکسن آسترازنکا را دریافت می‌کنند تمایل دارند از داروهای ضد انعقاد خون و ضد عملکرد پلاکتی استفاده کنند اما واکنش ایجاد لخته و افت پلاکت یک پدیده بسیار نادر است و یک در 250 هزار تزریق یا چهار مورد در یک میلیون تزریق رخ می‌دهد و به هیچ وجه مصرف داروهای ضد انعقاد قبل از این واکسیناسیون مانع این پدیده نمی‌شود.

وی گفت: بسیاری از افرادی که واکسن را دریافت می‌کنند تحت درمان هستند و چنانچه داروهای ضد انعقادی را دریافت می‌کنند این واکسیناسیون با توجه به اینکه در تمام موارد در عضله دلتوئید انجام می‌شود باید آی.ان.آر را بررسی کنند و چنانچه زیر سه بود انجام دهند و اگر بالای چهار بود واکسیناسیون به صلاح نیست و بسته به صلاحدید پزشک معالج بعد از کم کردن میزان دارو و پایین آمدن آی.‌ان.‌آر به زیر سطح سه می‌توانند واکسیناسیون را انجام دهند.

وزیری با اشاره به اینکه این واکسن‌ها فعلاً برای سنین زیر 18 سال به دلیل کمبود اطلاعات استفاده نمی‌شود گفت: البته تمام این واکسن‌ها بین سنین 5 تا 12 نیز در حال مطالعه هستند و چنانچه فردی در دوران شیردهی است باید از آسترازنکا استفاده کند زیرا سایر واکسن‌ها به دلیل کمبود اطلاعات مجاز دانسته نشده است.

این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: افرادی که تحت رادیوتراپی یا شیمی درمانی هستند محدودیت و ممنوعیتی برای دریافت واکسن ندارند اما توصیه می‌شود در روزی که شیمی‌درمانی یا رادیوتراپی انجام می‌شود واکسن را دریافت نکنند که چنانچه عارضه‌ای رخ داد با عارضه واکسن هم‌پوشانی نداشته باشد.

وزیری گفت: در زمان تزریق واکسن ممکن است درد و تورم در محل تزریق وجود داشته باشد و اگر به دنبال تزریق واکسن تب بالای 40 تا 41 درجه سانتی‌گراد و تشنج رخ دهد دز دوم واکسن نباید تزریق شود و هر کدام از چهار واکسن عنوان شده چنانچه در اولین واکسیناسیون واکنش حساسیتی شدید و مخاطره آمیز رخ دهد به طور طبیعی دز دوم از آن برند نباید تزریق شود.

رئیس بیمارستان مرجع کووید گلستان بیان کرد: بر اساس برآوردهای بهداشت جهانی سود واکسن از هر کدام از این برندها بیش از عوارض آن است بنابراین توصیه می‌شود افراد با توجه به برنامه‌های اعلام شده نسبت به تزریق اقدام کنند.

وزیری گفت: انتظار نمی‌رود بعد از این واکسیناسیون به زودی شاهد قطع زنجیره باشیم زیرا امکان انتقال فرد به فرد وجود دارد و همچنان اصرار بر رعایت پروتکل‌ها را داریم.

وی افزود: در مجموع استفاده از داروهای ضد انعقاد و ضدپلاکت برای جلوگیری از عوارض تولیدکننده لخته در واکسن آسترازنکا هیچ بنیان علمی ندارد و به هیچ وجه مصرف آسپرین و داروهای مشابه قبل از تزریق واکسن توصیه نمی‌شود.

وزیری بیان کرد: چنانچه این پدیده خودایمنی رخ دهد درمان آن با درمان استرویید و غیره است و پزشک معالج تشخیص می‌دهد چه اقدامی انجام دهد.

انتهای پیام/832/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: واکسن ایرانی کرونا واکسن ایرانی کرونا رئیس بیمارستان مرجع دریافت می کنند واکسن را دریافت داروهای ضد واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۹۰۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ناشران پخته‌خوار در نمایشگاه کتاب محدود می‌شود

رییس نمایشگاه کتاب تهران در نشست خبری این رویداد در پاسخ به پرسش تسنیم از محدود شدن حضور ناشران پخته‌خوار در این دوره نمایشگاه خبر داد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم؛ یاسر احمدوند رییس نمایشگاه کتاب تهران در نشست خبری سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و در پاسخ به پرسش تسنیم درباره اقدام وزارت ارشاد برای ممانعت از حضور ناشران کتاب ساز و پخته خوار که به انتشار کتاب های ناشران دیگر می پردازند،  توضیح داد: ناشران پخته خوار  از گریزگاه‌ها و خلأهای قانونی برای انتشار کتاب استفاده می‌کنند و  کتاب‌هایشان با تخفیف بالا ارائه می‌شود. امسال تلاش شده اگر روشن شد که ناشری آثار ناشران دیگر را کپی کرده یا استفاده نادرست و غیرقانونی در این زمینه صورت گرفته در نمایشگاه حضور نداشته باشد، البته این مهم نیاز به کار جمعی و گروهی دارد.

پرسش دوم تسنیم به حضور ناشران دیجیتال، پلتفرم‌ها و ناشران صوتی اختصاص داشت. که رمضانی در پاسخ به این پرسش گفت:  ناشران دیجیتال در رواق دوم شرقی حضور دارند و چینش متناسب و فضای بیشتری خواهند داشت؛ سکوها می‌توانند در این مجموعه حضور داشته باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند
  • بخشنامه اخیر بانک مرکزی پیرامون واردات ابهام دارد
  • ببینید | چند پرسش و پاسخ مهم برای دختران جوان و زنان!
  • جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی برگزار شد
  • حضور ناشران پخته‌خوار در نمایشگاه کتاب محدود می‌شود
  • آیا وضو یا تیمم با وجود آرایش و لاک ناخن صحیح است؟
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد