Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیزدهمین دوره المپیاد در حیطه تفکر علمی در علوم پایه به منظور تاکید بر اهمیت علوم پایه پزشکی و با هدف تقویت فکر علمی در دانشجویان علوم پزشکی کشور ۱۳ خرداد ماه برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به منظور تاکید بر اهمیت علوم پایه پزشکی و با هدف تقویت فکر علمی در دانشجویان علوم پزشکی کشور و تشویق آن‌ها به پژوهش در این زمینه با هدف تولید علم و تامین نیاز‌ها و حل مشکلات بالینی، سیزدهمین دوره المپیاد در حیطه تفکر علمی در علوم پایه برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حیطه تفکر علمی در علوم پایه


آزمون انفرادی المپیاد سیزدهم در دو مرحله به شرح ذیل برگزار خواهد شد.


مرحله اول آزمون انفرادی (غربالگری)


بخش اول آزمون انفرادی یک آزمون غربالگری است. دانشگاه‌های مختلف بسته به سهمیه تخصیص داده شده به آن‌ها داوطلبین خود را جهت شرکت در آزمون انفرادی مرحله غربالگری به دبیرخانه المپیاد معرفی خواهند کرد. این آزمون در یک یا چند مرکز از هر منطقه آمایشی کشور و توسط مرکز سنجش آموزش پزشکی برگزار خواهد شد.


براساس نتایج آزمون در این مرحله ۹۰ نفر برای رقابت در مرحله دوم انفرادی و آزمون گروهی انتخاب خواهند شد. این ۹۰ نفر گروه‌های سه تا چهار نفره دانشگاهی و یا منطقه آمایشی خود را تشکیل می‌دهند به منظور حداکثرسازی حضور تمامی کلان مناطق آمایشی در المپیاد در صورتی که یک کلان منطقه حداقل یک گروه در میان برگزیدگان نداشته باشد سه نفر آن منطقه به عنوان گروه منتخب از منطقه معرفی خواهد شد به این ترتیب از تمامی مناطق آمایشی حداقل یک گروه به مراحل بعدی راه خواهد یافت.


آزمون انفرادی مرحله اول شامل طیف وسیعی از سوالات از جمله سوالات چند گزینه ای، سوالات جورکردنی، سوالات همخوانی با شرحنامه و سوالات ویژگی‌های کلیدی خواهد بود و تصحیح آن به صورت ماشینی انجام خواهد شد.


مرحله دوم آزمون انفرادی

 

۹۰ نفر برگزیده در آزمون غربالگری مجاز به شرکت در مرحله دوم آزمون انفرادی خواهند بود سوالات این مرحله به صورت تشریحی بوده و تصحیح به صورت دستی و توسط داوران انجام خواهد شد.


این آزمون از چهار بخش شامل رسم نقشه مفهومی، ساخت فرضیه، طراحی مطالعه و تحلیل داده‌ها تشکیل شده است. همانند مرحله اول آزمون انفرادی، هدف این مرحله نیز ارزیابی توانایی دانشجو برای طی کردن یک فرایند تولید علم می‌باشد فرایندی که شامل مراحل جستجو و بررسی متون علمی و یافتن ارتباط بین مفاهیم و استخراج مباحث بی پاسخ ارایه سوالات و فرضیات علمی ، طراحی مطالعه و آزمون‌های تحقیقاتی ، تجزیه و تحلیل یافته‌های مطالعات اثبات یا رد فرضیات و حصول پاسخ برای سوالات علمی، آزمون گروهی است.

 

هدف از برگزاری آزمون گروهی ارزیابی توانایی دانشجویان در طرح ایده‌های نوین پژوهشی در حیطه علوم پایه پزشکی و طراحی یک مطالعه در قالب کار گروهی است این آزمون در دو مرحله به شرح زیر برگزار می‌شود.


مرحله اول آزمون گروهی

 

افراد شرکت کننده در این آزمون برگزیدگان مرحله اول آزمون انفرادی هستند که در قالب حداکثر۳۰ گروه به رقابت خواهند پرداخت پس از برگزاری آزمون مرحله اول انفرادی، دبیرخانه، آزمون موضوعی در حیطه کنترل وزن چاقی اعلام می‌کند در مرحله اول آزمون گروهی کلیه گروه‌های شرکت کننده باید طرح تحقیقاتی خود را درباره موضوع اعلام شده در فرمت یکسان (که همزمان با اعلام موضوع در اختیار گروه‌ها قرار خواهد گرفت) آماده کرده و در موعد مقرر به دبیرخانه آزمون ارسال کنند در این مرحله گروه‌های دانشجویی می‌توانند از راهنمایی‌های اعضای هیئت علمی به غیر از اعضای کمیته علمی المپیاد بهره‌مند شوند.


ایده طرح تحقیقاتی ارایه شده توسط هر گروه باید ایده‌ای نو و قابل اجرا باشد با توجه به اینکه درصد نمره اختصاص داده شده به طراحی هوشمندانه مطالعه (مستند بودن، جدید بودن و تکراری نبودن موضوع و ارزشمند بودن از لحاظ علمی) سهم زیادی دارد بدیهی است در صورت تکراری بودن محتوای طرح تحقیقاتی گروه مربوطه امتیاز زیادی از دست داده و از ادامه رقابت باز خواهد ماند سایر معیار‌هایی که برای امتیازدهی به طرح‌های تحقیقاتی در نظر گرفته می‌شوند عبارتند از: روال منطقی بیان مسئله مرور مناسب و هدفمند متون با ذکر منابع،  بیان واضح و روشن اهداف و یا فرضیات، و در نهایت روش اجرایی مطالعه که متناسب با اهداف بوده و با رعایت اصول اخلاقی قابل انجام باشد.

 

گروه‌های دانشجویی در این مرحله نباید کمبود امکانات وسایل و بودجه را در نظر بگیرند، اما لازم است که طرح پیشنهادی آنان قابل انجام باشد و به عنوان مثال دارای آزمایشی نباشد که در هیچ یک از مراکز تحقیقاتی دنیا قابل انجام نباشد یا تامین حجم نمونه پیشنهادی غیرممکن یا بسیار مشکل (حتی در بهترین مراکز تحقیقاتی دنیا) باشد.


نکات قابل توجه که عدم رعایت آن‌ها نمره منفی در امتیازدهی خواهد داشت

 

طرح‌های پژوهشی در فرمت و ساختار اعلام شده به لحاظ صفحه آرایی فونت فارسی سایز فونت فاصله خطوط و ... باید تهیه شوند.

محدودیت تعداد کلمه درهر بخش رعایت شود. از ذکر نام دانشگاه، دانشکده، مرکز تحقیقاتی شهر و استان در طرح تحقیقاتی خودداری شود.

 

طرح‌های تحقیقاتی دریافت شده از ۳۰ گروه شرکت کننده در این مرحله توسط داوران ارزیابیو امتیازدهی خواهند شد.

انتخاب ۱۰ گروه برتر که به مرحله دوم گروهی راه می‌یابند براساس ۵۰ درصد نمره مرحله اول آزمون گروهی و ۵۰ درصد نمره مرحله دوم آزمون انفرادی خواهد بود.

 

مرحله دوم آزمون گروهی

 

گروه منتخب مرحله اول در مرحله دوم آزمون گروهی به رقابت خواهند پرداخت در این مرحله از آزمون، مجددا موضوعی در حیطه کنترل وزن/ چاقی به گروه‌های شرکت کننده ارایه خواهد شد.


نگارش طرح تحقیقاتی

 

در این مرحله از آزمون هر گروه باید در حیطه موضوع ارایه شده تنها با اتکا به توانایی شخصی و کار گروهی یک طرح تحقیقاتی پیشنهادی بنویسد نگارش طرح تحقیقاتی پیشنهادی توسط هر ده گروه منتخب در این مرحله در شرایط یکسان (در یک روز پس از مرحله دوم انفرادی، در بازه زمانی مشخص) انجام می‌شود.


بدیهی است در این مرحله اعضای گروه به کامپیوتر و اینترنت دسترسی خواهند داشت طرح‌های تحقیقاتی می‌بایست به صورت تاپی شده و با رعایت تمامی نکات قید شده در مرحله اول تهیه شوند.


ارایه شفاهی


ده گروه راه یافته به مرحله دوم گروهی فرصت ارایه شفاهی و دفاع از طرح تحقیقاتی پیشنهادی خود را (که در فرصت یک روزه تهیه کرده اند) خواهند داشت مدت ارایه شفاهی برای هر گروه ۱۵ دقیقه خواهد بود و مدت پرسش و پاسخ نیز ۱۵ دقیقه است.


در این مرحله معیار‌هایی نظیر میزان تسلط علمی اعضای گروه بر پروپوزال ارایه شده توانایی آنان در پاسخ به سوالات مطرح شده و رفع ابهام از مواردی که احیانا در نسخه کتبی پروپوزال وجود دارد گویا بودن اسلاید‌ها قدرت بیان نحوه استدلال سرعت انتقال و مهارت‌های کلامی شرکت کنندگان در آزمون در نظرگرفته خواهد شد.


لازم به ذکر است گروه‌ها باید فایل و اسلاید‌های ارایه شفاهی خود را در میان روز نگارش پروپوزال آماده کنند. در پرسش و پاسخ جلسه شفاهی تیم داوری سوالاتی از پروپوزال اول ارایه شده و در مرحله اول آزمون گروهی هر تیم نیز خواهند پرسید.


در این مرحله اگر فردی از افراد تیم داوری در استخدام دانشگاه مربوط به یک گروه باشد به ارایه پروپوزال توسط آن گروه نیز نخواهند بود.

 

برگزیدگان نهایی آزمون گروهی براساس نمرات کسب شده در هر دو مرحله انتخاب می‌شوند به گونه‌ای که سهم مرحله اول در نمره نهایی ۳۰ درصد و سهم مرحله دوم ۷۰ درصد لحاظ خواهد شد. برای دریافت متن کامل شیوه نامه اینجا کلیک کنید.

 

لازم به ذکر است؛ آخرین زمان اعلام اسامی دانشجویان از سوی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی به دبیرخانه المپیاد جهت آزمون غربالگری متمرکز (مرحله انفرادی) ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ است. المپیاد علمی و دانشجویی علوم پزشکی۱۳ خرداد ماه برگزار می‌شود.

همچنین زمان ثبت‌نام دانشجویان در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی به منظور شرکت در آزمون غربالگری متمرکز (مرحله انفرادی) در روز‌های ۱۹ تا ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ است.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت مرکز سنجش آموزش پزشکی ثبت نام آزمون مرحله دوم آزمون آزمون غربالگری برگزار می شود طرح تحقیقاتی ارایه شفاهی شرکت کننده ارایه شده علوم پایه خواهد شد گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۹۱۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هم‌گروهی تیم هندبال جوانان با کویت و چبن

تیم ملی هندبال جوانان کشورمان برای حضور در مسابقات قهرمانی جوانان آسیا با کویت و چین همگروه شد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عصر امروز ساعت 16 به وقت محلی مراسم قرعه‌کشی هجدهمین دوره مسابقات هندبال قهرمانی جوانان پسر آسیا در امان پایتخت کشور اردن محل برگزاری این رقابت‌ها برگزار شد که طی آن تیم ملی هندبال جوانان ایران در گروه B با تیم‌های کویت و چین همگروه شد.

13 تیم در این دوره از مسابقات حضور دارند که در 3 گروه 3 تیمی و یک گروه 4 تیمی قرعه‌کشی شدند.

قرعه‌کشی کامل این مسابقات به این شرح است:
گروه A: بحرین - عربستان - هنگ کنگ
گروه B: کویت - ایران- چین
گروه C: اردن- هند - عمان
گروه D: ژاپن - کره‌جنوبی- چین تایپه- قطر

هجدهمین دوره مسابقات هندبال قهرمانی جوانان پسر آسیا انتخابی مسابقات قهرمانی جهان 2025 در لهستان قرار است 26 تیر تا 6 مرداد سال جاری در اردن برگزار شود.

مس کرمان قهرمان لیگ برتر هندبال شد


لازم به ذکر است که ابتدا قرار بود رقابتهای هندبال قهرمانی جوانان آسیا به میزبانی عربستان سعودی برگزار گردد که پس از انصراف این کشور با تصمیم کنفدراسیون هندبال آسیا میزبانی این دوره از رقابتها، به کشور اردن سپرده شد.

تیم ملی هندبال جوانان کشورمان با هدایت شریف مومن مصری در حال آماده‌سازی برای حضور قدرتمند در این دوره از رقابت‌هاست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۰ و ۱۱ خردادماه برگزار می شود
  • آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی 10 و 11 خرداد ماه در سراسر کشور برگزار می‌شود
  • ببینید| نخستین المپیاد دانشجویی ورزش‌های فناورانه و فیجیتال
  • هر آنچه باید درباره ویژگی My Week در Google Photos بدانید
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به دو جشنواره ملی کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد کرمانشاه با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب
  • هر آنچه که باید در مورد استفاده از «وازلین» بدانید
  • گروه‌بندی دور چهارم مرحله گروهی لیگ بسکتبال ملی ایران
  • آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم
  • هم‌گروهی تیم هندبال جوانان با کویت و چبن