Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-  استاد تمام گروه مامایی و بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقش پررنگ ماما‌ها در بحران کرونا اشاره کرد و گفت: جهان امروز بیش از هر زمانی به ماما‌ها نیاز دارد.
به گزارش خبرگزاری آریا، خانم معصومه سیمبر با اشاره به این که پنجم ماه می‌مصادف با 15 اردیبهشت، روز جهانی ماما نام گذاری شده است اظهار کرد: این روز هر سال در سراسر دنیا به منظور تجلیل از زحمات ماما‌ها گرامی داشته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان این که هدف از بزرگداشت روز جهانی ماما افزایش آگاهی و تبادل اطلاعات در راستای حفظ و ارتقا سلامت جامعه است افزود: مامایی حرفه‌ای است به قدمت حیات بشر و مصادف با تاریخ حیات؛ ماما فردی است که آثار خدماتش در تمامی مراحل زندگی یک زن از دوران جنینی تا کهنسالی همراه اوست.
خانم سیمبر با اشاره به تعاریف مختلف سازمان بهداشت جهانی درباره رشته مامایی خاطرنشان کرد: در اولین تعریف این سازمان ارائه خدمات از زمان لقاح تا شش ماه بعد از زایمان بر عهده کارشناسان و متخصصان رشته مامایی است، ولی در تعریف جدید سازمان بهداشت جهانی ماما‌ها وظایف فراتری را عهده دار هستند.

خدمات ماما‌ها دیگر تنها محدود به قبل، حین و بعد از زایمان نمی‌شود
وی تأکید کرد: کلیه خدماتی که به حوزه سلامت باروری مرتبط می‌شود در چارچوب خدمات مامایی می‌گنجد به این معنی که ماما‌ها وظیفه سلامت باروری و به طورکلی سلامت جنسی، پیشگیری از بیماری‌های مقاربتی نظیر اچ آی وی، تأمین سلامت نوجوانان با تاکید خاص بر دختران را عهده دار هستند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: خدمات ماما‌ها دیگر تنها محدود به قبل، حین و بعد از زایمان نمی‌شود و خدمات جامع‌تری را شامل می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: توانمندسازی زنان با محوریت سلامت نیز برعهده ماماهاست.
استاد تمام گروه مامایی و بهداشت باروری با تاکید بر این که کاهش شاخص‌های مرگ نوزادان و مادران باردار از مهم‌ترین دستاورد‌های حوزه سلامت در سال‌های اخیر محسوب می‌شود توضیح داد: این موفقیت مرهون توسعه خدمات شبکه‌های بهداشتی در جمعیت‌های محروم است و از جمله اساسی‌ترین عوامل پیشرو در این زمینه توسعه نیروی انسانی از جمله دانش آموختگان مامایی در بخش سلامت محسوب می‌شود.

شیب تند کاهش نرخ باروری و نقش ماما‌ها در افزایش جمعیت
خانم سیمبر در ادامه با اشاره به اهمیت بهره گیری از نقش ماما‌ها در راستای افزایش نرخ جمعیت و شیب تند کاهش نرخ باروری گفت: استراتژی حضور ماما‌ها در کنار زنان منجر به کاهش بار بیماری‌های مقاربتی، کاهش آسیب‌های اجتماعی، کاهش سقط، کاهش مرگ و میر مادران و افزایش باروری سالم و زایمان فیزیولوژیک خواهد شد.
این استاد دانشگاه در ادامه از فعالیت‌های مختلف پژوهشی و آموزشی ماما در راستای افزایش نرخ باروی خبر داد و افزود: بررسی عوامل فرزندآوری ازاهمیت ویژه‌ای برخوردار است و در عین حال طراحی برنامه‌هایی برای تشویق زوجین از مهمترین سرفصل‌های محققان در این حوزه است.

نقش پررنگ ماما‌ها در بحران کرونا
وی با اشاره به شعار سازمان جهانی به مناسبت روز جهانی ماما افزود: جهان امروز بیش از هر زمانی به ماما‌ها نیاز دارد، این شعار که از حیطه خدمات بسیار وسیع و متنوع مامایی خبرمی دهد، نشان از ابعاد مختلف بهداشتی مانند بهداشت باروری، مشاوره، آموزش و آگاهی در دوران بلوغ، ازدواج و در مفهوم کلی از ابتدای تولد تا انتهای عمر افراد را در بر می‌گیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره نقش پررنگ ماما‌ها در بحران کرونا نیز عنوان کرد: ماما‌ها دوشادوش پزشکان و پرستاران در مبارزه با کرونا خدمات منحصر بفردی ارائه دادند و این درحالی است که در بیشتر موارد با مادرانی مواجه بودند که به طور کلی مشخص نبود آیا این افراد مبتلا به کرونا هستند یا خیر.
مشارکت در طرح غربالگری کرونا، مشاوره تلفنی و آنلاین با مادران باردار در دوران کرونا، مراقبت از مادران پرخطر مبتلا به کرونا، پیگیری افراد مبتلا به کووید 19 خصوصاً مادران و نوزادان و همکاری داوطلبانه در دوران کرونا را از دیگر خدمات ماما‌ها در بحران کرونا بود که عضو هیئت علمی دانشگاه به آن اشاره کرد.
استاد تمام گروه مامایی و بهداشت باروری در ادامه با اشاره به جانفشانی ماما‌ها در اپیدمی کرونا و تلاش برای آرامش خاطر مادران باردار خاطرنشان کرد: استفاده از وسایل حفاظتی و لباس‌های مخصوص در بخش زایمان برای مادران باردار ایجاد رعب و وحشت می‌کنند بنابراین بسیاری از همکاران ماما با ایثارگری و از خودگذشتگی برای حفظ شرایط روحی این مادران از لباس‌های محافظ استفاده نمی‌کنند.

جانفشانی جامعه مامایی در بحران کرونا
عضو هیأت علمی دانشگاه با بیان این مطلب که تاکنون هشت ماما در اثر ابتلاء به کرونا جان خود را از دست داده اند، افزود: تا زمانی که کرونا هست جامعه مامایی نیز در کنار سایر ارکان حوزه سلامت به مردم خدمت رسانی می‌کند بنابراین امیدواریم که مسئولان با در نظر گرفتن مشکلات این قشر راهکار‌هایی را برای افزایش انگیزه ماما‌ها ارائه دهند.
وی با اشاره به چالش‌ها و مشکلات جامعه مامایی خاطرنشان کرد: یکی از انتظارات ماما‌ها به عنوان اعضای سازمان نظام پزشکی، حمایت از هویت مامایی کشور و تلاش برای ارتقا جایگاه این حرفه است.
خانم سیمبر با تاکید بر این که رشته مامایی کاملاً منطبق بر نیاز‌های زنان است یادآور شد: هرجا که زنان زندگی می‌کنند، باید به خدمات مامایی نیز دسترسی داشته باشند، خدمات مامایی فقط شامل مراقبت‌های دوران بارداری و کمک به زایمان نیست، بلکه در تمام مراحل زندگی زنان از کودکی و بلوغ و جوانی و بارداری تا یائسگی و حتی در دوران یائسگی به ارتقای سلامت آنان کمک می‌کند، بر این اساس، کشور‌های موظفند که استاندارد‌های مامایی خود را به حد مطلوب برسانند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ماما کرونا ماما ها در بحران کرونا بهداشت باروری مادران باردار خدمات ماما ها علمی دانشگاه جهانی ماما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۹۱۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر ۷ سال در کرمانشاه

رضا تحویلیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه دولت طرح‌های تشویقی خوبی را برای زوج‌ها در جهت فرزندآوری و جوانی جمعیت در نظر گرفته است، اظهار کرد: یکی از این طرح‌ها، زیر پوشش بیمه‌ای قرار دادن کودکان زیر هفت سال سن به صورت رایگان است.

وی افزود: از ابتدای سال جاری طرح پوشش بیمه‌ای کودکان زیر هفت سال سن به صورت رایگان توسط بیمه سلامت اجرا شده و خدمات و هزینه‌های درمانی ارائه شده به این کودکان در تمام مراکز دولتی رایگان است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه گفت: طرح رایگان شدن همه خدمات سرپایی و بستری کودکان تا سن هفت سالگی در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در هیأت دولت تصویب و پایان سال گذشته به بیمه‌های پایه ابلاغ شد.

تحویلیان تاکید کرد: از ابتدای سال جاری بیمه سلامت ۱۰۰ درصد هزینه خدمات سرپایی و بستری برای این کودکان را در مراکز دولتی دانشگاهی پرداخت می‌کند.

کد خبر 6088321

دیگر خبرها

  • روز ماما در سال ۱۴۰۳ چه روزیه + تاریخ، معرفی رشته مامایی و بازار کار
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال
  • اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن
  • پوشش بیمه‌ای برای کودکان زیر 7 سال استان کرمانشاه رایگان شد
  • اجرای برنامه های هفته سلامت با مشارکت مردم
  • افتتاح ۲ خانه بهداشت روستایی در تالش
  • اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر ۷ سال در کرمانشاه
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا