Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-02@14:43:27 GMT

بافضیلت‌ ترین توسلات استغفار است/رمضان ماه تغییر و اصلاح

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۹۵۰۶۰

بافضیلت‌ ترین توسلات استغفار است/رمضان ماه تغییر و اصلاح

حجت الاسلام رزاقیگفت: در لیالی قدر تصمیم بگیریم اعمالمان را به سمت و سوی نیکی ببریم، زیاد دعا کنیم، فکر نکنیم از ما گذشت و گناهانمان زیاد است، باید آنقدر در بزنیم تا در به رویمان باز شود، بافضیلت‌ ترین توسلات استغفار است استغفار کنیم خداوند می‌بخشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام والمسلمین«عزیزالله رزاقی» شامگاه (۱۳اردیبهشت)در مراسم احیای شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان و در شب شهادت اول مظلوم عالم مولای متقیان حضرت امیرالمومنان (ع) در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) ساری بیان کرد: شب قدر فرشتگان بر محضر امام حاضر و حی امام زمان (عج) حاضر می‌شوند، انتظار و دلخوشی ما امشب این است که ایشان نظری به ما کند، پس لازم است در این شب قدر دست نیاز به سمت پروردگار بی‌نیاز دراز کرده و برای سلامتی حضرت دعا کنیم چرا که اگر دعا کنیم از کرم حضرت به دور است که در حقمان دعا نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس شعبه دیوان عالی کشور با اشاره به اینکه شب قدر شب بسیار باعظمتی است، ادامه داد: ما نمی‌توانیم درک کنیم (خیر من الف الشهر) چه مفهومی دارد، این شب از هزار ماه بهتر است، اعمال در این شب از نظر فضیلت و رشددهی انسان بالاتر است، شنیدید که اگر کسی یک آیه در ماه رمضان بخواند ثواب یک ختم قرآن به آن می‌دهند، حال این یک آیه در شب قدر مساوی با هزار ماه هر شب ختم قرآن است.

 

حجت الاسلام رزاقی تصریح کرد: شب قدر شب تقدیر امور و تعیین سرنوشت است، اگر انسان می‌خواهد در طول سال برایش خیر پیش بیاید در شب قدر از خدا بخواهد، شب بیست و یک ماه مبارک شب شهادت مولایمان هم است، اگر بخواهیم از فضائل ایشان سخن بگوییم بی‌شمار است، با وجود تمام تلاش دشمنان برای اینکه نام علی (ع) حذف شود و از دل مردم به بیرون بکشند، غافل از آنکه خدا وعده داد هر کسی ایمان آورد و عمل صالح انجام بدهد خدا مهر و محبتش را در دل بندگانش جای می‌دهد.

 

وی خاطرنشان کرد: امیرالمومنان (ع) مصداق بارز عمل صالح و ایمان است، اهل شیعه، سنت و ادیان دیگر حتی مادی مسلکان در کتب بسیاری از فضائل ایشان سخن‌ها گفتند، این حضرت همواره تاکید داشتند که مردم دنبال عمل مقبول باشند و توجهشان روی مقدار عمل نباشد.

 

حجت الاسلام رزاقی با تاکید بر اینکه باید به‌دنبال عمل برگزیده باشیم تا خداوند قبول کند، ادامه داد: اگر یک عمل انسان در دوران زندگی‌اش پذیرفته شود خداوند بدنش را بر دوزخ حرام می‌کند، پس از یک روز روزه‌داری سر سفره افطاری از خدا می‌خواهیم که از ما قبول کند، باید تصمیم بگیریم از اهل بیت (ع) کمک بگیریم تا به توصیه‌های امیرالمومنان (ع) توجه کنیم.

 

وی این توصیه‌ها را برشمرد و گفت: اولا؛ تقوا پیشه کنیم، دوم؛ حرف را متغم (قول سدید) بزنیم، حق و واقعی باشد آل علی (ع) باشیم، سوم؛ دوری از حب دنیا، چهارم؛ ظلم ستیزی و یاری از مظلومان، پنجم؛ نظم در امور، ششم؛ یتیم‌نوازی و توجه به محرومین، هفتم؛ همسایه‌داری، هشتم؛ عمل به قرآن و انس با آن، نهم؛ اهمیت دادن به نماز که ستون دین است، دهم؛ حج از توصیه‌های امام علی (ع) است.

 

حجت الاسلام رزاقی، یادآور شد: ولایت‌مداری به‌خصوص در رکاب امام زمان (عج) بودن و ماندن وظیفه همه ما است، کسانی که امروز به این حضرت توجه نمی‌کنند بعد از ظهور مقابل حضرت قرار خواهند گرفت، سردار شهید سلیمانی یکی از سربازان مخلص مهدی (عج) بود و یکی از نشانه‌های دلدادگی را ولایت‌مداری و توجه به امام می‌دانست.

 

رئیس شعبه دیوان عالی کشور گفت: در روایت داریم همسرآزاری موجب می‌شود خداوند عبادت‌ها را نپذیرد و آتش دوزخ را بر آن شخص واجب کند، کسی که به والدین خود نگاه بد داشته باشد خدای متعال یکی از نمازهایش را قبول نمی‌کند، یکی از مکان‌های استجابت دعا کنار قبر پدر و مادر است، خروجی ما از ماه مبارک رمضان تغییر در رفتار باشد خوب است.

 

حجت الاسلام رزاقی اضافه کرد: در لیالی قدر تصمیم بگیریم اعمالمان را به سمت و سوی نیکی ببریم، زیاد دعا کنیم، فکر نکنیم از ما گذشت و گناهانمان زیاد است بلکه باید آنقدر در بزنیم تا در به رویمان باز شود، بافضیلت‌ ترین توسلات استغفار است استغفار کنیم خداوند می‌بخشد.

پایان پیام/286

منبع: شبستان

کلیدواژه: رئیس شعبه دیوان عالی کشور سردار شهید سلیمانی تغییر رفتار استغفار از گناه شب قدر دعا ماه رمضان ولایتمداری دعا کنیم شب قدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۹۵۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نور محبوسی که خاموش نشد

هر چند تقویم‌ها را ساخته‌اند تا به ما سال و ماه را یادآوری کنند تا زمان را از دست ندهیم اما این، همه فایده خط‌کشی سال و ماه نیست. گاه همین خط و نشانه‌ها به ما کمک می‌کند سری به روایت‌های به‌جامانده از حوادث و اشخاص در تاریخ بزنیم. وقایع و اشخاصی که برای ما عبرت‌ها و یادآوری‌هایی با خود دارند. در این میان می‌توان مدعی شد تقویم شیعه برای ما بچه مسلمان‌ها، سراسر ذکر و یادآوری است. به همین دلیل بر آن شدیم در مجموعه نوشته‌هایی، برخی از این یادآوری‌ها و ذکرها را بیاوریم.

مناسبت‌های ماه شوال را که مرور می‌کنی، در برخی روزها بیشتر از بقیه ممکن است مکث کنی. یکی از این روزها، سالروز دستگیری امام کاظم(ع) توسط هارون عباسی است. آن‌طور که شنیده‌ایم و می‌دانیم، آغاز امامت ایشان همزمان با دوران استقرار و ثبات خلافت عباسیان است. سلسله‌ای که دارای حکام مستبدی بود و به حکومت‌دارای همراه با خفقان و تهدید و بگیر و ببند، مشهور بودند. طبیعی است در چنین شرایطی، شخصیتی مانند امام موسی کاظم(ع) روز خوش نداشته باشد. بنا به روایت‌های تاریخی، علت اصلی اسارت و زندانی کردن امام موسی کاظم(ع)، شهرت امام و دسترسی شیعیان به ایشان و توجه بی‌سابقه مردم به آن‌ حضرت است. حضرت موسی بن جعفر(ع) در طول دوران امامتش بارها از طرف خلفای عباسی احضار و زندانی شد. در مورد مدت زندانی‌ بودن امام(ع) گزارش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان گفت مدت آخرین اسارت منتهی به شهادت ایشان چهار تا پنج سال و مجموع اسارت ایشان در دوران زندگیشان، بین 10 تا 12سال است. اگرچه در بسیاری از موارد، امام(ع) در خانه برخی از افراد، محصور و تحت نظر بودند؛ اما در مواردی حکومت عباسی به شکنجه ایشان در زندان‌هایی مخوف و سیاهچال‌ها می‌پرداختند که در زیارت‌نامه حضرت به این موضوع اشاره شده است. بر اساس گزارشی دیگر، ‌هارون گاهی برای تفریح به پشت‌بامی می‌رفت که مشرف به زندان بود. روزی به ربیع گفت این پارچه چیست که هر روز آن‌ را داخل زندان می‌بینم؟ ربیع گفت: پارچه نیست! موسی بن جعفر است که پس از فجر تا هنگام نماز ظهر به سجده می‌رود. ‌هارون گفت: او از راهبان بنی‌هاشم است! ربیع از او پرسید: پس چرا در زندان بر وی سخت‌گیری می‌کنی؟ ‌هارون گفت: چاره‌ای نیست!

نخستین‌بار امام در زمان خلافت مهدی عباسی از مدینه به بغداد تبعید شد که زمان دقیق آن ذکر نشده است. اما دومین بار به وسیله هارون در ۲۰شوال سال ۱۷۹ق در مدینه دستگیر و ۷ ذی‌الحجه در بصره در خانه عیسی بن جعفر زندانی شد. نفوذ معنوی امام کاظم(ع) در دستگاه حاکم به‏حدی بود که کسانی مانند علی بن یقطین وزیر دولت عباسی، از دوستداران حضرت موسی بن جعفر(ع) بودند و به دستورات ایشان عمل می‌کردند. هارون سرانجام در سفری که در سال 179 به خانه خدا رفت، از عظمت معنوی امام و احترام خاصی که ایشان در بین مردم داشت بیش از پیش آگاه شد. او پس از بازگشت به مدینه و زیارت مرقد پیامبر(ص) تصمیم گرفت موسی بن جعفر(ع) را دستگیر و زندانی کند. به دستور هارون در زمان انتقال آن حضرت از مدینه به بصره، کجاوه‌هایی در مسیر همراه با کجاوه امام حرکت کردند تا در طول مسیر از راه‌های مختلف مسیر خود را تغییر دهند و  به این ترتیب مردم ندانند امام را به کجا و با کدام کجاوه بردند. این سیاست برای مأیوس کردن مردم و بی‌خبری از تبعیدگاه امام(ع) بود، سیاست‌هایی که نشان‌دهنده ترس حاکمان مستبد از نور و عظمت این امام بزرگوار بود؛ ترسی که به شهادت ایشان منجر شد. اما تاریخ گواه معتبری برای شکست استبداد و باقی ماندن نور است.

زهره هاشمی

دیگر خبرها

  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند
  • برپایی جشن‌های دهه‌ کرامت در گیلان و میزبانی از سه کاروان خدام رضوی
  • احداث ۴ شبستان جدید در آستان حسینی
  • از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت رونمایی می‌شود
  • اهدای درب طلای حرم امام رضا(ع) از طرف حرم حضرت معصومه(س)
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا(ع) در دهه کرامت
  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب
  • نور محبوسی که خاموش نشد