Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-28@12:21:50 GMT

شدت گرفتن زخم گوارشی با استرس

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۹۵۲۷۸

استرس و غذا‌های پر ادویه باعث ایجاد زخم گوارشی نمی‌شوند، بلکه علائم آن را بدتر می‌کنند. ناطقان: اکرم پورشمس آبادی فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان درباره زخم پپتیک اظهار کرد: بیشتر زخم‌ها در اثر عفونت ناشی از باکتری به نام اچ.پیلوری ایجاد می‌شوند. این باکتری به مخاط محافظ پوشش معده و به اولین قسمت از روده کوچک (اثنی‌عشر) آسیب وارد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: زخم پپتیک، یک بیماری شایع است که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به آن مبتلا می شوند. این بیماری در مردان و در سنین جوانی، به خصوص به صورت زخم دوازدهه شایع‌تر است زخم‌هایی که در معده تشکیل می‌شوند، مسری یا سرطانی نیستند. زخم‌های دوازدهه همیشه خوش‌خیم هستند، در حالی که زخم معده ممکن است بدخیم باشد. زخم گوارشی بیماری دردناکی است که لذت غذا خوردن را از شما می‌گیرد و وقت و بی‌وقت با درد‌های شدید و خفیف آزارتان می‌دهد. نوعی باکتری در مخاط معده کشف شده که در معده بسیاری از افراد وجود دارد.

او درباره علل بیماری زخم معده بیان کرد:  در زمان های قدیم مواردی مانند استرس و رژیم غذایی عامل ایجاد زخم معده بودند، اما امروزه محققین بر این باورند که اسید معده و دیگر مایعات گوارشی در ایجاد زخم معده موثر هستند. این مایعات به پوشش اندام‌های گوارشی آسیب می‌زنند. دلایل ایجاد زخم معده شامل باکتری اچ. پیلوری (هلیکوباکتر پیلوری)، دارو‌های ضدالتهاب غیر استروئیدی  هستند. شایع‌ترین علل ایجاد زخم‌های گوارشی عفونت با هلیکوباکتر پیلوری یا مصرف درازمدت دارو‌های ضدالتهاب غیرکورتونی مانند آسپیرین است. البته استرس و غذا‌های پر ادویه، موجب ایجاد زخم گوارشی نمی‌شوند، اما علائم آن را بدتر می‌کنند.

گوارش

پور شمس آبادی تصریح کرد: زخم‌های گوارشی زخم‌های باز هستند که در سطح داخل معده یا بخش ابتدایی روده باریک (که به آن دوازدهه هم می‌گویند) ایجاد می‌شوند. به‌عبارت‌دیگر دو نوع زخم گوارشی داریم، زخم معده و دوازدهه که متداول‌ترین علامت هر دو نوع  درد معده (بالای شکم) است. علت زخم معده، درمان آن را تعیین می‌کند، که پزشک چه راهی را برای رفع آن استفاده کند. اگر عفونت با هلیکوباکتر پیلوری وجود دارد، باید درمان برای رفع این عفونت تجویز شود. اگر زخم معده ناشی از مصرف زیاد دارو‌های ضدالتهاب غیرکورتونی است باید مصرف آن‌ها کم شود یا در صورت امکان به‌طور کامل قطع شوند و با داروی دیگری جایگزین شوند. به‌طورکلی، دارو‌هایی که به ترمیم زخم کمک می‌کنند، بخشی از درمان زخم معده هستند.

نشانه‌های زخم معده

او گفت: زخم معده همیشه با درد‌های شدیدی همراه است. این درد‌ها موقتی‌ هستند و زمانی که معده خالی باشد شدیدتر می‌شوند. در نتیجه در بینِ وعده‌های غذایی یا در طول شب بیمار درد را بیشتر احساس می‌کند. درد‌ها می‌توانند از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشند. البته زخم معده غیر از درد، علائم دیگری هم دارد. از نشانه‌های زخم‌معده می‌توان به مواردی مانند: نفخ، تهوع، استفراغ، کاهش وزن بدون دلیل مشخص، مدفوع تیره و سیاه‌رنگ، سرگیجه، سختی تنفس، احساس خستگی بی‌دلیل، رنگ‌پریدگی پوست، استفراغی که دارای ذرات خونی است، اشاره کرد.

پورشمس آبادی تاکید کرد: وقتی زخم معده شدید شود، می‌تواند باعث خونریزی معده و روده شود. در چنین شرایطی باید به سرعت به پزشک مراجعه کنیم تا درمان های لازم را اعمال کند. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: شدت گرفتن ، زخم گوارشی ، استرس

منبع: ناطقان

کلیدواژه: شدت گرفتن زخم گوارشی استرس زخم گوارشی ایجاد زخم زخم معده زخم ها درد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۹۵۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غیبت ۱۳۷ کنکوری در مناطق سیل‌زده شهرستان زیرکوه/ علاوه بر فرصت مجدد آیا سهمیه‌ای به داوطلبان اختصاص داده می‌شود؟ +فیلم

چون مناطقی مانند شهرستان زیرکوه محروم محسوب می‌شود، یکی از امید‌های اصلی مردم این منطقه موفقیت در کنکور است.

نرجس رخشانی، فعال حوزه تعلیم و تربیت در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: پس از جاری شدن سیل دسترسی‌ها به مرکز شهرستان زیرکوه یعنی شهر حاجی‌آباد که محل برگزاری کنکور بود از بین رفت و تخریب شد. قرار است در دو تا سه هفته آینده آزمون مجدد برگزار شود.

وی افزود: ۱۳۷ نفر از داوطلبان مناطق سیل‌زده شهرستان زیرکوه سر جلسه کنکور غایب بودند که از این تعداد ۹۵ درصد به دلیل سیل نتوانستند به آزمون برسند. چون این منطقه محروم محسوب می‌شود، یکی از امید‌های اصلی مردم این منطقه موفقیت در کنکور است.

رخشانی افزود: به همین دلیل لازم است سهمیه‌ای برای این افراد در نظر گرفته شود، چون خیلی از این افراد حتی با کمک ارتش و سپاه با تاخیر توانستند خودشان را به آزمون برسانند. در نتیجه با استرس زیادی مواجه بودند و اوضاع خوبی نداشتند و حتی از شب قبل به دلیل بارش‌ها استرس داشتند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: آزمون دیروز فقط در شهرستان زیرکوه خراسان جنوبی به علت وقوع سیل بسیار شدید برگزار نشد.

به گفته پورعباس تعدادی داوطلب با وجود تلاش نیرو‌های امدادی به حوزه امتحانی نرسیدند. او ادامه داد: این نوید داده می‌شود با هماهنگی صورت گرفته در سه هفته آینده آزمون اختصاصی مجدد از داوطلبان آن منطقه گرفته شود تا حقی از کسی تضییع نشود.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • حمله قلبی به دو هوادار تراکتور به خاطر استرس شدید
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • کشف ۴۱۷ گرم هروئین از معده یک قاچاقچی در یزد
  • دمنوش‌هایی برای آرامش اعصاب
  • دمنوش هایی برای آرامش اعصاب
  • نصرتی: می‌توانیم به آسیا برسیم
  • غیبت ۱۳۷ کنکوری در مناطق سیل‌زده شهرستان زیرکوه/ علاوه بر فرصت مجدد آیا سهمیه‌ای به داوطلبان اختصاص داده می‌شود؟ +فیلم
  • استرس یکی از مهمترین عوامل از بین رفتن آرامش در کانون خانواده است
  • از سختی سوالات تا داوطلبی که در جلسه حاضر شد، اما آزمون نداد!
  • خشم بهاری را کنترل کنید