Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@05:35:22 GMT

چرا جشنواره بین المللی دینی اسلامی نداریم؟

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۹۶۴۸۶

چرا جشنواره بین المللی دینی اسلامی نداریم؟

به گزارش خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نگاه اسلامی و دینی در سینمای ایران در عصر حاضر کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد و در این حوزه آن طور که باید و شاید نتوانستیم جشنواره بین المللی مذهبی برگزار کنیم. پیش از این گفته می‌شد قرار است. جشنواره فیلم های مذهبی می‌خواست که این امر را محقق کند اما موفق نشد که به درستی و مدیریت شده این جشنواره را برگزار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای بررسی این موضوع با کارشناسان این حوزه به گفت و گو پرداختیم .

محمدرضا عباسیان تهیه کننده سینما در گفت و گو با خبرنگار ما در خصوص لزوم این نوع از جشنواره ها گفت:
ما الان جشنواره هایی داریم که بی خاصیت هستند و هیچ هدف خاصی را دنبال نمی کنند .
عباسیان اظهار کرد : در حال حاضر فیلمسازی را برای این موضاعات تربیت نکردیم و سیستم مدیریتی ما در این زمینه منفعل عمل کرده است .
وی در ادامه افزود : بزرگترین مشکل استراتژی و طراحی نادرست نهاد هاست که ما همچین جشنواره ای نداریم .
این تهیه کننده بیان کرد : سریال های قرآنی که ما ساختیم هنوز از کشورهای اسلامی فروخته می شود ؛ مانند سریال « یوسف پیامبر » یا « مریم مقدس » ، اما ما این موفقیت را ادامه ندادیم .
وی در پایان گفت : متاسفانه نه تنها جشنواره مذهبی و اسلامی نداریم به دلیل اینکه فیلمی در این خصوص ساخته نشده حتی ما درباره اسطوره های عصر حاضرمان هم هیچ فیلمی نساختیم .
سید محمد حسینی ، منتقد و کارشناس در گفت و گو با خبرنگار در خصوص جشنواره فیلم های دینی گفت : ما در حوزه هنری جشنواره رویش را با موضوعات مدینی و مذهبی برگزار کردیم که این جشنواره مختص فیلم های کوتاه بود اما در بخش فیلم های بلند این امر محقق نمی شود .
این کارشناس سینما اظهار کرد : فیلم هایی که در سینمای ایران ساخته می شود جزیره ای شده است ؛ یعنی فقط مختص داخل است و قابلیت بین المللی شدن را ندارد . همچنین ما با کشورهای اسلامی که با آن ها مجاورت دینی داریم تولید مشترک هم نداشتیم و به آن اهمیت نداده ایم .
وی در ادامه افزود : کشورهای دیگر با توجه به نزدیکی فرهنگی خود تولید مشترک دارند مانند جشنواره دینی ایتالیا که سال هاست برگزار می شود .

حسینی تصریح کرد : در حوزه دینی ما فیلم های خوبی نمی سازیم و آنچه که الزام گفتمان جهانی داشته باشد در آن وجود ندارد .
ما در گذشته فیلم هایی مانند « بچه های آسمان » ، « زیر نور ماه » ، « رنگ خدا » را به عنوان مثال داشتیم که گرچه فیلم مذهبی نبودند اما عنصر دینی بودن در آن وجود داشت . پس در واقع می توان گفت در حال حاضر مضامین دینی هم در فیلم هایمان دیگر به آن صورت دیده نمی شود .

انتهای پیام /

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سینمای ایران فیلم سینمایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۹۶۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکنیک مهم نیست دل فیلمساز رامی‌خریم/روی نقاط اختلاف انگشت نگذاریم

محمدحسین لطیفی نویسنده، کارگردان و دبیر نخستین جشنواره فیلم «رضوان» در حاشیه نشست خبری این جشنواره با اشاره به اینکه گستره فیلم های دینی شامل همه فیلم ها با مضمون محبت، انسانیت، گذشت، ایثار و … می‌شود، به خبرنگار مهر گفت: اگر از صفر تا ۲۰ به دینی بودن یک فیلم نمره بدهیم، متوجه مرحله مرحله بودن این نگاه به فیلم می‌شویم مثلا یک فیلم نمره ۵ و فیلمی دیگر نمره ۱۰ می‌گیرد اما هیچ یک از این فیلم‌ ها از گستره فیلم دینی خارج نمی‌شوند و تقریبا اکثر آثار اینگونه‌اند.

این کارگردان با اشاره به این‌که شیوه‌های مختلف در پرداخت به حضور خدا در فیلم‌ها وجود دارد، عنوان کرد: مساله اصلی و نکته من این است که آیا خدا در یک فیلم حضور دارد و خدا با آن کاراکتر هست؟ خدا برای هر کسی یک معنا دارد اما این به معنای حضور خدا از اول تا آخر در یک فیلم نیست چرا که اقتضای درام این است که مثلا یک آدم به حضیض ذلت و بدبختی برسد اما کاراکتر فیلم در جایی احساس می‌کند خدا او را فراموش نکرده و این ارتباط به او آرامش می‌دهد. از این رو شیوه های مختلف در نوع پرداخت به حضور خدا وجود دارد.

وی درباره ویژگی‌های یک جشنواره دینی مطرح کرد: جشنواره دینی تنها تبلیغ دین نیست ولی تبلیغ دین هم در آن دیده می‌شود مثلا در فیلم «سفر سبز» نه آن کشیش مسیحی آمده است تا حاج رضا را مسیحی کند نه حاج رضا آمده است تا کشیش مسیحی را مسلمان کند، مهم این است که در نسبت با سایر ادیان ما یک افق دید با ۲ تعلیم متفاوت داریم و باید توجه داشته باشیم چقدر به هم نزدیک هستیم. نقاط اختلاف ما کم است پس بهتر است روی نقاط اختلاف انگشت نگذاریم به عنوان مثال در «از کرخه تا راین» حاتمی کیا، سعید در یک کلیسا نماز می‌خواند. به نظرم فیلمسازها باید به مواردی از این دست توجه کنند.

کارگردان فیلم «غریب» با اشاره به اینکه حمایت های خوبی از جشنواره فیلم «رضوان» شده است، گفت: بالاخره در طول سال جوانانی در کشور هستند که در جاهای مختلفی فیلم می‌سازند و ممکن است دیده نشوند و نتوانند عرض اندام کنند از این رو جشنواره فیلم رضوی مأمنی است برای اینکه بیایند و عرض اندام کنند. در این جا دنبال نمره ۱۰۰ دادن به تکنیک فیلم‌ها نیستیم و اول دل فیلمساز را می‌خریم.

لطیفی در پایان درباره فعالیت های اخیرش در زمینه کارگردانی فیلم یا سریال گفت: قدیمی ها می‌گفتند «صداش در میاد نگران نباشید» اما فعلا زمان مناسبی برای صحبت کردن راجع به کارهایم نیست.

کد خبر 6092816 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • تکنیک مهم نیست دل فیلمساز رامی‌خریم/روی نقاط اختلاف انگشت نگذاریم
  • حمایت وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی از طنزپردازان و رسانه‌های فعال این حوزه
  • فراخوان سومین جشنواره پاسخ برتر اعلام شد
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی
  • فرهاد قائمیان تکلیف ساخت فیلم درباره امام رضا(ع) را روشن کرد
  • نشست خبری اولین جشنواره بین المللی فیلم دینی رضوان
  • بودجه نهادهای حوزوی چقدر افزایش یافت؟
  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!