Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، پنجاه و نهمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی دیروز با حضور سران قوای مجریه، مقننه و قضائیه و دیگر اعضای این شورا برگزار شد و در این جلسه وضعیت بازار سرمایه و راهکارهای بهبود این بازار مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

تقویت مالی صندوق تثبیت بازار سرمایه برای حمایت از سرمایه های خرد و رونق بازار سرمایه و رفع ممنوعیت اعطای تسهیلات بانکی برای خرید سهام توسط شرکت های سرمایه گذاری و کارگزاری ها از جمله پیشنهادهایی بود که در راستای تقویت بازار سرمایه و بهبود آن مورد تصویب شورایعالی هماهنگی اقتصادی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تقویت حضور بانک ها در بازار بورس با هدف حمایت از سرمایه گذاران خرد از دیگر پیشنهادهایی بود که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهاد مربوط به منظور جبران زیان خریداران واحد های سرمایه گذاری عرضه شده توسط دولت مورد بررسی و تصویت قرار گرفت.

بر اساس یکی از مهمترین تصمیمات نشست دیروز، صندوق توسعه ملی مجاز به سرمایه گذاری در بازارهای پولی و مالی داخلی  از جمله بازار سرمایه شد که کارشناسان نظرات مختلفی را نسبت به ابعاد تاثیرگذاری این تصمیم اعلام کردند.

در این زمینه «سهیل کلاهچی»، کارشناس بازار سرمایه  به ورود نقدینگی از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: براساس صحبت‌های انجام شده قرار بر این است که نقدینگی از طریق صندوق توسعه ملی وارد بازار سهام شود که به نظر می‌رسد اجرای چنین اقدامی به طور موقت بتواند تاثیر مثبت در روند معاملات بگذارد، اما برای بلندمدت نمی تواند چندان در بهبود وضعیت بازار راهگشا باشد.

وی اظهار کرد: ممکن است منابع مالی وارد شده به بازار برای مدتی موقت وضعیت بازار را بهبود ببخشد اما دوباره معاملات بورس به وضعیتی باز می گردد که اکنون در آن قرار داریم.

کلاهچی خاطرنشان کرد: ورود منابع مالی به بورس، مسکنی است که ممکن است به صورت موقت درد را آرام کند اما مشکل بازار را به صورت ریشه ای برطرف نمی‌کند.

تاثیر انتخابات ریاست جمهوری بر بازار سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه به تاثیر انتخابات ریاست جمهوری ایران بر معاملات بورس اشاره کرد و افزود: همیشه شرایط بازار سهام در زمان انتخابات ریاست جمهوری با شرایطی مثبت همراه بوده است اما تاثیر انتخابات امسال متفاوت با دوران گذشته بوده است.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ اتفاق مثبتی در بازار رخ نداده است اما امیدواریم با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری تا حدودی از ریسک های ایجاد شده در بازار کاهش پیدا کند و شاهد تاثیر مثبت این اتفاق در بازار باشیم.

کلاهچی به تاثیر سیاست‌های به کار گرفته شده از سوی شخص رییس جمهوری آینده بر بهبود وضعیت بازار سهام اشاره کرد و افزود: اگر قرار باشد اتفاق جدیدی در دولت جدید رخ دهد باید در ۶ ماه دوم سال ١۴٠٠ شاهد تاثیر اقدامات به کار گرفته شده در بازار باشیم زیرا در آن زمان، رییس جمهوری جدید آغاز به فعالیت کرده و سیاست های لازم را در بازار به کار گرفته است.

راه‌های بهبود معاملات بورس

این کارشناس بازار سرمایه به راه‌های بهبود روند معاملات بورس تاکید کرد و گفت: راه‌های ریشه‌ای زیادی برای بهبود وضعیت بازار وجود دارد، اکنون چند سالی است که پیشنهادهای مهم و زیادی برای بازار در زمینه برداشته شدن حجم مبنا و دامنه نوسان مطرح شده است اما تاکنون هیچ یک از این اتفاقات رخ نداده و این امر باعث ایجاد نوسان‌های زیاد در معاملات بورس شده است.

وی با بیان اینکه در وضعیت فعلی به کار گرفتن چنین اقداماتی برای بهبود معاملات بازار، بنیادی و ریشه ای خواهد بود، گفت: این اقدام می تواند بازار را به سمت حرفه ای تر شدن معاملات و بهبود شرایط فعلی بازار پیش ببرد و زمینه افزایش جذابیت بازار برای سرمایه‌گذاری را فراهم کند.

وجود ریسک‌های نگران کننده در بازار رمز ارزها

کلاهچی با بیان اینکه بسیاری از افرادی که به دنبال روند صعودی معاملات بورس وارد این بازار شده بودند در این بازار متضرر شدند، به صورت هیجانی اقدام به خروج سرمایه های خود از این بازار و ورود سرمایه هایشان به دیگر بازارها کردند، افزود: این موضوع توانست به شدت بر روند نزولی بازار و ایجاد ترس در معاملات بورس تاثیرگذار باشد.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه بسیاری از سهامداران به سمت سرمایه‌گذاری در بازار رمز ارزها پیش رفتند، گفت: ممکن است این بازار به دلیل نبود دامنه نوسان با جذابیت همراه باشند اما به دلیل وجود ریسک‌های نگران کننده نمی‌توان سهامداران را تشویق به سرمایه‌گذاری در این بازار کرد و سرمایه‌گذاران هم باید با دقت بیشتری سرمایه‌های خود را وارد این بازار کنند.

ورود کشور به دوران رکود اقتصادی

وی با اشاره به اینکه اکنون در شرایط فعلی اقتصادی کشور وارد دوران رکود اقتصادی شده ایم که در این دوران، حرکت چندانی در بازار سهام رخ نمی دهد، افزود: به نظر می رسد در شرایط فعلی بورس، اتفاق چندان مهمی در بازار رخ ندهد.

کلاهچی با بیان اینکه سال گذشته بازار سهام در حال حرکت به سمت روند صعودی بود و هیچ نیازی به در نظر گرفته شدن حد سود نبود، گفت: سهامداران بیشتر به دنبال این بودند که حد سود را تا بیشترین حد ممکن افزایش دهند اما اکنون شرایط بازار به شکل گذشته نیست و باید حد سود در نظر گرفته شود.

گفتنی است، شاخص کل در بازار بورس دیروز (دوشنبه، ۱۳ اردیبهشت‌ماه) ۱۳ ‌هزار و ۵۹۰ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۱۶۷ هزار واحد رسید.

کد خبر 599011 برچسب‌ها بورس - فرا بورس بورس تهران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بورس فرا بورس بورس تهران انتخابات ریاست جمهوری کارشناس بازار سرمایه سرمایه گذاری معاملات بورس وضعیت بازار بازار سهام قرار گرفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۹۹۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت

بازار سرمایه با توجه به افت ارزش معاملات فعلا در وضعیت رکودی به سر می برد و در این روز ها رشد خاصی را تجربه نمی کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازار سهام اولین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می رسد فعلا نه انگیزه ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با رشدی جرئی به  2 میلیون و 304 هزار واحد رسید. همچنین  نیز شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی 1400 واحدی به ارتفاع 765 هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «شپنا» و «شستا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «شگویا» و «تجلی» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «خزامیا» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «کرمان» و «کرومیت» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 8 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 5 هزار میلیارد و 100 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 51 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می خورد، بازگشایی منفی صندوق های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز 163 نماد در محدوده مثبت و 266 نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس 160 نماد در محدوده مثبت و 180 نماد در محدوده منفی معامله شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • بورس امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • بورس در سکوت
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • بورس امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس