Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@16:16:41 GMT

رشد دوباره بازار با تزریق نقدینگی

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۹۹۵۲۲

رشد دوباره بازار با تزریق نقدینگی

بازار سرمایه در شرایط فعلی نیازمند تقویت و افزایش تقاضای موثر است. با ورود پول‌های جدید شاهد تاثیرات مثبت قابل توجهی در بازار خواهیم بود. به گزارش پول نیوز، محمدرضا خانی، مدیر سرمایه گذاری با درآمد ثابت سبدگرانی کاریزما با اظهار این مطلب گفت: تا نیمه مرداد سال ۹۹ بازار سهام رشد‌های بسیار خوبی را تجربه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روند تا جایی پیش رفت که شاخص کل بورس به بیش از دو میلیون واحد رسید، البته این روند ادامه نیافت و شاهد ریزش‌های شدید در بازار بودیم.

وی در ادامه با اشاره به تغییرات اخیر بازار سرمایه در راستای رونق بخشیدن به آن، گفت: در کنار تصویب قوانین مختلف باید تقاضای موثر را نیز تقویت کرد و موجب رشد مجدد بازارسرمایه شد. با توجه به اتفاقاتی که بازارسرمایه در سال گذشته تجربه کرد در حال حاضر می‌توان گفت قیمت بسیاری از گروه­ها به محدوده خوبی رسیده، زیرا قیمت سهام افت‌های خود را کرده و اغلب در شرایط مطلوبی قرار گرفته­اند.

خانی در ادامه با اشاره به تاثیر مثبت بند‌های توسعه‌ای ۱۰گانه‌ای که تحت عنوان ۷+۳ شناخته می‌شود، گفت: این بسته نیز می‌تواند در بازار تاثیرگذار باشد و برخی از این بند‌ها موجب تزریق منابع جدید به بازار سرمایه خواهند شد.

به گفته این فعال بازار سرمایه، تاکنون بر اساس قوانین، شرکت سرمایه گذاری و نهاد‌های مالی ممنوعیت استفاده از تسهیلات را داشتند و آن‌ها مجاز به استفاده از این تسهیلات نبودند. یکی از بند‌های بسته ۷+۳ مربوط به همین امر است و شرایطی را فراهم کرده تا این نهاد‌های مالی بتوانند از این تسهیلات برای سرمایه‌گذاری در سهام استفاده کنند؛ بنابراین با اجرایی شدن این بند میتوانند منابع جدید به بازار سرمایه تزریق کنند.

خانی تاکید کرد:، اما باید توجه کرد اغلب این شرکت‌ها زمانی از این تسهیلات استفاده می‌کنند که چشم‌انداز مثبتی نسبت به بازار داشته باشند. برای این امر نیز اگر حجم تقاضا در بازار افزایش پیدا کند می‌تواند عاملی باشد که در بلندمدت به حرکت ادامه‌دار بازار موجب شود.

خانی تصریح کرد: یکی دیگر از بند‌هایی که در این بسته حمایتی مطرح شده تزریق ۲۰۰ میلیون دلار یا ۵ هزار میلیارد تومان است که اعلام شده این مبلغ از صندوق توسعه به صندوق تثبیت منتقل خواهد شد. با توجه به اینکه ۵ هزار میلیارد تومان منابع به نسبت خوبی برای شرایط فعلی بازار محسوب می‌شود، بنابراین اگر این بند اجرایی شود می‌تواند تقاضای موثری را در بازار رقم بزند.

مدیر صندوق سرمایه گذاری کاریزما در ادامه به سومین بند بسته ۷+۳ اشاره کرد و گفت: همواره درصدد استفاده از سرمایه گذاران خارجی در بازار بوده­ایم، اما به دلیل مسائل و ریسک‌های سیستماتیکی که در ایران وجود داشت، هیچ وقت جذابیت لازم برای سرمایه گذار خارجی ایجاد نشد.

خانی در ادامه افزود: به جز سه موردی که در حال حاضر امکان اجرایی شدن دارد، سایر موارد مربوط به مباحث تشویقی است که عمدتا به حوزه‌های مالیاتی مربوط است؛ حتی بحث معافیت برای شرکت‌هایی که افزایش سرمایه از محل سود انباشته می­دهند. یا شرکت‌هایی که خرید سهام زیر مجموعه‌های خود انجام می­دهند می­توانند بخشی از مالیات شرکت را یک ساله به تعویق بیاندازند و مجدداً در بازار سهام خرید و فروش کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین در بند دیگری آماده است بانک‌ها و موسساتی که علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در سهام‌های زیر مجموعه خود بودند، ولی ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید این اجازه را به آن‌ها نمی‌داد. این در حالی است که هم اکنون می‌توانند این کار را انجام دهند و پول جدیدی به بازار سرمایه تزریق کنند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: با وجود اینکه همه موارد موجود در بسته حمایتی جدید خوب و مفید هستند، اما شرایط فعلی بازار بورس ایران به منابع جدید نیاز دارد تا کمک کند میزان تقاضا افزایش یابد. در حال حاضر نیز به جز تزریق منابع جدید سایر بند‌ها و مشوق ­ها تا به تصویب برسد زمان بر خواهد بود و نمیتواند به سرعت تقاضای موثر در بازار ایجاد کند، اما همه این موارد در بلند مدت تاثیرات مثبتی بر بازار بورس خواهد داشت.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر با ورود این منابع از سمت صندوق تثبیت و توسعه، به علت اینکه بازار در حال حاضر شرایط خوبی به خود گرفته می­تواند موجب تداوم بلندمدت بازار شود. زیرا پس از آن افت و خیز‌ها در حال حاضر بازار به قیمت‌های نسبتا خوبی دست یافته و خیلی از گروه‌ها قیمت‌های ارزنده‌تری پیدا کرده­اند. همچنین در این راستا می­توان از ظرفیت‌های هلدینگ‌ها و شرکت‌ها نیز استفاده کرد.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت بازار سرمایه سرمایه گذاری حال حاضر منابع جدید شرکت ها بند ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۹۹۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، محسن ذبیحی با اشاره به اینکه اصلاح روابط مالی صنعت برق می‌تواند به سرعت گردش منابع نقدینگی و حذف بروکراسی امکان برنامه‌ریزی و برآورد منابع برای کل سال بهبود نقدینگی بر اساس تلاش شرکت‌ها در وصول استفاده از اعتبار گردش نقدینگی در حساب شرکت‌ها انگیزه وصول معوقات رسوب شده در استان‌ها و حمایت مقامات سیاسی استان بیانجامد، گفت: تأمین منابع مالی در حوزه جاری با توجه به نیازهای منطقی هر شرکت با تعیین ضرایب محاسبه و تعیین شده، انجام خواهد شد و متناسب با آنها منابع لازم در اختیار شرکت‌ها قرار خواهد گرفت.

وی افزود: در حوزه سرمایه‌ای سعی شده تا با بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های قانون موجود، برنامه‌های مصوب سالیانه بر اساس منابع در دسترس، اجرا و از طریق کنترل حجم سرمایه گذاری شرکت‌ها از افزایش بدهی‌ها جلوگیری شود.

ذبیحی در عین حال بزرگترین تهدید در راه اجرای طرح مالکیت و استقلال مالی شرکت‌های توزیع را عدم توجه کافی احتمالی برخی از شرکت‌های توزیع به مناسبات و نحوه خرید برق از بورس انرژی و عدم مراقبت و مدیریت دقیق تناسب منابع و مصارف عنوان کرد و در خصوص بدهی سالیان گذشته شرکت‌های توزیع به سازندگان و پیمانکاران نیز گفت: حل اساسی این بدهی‌ها مستلزم اصلاحات اساسی اقتصاد صنعت برق در هزینه انشعاب و دریافت بهای تمام شده قیمت برق است.

وی در همین زمینه افزود: اما در کوتاه مدت استفاده از رسوب معوقات فروش برق و وصول آن در شرایط حاضر، راه حل کوتاه مدت است، ضمن آنکه امیدواریم بخشی از بدهی‌ها نیز از طریق ظرفیت‌های قانونی در دسترس قابل تحقق، در آینده تأمین شود.
معاون هماهنگی توزیع توانیر در پایان تأمین برق تعهدات ایجاد شده در حوزه مشترکین جدید را اولویت نخست کارهای حوزه توزیع نیروی برق در کشور اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: طرح‌های مرتبط با گذر از اوج بار سال ١٤٠٣، هوشمندسازی و کنترل پذیری بار و طرح‌های تبدیل شبکه‌های سیمی مسی به کابل خود نگهدار نیز در زمره برنامه‌های اولویت دار سال جاری است.

کد خبر 6089929 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم
  • اتمام پروژه دوخطه قزوین-زنجان تا یک سال آینده به شرط تزریق نقدینگی
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید
  • آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟
  • چرا شرکت‌ها مشکل تامین مالی دارند؟