Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین ؛ حسین جوشقانی در پاسخ به این سوال که تاثیر بازار پول و تصمیمات بانک مرکزی بر نوسانات بازار سرمایه چگونه است، گفت: ابتدا باید درک درستی از ارتباط بازار پول و بازار سرمایه داشته باشیم. بازار پول بخش اسمی اقتصاد است که توسط بانک مرکزی کنترل می‌شود. عرضه پول اسمی توسط بانک مرکزی اتفاق می‌افتد که نرخ رشد نقدینگی را تغییر می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی، بخش حقیقی اقتصاد نیز به مسایل تولیدی بنگاه‌ها می پردازد.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد:  آن چیزی که بازار پول و سرمایه را جذاب می‌‌کند، ارتباط دادن بخش اسمی و بخش حقیقی اقتصاد است. این مسئله بسیار مهم است زیرا بخش حقیقی اقتصاد باید بتواند به محض نیاز به نقدینگی، از بخش اسمی اقتصاد خدمات دریافت کند.

وی دلیل اصلی سقوط بازار سرمایه را افزایش بسیار زیاد قیمت‌ها در این بازار دانست و گفت: اگر بانک مرکزی را دلیل سقوط بورس بدانیم، ‌باید بانک مرکزی را در صعود بورس نیز تاثیر گذار دانست.

جوشقانی در پاسخ به این سوال که آیا کاهش نرخ بهره بانکی باعث افزایش شاخص بورس خواهد شد گفت: در کوتاه مدت، هر وقت حجم پول در جامعه زیاد شود، قیمت‌ها در تمام بازار‌ها بیشتر خواهد شد و جذابیت برای بازارها می‌آورد و بازار سرمایه نیز از این امر مستثنی نیست.

وی افزود: اما در بلندمدت‌ اینگونه نیست. بازار سرمایه بخش حقیقی اقتصاد است و نوسانات بخش پولی نباید در آن اثربخش باشد لذا کاهش نرخ بهره برای حمایت از بورس روش درستی نیست و سرمایه وارد شده به بورس از این طریق الزاما منجر به تقویت تولید نمی‌شود.

وی افزود: از نظر بنده این امر حتی منجر به رانت و دلالی خواهد شد زیرا بخش تولید از تقویت خطوط تولید و گسترش واردات و صادرات رشد خواهد کرد.

جوشقانی ادامه داد: همچنین در حال حاضر نرخ بهره واقعی با توجه به نرخ تورم، منفی است و کاهش نرخ بهره برای افزایش جذابیت بازار سرمایه خیانت به مردم حساب می‌شود.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: سیاست گذار پولی نباید تسلیم فشارهای روانی شود. تصمیم به کاهش نرخ بهره برای رونق بازار سرمایه،‌ قطعا به ضرر تولید خواهد شد و در دراز مدت آسیب‌های فراوانی به بخش حقیقی اقتصاد وارد می‌کند.

به گفته جوشقانی، فقط بازار سرمایه به سیاست‌های بانک مرکزی متصل نیست،‌ بلکه همه بازارها از جمله بازار مسکن، بازار دارو، بازار کالا، بازار ارز و غیره دستخوش تغییر خواهند شد. وی در این خصوص گفت: رشد نقدینگی باعث افزایش قیمت در تمام بازارها به غیر از بازار کار خواهد شد. بسیاری از افراد جامعه تنها منبع درآمدشان عرضه نیروی کاری‌شان است در صورت کاهش نرخ بهره این افراد متضرر خواهند شد و نابرابری در جامعه عمیق تر خواهد شد.

وی هشدار داد: اگر این اتفاق بیفتد و این سیاست اجرا شود، سرمایه کل جامعه فقط برای خوشحال کردن بخشی از آن که به بورس دسترسی دارند خرج خواهد شد. جذابیت دایمی بازار سرمایه با گسترش تولید میسر می‌شود و بنگاه‌های تولیدی نباید معتاد به تسهیلات و حمایت‌های بانکی باشند.

جوشقانی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی باید نگاه کلان و جامع داشته باشد و متاثر از این هیاهو نشود، گفت: اصلا معنا ندارد بانک مرکزی سیاست‌هایش را از فعالان بازار سرمایه بگیرد. بانک مرکزی متولی کل اقتصاد و هشتاد میلیون ایرانی است که نباید اعتبارش را برای راضی کردن تعداد محدودی از فعالان بورسی مخدوش کند.

این اقتصاددان با بیان اینکه بهبود فضای کسب و کار، کاهش بوروکراسی ‌ها،‌ کاهش نظارت‌ها و آزاد کردن قیمت‌ها باید از مهمترین اولویت‌ها برای حمایت واقعی از تولید باشند، افزود: تعیین دستوری قیمت ها دست تولید‌کننده را برای برنامه ریزی گسترش تولیداتش می‌بندد.

وی در پایان یادآور شد: بسیاری از فعلان بورس، ‌سودهای هنگفت نیز برده‌اند، آیا در زمانی که بورسی‌ها در سود بودند کسی از آنها برای کمک به بقیه پولی درخواست کرد ؟ خیر و الان نیز این افراد نباید از بقیه جامعه آن هم در این شرایط درخواست حمایت داشته باشند. این افراد قاعده بازی را پذیرفته‌اند و نباید انتظار داشته باشند در زمان ضرر قاعده‌ها تغییر کند.

پربیننده ترین پیش بینی نامه ۲۵اقتصاددان صحیح از آب درآمد تکمیل فاجعه بودجه۱۴۰۰ با مصوبات سران سه قوه ۵ خبر مهم اقتصادی ۱۴۰۰/۲/۱۳ مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی تمدید شد از چاله شکست بازار به چاه شکست دولت / آزادسازی و خصوصی‌سازی دوگانه ضروری اقتصاد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بازار سرمایه حسین جوشقانی کاهش نرخ بهره بخش حقیقی اقتصاد بازار سرمایه بانک مرکزی بازار پول خواهد شد قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۰۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود

قائم مقام اسبق وزارت صمت با اعلام اینکه تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود، گفت: عملکرد یکساله مدیریت جدید بانک مرکزی قابل تحسین است. - اخبار اقتصادی -

محمد صادق مفتح، قائم مقام اسبق وزارت صمت در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، گفت: در زمان بحران های سیاسی، کاهش نرخ ارز اقدام بسیار بزرگی محسوب می‌شود، چرا که بسیاری ازجمله عوامل دشمن، کانال‌های دلالی تلگرامی و برخی افراد و رسانه‌ها، پیش بینی می‌کردند که در شرایط ملتهب کشور، هیجانات و انتظارات تورمی افزایش می‌یابد و نرخ ارز تا 100 و حتی 120 هزار تومان جهش می‌کند، اما خلاف این موضوع رخ داد و نرخ ارز کاهشی شد و اکنون تا کانال 60 هزار تومان ریزش کرده است.

مفتح تصریح کرد: این موضوع حاکی از آن است که دولت و بانک مرکزی در مهار بازار ارز عملکرد موفقی داشته‌اند و این اتفاق شاید برای اولین بار است که با این همه اتفاقات سیاسی و امنیتی منطقه، در اقتصاد ایران روی داده است.

وی اضافه کرد: عملکرد یک ساله مدیریت جدید بانک مرکزی قابل تحسین است و اقدامات ایشان برای مدیریت بازار ارز و کنترل انتظارت تورمی در سطح جامعه به خوبی جواب داده است. 

قائم مقام اسبق وزارت صمت اظهار کرد: تمام واقعیت‌های اقتصادی حاکی از این است که کشور توانسته بحران‌ها را مدیریت کند و  پیش بینی بنده این است که کاهش نرخ ارز تداوم خواهد داشت و با افت نرخ ارزقیمت طلای داخلی نیز نزولی خواهد شد. 

این تحلیلگر اقتصادی عنوان کرد: مهمترین عاملی که موجب کاهش نرخ ارز و تورم در کشور شده، این است که بانک مرکزی و دولت توانسته‌اند بازارها را در شرایط بحرانی مدیریت کنند؛ به طوری که در 5 سال گذشته برای اولین بار است که دولت در موضع ابتکار عمل قرار گرفته است.

مفتح در پایان تاکید کرد: همچنین بانک مرکزی موفق شد نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد پایه پولی را کاهش دهد که این موضوع نیز به کاهش نرخ ارز کمک کرده است. علاوه بر این افزایش میزان فروش نفت و قیمت آن، درآمدهای ارزی را تقویت کرده است که به مدیریت بهتر بازار ارز کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود
  • شاه کلید مهار تورم
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال