Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@22:45:23 GMT

قطار توسعه شرق سرعت می گیرد

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۰۳۵۰۹

قطار توسعه شرق سرعت می گیرد

زاهدان-طرح توسعه محور شرق که بر اساس مطالعات صورت گرفته توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در سال ۱۳۸۱ در هیأت دولت تصویب شد به مسیری اشاره دارد که در طول ۱۸۴۰ کیلومتری خود تعداد ۴ استان شرقی کشور را در می نوردد.

قدس آنلاین-گروه استان ها: این مسیر از بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان آغاز شده و بعد از عبور از شهرهای نیکشهر، ایرانشهر، خاش، زاهدان، نهبندان، بیرجند، گناباد، تربت حیدریه و مشهد، از یک طرف به سرخس و از طرف دیگربه نقاط مرزی لطف آباد و باجگیران منتهی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سابقه تلاش ایران به توسعه بندرچابهار و جنوب شرق کشور به بیش از دو دهه پیش باز می گردد که دولت سازندگی در اوایل دهه ۷۰ خورشیدی این بخش را به عنوان منطقه آزاد تجاری تعیین کرد.

بندر چابهار به دلیل موقعیت راهبردی، که نزدیک‌ترین راه دسترسی کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه (افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان) به آبهای آزاد است از اهمیت فراوانی برخوردار است لذا توجه به این کریدور می توانست بیش از گذشته ایران را مورد توجه این کشور ها قرار دهد.

ساخت فرودگاه بین‌المللی، احداث راه‌آهن برای اتصال به راه‌آهن سراسری ایران و کشورهای ترکمنستان و افغانستان، و افزایش اسکله‌ها برای بارگیری کشتی‌های اقیانوس‌ پیما از مهمترین برنامه‌های توسعهٔ چابهار است که هنوزبه سرانجام نرسیده است.

خط آهن چابهار –ایرانشهر نیز یکی از مهمترین زیر ساخت های لازم برای توسعه محور شرق است که در مسیر چابهار-زاهدان-بیرجند-مشهد تعریف و چند سال پیش عملیات اجرایی آن آغاز شده است.

افزایش سرعت

استاندار سیستان و بلوچستان درخصوص آخرین پیشرفت های حاصله در احداث خط آهن و هم چنین بزرگراه چابهار میلک توضیح می دهد: راه‌آهن زاهدان به چابهار هشت قطعه شامل چهار قطعه در شمال و چهار قطعه در جنوب است که  چهار قطعه جنوب در مسیر چابهار به ایرانشهر بیش‌از ۸۰ درصد(قطعه شماره هشت نزدیک چابهار بالای ۹۰ درصد) پیشرفت فیزیکی دارد و قطعه‌ شماره یک و ۲ در مسیر زاهدان - خاش نیز پیشرفت بسیار خوبی دارد.

احمدعلی موهبتی گفت: امسال سال شروع، رشد و توسعه پروژه‌های عمرانی خواهد بود زیرا بودجه استان از سه هزار و ۵۰۰میلیارد تومان به بیش از ۱۱هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی با بیان اینکه امیدواریم قطعه شماره یک و ۲ در کمتر از ۲ماه آینده افتتاح و بهره‌برداری شود افزود: ساخت قطعه پنج و ۶  در حوزه خاش به سمت ایرانشهر به جهت حفر تونل‌های فراوان و صعب‌العبور بودن مسیر کار سختی است بطوریکه حدود ۱۷ کیلومتر تونل‌های بزرگ وجود دارد.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه  با اقدامات کارفرما و پیمانکار این پروژه راه‌آهن پیشرفت خوبی در این منطقه دارد تصریح کرد: امیدواریم قبل از برنامه زمانی پیش‌بینی شده در این بخش کار به اتمام ب‌رسد و افتتاح خط ریلی زاهدان به چابهار تا پایان سال عمرانی ۱۴۰۰ محقق شود.

وی با بیان اینکه از نظر اعتباری تا این لحظه ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان به پروژه راه آهن تزریق شده است خاطرنشان کرد: پارسال بیش از یک هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان به این پروژه تزریق شده و مشکل مالی وجود ندارد ولی به جهت ساخت کار و مشکلاتی که در حوزه دسترسی به تونل‌ها وجود دارد امیدواریم این پروژه که مهمترین پروژه توسعه شرق کشور محسوب شده و برای کشور اثر ملی و فراملی دارد راه بیافتد زیرا اگر این پروژه راه اندازی شود کشورهای CIS و افغانستان می‌توانند نقش آفرینی داشته  و راهشان به جهان خارج باز می‌شود.

موهبتی  با بیان اینکه این طرح در ۲۰ قطعه بزرگ  در سیستان و بلوچستان مشغول کار است، گفت: اعتبارات امسال به پیشرفت کار کمک خواهد کرد.

وی ادامه داد: ساخت بزرگراه‌های چابهار به میلک شتاب خواهد گرفت، پارسال ۱۳۵ کیلومتر بزرگراه افتتاح شده و امسال۲۵۰ کیلومتر راه اندازی شود که تا اول هفته دولت ۱۲۰ کیلومتر آن افتتاح خواهد شد.

اهمیت مکران

منطقه مکران به علت دارا بودن ظرفیت‌های فراوان، علاوه بر زیبایی‌ها و جاذبه‌های گردشگری بسیار، از نظر موقعیت استراتژیک کاملا منحصربفرد بوده و به دلیل مجاورت آن با مرزهای شبه‌قاره هند و دریای عمان از جنبه‌های مختلف سیاسی نظامی و اقتصادی از سده ۱۵ میلادی مورد توجه کشورهای مختلف جهان قرار داشته به طوریکه در مقاله ای در سال ۱۳۰۶، از راه آهن چابهار،  بعنوان اعظمُ الطرقِ تجارت نام برده شده است. 

از سوی دیگر دسترسی به بازار سه و نیم میلیارد نفری شرق کشور، از طریق کریدور زمینی و دریایی  از ویژگی‌های خاص این منطقه است که بهترین گزینه برای پیوند دادن اقتصاد ایران با اقتصاد ۳۷ هزار میلیارد دلاری کشورهای عضو SAARC  و همچنین کشور چین از طریق پروژه کمربند و جاده است. 

بنادر گوادر و چابهار بعنوان تنها بنادر اقیانوسی حوزه اکو بهترین محل برای ایجاد مراکز لجستیکی مشترک بین کشورهای عضو اکو برای مدیریت حمل و نقل منطقه‌ای است و کشورهای عضو اوراسیا نیز بخوبی با ظرفیت‌های این سواحل آشنا بوده و در حال تعامل جهت برقراری ارتباطات تجاری با محوریت ترانزیتی چابهار هستند و لذا احداث راه آهن و جاده ترانزیتی در این مسیر نقش اسای و مهمی را ایفا می کند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سواحل مکران سیستان و بلوچستان راه آهن سیستان و بلوچستان میلیارد تومان راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۳۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ربات چینی با سرعت و دقت انسانی

دریافت 49 MB

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، به نظر می رسد عصر شکوفایی ربات های انسان نمای توسعه یافته و آموزش دیده با سرعت های خارق العاده فرارسیده است.

یک ربات ساز چینی که در این زمینه به دستاوردهای قابل توجهی رسیده «آستریبات» است. این شرکت روی توسعه ربات های دستیار مجهز به هوش مصنوعی تمرکز کرده و به تازگی ویدئویی از ربات انسان نمایS1 منتشر کرده است. در این ویدئو S1 در حال انجام فعالیت های خانه داری با سرعتی بی سابقه دیده می شود که پیشرفتی خارق العاده برای یک ربات است. شرکت سازنده مدعی است ربات مذکور می تواند با حداکثر سرعت 10 متر بر ثانیه حرکت کند و با هر بازویش حداکثر 10 کیلوگرم بار حمل کند.

استارداست اینتلیجنس شرکت مادر آستریبات توسط لای جی تاسیس شده که قبلا در آزمایشگاه رباتیک تنسنتف بایدو و دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ فعالیت کرده است. جی تجربیات خود را برای توسعه ربات چرخ دار تنسنت به نام «اولی» و بسیاری از ربات های دیگر به کار گرفته است.

ربات S1 با کمک یادگیری تقلیدی (imitation learning) می تواند بسیاری از وظایف پیچیده و مفید را برای انسان ها باسرعت عملیات و سازگاری که مشابه فعالیت انسان ها است، انجام دهد. شرکت سازنده مدعی است ربات مذکور تحت تست های متعدد با مدل های بزرگ و قرار است در سال جاری میلادی آن را به طور تجاری عرضه کند.

کد خبر 6089658 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • راه‌آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است/ افغانستان به‌دنبال استفاده از کریدور لاجورد
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • ساخت ربات چینی با سرعت و دقت انسانی
  • راه آهن: کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت ما سوءاستفاده کرد
  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره
  • راه‌آهن:کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن‌نیت ما سوء استفاده کرد
  • رهاسازی ۷ هزار قطعه ماهی گرمابی در مزارع شیروان
  • قطعه پنج باند دوم مسیر خاش به زاهدان در حال اجرا است
  • بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور