Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام حمید بهاری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با عرض تسلیت شهادت مظلومانه مولی الموحدین حضرت امام علی (ع) اظهار کرد: امیرالمومنین علی (ع) به عنوان برترین مرد و پدر عالم پس از رسول الله (ص)، مظهر والاترین صفات انسانی و حقیقتاً اُسوه کامل بشریت برای همه دوران‌هاست.

وی افزود: برنامه‌ها و جهت گیری اصلی و عام حضرت علی (ع) در جهت فقرزدایی و ارتقای وضع معیشت مردم، تأکید و پایبندی ایشان به رعایت عدالت و مساوات در جامعه به ویژه در برخورداری از اموال عمومی و بیت المال بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره تبلیغات اسلامی گرمی گفت: هر زمانی که می‌خواهیم در مورد سیره امام علی (ع) در رسیدگی به حال و روز فقرا و طبقات مستضعف بحث کنیم، بهتر است پیش از آن به شخصیت زندگی آن حضرت توجه کنیم؛ حضرت علی (ع) رفتار و زندگی خود را در همراهی با طبقات ضعیف و مستمند تنظیم کرده بودند و به کمترین امکانات بسنده می‌کردند. حضرت علی (ع) به نوعی تصریح می‌فرمودند که در این جهت الگوی خود را پیامبر (ص) قرار دادند و به تعبیر حضرت ریاضت نفسانی درباره خودشان اعمال می‌کردند.

وی فقر و محرومیت را امتحانی برای فقرا، ثروتمندان و صاحبان قدرت دانست و خاطر نشان کرد: حضرت علی (ع) برای فقر زدایی از جامعه چهار دستورالعمل به کارگزاران دارند از جمله اینکه امانت دار باشید، با خاطیان و فاسدان شدیداً مقابله کنید، فقیر پروری نکنید و کرامت فقرا از هر دین و مذهبی را حفظ کنید. شأن حکومت دینی فقیر پروری و کمک‌های موردی به فقرا نیست، شأن حکومت علوی این است که فقر و فقیری در جامعه نباشد.

چپاول بیت‌المال در دستگاه‌های دولتی مرسوم است

حجت الاسلام بهاری بیان داشت: مسئولیت کم شدن یقین و دین در جامعه در اثر فقر، تنها به فقیر بر نمی‌گردد که بگوییم صبر و شکر کند. بخش عمده گناه و مسئولیت بر عهده ثروتمندان است. چنانکه امیرالمومنین علی (ع) در حکمت ۳۲۰ نهج البلاغه فرمودند: «بخش عمده این عواقب سوئی که در فقر هست بر دوش مسئولین فاسد یک جامعه است یا حداقل مسئولین نالایق که نتوانستند ترتیبی اتخاذ کنند که لااقل خانه، پوشاک و غذای مردم محیا باشد و احتیاج اساسی آنها برآورده شود.

وی نسبت به حفظ کرامت فقرا تأکید کرد و گفت: همه مسئولین محترم و ثروتمندان عزیزی که به فقرا کمک می‌کنند، مراقب باشند و مانند امیرالمومنین کمک و کرامت فقرا را حفظ کنند. مبادا آبروی آنها ریخته شود. این آبرو داری و حفظ کرامت دستور امیرالمومنین علی (ع) است.

عضو شورای فرهنگ عمومی شهرستان گرمی با اشاره به اینکه امروز ما به امام شناسی نیاز داریم و باید ببینیم که چقدر با ابعاد مختلف شخصیت امام علی (ع)، فاصله داریم. تاکید کرد: شناخت امام علی (ع)، علی وار زیستن و علی وار اندیشیدن، نیاز امروز جامعه ماست. باید به یاد داشته باشیم که درد ضربت شمشیر، امام را عذاب نمی‌داد، بلکه جهالت مردم بود که امام را عذاب می‌داد.

وی به حساسیت‌های امام علی (ع) در استفاده از بیت المال حتی از سوی افراد خانواده و دوستانشان اشاره و عنوان کرد: امروز در دستگاه‌های دولتی ریخت و پاش مالی زیادی شده و از ابزار و امکانات به گونه‌ای که اگر وسیله شخصی خودمان باشد استفاده نمی‌شود و این امر به وضوح مخالف با سیره امام علی (ع) است.

اصول مدیریتی حضرت علی (ع) در همه ابعاد به کار گرفته شود

رئیس تبلیغات اسلامی گرمی ضمن تشریح بعد اجتماعی امام علی (ع) و با بیان اینکه تمامی افراد کوفه حتی در زمان خلافت امام علی (ع) نیز همسایه ایشان محسوب می‌شده و ایشان خود اقدام به شناسایی یتیمان و فقرای شهر می‌کردند و با دست مبارک خود آذوقه به خانه این افراد می‌بردند گفت: امروز اعضای یک ساختمان کوچک نیز از حال یکدیگر بی‌خبر و یکدیگر را نمی‌شناسند و این امر مغایرت با سیره امیرالمؤمنین دارد.

وی به ضرورت بهره گیری از سیره امام علی (ع) در جامعه امروز اشاره کرد و گفت: این روزها که جامعه ما به دلیل دچار شدن به ویروس کرونا، بیش از قبل دچار مشکل رکود اقتصادی شده، چه خوب است که ما به عنوان شیعیان و محبان امیرالمومنین (ع) از سیره نورانی حضرت در مقام عمل پیروی کرده و از نیازمندان و محرومان تا آنجا که می‌توانیم دستگیری کنیم. به راستی اگر همه مسؤولان جامعه ما امیرالمومنین (ع) را الگو و اُسوه خویش قرار دهند هم به تدریج مشکلات ما در عرصه‌های مختلف کم می‌شود و هم اینکه در بین مردم، تحمل مشکلات و سختی‌ها آسان‌تر می‌شود.

کد خبر 5204664

منبع: مهر

کلیدواژه: شب قدر ماه رمضان ۱۴۰۰ اردبیل شهرستان گرمی حضرت علی ع هیئت دولت بیت المال دین و مذهب ویروس کرونا شب قدر شیوع کرونا کرمانشاه آمار کرونا شب های قدر بوشهر ماه مبارك رمضان ماه رمضان ۱۴۰۰ گرگان عکس استانها اردبیل بارش باران شب احیا بیت المال حضرت علی امام علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۳۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نظام آموزش عالی عربستان یکی از سریع‌ترین نظام‌ها از نظر رشد در خاورمیانه بوده و دارای دانشگاه‌هایی در کلاس جهانی است. ۷ دانشگاه این کشور در رتبه‌بندی کیو اِس (QS) در زمره برترین دانشــگاه‌های جهان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: جای خالی دانشگاهیان در تدوین اسناد بالادستی آموزش عالی

عربستان ۲۰ درصد از ذخایر نفتی جهان را دارد. به همین دلیل، درآمدهای نفتی اصلی‌ترین منبع مالی تامین آموزش عالی در این کشور هستند. برنامه گسترش آموزش عالی در عربستان با هدف رهایی از وابستگی تاریخی به درآمد نفت و حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان از برنامه‌های جدی دولت است. برای این منظور، دولت ۵۰ میلیارد دلار، معادل با ۱۹ درصد بودجه ۲۵۴ میلیارد دلاری خود را خرج آموزش می‌کند.

نقش دولت در آموزش عالی عربستان

مؤسســات آموزش عالی در عربستان به دو شکل دولتی و خصوصی اداره می‌شوند. تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشــگاه‌های دولتی این کشور نه تنها رایگان بوده، بلکه دولت به همه دانشجویان عادی و دانشجویان بورسیه تحصیلی خارجی حقوق ماهانه پرداخت می‌کند.

در حال حاضر ۴۲ دانشگاه در عربستان فعال هستند که از این تعداد ۱۲ دانشگاه خصوصی و ۳۰ دانشگاه دولتی فعالیت دارند. در کنار این دانشگاه‌ها، ۷ کالج نظامی و ۱۳ کالج خصوصی و دولتی را نیز می‌توان در زمره دانشگاه‌هایی دانست که رشته‌های خاصی را ارائه می‌دهند.

حمایت دولــت از آموزش عالــی در عربســتان دو جنبه مالی و قانون‌گــذاری دارد. آموزش عالی عربســتان به ناچار در بخش قابل توجهی از بودجه و زیرساخت‌های خود به دولت متکی بوده است. با این حال، در ســالهای اخیر، بخش تجاری خصوصی در عربســتان ســعودی نیز مقادیر قابل توجهی پول و منابع را برای حمایت از رشد ظرفیت تحقیقاتی در دانشگاه‌های دولتی، ازجمله تأمین مالی کامل برای پروژه‌های تحقیقاتی در رشته‌های مختلف اختصاص داده اســت. البته موقوفات و کمکهای بشردوســتانه مختلف یک پدیده جدید در آموزش عالی عربســتان اســت که می‌توان گفت به‌ نوعی از اعمال مذهبی تأثیر می‌پذیرد و بنابراین، حداقل تا حدی، یک پیشــرفت طبیعی در تکامل آموزش عالی دولتی نیز به‌ شمار می‌آیند.

بودجه دانشگاه‌های دولتی عربستان از سوی دولت تامین می‌شود و دانشجویان هیچ شــهریه‌ای پرداخت نمی‌کنند. بودجه هنگفــت دولت برای آموزش عالی در برنامه ۱۰ ساله توسعه ملی، در رایگان بودند تحصیلات دانشگاهی این کشور تاثیر بسزایی دارد. البته این حمایت مالی زیاد، به کنترل قوی دولت عربستان بر دانشگاه‌ها منجر شده است.

افزایش هزینه‌های آموزش عالی در عربستان به ۴۲ میلیارد دلار

افزایش ۸ میلیونی جمعیت عربستان در یک دهه گذشته، به تغییر آرمان‌ها و نیازهای آموزشی این کشور منجر شده است. همچنین تمایل آشکاری در دولت و جامعه برای افزایش نرخ مشــارکت در آموزش عالی، به ویژه در میان فارغ‌التحصیلان دبیرستان وجود دارد. چرا که اقتصاد دانش بنیان نیاز به نیروی کار با تحصیلات عالی در عربستان را افزایش داده است. در این راستا، تعداد تخمینی دانشجویان در نظام آموزش عالی این کشور به طور قابل توجهی رشد کرده است و به تقریبا ۸۰۰،۰۰۰ نفر در سال ۲۰۱۱ رســید. پذیرش این تعداد دانشجو برای دولت عربستان پرهزینه بود و پیشبینی میشد تا سال ۲۰۱۵ به مبلغ ۴۲ میلیارد و ۴۰۵ میلیون دلار برســد. افزایش سریع هزینه‌ها، همراه با بی‌ثباتی قیمتهــای نفت، عامل اصلی بــود که دولت عربستان را بر آن داشت تا به فکر منابع جایگزین برای تأمین مالی آموزش عالی باشد.

نظام جدید آموزش عالی عربســتان به دانشــگاه‌ها این آزادی را می‌دهد که به دنبال منابع مالی برای افزایش منابع خود باشند. همچنین به آن‌ها نوعی استقلال دانشگاهی می‌دهد تا بتوانند تخصص‌های جدیدی را متناسب با الزامات بازار کار ایجاد کنند.

دولت عربستان با هزینه‌کرد متوسط ۸ درصد از تولید ناخالص داخلی در پنج سال گذشته در بخش آموزش، یکی از بزرگترین نرخ‌های رشــد بودجه آموزش عالی را در جهان داشته است. در ســال ۲۰۲۰ دولت ۵۱/۵ میلیارد دلار یا ۱۹ درصد از کل بودجه را به آموزش اختصاص داد، درحالیکه در سال ۲۰۱۹ معادل با ۱۷/۵ درصد بود. این حمایت مالی دولت به معنای رشد چشمگیر نظام آموزشی این کشور در ادوار اخیر بوده است. بودجه آموزش عالی حدود ۹ درصد کل، معادل ۲۵ میلیارد دلار است.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1228898 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • بازگرداندن ارز دولتی به خزانه بیت المال در قم
  • شرکای پشت پرده بابک زنجانی چه کسانی بودند؟ /چرا پرونده اختلاس او شفاف سازی نمی شود؟ /مبلغ کلان ارزی قرار است به صورت املاک به بیت المال بازگردد؟
  • نه از یاران «ب. ز» می‌گویند نه مسائل مالی پرونده را شفاف می‌کنند
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • حامیان شعار زن، دختران دانشجو را در کف خیابان لگدمال می‌کنند
  • امام صادق(ع) نهضت علمی بزرگی را در جهان اسلام پی‌ریخت
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • تبیین سیره امام صادق(ع) برای جامعه نیاز است
  • تظاهر کنندگان اسرائیلی تصویر رهبر انقلاب را حمل کردند /سپاه محاسبات چندین ابرقدرت را بهم ریخت