Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@16:40:55 GMT

نقش آفرینی ماماها در روزهای کرونایی

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۰۴۸۳۷

نقش آفرینی ماماها در روزهای کرونایی

وزیر بهداشت گفت: امروز ماماها می توانند به عنوان یک ابزار بسیار مهم و کارساز در مدیریت کرونا یا کووید۱۹ در کنار وزارت بهداشت باشند. البته در مراکز بهداشتی و درمانی و مراکز جامع سلامت امروز ماماها به شدت در مدیریت کووید۱۹ نقش آفرینی می کنند.

سعید نمکی روز چهارشنبه در پیامی به مناسبت فرارسیدن ۵ آوریل برابر با 15 اردیبهشت روز جهانی ماما در پیامی تصویری اعلام کرد: ماماها در سرزمین ما نقش بسیار مهمی در تامین، حفظ و ارتقای تندرستی مردم این سرزمین، به خصوص زنان و کودکان به عنوان دو گروه آسیب پذیر داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنان در سالهای پس از انقلاب برای اصلاح شاخص هایی مثل مرگ زنان در هر ۱۰۰ هزار بارداری و زایمان و مرگ نوزادان به ازای هر هزار تولد زنده و مرگ و میر کودکان زیر یکسال به ازای هر هزار تولد زنده، نقش بسیار مهمی ایفا کردند.

وی افزود: ماماها در تمام سالهای پس از انقلاب با ارتقای سواد بهداشتی زنان، هم در سلامت زنان کوشیدند و هم افزایش این سواد در زنان، به عنوان یک عامل بسیار مهم در ارتقای تندرستی دیگر گروه آسیب پذیر یعنی کودکان نقش بسیار مهمی ایفا کرد.ماماها توانستند با آموزش مداوم تغذیه به زنان باردار هم در سلامت زنان وجنین موثر باشند.ماماها با آموزش شیوه درست زندگی به زنان باردار باعث شدند تا نوزدان سالم به دنیا بیاید.آنان توانستند با آموزش صحیح تغذیه با شیر مادر، کودک را از حیاتی ترین غذای آسمانی محروم نکنند.

نمکی گفت: همین طور با توسعه زایمانهای بهداشتی از مرگ و میر زنان به خصوص در عامل خطرناک کزاز بند ناف تاثیر گذار باشند. در گذشته یکی از گرفتاری های کشور کزاز نوزادی بود. قابله های محلی با قیچی های آلوده بندناف را می بریدند و باعث کزاز نوزادی می شدند، ۳۰ سال پیش بنده به عنوان مسئول بهداشت کشور، قابله ها را آموزش دادم و کیف های بهداشتی که لوازم آن قابل استریل کردن باشد را به آنان دادم و با این کار مقدار قابل توجهی در کاهش کزاز بندناف و کاهش مرگ و میر نوزدان و مادران تاثیر گذاشتیم.

وزیر بهداشت افزود: بعد از آن ماماهای دوره دیده و دانشگاه رفته چه در سطح کاردانی و چه کارشناسی به شبکه بهداشت اضافه شدند و با حضور بهورزهای آموزش دیده که آموزش های لازم را درباره سلامت مادر و نوزاد دیده بودند توانستند در بهبود تندرستی زنان و نوزادان به شکل معناداری تاثیرگذار باشند.

نمکی گفت: امروز هم ماماها می توانند یکی ارکان تاثیرگذار نظام سلامت باشند و با توجه به سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری درباره بحث جمعیت و فرزندآوری و با توجه به وسواس و اضطرابی که همه بزرگان نظام در زمینه کاهش جمعیت دارند، می توانند در آموزش زنان و دختران جوان درباره شیوه درست زیستن، شیوه درست فرزندآوری و شیوه درست آموزش مراقبت های قبل از زایمان برای به دنیا آوردن فرزند سالم و کمک به افزایش فرزندآوری و افزایش سواد زنان با توجه به دگرگونی هایی که در امر زندگی کردن مردم داریم، موثر باشند.

وی ادامه داد: ماماها می توانند شیوه زندگی درست را به زنان آموزش دهند، افزایش چاقی، فشارخون، اضطراب و خیلی مسائل دیگر هستند که می تواند سلامت جمعیت زیادی از زنان کشور را متاثر کند. مراقبت از آنان بسیار مهم است و البته آموزش زنان در سلامت همه جامعه هم موثر است و از تاثیر منفی در سلامت کودکان و کل خانواده جلوگیری می کند و ماماها می توانند این مساله را مدیریت کنند.

نمی گفت: امروز ماماها می توانند به عنوان یک ابزار بسیار مهم و کارساز در مدیریت کرونا یا کووید۱۹ در کنار وزارت بهداشت باشند. البته در مراکز بهداشتی و درمانی و مراکز جامع سلامت امروز ماماها به شدت در مدیریت کووید۱۹ نقش آفرینی می کنند و به همین علت برخی از این عزیزان به شهادت رسیدند که امیدواریم روحشان آسمانی و با عزیزان خداوند همنشین باشد.

وزیر بهداشت افزود: امروز انتظار داریم ماماها به عنوان یکی از کلیدی ترین عناصر نظام سلامت برای طرح هر خانه یک پایگاه سلامت در کنار وزارت بهداشت باشند و برای انتقال دانش ها به منظور پیشگیری اولیه، درمانهای در منزل و بازتوانی ها به سفیران سلامت که اغلب خانم های خانه هستند، همکاری کنند. بدون تردید ماماها همواره به عنوان رکن مهم نظام سلامت در ارتقای تندرستی مردم این سرزمین خواهند کوشید و امیدواریم همواره بتوانیم از این ظرفیت بی بدیل استفاده مطلوب ببریم.

/ایرنا

جرئیات جدید تست رایگان کرونا در ایستگاه مترو

اخبار ویروس کرونا در ایران و جهان را اینجا بخوانید

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: امروز ماماها عنوان یک بسیار مهم شیوه درست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۴۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طهرانچی: بانوان باید برای نقش‌آفرینی‌های جدی در جامعه آماده شوند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم تکریم و معارفه سرپرستان قدیم و جدید امور بانوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان در این دانشگاه با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

طهرانچی در این مراسم با تأکید بر نقش «زنان» در «خانواده» اظهار کرد: زن در اجتماع و خانواده نقش محوری دارد؛ بنابراین زنان با حضور خود در جامعه و فعالیت‌های اجتماعی می‌توانند به حقوق خود واقف شوند و اگر آنان را از این حضور محروم کنیم، برخلاف تعالیم اسلامی عمل کرده‌ایم.

وی با تأکید بر پژوهش‌های جدی در حوزه زنان بر اساس تعالیم دین اسلام و فرهنگ ایرانی بیان کرد:‌ بانوان باید برای نقش‌آفرینی‌های جدی در جامعه آماده شوند. مولدبودن به معنای ساختن یک خط و یک حرکت فکری پایدارِ سالم نسل طیب بوده و در هر نهاد سازنده‌ای، عنصر زن مولد است.

مسئولان امور بانوان در هویت‌سازی دختران دانشجو وظیفه‌ای سنگین دارند

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده نیز با تأکید بر جایگاه نمایندگان حوزه زنان در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مسئولان و رابطان امور بانوان به‌عنوان ارتباط‌دهندگان دو نسل جوان و میان‌سال جامعه زنان در فرآیند هویت‌یابی و هویت‌سازی دختران دانشجو وظیفه‌ای سنگین به عهده‌دارند.

عاصمه قاسمی با تأکید بر هویت‌یابی و هویت‌سازی زن مسلمان ایرانی عنوان کرد: رابطان و مسئولان امور بانوان در واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی، هم وظیفه سازمانی را به عهده دارند و هم در خانواده و جامعه، انسان متعهدی هستند که باید بر پایه تعلیم و تربیت اجتماعی بین این دو مسئولیت خطیر، پیوند مناسب برقرار کنند.

طرح‌های حمایتی مقطعی جوابگوی نیاز بانوان شاغل نیست

معاون امور مدارس سمای استان اصفهان نیز با ارائه آمار بانوان شاغل در سطح مدارس سما بر نقش بی‌بدیل مدارس سما در امر تعلیم و تربیت تأکید کرد و توضیح داد: با توجه به توانمندی بانوان در حوزه‌های مدیریتی و اجرایی، طرح‌های حمایتی مقطعی جوابگوی نیاز بانوان شاغل در سمت‌های اجرایی نیست و این گروه از بانوان به دلیل صرف زمان کمتر، در کنار خانواده و به‌منظور جلوگیری از آسیب‌های احتمالی، نیازمند بسته‌های حمایتی خانواده با توجه به مراحل مختلف زندگی هستند.

نفیسه حسین پور اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی از توانمندی کافی در راستای ارائه خدمات نگهداری کودکان در سنین مختلف و برگزاری انواع کلاس‌های آموزشی، فرهنگی و توانمندسازی برای اعضای خانواده بانوان شاغل برخوردار بوده و این دانشگاه نیازمند طرح‌های کلان حمایتی با استفاده از امکانات و خدمات موجود در معاونت‌های موضوعی دانشگاه آزاد اسلامی و پرهیز از عملکرد جزیره‌ای است.

اکرم‌السادات میرممتاز، عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، استاد مشاور کانون کارآفرینی و صنایع خلاق و عضو شورای کمیته تعامل دانشگاه و خانواده و دبیر کارگروه آموزشی پژوهشی شورای مشورتی اساتید نهاد مقام معظم رهبری نیز به ارائه گزارش راه‌اندازی کانون کارآفرینی و صنایع خلاق و میزان مشارکت دانشجویان دختر دانشگاه در این کانون پرداخت.

فعالیت‌های علمی بانوان باید باعث افزایش کیفیت زندگی شود

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان نیز بیان کرد: فعالیت‌های علمی و اجرایی بانوان به‌عنوان نیرو‌های انسانی تحول‌گرا باید باعث افزایش کیفیت زندگی خود، خانواده، دانشجویان و جامعه اطرافشان شود.

نرگس عطریان با بیان اینکه افزایش نبوغ اخلاقی و رشد هوش فرهنگی، لازمه حفظ تعادل در بین ساعات کاری و مناسبات دنیای زنانه است، تبیین کرد: اخلاق حرفه‌ای در کنار اخلاق اجتماعی، مدیریت مصرف رسانه، مدیریت ارتباطات صحیح، مدیریت فکر و توجه به اهمیت خانواده‌مداری و تربیت اصولی فرزندان ازجمله شایستگی‌های زنان دنیای امروزی است.

به گزارش آنا، در این مراسم، منصوره پورمیری عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) که سابقه عضویت در گروه مشاوران جوان استاندار اصفهان و فعالیت در حوزه ارزیابی شایستگی و توانمندسازی مدیران زن استان را در کارنامه خود دارد به‌عنوان مسئول امور بانوان و خانواده استان اصفهان معرفی و از تلاش بدری شاه طالبی در دوران مسئولیت در این پست قدردانی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارزیابی آمادگی ۴۰۰۰ خانوار قزوینی برای مواجهه با مخاطرات
  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت
  • بانوان صنعتگر در تحقق شعار نقش آفرینی کنند
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت در چابهار برگزار شد
  • رفع مشکلات «ماماها» نیازمند توجه مسوولان/جذب ۱۰۰ ماما در کردستان
  • طهرانچی: بانوان باید برای نقش‌آفرینی‌های جدی در جامعه آماده شوند
  • انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • ماماها سفیر جوانی جمعیت هستند
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی