Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیران امور خارجه هفت کشور صنعتی برای آماده سازی اجلاس عالی سران و رهبران این کشورها در لندن گردهم آمدند. محور گفت‌وگوها چالش‌های برخاسته از عملکرد چین و روسیه و پرداختن به اوضاع لیبی، سوریه و احیای برجام است.

به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، نخستین دیدار حضوری وزیران کشورهای وابسته به  گروه هفت در لندن، پس از دو سال برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی همه‌گیری کرونا نشست‌های سیاسی سیاستمداران در جهان به ناچار در قالب جلسه‌های مجازی و ویدیویی برگزار شده بود.

نخستین دیدار رسمی وزیران امور خارجه هفت کشور بریتانیا، آمریکا، فرانسه، ایتالیا، آلمان، کانادا و ژاپن در لندن اکنون در جریان است.

بریتانیا قرار است ماه آینده میزبان اجلاس عالی سران و رهبران کشورهای گروه هفت باشد. در نشست وزیران  امور خارجه کشورهای وابسته به این گروه، نمایندگانی از کشورهای کره جنوبی، استرالیا و هند نیز به عنوان مهمان حضور داشتند.

ایران و کره شمالی

دیدار وزیران امور خارجه کشورهای وابسته به گروه هفت با مراسم شام غروب دوشنبه سوم ماه مه (۱۳ اردیبهشت) آغاز شد. موضوع گفت‌وگو در این مراسم مناقشه هسته‌ای با دو کشور ایران و کره شمالی بود.

این موضوع روز سه‌شنبه در دیدار و گفت‌وگوی دومینیک راب، وزیر امور خارجه بریتانیا و آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی او ادامه یافت.

در نشست وزیران امور خارجه کشورهای گروه هفت، جوزپ بورل، هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز حضور دارد.

بورل در رابطه با موضوع برجام و همچنین مناقشه کشورهای صنعتی با کره شمالی در یک پست توییتری نوشت: «از بابت این موضوع که در نشست وزیران کشورهای گروه هفت در لندن حضور دارم، خرسندم؛ اجلاسی که با گفت‌وگوهای مهمی بر سر ایران و کره شمالی آغاز شده است.»

بورل به عنوان هماهنگ کننده نشست کمیسیون مشترک برجام بر لزوم استفاده از این فرصت برای بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای و اجرای کامل آن تاکید ورزیده است.

چین، چالش بزرگ گروه هفت

گفت‌وگوهای وزیران امور خارجه کشورهای گروه هفت روز سه‌شنبه چهارم مه در ارتباط با عملکرد تحریک‌آمیز و رویکرد تهاجمی چین ادامه یافت.

جو بایدن، رئيس جمهور آمریکا خواستار انسجام و وحدت عمل بیشتر کشورهای دموکراتیک شده بود. در نشست سه‌روزه وزیران امور خارجه کشورهای عضو گروه هفت، چالش‌های نظامی و اقتصادی برخاسته از عملکرد چین در دستور مذاکرات قرار داشت.

رویکرد کشورهای شرکت‌کننده در نشست وزیران امور خارجه هفت کشور صنعتی و ثروتمند جهان در قبال چین یکسان نیست.

در حالی که ژاپن خواستار اعمال فشار بیشتر بر چین از طریق در پیش گرفتن سیاست‌های تحریمی شده است، ایتالیا رویکردی متفاوت در قبال چین در پیش گرفته است.

بوریس جانسون، میزبان نشست کشورهای جی هفت

به عنوان نمونه، ایتالیا در سال ۲۰۱۹ با چین قراردادهای هنگفتی در زمینه راه‌سازی و ایجاد زیرساخت‌های اقتصادی امضا کرده بود.

دومینیک راب و آنتونی بلینکن از جمله به نقض حقوق بشر توسط دولت چین در ارتباط با سرکوب اعتراضات در هنگ‌کنگ و یا عملکرد این کشور علیه مسلمانان ایغور اشاره کردند.

جنگ تجاری که از سوی دولت پیشین آمریکا علیه چین آغاز شده بود، همچنان به عنوان یکی از چالش‌های مهم اقتصادی کشورهای صنعتی و از جمله دولت آمریکا مطرح است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه دوم ماه مه در گفت‌وگو با فرستنده خبری سی‌بی‌اس آمریکا به موضوع جنگ تجاری و چالش‌های برخاسته از استفاده ناعادلانه چین از ابزارهای اقتصادی غیر قانونی همچون سرقت ایده‌ و نقض قوانین ناظر بر حفظ مالکیت حقوقی بر نوآوری‌ها انتقاد کرده بود.

روسیه و اوکراین

یکی دیگر از محورهای مورد گفت‌وگوی وزیران امور خارجه کشورهای گروه هفت سیاست خارجی روسیه بوده است؛ سیاستی که تنها به اوکراین محدود نمی‌شود.

قرار است روز چهارشنبه (۵ مه / ۱۵ اردیبهشت) کشورهای یادشده درباره اوضاع اوکراین و حضور نظامی روسیه در مرزهای شرقی این کشور گفت‌وگو کنند.

خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی از لندن تاکید کرده است که در جریان گفت‌وگوهای سه روزه وزیران امور خارجه کشورهای یادشده، مسائلی همچون تغییرات اقلیمی، اوضاع سیاسی میانمار، روسیه، لیبی و سوریه نیز مورد بررسی و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.

نشست نمایندگان سیاسی آمریکا و ژاپن، لندن، سوم مه ۲۰۲۱

در این نشست همچنین قرار است به اوضاع سیاسی کشورهای آفریقایی و از جمله به اوضاع اتیوپی و سومالی نیز پرداخته شود.

مسائل مربوط به غرب بالکان و همچنین چالش‌های ژئوپلیتیکی که تهدیدی برای آزادی، دموکراسی و حقوق بشر ایجاد می‌کنند نیز از دیگر محورهای گفت‌وگوهای وزیران امور خارجه کشورهای گروه هفت خواهد بود.

برچسب هاآنتونی بلینکن اتحادیه اروپا (EU) اوکراین برجام بوریس جانسون تغییرات اقلیمی جوزپ بورل چین دومینیک راب روسیه کره شمالی

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: آنتونی بلینکن اتحادیه اروپا EU اوکراین برجام بوریس جانسون تغییرات اقلیمی جوزپ بورل چین دومینیک راب روسیه کره شمالی آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سازمان کشورهای صادر کننده نفت اوپک سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو نشست وزیران گفت وگوهای کره شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۵۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: عملیات وعده صادق موجب همبستگی ایرانیان داخل و خارج شد

وزیر امور خارجه گفت: عملیات غرور آفرین وعده صادق که در چارچوب دفاع مشروع انجام شد موجب احساس غرور، همبستگی هموطنان ایرانی و ایرانیان خارج از کشور شد و فرصت مطلوبی برای همدلی آحاد ایرانیان در اقصی نقاط جهان فراهم آورده است.

به گزارش ایسنا، نشست شورای هماهنگی روسای کارگروه های تخصصی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور به ریاست حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و جانشین رییس جمهور در شورایعالی ایرانیان و با حضور دبیران کارگروه‌ها و نمایندگان وزارتخانه‌ها و دستگاههای ذیربط  و همچنین رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این نشست دبیران کارگروه های تخصصی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور گزارش اقدامات و پیگیری‌های خود برای اجرای مصوبات قبلی و اهداف و برنامه های آتی را ارائه کردند.

امیرعبداللهیان نیز در این نشست  ضمن پاسداشت یاد و خاطره استاد شهید مطهری و گرامیداشت روز معلم، از تلاش های وحید جلال زاده و مجلس شورای اسلامی برای نهایی کردن لایحه قانون حمایت از ایرانیان خارج از کشور و اماده سازی آن برای طرح در صحن مجلس قدردانی کرد.

وی با بیان این که رفع مشکلات و پیگیری حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه های مهم دولت و تاکیدات مستمر رئیس جمهور می باشد، بر اهمیت برقراری ارتباط دوسویه با ایرانیان خارج از کشور از جمله از طریق رسانه دیجیتال تاکید کرد.

براساس اعلام وزارت امور خارجه، جانشین رییس جمهور در شورای عالی ایرانیان در بخش دیگری از این نشست با تاکید بر درایت و تصمیم اقتدار آمیز مقام معظم رهبری در تامین حداکثری امنیت ملی گفت: عملیات غرور آفرین وعده صادق که در چارچوب دفاع مشروع انجام شد موجب احساس غرور، همبستگی هموطنان ایرانی و ایرانیان خارج از کشور شد و فرصت مطلوبی برای همدلی آحاد ایرانیان در اقصی نقاط جهان فراهم آورده است.

وزیر امور خارجه استقبال گسترده هموطنان در تردد وسیع ایرانیان به کشور  را نتیجه هماهنگی خوب اعضای شورایعالی ایرانیان و دستگاه های مرتبط خواند.

امیرعبداللهیان گفت: ایرانیان معدودی که احیانا تحت تاثیر فضا سازی رسانه های معاند نگران تردد خود به ایران هستند، می توانند با مراجعه به سامانه پرسمان تردد وزارت خارجه از سفر بدون مشکل خود به کشور مطمئن شوند.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با تشکر از توجه رییس مجلس، نمایندگان، کمیسیون امنیت ملی و فراکسیون ایرانیان خارج از کشور، تصویب قانون جامع حمایت از ایرانیان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی را اقدامی راهبردی، مهم و قریب الوقوع دانست.

وحید جلال زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از جدیت وزارت امور خارجه در رسیدگی به امور ایرانیان خارج از کشور اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی در حمایت از ایرانیان خارج از کشور مصمم است.

دبیران کارگروه های شورایعالی نیز گزارش اقدامات و برنامه پیش روی خود را تشریح کردند.

بیگدلی معاون امور مجلس، ایرانیان و کنسولی وزارت خارجه و سهرابی دبیر شورای عالی ایرانیان خارج از کشور هدف این نشست را تعیین محورهای نشست آتی شورایعالی ایرانیان خارج کشور به ریاست رئیس جمهور عنوان کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان عازم گامبیا شد
  • امیرعبداللهیان تهران را به مقصد بانجول ترک کرد
  • آمریکا از چین و روسیه خواست کنترل سلاح‌های هسته‌ای را به «هوش مصنوعی» نسپارند
  • پیشنهاد امیرعبداللهیان به ایرانیان خارج از کشور
  • ایرانیان خارج از کشور از سربلندی ایران دفاع می‌کنند
  • امیرعبداللهیان: عملیات وعده صادق موجب همبستگی ایرانیان داخل و خارج شد
  • ایرانیان خارج از کشور از سربلندی ایران دفاع می‌کنند.
  • رایزنی تلفنی وزیران خارجه ایران و قطر در مورد آخرین تحولات فلسطین
  • گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و قطر
  • گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و قطر در خصوص تحولات منطقه