Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسرائیل بهره‌برداری از منابع گازی موجود در آب‌های مدیترانه و در منطقه مورد مناقشه مرزی با لبنان را آغاز کرده و لبنان به دنبال مذاکره بر سر این منابع است.

به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، میشل عون، رئيس جمهوری لبنان گفته است، برای ادامه مذاکرات با اسرائیل بر سر مناقشه مرزی در آب‌های مدیترانه آمادگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفت‌وگوهای دو کشور پس از توقفی شش‌ماهه صورت می‌گیرد. موضوع بر سر منابع گاز در مناطق مرزی است.

اسرائیل بهره‌برداری از منابع گازی موجود در آب‌های مدیترانه و در منطقه مورد مناقشه مرزی با لبنان را آغاز کرده است. اکنون لبنان به آن امید بسته تا با کسب توافقی در رابطه با اختلافات مرزی‌اش با اسرائیل راه‌حلی برای بحران مالی خود پیدا کند.

خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه چهارم مه (۱۴ اردیبهشت) با انتشار گزارشی از بیروت از آمادگی لبنان برای از سرگیری گفت‌وگوها با اسرائیل خبر داده است.

میشل عون، رئیس جمهوری لبنان در آستانه دور جدید گفت‌وگوهای دو کشور تاکید کرده است که این مذاکرات باید بدون تعیین پیش‌شرط ادامه یابد.

باید یادآور شد که لبنان با بدترین بحران مالی خود از زمان جنگ داخلی این کشور (در فاصله زمانی بین ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰) روبه‌رو است.

گفت‌وگوهای دو کشور بر سر مناقشه مرزی سال گذشته در ماه اکتبر و با میانجیگری دولت دونالد ترامپ آغاز شده بود. اما پس از آن، این مذاکرات بی آنکه به نتیجه‌ای برسند، متوقف شده بودند.

منابع نفت و گاز مدیترانه

در بیانیه‌ای که دفتر ریاست جمهوری لبنان منتشر کرده، آمده است که دولت جدید آمریکا در ادامه نقش میانجی‌گرانه خود خواستار ادامه مذاکرات بر پایه مرزهای ثبت شده آبی دو کشور از سوی سازمان ملل شده است.

دفتر ریاست جمهوری لبنان تعیین این مرز دریایی را به زیان منافع لبنان دانسته است.

در بیانیه دفتر ریاست جمهوری لبنان آمده است: «رئیس جمهوری لبنان، میشل عون، راهنمایی‌های لازمه را در اختیار تیم مذاکره‌کننده قرار داده و گفته است که این مذاکرات نمی‌بایست بر بستر هیچ پیش‌شرطی صورت گیرد و باید منطبق بر قوانین بین‌الملل باشد و زمینه را برای دست یافتن به راه‌حلی عادلانه هموار سازد.»

دور گذشته گفت‌وگوهای طرفین پس از آنکه هر دو کشور نقشه مورد نظر خود را ارائه کرده بودند، بی‌نتیجه به پایان رسیده بود. موضوع بر سر سهم و اندازه تملک هر یک از دو کشور بر آب‌های مرزی است.

در حالی که اسرائیل کار بهره‌برداری از منابع غنی گاز این منطقه را آغاز کرده است، لبنان برای بهره‌برداری از این منابع نیاز به سرمایه و کمک‌های مالی خارجی دارد.

در بیانیه منتشر شده از سوی دفتر ریاست جمهوری لبنان اشاره‌ای به زمان شروع این دور از گفت‌وگوها نشده است. لبنان مدعی تملک بر حدود ۱۴۰۰ کیلومتر مربع از خاک ساحلی مدیترانه است.

برچسب هادونالد ترامپ لبنان مدیترانه میدان گازی لویتان (Leviathan) میشل عون

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: دونالد ترامپ لبنان مدیترانه میشل عون آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سازمان کشورهای صادر کننده نفت اوپک سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو دفتر ریاست جمهوری لبنان بهره برداری مناقشه مرزی گفت وگوهای میشل عون دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۵۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳

گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام‌کرد که با افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در نخستین ماه امسال، تراز تجاری کشور با و بدون احتساب نفت مثبت شد.

به گزارش شانا به نقل از ایرنا، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

از مجموع صادرات و واردات کشور، هفت میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، چهار میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت سه میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ۱۴۰۳ در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

این گزارش حاکیست، صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین، چهار میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

همچنین ارزش صادرات کشور در فروردین ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

در این مدت، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال پیش، ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

چین، مقصد نخست صادرات

عمده‌ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

این گزارش می افزاید: در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش برخوردار بودند.

گزارش گمرک درباره واردات کالا به کشور در فروردین ماه امسال، می افزاید: در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

دیگر خبرها

  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • شیخ نعیم قاسم: دشمن قدرت حزب‌الله را دست‌کم نگیرد
  • شلیک موشک از جنوب لبنان به شمال اراضی اشغالی
  • حزب الله لبنان یک پایگاه اسرائیل را درهم کوبید
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با سفیر ایران در لبنان
  • تاکید امیر عبداللهیان بر لزوم تفاهم احزاب و گروه‌های لبنانی برای انتخاب رئیس‌جمهور
  • اظهارات بودار سمیر جعجع علیه مقاومت با حمایت تلویحی از اشغالگران!
  • پاسخ پرقدرت حزب الله به رژیم صهیونیستی و بحران در اتاق جنگ اسرائیل
  • ماجرای استفاده اسرائیل از سلاح گرمافشاری