Web Analytics Made Easy - Statcounter

فردین آقا بزرگی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به موضوع سرمایه گذاری صندوق توسعه ملی در بازار سرمایه اظهار کرد: معمولا این نوع صندوق‌ها را کشور‌هایی که صادرات نفتی دارند، برای کاهش ریسک درآمد از  نوسانات قیمت جهانی نفت و یا صادراتی که عمدتا محور کسب درآمد یک کشور است، می‌سازند و نام آن را صندوق پس انداز، صندوق توسعه ارزی و یا صندوق توسعه ملی می‌گذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: کشور ما نیز در راستای تکالیف قانونی، صندوقی به نام توسعه ملی ساخته است که بخش عمده‌ای از درآمدهای حاصل از صادرات نفت و فرآورد‌ه‌های نفتی  به طور سالیانه باید بر اساس قانون درون این صندوق محفوظ نگهداری شود، چرا که ممکن است، صادرات مداوم نباشد و نوسانات مربوط کشور را با مشکلات درآمدی مواجه کند، چرا که قسمت اعظمی از درآمد‌های کشور ما متکی به قیمت نفت و قیمت‌های جهانی آن است.

آقا بزرگی در ادامه گفت: اما موضوع فعالیت صندوق توسعه سرمایه گذاری در بحث زیر ساخت‌ها به منظور کاهش ریسک درآمد کشور و عموم مردم و نسل‌های آینده است. با توجه به این موضوع و در نظر گرفتن نوسانات خاصی که در وضعیت اقتصادی کشور وجود دارد و اتفاقات ناخواسته مانند کرونا که در تمام کشور‌های دنیا وجود دارد، بر اساس مجوز‌های قانونی بخشی از این منابع را می‌توان خارج کرد (برداشت).

او در ادامه بیان کرد: اما در مقوله بازار سرمایه این موضوع بسیار متفاوت است. اگر بخواهیم منابعی از صندوق توسعه ملی برداشت کنیم و از آن برای جلوگیری از اصلاح قیمت ناشی از اشتباهی که خود مدیریت در آن نقش داشته است (وضعیت فعلی) استفاده کنیم؛ این یعنی سوخت کردن درآمد و آینده نسل‌های بعدی هر چند که ارقام قابل توجهی نیز نباشد.

بیشتر بخوانید

 ورود مالیات نقل و انتقال سهام به صندوق تثبیت به نقدشوندگی کمک می‌کند

آقا بزرگی در ادامه گفت: به طور کل پس از بروز یک خطا چنان چه اگر این یک رویه معمول شود، بعد از این علاوه بر اینکه درآمد‌های حاصل از نفت را به طور صحیح نمی‌توانیم برای نسل‌های آینده پس انداز کنیم با گذشت زمان بی انضباطی مالی بر کشور و اقتصاد حاکم می‌شود و در حقیقت مغایر با اصل ۴۴ قانون اساسی و نیز مغایر با سیاست‌های توسعه کشور است.

او در ادامه بیان کرد: بنابر این صرف نوسان شاخص بورس نباید دلیلی باشد که مبالغی را از صندوق توسعه ملی برداشت کنیم به خصوص که ۲۰۰ میلیون دلاری که اخیرا از آن نام برده شده است که به صورت ریالی برداشت می‌شود، صندوق ذخیره ارزی صرفا در قالب پرداخت‌های ارزی پیش بینی شده است و اگر بخواهیم از بانک مرکزی این منابع را که بر اساس نرخ برآوردی ۲۴ الی ۲۵ هزار تومان، حدود ۵ هزار میلیارد تومان می‌شود، برداشت کنیم خود  این موضوع به نوعی مقروض کردن دولت و بانک مرکزی و یا در نهایت تا حدودی مشابه چاپ پول و تورم است.

آقا بزرگی در ادامه افزود: در نهایت از نیمه دوم سال ۹۹ بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان منابع صندوق‌های دولت و بانک‌ها، صرف جلوگیری از کاهش یا اصلاح قیمت سهام در بورس شد، که تا به این لحظه نتیجه موفقیت آمیزی حاصل نشده است. بنابراین صرف تخصص منابع از صندوق توسعه ملی قدم اول آن هدر رفتن منابع بر خلاف رویه طبیعی و معمول بازار است.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به سوال که سرمایه گذاری صندوق توسعه ملی می‌تواند به بازار سرمایه کمک کند؟ اظهار کرد: در ۶ ماه گذشته بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان منابع تزریق شد و حدود ۵ هزار و پانصد میلیارد تومان صف فروش در بازار وجود دارد، صندوق تثبیت یکی از صندوق‌هایی است که قابلیت اهرمی برای ایجاد تعادل در بازار را دارد. برنامه ریزی شده که این مبلغ از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت تزریق شود.

آقابزرگی افزود: صندوق تثبیت صرفا برای جلوگیری از افت شاخص به کار گرفته می‌شود و در نهایت تعدادی از سهام‌های پر وزن بر شاخص شامل این خرید‌ها می‌شوند، بنابر این نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که صندوق توسعه ملی منابعی در اختیار صندوق تثبیت بگذارد و کل بازار بتواند به حالت تعادل برسد.

آقابزرگی در پایان تصریح کرد: عواملی مانند دامنه نوسان نامتقارن و مانند آن سیستم‌های بازدارنده و به وجود آورنده این وضعیت بوده‌اند. لذا نمی‌توانیم یک سیاست به کار گیریم که خودش عامل ایجاد صف فروش باشد و بعد به دنبال منابع مالی باشیم که چگونه بازار را از این وضعیت فعلی خارج کند، در این موضوع تناقض وجود دارد و نتیجه دلخواه و رضایت بخشی را نخواهیم داشت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صندوق توسعه ملی بازار سرمایه بورس ایران صندوق توسعه ملی میلیارد تومان بازار سرمایه صندوق تثبیت آقا بزرگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۸۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟

همشهری آنلاین – مجید جباری: جنگل های زاگرس با ۶ میلیون هکتارمساحت، منبع معیشت حدود ۲ میلیون جامعه‌محلی و منبع تامین ۴۰ درصد آب کشور است؛ اما این عرصه مهم و حیاتی به دلیل سالها بهره برداری غیر اصولی، هجوم آفات و بیماری، خشکسالی‌های پی در پی و ... با کاهش محسوس تراکم پوشش گیاهی مواجه شده و بخش وسیعی ازمساحت آن درمعرض نابودی قرار دارد. برهمین اساس، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از آغاز طرح نجات جنگل‌های زاگرس خبر داد و گفت: «وابستگی بیش از ۵۰ درصد زندگی مردم و جوامع محلی حاشیه جنگل‌های زاگرس و بهره برداری سنتی از درختان، خشکسالی پی در پی، ریزگردها و در نتیجه، طغیان آفت ها و بیماری ها تعادل اکولوژیکی این عرصه جنگلی گسترده را برهم زده است.»

نقی شعبانیان، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درگفت‌وگو با همشهری آنلاین بیان کرد: «با توجه به اهمیت عرصه های جنگلی زاگرس، طرح جنگلداری اجتماعی به زودی در همه عرصه های زاگرس اجرا می شود. این طرح با پشتوانه علمی داخل و تجربه دنیا در جنگل های مشابه ایران، مثل جنگل های فرانسه، ایتالیا و اسپانیا تهیه شده و به صورت پایلوت در برخی مناطق حاشیه جنگل های زاگرس در حال اجراست.

نقی شعبانیان، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور

او افزود: «نجات جنگل‌های زاگرس، نیازمند عزمی ملی است و به همین خاطر، سند ملی احیای این جنگل‌ها توسط سازمان منابع طبیعی تهیه شده است و معتقدیم که توان علمی لازم در سازمان ما وجود دارد که با همکاری دانشکده‌های منابع طبیعی کشور، این سند را به طور کامل اجرایی کنیم.»

مرگ یک میلیون هکتار از مساحت جنگل‌های زاگرس | درختان امکان زادآوری ندارند | نجات زاگرس ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد

شعبانیان شرط اساسی برای احیای عرصه‌های جنگلی زاگرس را تخصیص اعتبارات کافی از سوی دولت عنوان کرد و گفت: «با تخصیص اعتبارات لازم می توانیم طرح جنگلداری اجتماعی را برای احیاء این عرصه های جنگلی باارزش در پیش بگیریم. جنگلداری اجتماعی جوامع محلی را در حفظ جنگل‌ها درگیر و شرایطی را فراهم می کند که احیای جنگل‌ها از نظر اقتصادی به نفع شهروندان باشد. خوشبختانه حساسیت های لازم در باره در دولت نسبت به حفظ و احیای جنگل ها وجود دارد و این حساسیت باید منجر به تخصیص اعتبار شود. البته در آخرین کارگروه ملی احیای جنگل های زاگرس که اواخر سال گذشته با حضور محمد مخبر، معاون رئیس جمهور، علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، وزاری نفت، نیرو، جهاد کشاورزی برگزار شد، به نتایج نسبتا خوبی رسیدیم و این جلسات تا دستیابی به بهترین نتیجه ادامه خواهد داشت.»

چرای بی‌رویه دام، هجوم آفت ها و بیماری‌ها و بهره برداری بیش از حد از عرصه های جنگلی زاگرس، امکان زادآوری در این عرصه مهم و حیاتی پهناور را از بین برده و کاهش تاج پوشش گیاهی بیش از یک میلیون هکتار از این جنگل به زیر ۱۰ درصد رسیده که به معنای مرگ بخش های وسیعی از جنگل های زاگرس است.

کد خبر 847855 برچسب‌ها منابع طبیعی آب خیزداری گیاهان و درختان محیط زیست جنگل محیط زیست ایران محیط زیست سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور