Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@22:44:07 GMT

مقاومت دربرابر رژیم صهیونیستی در نگاه امام موسی صدر

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۱۰۵۲۲

مقاومت دربرابر رژیم صهیونیستی در نگاه امام موسی صدر

امروز چند دهه است که کشورهای منطقه درگیر موضوع اشغال قدس و فتنه‌انگیزی‌های رژیم صهیونیستی هستند. این گرفتاری فقط به بلاد هم‌مرز با سرزمین اشغالی اختصاص ندارد و همۀ کشورهای منطقه را تحت تأثیر قرار داده است.

به گزارش ایسنا، صلاح فحص، نماینده جنبش امل لبنان در ایران در یادداشتی با این مقدمه می‌افزاید: این تأثیر ابعاد سیاسی و نظامی و اجتماعی و فرهنگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته، در همۀ این دهه‌ها بیش از همه بُعدهای سیاسی و نظامی برجسته بوده است و کمتر به دیگر ابعاد توجه شده است. 
امام موسی صدر از سال 1959 میلادی به لبنان آمد؛ یعنی حدود یک دهه بعد از اعلام موجودیت رژیم اشغاگر و نخستین رویارویی‌ها با این رژیم. در همان سال‌های نخست هم اسرائیل تجاوزاتی به خاک جنوب لبنان داشت، اما فراگیرترین حملۀ هوایی در سال 1970 میلادی بود که در هجومی بی‌سابقه پنجاه روستای جنوب لبنان را بمباران کرد و عدۀ زیادی از اهالی جنوب آواره شدند و مهاجرت به بیروت شدت گرفت. و از این سال این موضوع بخشی از فعالیت‌های امام صدر را متوجه خود کرد.
همین توجه امام صدر به زیاده‌خواهی‌های این رژیم باعث شد پروژه‌های فکری و فرهنگی و اجتماعی امام صدر به اندازۀ دهۀ اول حضورش در لبنان نباشد. امام صدر که خود را مسئول جان و حرمت انسان می‌دانست، همۀ تلاشش را برای مقابله با این رژیم به کار گرفت. تأسیس مقاومت لبنانی و مشخصاً جنبش امل در این بستر شکل گرفت. از این روست که امام صدر را امام مقاومت می‌خوانیم. همین زمینه‌ بود که باعث شد پس از پیروزی انقلاب ایران مقاومت رشد چشمگیری کند و بازویی توانمند در منطقه باشد.
اما نکته پراهمیت نگاه فراگیر امام موسی صدر به موضوع مقاومت است. در نگاه امام موسی صدر مقاومت فقط بُعد نظامی نداشت. او مقاومت را مسئله‌ای چند بعدی می‌دید. او از «جامعه مقاوم» سخن می‌گفت. جامعه مقاوم جامعه‌ای مقتدر فقط در بعد نظامی نبود؛ بلکه واجد ابعاد اقتصادی و فرهنگی مقاومت هم بود. این نگاه آثار جالب توجهی در رویکرد امام صدر داشت. 
شاید دور از باور باشد، اما امام صدر تأکیدش بر همزیستی را هم بُعدی از مقاومت می‌دید. او معتقد بود که نگاه نژادی و طبقه‌ای به انسان در ژرفای ایدئولوژی صهیونیست‌ها قرار دارد. در واقع، در نگاه صهیونیست‌ها انسان‌ها در یک طبقه نیستند و برخی برتر از دیگران‌اند. از این روست که یکی از استراتژی‌های این رژیم از بدو تأسیس تا امروز تفرقه‌افکنی بوده است. نگاهی کمی عمیق‌تر و دقیق‌تر نشان می‌دهد این موضوع فقط به مسلمانان اختصاص ندارد و حتی کشورهای غربی هم گرفتار این نگاه نژادپرستانۀ صهیونیست‌ها هستند.
امام صدر با این نگاه همزیستی را نقطۀ مقابل نگاه نژادپرستانۀ آنان تلقی می‌کرد و اعتقاد داشت همزیستی لبنانی خودش نه تنها مقابله با زیاده‌خواهی‌های صهیونیسم، بلکه نفیِ تفکر آنان است. امام صدر در یکی از سفرش‌هایش به آلمان در کنفرانسی مطبوعاتی دربارۀ فلسطین سخن گفت. در آنجا نیز در ابتدای سخنانش بر اهمیت گفت‌وگو و تعامل شرق و غرب تأکید کرد. او آسیب مسیحیان و مسیحیت از نگاه نژادپرستانۀ صهیونیست‌ها را اگر بیش از مسلمانان و اسلام نمی‌دید، این آسیب را کمتر هم تلقی نمی‌کرد. با این نگاه امام صدر حتی در پروژۀ مقاومت هم همزیستی مسلمانان و مسیحیان را مطرح و در عمل هم آن را پیگیری می‌کرد.
با این توضیحات، نگاه امام صدر به مقاومت و به دست دادن مؤلفه‌ها و ابزارهای مقاومت در اندیشه و عمل او ارزش پژوهش و بررسی دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فلسطين امام موسي صدر جنبش امل لبنان رژيم صهيونيستي امام موسی صدر صهیونیست ها نگاه امام امام صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۰۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ پرقدرت حزب الله به رژیم صهیونیستی و بحران در اتاق جنگ اسرائیل

خبرگزاری تقریب:
حزب الله لبنان بامداد پنجشنبه _ 6 اردیبهشت/25 آوریل_  فیلمی از شلیک چندین موشک به چندین نقطه از مواضع رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی در پاسخ به حملات صهیونیست‌ها به مناطق مسکونی در جنوب لبنان منتشر کرد  و اعلام کرده بود این عملیات را در پاسخ به  حمله دشمن صهیونیستی به غیرنظامیان لبنانی انجام داده است.
 
حزب الله لبنان در نبرد میدانی با رژیم صهیونیستی عملیات پیچیده میدانی_روانی  را در پیش گرفته است.
 
حزب الله لبنان نقشه ای را با توجه به تجربه جنگ 33 روزه اش با رژیم غاصب اسرائیل تا کنون اجرایی کرده است که می‌بینیم بر طبق این راهبرد فشار روانی در شمال سرزمین‌های اشغالی منجر به فرار 62 هزار شهرک نشین اسرائیلی از سرزمین‌های اشغالی شده است و باید این را هم در نظر گرفت که بخش قابل توجهی از شهرک‌نشین‌های صهیونیستی دیگر حاضر به بازگشت به شمال سرزمین اشغالی نیستند.
 
در این بین رژیم صهیونیستی باید توانایی نقطه زنی حزب الله، توانایی عبور از سامانه‌های پدافندی این رژیم و همچنین ضربات کشنده ای که حزب الله توانسته است به نیروهای نظامی اش وارد کند را در ذیل تمامی موارد، مورد توجه قرار دهد.
 
بحران در اتاق جنگ اسرائیل
فعالیت‌های حزب الله سبب شده است دغدغه ی بزرگ دیگری در اتاق جنگ رژیم غاصب اسرائیل به وجود بیاید. در این بین صهیونیست ها سعی کرده اند با ترور برخی از مقامات جبهه مقاومت در جنوب لبنان یا حتی در بیروت، فضای متشنجی را ایجاد کرده که به دنبال آن لبنان زیر بار فشار جریانات داخلی کشورش مجبور به پذیرش آتش‌بس بشود.
 
در این بین شاهد هشدار حزب الله مبنی بر این که طرح های آتش بس به رژیم صهیونیستی کمک خواهد کرد تا در غزه به جنایات خود ادامه دهد هستیم. بیانیه اخیر حزب الله لبنان نشان داد نیروهای مقاومت قصد دارند در اصلی ترین خاکریز خود در مقابل رژیم صهیونیستی مادامی که جنگ غزه ادامه دارد به مبارزه خود ادامه دهند.
 
اگر به یمن نگاهی بیندازیم می‌بینیم که آنان هم چنین شرطی مبنی بر اینکه مادامی که جنگ غزه ادامه داشته باشد کارزار خودشان را  علیه منافع رژیم صهیونیستی و علیه این رژیم همچنان ادامه خواهند داد را برای رژیم اشغالگر قدس گذاشته اند.
 
رژیم غاصب اسرائیل با وجود گذشت ۸ ماه از آغاز حمله به غزه در هزارتوی سیاسی، دیپلماتیک، امنیتی، اجتماعی و نظامی قرار دارد؛ این وضعیت زمانی پیچیده تر شد که "نتانیاهو" با احتمال صدور حکم بازداشت خود توسط دادگاه بین‌المللی کیفری در لاهه به دلیل عملیات نظامی در نوار غزه مواجه است. در این بین جهان شاهد این است که هر روز امکان تصمیم گیری درست برای نتانیاهو و دیگر مقامات کابینه اسرئیل در حال از بین رفتن است.  
 
انتهای پیام/
 
 

دیگر خبرها

  • حزب الله لبنان پادگان «برانیت» رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد
  • حزب الله لبنان یک پایگاه اسرائیل را درهم کوبید
  • باتلاق شمال در انتظار صهیونیست‌ها
  • احزاب لبنانی در انتخاب رییس‌جمهور کشورشان تفاهم و تسریع کنند
  • واکنش حزب‌الله به حمله‌های رژیم صهیونیستی علیه روستاهای لبنانی
  • اظهارات بودار سمیر جعجع علیه مقاومت با حمایت تلویحی از اشغالگران!
  • ۷۱۹ حمله حزب‌الله علیه رژیم صهیونیستی در یک ماه
  • پاسخ پرقدرت حزب الله به رژیم صهیونیستی و بحران در اتاق جنگ اسرائیل
  • شهادت رزمنده حزب الله در راه قدس
  • حزب‌الله لبنان نظامیان صهیونیست و یک تانک مرکاوا را هدف قرار داد