Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@07:34:36 GMT

قدس نماد امت اسلام است/ نقش مسجدالاقصی در معراج پیامبر

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۱۱۴۲۵

قدس نماد امت اسلام است/ نقش مسجدالاقصی در معراج پیامبر

ایسنا/گیلان معاون سیاسی جمعیت دفاع از ملت فلسطین، روز قدس را از مصادیق ایام الله دانست و گفت: امام خمینی(ره) قدس را به عنوان نماد امت اسلام انتخاب کرد که باید به میراث دینی ما بازگردد.

حسین رویوران در نشست مجازی «فلسطین؛ گرانیگاه تحولات جهانی در آستانه ظهور براساس آیات و روایات»، که به همت بسیج رسانه گیلان برگزار شد، روز قدس را از مصادیق ایام الله دانست و اظهار کرد: همه روزها روزهای خداست، اما با توجه به آیه «وَذَکِّرْهُمْ بِأَیَّامِ اللَّهِ»، برخی از روزها یادآور یک حادثه بزرگ در گذشته و آینده است که نیاز به یادآوری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بعثت پیامبر اسلام(ص) را یکی از ایام الله بزرگ دانست و افزود: روز قدس نیز به عنوان مظهر دفاع از مظلوم و تحکیم وحدت جهان اسلام حول محور فلسطین از ایام الله است.

این کارشناس مسائل خاورمیانه، به تبیین چرایی اعلام روز قدس از سوی معمار کبیر انقلاب اسلامی پرداخت و تصریح کرد: مردم فلسطین عرب و سنی هستند و مرز مشترک با ایران ندارند، اما نظام جمهوری اسلامی از آرمان قدس دفاع می کند، زیرا قدس نماد امت اسلام است.

رویوران، با اشاره به رای قاطع ۹۸ درصدی ملت ایران به جمهوری اسلامی، عنوان کرد: نظام های سیاسی دنیا از الگوی غربی دولت - ملت پیروی می کنند، اما نظام جمهوری اسلامی علاوه بر دولت - ملت به امت - ملت اعتقاد دارد که یک مسئله بدیع و جدید بوده و از اندیشه امام خمینی(ره) برآمده و در هیچ کجای دنیا از گذشته تا امروز مثل و مانند ندارد.

وی با بیان اینکه دولت - ملت ها دارای پرچم مشخص، سرود مشخص، بانک مرکزی، شورای عالی امنیت ملی و... هستند، خاطرنشان کرد: ما در جمهوری اسلامی ایران به واسطه انتصاب به اسلام نوعی شهروندی دینی داریم و براساس آیه «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ» شهروندان در نظام اسلامی با هم برادر هستند.

معاون سیاسی جمعیت دفاع از ملت فلسطین، سپاه قدس و مجمع تقریب مذاهب را از جمله نهادهای ایجاد شده در نظام امت - ملت دانست و گفت: کلیه نهادهایی که تعریف برون مرزی دارند، ذیل الگوی امت - ملت قرار می گیرند.

وی قدس را هویت جامعه فلسطینی دانست و اضافه کرد: امام خمینی(ره) قدس را به عنوان نماد امت اسلام انتخاب کرد که باید به میراث دینی ما بازگردد.

رویوران، آیه «سُبْحَانَ الَّذِی أَسْرَی بِعَبْدِهِ لَیْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَی الْمَسْجِدِ الْأَقْصَی» را نشان دهنده جایگاه قدس در اسلام دانست و متذکر شد: خداوند اساس اسلام را بر منطق قرار داده و لذا معراج پیامبر(ص) به عنوان یکی از معجزات الهی می بایست در مکه اتفاق می افتاد، اما قدس در مسیر عروج رسول الله قرار گرفت تا مسلمانان در طول تاریخ فلسطین را فراموش نکنند و مسجدالاقصی همواره در وجدان و فکر و باور آنان جایگاه داشته باشد.

وی مسجدالاقصی را محور شکل گیری انتفاضه عظیم مردم فلسطین دانست و تاکید کرد: فلسطینیان نمی توانند نسبت به قدس بی تفاوت باشند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه، با بیان اینکه امام خمینی(ره) در تعمیم مسئله فلسطین الگوی انقلاب اسلامی را اجرایی کرد، یادآور شد: نهضت فکری امام خمینی(ره) و دگرگونی فرهنگی مردم ایران از ۱۵ خرداد سال ۴۲ آغاز شد و در ۲۲ بهمن سال ۵۷ به ثمر نشست و انقلاب اسلامی به پیروزی رسید.

رویوران، اعلام روز جهانی قدس در سال ۵۸ را تکرار الگوی مدیریت امام درباره مسئله فلسطین دانست و اظهار کرد: امام راحل به حمایت سیاسی از فلسطین اکتفا نکرد و به دنبال فرهنگ سازی روز قدس در جهان بود.

وی با اشاره به اشغال قدس در سال ۱۹۶۷ و بی تفاوتی جهان اسلام نسبت به اقدام غاصبانه رژیم صهیونیستی، اضافه کرد: امروز شاهد حمایت مسلمانان جهان از مقاومت حزب الله علیه اسرائیل هستیم که نتیجه تعمیم فرهنگ قدس و ایجاد احساس تکلیف نسبت به مسئله فلسطین است.

معاون سیاسی جمعیت دفاع از ملت فلسطین، قدرت بازدارندگی حزب الله در مقابل رژیم صهیونیستی را نتیجه حمایت های سیاسی و نظامی از محور مقاومت دانست و گفت: صهیونیست ها روی فتنه انگیزی در منطقه حساب باز کرده اند و لذا به رسمیت شناختن اسرائیل توسط کشورهای مزدور عربی در نهایت مخالفت های مردمی را به دنبال دارد.

رویوران، با بیان اینکه امروز اسرائیل حتی توان دفاع از خود در برابر حزب الله را ندارد، عنوان کرد: محور مقاومت همه معادلات دشمنان را به هم ریخته است.

وی روز قدس را روز مستضعفین دانست و تاکید کرد: گفتمان انقلاب اسلامی در روز قدس نه تنها اثر خودش را بر جهان اسلام گذاشته، بلکه در دنیای غرب و جبهه حامیان اسرائیل نیز تحول ایجاد کرده است. جنبش انزوا، عدم سرمایه گذاری و تحریم اسرائیل(BDS) یکی از دستاوردهای گفتمان قدس است که با وجود انحصار رسانه ای استکبار، روز به روز در حال گسترش می باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی حسین رویوران روز قدس نماد امت اسلام انقلاب اسلامی جمهوری اسلامی امام خمینی ره روز قدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۱۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری | تصاویر

به گزارش همشهری آنلاین،‌ ۳۰ سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی، آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز در تاریخ ۱۳۵۳/۱/۱۷ دست خطی را در این دفتر مرقوم می‌کنند که برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می‌شود.

مرکز اسناد انقلاب اسلامی نوشت: در این مکتوبه که پس از تبعید رضا خان و در ابتدای سلطنت محمدرضا پهلوی نگارش شده است امام با مهیا دانستن شرایط برای قیام اسلامی از حق طلبان درخواست می کند که منافع شخصی را رها کنند و به فکر حرکت اصلاحی به منظور اعاده اسلام باشند.

یکی از نکات بسیار مهم این نامه امتزاج دقایق عارفانه و آیات قرآنی به منظور انعکاس وظیفه کنشگری عموم و خواص است. از آغاز که با استناد به آیه "قُلْ اِنَّما اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ أنْ تَقُومُوا لله مَثنی وَ فُرادی" کلام پی گرفته می‌شود و با حکایت مبارزات پیامبران ادامه پیدا می کند و درنهایت با استناد به آیه " وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً اِلَی الله ِ وَ‏‎ ‎‏رَسولِهِ ثُمَّ یُدرِکْهُ الْمَوتُ فَقَد وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی الله" سخن پایان می پذیرد.

۳۰ سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی در تاریخ ۱۳۵۳/۱/۱۷ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز دست خطی را در این دفتر مرقوم می کنند که امروز برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می شود.

آیت‌الله خامنه‌ای نیز در یادداشت خود با استناد به آیه " وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَاقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِیلًا" از عدم کنشگری متولیان امور دینی و عموم امت اسلامی در قیام برای تحقق اسلام گله کرده و آمدن روزی را آرزو دارد که با کنار رفتن مکاتب مادی و سست پایه، اسلام به عنوان برنامه زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گرفته شود.

متن کامل این نامه بدین شرح است:
«زیارت گنجینه گرانبهائی از کتاب و نوشته ی اسلامی که محصول کوششی ارجمند است بیننده را به یاد اقیانوس بیکران فرهنگ عمیق و غنی و عریق اسلام عزیز می افکند که در روزگار ترکتازی افکار و مکاتب و فرهنگهای سست و بی پایه ی بشری و در عهدی که پوشالی ترین بنیانهای فکری را در فکر و دل جهانیان مرتبت‌ها و پایگاه‌هاست همچنان و همچنان در عزلتخانه ی کتابها و کتابخانه ها زندانی است و در محوطه ئی بسی دور از زندگی و عمل پیروان اسلامی، تبعیدی. و متولیان و منادیان و مدعیانش را چیزی که کمتر به خاطر است و بیشتر در نسیان، رسالت و مسئولیت و تعهد خطیری است که قرآن و اسلام بدوش آنان نهاده که: و اذ اخذ الذین اوتو الکتاب لتبیننه للناس و لا تکتمونه .... به امید آن روز که امت عظیم اسلام، قرآن و اسلام را همچون برنامه ی زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گیرند... به امید بیداری ها و درس گیری ها... به امید تجلی حماسه ی اسلام و تشیع در زادگاه و پرورشگاه اسلام و تشیع
در روز دوشنبه ۱۲ ربیع الاول هزار سیصد و نود و چهار هجری قمری
در حضرت مؤسس عالیقدر کتابخانه ادوم الله برکات وجوده الشریف نگاشته آمد
۵۳/۱/۱۷
سید علی خامنه‌ای »

کد خبر 849523 منبع: فارس برچسب‌ها امام خمینی خبر ویژه رهبر معظم انقلاب

دیگر خبرها

  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری | تصاویر
  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • مرجعیت علمی امام صادق (ع) انحراف را به حداقل رساند
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه و تربیت جامعه اسلامی بود
  • مذاهب اسلامی برای کسب فیض به محضر امام صادق(ع) شرفیاب می شدند/ امام صادق(ع) مورد تأیید تمام مذاهب اسلامی هستند
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد فقه و نهضت علمی اسلامی است
  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است
  • خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد