Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- پایگاه خبری "المانیتور" در گزارشی، به دیدار اخیر "یوسی کوهن" رئیس سازمان موساد با "جو بایدن" رئیس‌جمهور آمریکا، با محوریت موضوع ایران پرداخته و به طور خاص به سرخوردگی طرفِ اسرائیلی از مواضع و رویکرد‌های رئیس جمهور آمریکا در قبال ایران، و سیاست وی در زمینه احیای توافق برجام، اشاره کرده است.

المانیتور در این رابطه می‌نویسد: «"جو بایدن" رئیس جمهور آمریکا و "یوسی کوهن" رئیس سازمان اطلاعات‌خارجی اسرائیل (موساد)، در تاریخ ۳۰ آپریل، در کاخ سفید با یکدیگر دیدار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفته است که دیدار اصلیِ رئیس موساد، با "جیک سالیوان" مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا بوده و "جو بایدن" رئیس جمهور آمریکا بیش از همه در گفتگوی خود با رئیس موساد، وقوع فاجعه اخیر (سقوط یک پل در جریان برگزاری یکی از مراسم شهروندان اسرائیلی در اراضی اشغالی که موجب کشته شدن چند صهیونیست شد) در اسرائیل را به طرفِ اسرائیلی تسلیت گفته است.

با این حال، منابع دیپلماتیک به المانیتور گفته اند که دیدار رئیس موساد با جو بایدن، چیزی ورای یک ابراز تسلیت ساده رئیس جمهور آمریکا به طرف اسرائیلی بوده است. ظاهرا این جلسه، یک جلسه مفصل بوده که به درخواست رئیس جمهور آمریکا برگزار شده است.

بر اساس گزارش ها، یوسی کوهن رئیس موساد که به زعم بسیاری از تحلیلگران، یکی از اصلی‌ترین مهره‌های نخست وزیر اسرائیل "بنیامین نتانیاهو" جهت خرابکاری در روند مذاکرات هسته‌ای ایران و بازگشت آمریکا به توافق برجام است، چیزی در حدود یک ساعت با رئیس جمهور آمریکا، در جلسه و رایزنی بوده است.

به گزارش فرارو، یوسی کوهن از چهره‌های سرشناس اطلاعاتی اسرائیل است که به زبان انگلیسی مسلط است و از توانایی‌های بالایی جهت اقناع طرف‌هایی که با آن‌ها مذاکره می‌کند، برخوردار است. وی در تاریخ ۲۶ آپریل وارد واشنگتن پایتخت آمریکا شد و با "ویلیام برنز" (رئیس سازمان سیا)، "جیک سالیوان" (مشاور امنیت ملی آمریکا)، "آنتونی‌بلینکن" (وزیر خارجه آمریکا)، و "وندی شرمن" (معاون وزیر خارجه آمریکا) دیدار و ملاقات کرد.

منابع آگاه دیپلماتیک در بیت المقدس که تا حدی از محتوای دیدار‌های کوهن با مقام‌های آمریکایی مطلع شده‌اند گفته اند: "یوسی کوهن با واکنشِ گرم جو بایدن رئیس جمهور آمریکا رو به رو شده است. سابقه آشنایی دو طرف به طور خاص به زمانی باز می‌گردد که بایدن در دولت اوباما، معاون رئیس جمهور بود و یوسی کوهن، کرسی مشاور امنیت ملی اسرائیل را در اختیار داشت. جو بایدن در دیدار با یوسی کوهن گفته است که اسرائیل و مردم یهودی را دوست دارد و عمیقا به امنیت و رفاه اسرئیل متعهد است و از این تعهد خود، عقب نشینی نمی‌کند.

بایدن به کوهن از اعتقاد شدید خود به "هولوکاست" سخن گفته و ابراز امیدواری کرده که روند گفتگو‌های صلح اسرائیل با اعراب که در دوره ترامپ آغاز شده بود، همچنان ادامه یابد.

در ادامه، بحث‌ها بیشتر معطوف به "ایران" شده است. بر اساس آنچه منابع آگاه در دولت آمریکا و همچنین رژیم‌اسرائیل گفته اند، کوهن عمیقا در دیدار با بایدن از خطر و تهدیدات ایران ابراز نگرانی کرده و ظاهرا مدارکی را نیز در راستای صحبت‌های خود به رئیس جمهور آمریکا ارائه کرده است. به گفته یوسی کوهن (در دیدار با بایدن): "هرگونه بازگشت دولت آمریکا به توافق اصلی و اولیه برجام، اشتباهی عظیم خواهد بود. در این راستا، واشنگتن باید برای انعقاد توافقی جدید با ایران تلاش کند. در واقع، واشنگتن باید متعهد به پروژه برجام ۲ باشد. توافقی که نواقض توافق اولیه را پوشش دهد".

یوسی کوهن از جمله مهمترین نواقض توافق اولیه برجام، به بی توجهی آن به موشک‌های میانبرد و دور برد ایران، و ارتباطات گسترده ایران با گروه‌های نیابتی اش در اقصی نقاط منطقه خاورمیانه اشاره کرده است. در ادامه، بحث کوهن با جو بایدن، به ابعاد مختلف توان و قدرت نظامی ایران معطوف شده است.

با این حال، بایدن نقطه تاکید خود را بر این مساله قرار داده که ایران و دیگر طرف‌های برجام، بایستی به طور همزمان (در قالب الزام در برابر الزام نسبت به تعهدات، در رابطه با توافق برجام)، به توافق اولیه هسته‌ای ایران بازگردند و پس از آن، طرف‌های غربی می‌توانند به دنبال گسترش و بهبود بخشیدنِ توافق مذکور باشند.

در این رابطه، یوسی کوهن یک دیدگاه متفاوت را ارائه کرده است. وی گفته: "توافق اولیه و اصلی، بر پایه مفروضات غلط بنیان گذاشته شده است. مفروضاتی که غلط بودنِ آن‌ها از سوی اسرائیل آشکار شده است". یوسی کوهن تاکید کرده که بازگشت آمریکا به توافق برجام و لغو تحریم‌های اقتصادی علیه ایران، عملا آمریکا را از ابزار‌ها و اهرم‌های موثر جهت اعمال فشار بر ایران محروم می‌کند. اگرچه تا پایان دیدار، اختلاف نظر‌ها میان رئیس موساد و رئیس جمهور آمریکا حل نشدند، با این حال، دو طرف این ملاقات را دوستانه و سازنده توصیف کرده اند. با این همه، بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که دیدار رئیس موساد با بایدن، به هیچ عنوان برای طرف اسرائیلی، مخصوصا در مساله ایران، حاملِ قوت قلب و اطمینان خاطر نبوده و بر عکس، تشویش هایِ طرف اسرائیلی در این رابطه را تشدید نیز کرده است.

در این زمینه، "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر اسرائیل که خلاصه دیدار کوهن با بایدن را از وی دریافت کرده و در جریان رایزنی‌های طولانی خود با وی، از ابعاد مختلف این دیدار نیز آگاه شده، چندان از رویکرد آمریکایی‌ها در رابطه با ایران، خوشحال و خشنود نیست. یکی از همکاران نتانیاهو در گفتگو با المانیتور (وی به شرط ناشناس ماندن سخن گفته)، تاکید کرده: "بدون تردید، آمریکایی‌ها با سرعتی بالا در حال بازگشت به توافق برجام و احیای آن هستند. حتی امکان دارد ظرف چند روز آینده، طرف‌های مختلف برجام از کسب موفقیتی بزررگ در قالب توافق مذکور و به طور خاص احیای آن خبر دهند. امری که به هیچ وجه برای اسرائیل خبری خوشحال کننده نیست".

در این میان یک سوال اساسی از سوی بسیاری از تحلیلگران مطرح می‌شود: آیا صحبت‌های بایدن در رابطه با ایران، عمدتا معطوف به نتانیاهو و جایگاه متزلزل او در قدرت بوده اند؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت: چه نتانیاهو در قدرت باشد یا از قدرت کنار رود، مساله اصلی و محوری در گفتگو‌های آتی میان اسرائیل و آمریکا، همچنان "ایران" خواهد بود».

منبع: فرارو

کلیدواژه: موساد اسرائیل برجام جو بایدن رئیس جمهور آمریکا توافق اولیه توافق برجام رئیس موساد امنیت ملی یوسی کوهن جو بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۳۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن لایحهٔ ممنوعیت تیک‌تاک را امضا کرد

سنای آمریکا روز سه شنبه، قانونی را تصویب کرد که به شرکت چینی بایت دنس ۹ ماه تا یک سال، فرصت می‌دهد تیک‌تاک را در آمریکا واگذار کند، در غیر این صورت با ممنوعیت این اپلیکیشن ویدئویی محبوب روبرو خواهد شد.

به گزارش ایسنا، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه، لایحه مربوط به فروش اجباری یا ممنوعیت تیک‌تاک را به همراه لایحه‌ای امضا کرد که میلیاردها دلار کمک جدید آمریکا به اوکراین برای جنگ با روسیه فراهم می‌کند.

شو زی چو، مدیرعامل تیک‌تاک در ویدئویی که لحظاتی پس از امضای لایحه توسط بایدن ارسال شد، گفت: مطمئن باشید هیچ جا نمی رویم. حقایق و قانون اساسی در کنار ماست و ما انتظار داریم که دوباره پیروز شویم.

رویترز در گزارشی به بررسی وضعیت تیک‌تاک پس از تحولات اخیر پرداخته است:

شمارس معکوس برای تیک‌تاک آغاز شد

اکنون که این لایحه توسط بایدن امضا شده است، بایت دنس، ۲۷۰ روز فرصت خواهد داشت تا فعالیت‌های آمریکایی سرویس ویدئویی تیک‌تاک را بفروشد. اگر به نظر برسد بایت دنس در پایان مهلت ۹ ماهه، به واگذاری تیک‌تاک نزدیک شده است، رئیس جمهور می‌تواند یک مهلت ۹۰ روزه دیگر بدهد تا هر گونه توافق، نهایی شود. اگر این لایحه، هفته جاری به قانون تبدیل شود، مهلت ۲۷۰ روزه، نزدیک زمان تحلیف رئیس جمهور بعدی آمریکایی در ۲۰ ژانویه سال ۲۰۲۵، به پایان خواهد رسید و تصمیم برای مهلت سه ماهه با رئیس جمهور بعدی خواهد بود که ممکن است بایدن دموکرات یا دونالد ترامپ جمهوریخواه باشد.

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید روز سه شنبه گفت: ما نمی خواهیم شاهد ممنوعیتی باشیم. مسئله، مربوط به مالکیت چین است.

تیک‌تاک شکایت می‌کند

اکنون که این لایحه توسط رئیس جمهور آمریکا امضا و به قانون تبدیل شده است، انتظار می‌رود تیک‌تاک برای متوقف کردن آن، شکایت کند. همچنین انتظار می‌رود وکلای تیک‌تاک، از دادگاه بخواهند مانع اجرای این قانون شود.

تیک‌تاک اعلام کرده که قانون تصویب شده توسط کنگره آمریکا در شامگاه سه شنبه، غیرقانونی است و این شرکت، آن را در دادگاه به چالش خواهد کشید. این شرکت چینی، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس، اعلام کرد: معتقدیم حقایق و قانون به وضوح طرف ما هستند و در نهایت پیروز خواهیم شد.

مدیران تیک‌تاک از زمانی که کنگره تصمیم گرفت لایحه ضد تیک‌تاک را در بسته‌ای از لایحه‌هایی شامل کمک‌های خارجی به اوکراین و رژیم صهیونیستی قرار دهد تا به تصویب قانون علیه این اپلیکیشن سرعت دهد، تا حد زیادی ساکت بوده‌اند.

تیک‌تاک می‌خواهد دستوری برای منع اجرای قانون صادر شود تا اجازه دهد پرونده کامل که قانون اساسی را به چالش می‌کشد، پیش برود. بعید است روند دادگاه تا پایان سال کامل شود.

تیک‌تاک در سال میلادی گذشته، اقدامات قانونی مشابهی را برای جلوگیری از ممنوعیت این اپلیکیشن در ایالت مونتانا انجام داد. اگر این سناریو، راهنمایی برای تلاش‌های تیک‌تاک در برابر دولت آمریکا باشد، خود شرکت و کاربران تیک‌تاک، پرونده‌های جداگانه‌ای برای مقابله با این لایحه آمریکایی تشکیل خواهند داد.

 این لایحه، دادگاه استیناف آمریکا را به عنوان محل انحصاری برای هرگونه چالش قانونی تعیین کرده است.

همه اینها چقدر طول می کشد؟

اگر تیک‌تاک با موفقیت حکم مسدودیت ممنوعیت را از دادگاه دریافت کند، روند فروش اجباری متوقف می‌شود و احتمالا به تیک‌تاک  فرصت بیشتری برای فعالیت آزادانه در آمریکا می‌دهد.

 ترامپ در اوت سال ۲۰۲۰ که رئیس جمهور وقت آمریکا بود، به دنبال ممنوعیت تیک‌تاک و وی‌چت بود، اما فرمان او توسط دادگاه مسدود شد. بایدن در ژوئن سال ۲۰۲۱، مجموعه‌ای از دستورات اجرایی دوران ترامپ را که به دنبال ممنوعیت دانلود جدید وی‌چت و تیک‌تاک بود، پس گرفت.

آیا تیک‌تاک اصلا تغییر خواهد کرد؟

اپلیکیشن تیک‌تاک برای ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی خود از هم اکنون تا پایان دوره واگذاری در چهار ماه اول سال ۲۰۲۵، احتمالا تغییری نخواهد کرد.

دولت چین چه می‌گوید؟

چین فهرستی از فناوری‌هایی دارد که قبل از صادرات، به تایید دولت چین نیاز دارند. کارشناسان گفتند الگوریتم توصیه تیک‌تاک  در زیر این فهرست قرار می‌گیرد.

بسیاری از کارشناسان این سوال را مطرح می کنند که آیا خریدار بالقوه منابع مالی لازم برای خرید تیک‌تاک را دارد و آیا چین و سازمانهای دولتی آمریکا، فروش آن را تایید می‌کنند یا خیر.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مسئولان تیک تاک فردا به ایران می‌آیند ترامپ: "تیک تاک" چینی را مسدود می‌کنم

دیگر خبرها

  • لحظه اصابت و سرنگونی جنگنده پیشرفته آمریکا توسط انصارالله یمن+ ویدئو/ اعلام سفر رئیس موساد به عربستان/ طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر/  حمله عناصر «پ.ک.ک» به نیروهای ارتش ترکیه
  • چرا بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند؟
  • لغو دیدار اردوغان و بایدن
  • بایدن قصد خودکشی داشت!
  • بایدن: زمانی به خودکشی فکر می‌کردم
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد
  • دیدار بایدن و اردوغان به تعویق افتاد
  • نظر مقام سابق موساد از شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها در ایران
  • مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است
  • بایدن لایحهٔ ممنوعیت تیک‌تاک را امضا کرد