Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-01@14:01:39 GMT

فشارهای غرب و چالش‌های پیش روی سیاست خارجی ترکیه

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۱۳۷۴۰

ترکیه با روی کار آمدن جو بایدن به عنوان رییس جمهور آمریکا با چالش‎هایی در سطوح مختلف روبرو شده است.

خبرگزاری میزان - پایگاه «دیلی صباح» در گزارشی می‎گوید «طی سال‌های اخیر، روند فزاینده‌ای در غرب برای حمله کلامی به آنکارا وجود داشته و این نشان می‌دهد غرب ترکیه را تهدیدی برای خود می‌داند.»

بر اساس این گزارش، «متحدان ناتویی ترکیه در حالی که منطقه را بی ثبات می‌کنند، سعی دارند این کشور را از نظر اقتصادی و سیاسی ضعیف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

نگارنده می‎گوید «جو بایدن، رییس جمهور فعلی آمریکا حتی یک بار پس از تلاش برای کودتای ۱۵ جولای گفته بود که رجب طیب اردوغان را باید به کمک مخالفان سرنگون کرد.»

در یونان نیز وضعیت به همین منوال است؛ واشنگتن با بهره گیری از تنش‌ها بین آنکارا و آتن، در حال توسعه پایگاه‌های نظامی خود در یونان است.

به این ترتیب در حالی که یونان به یک حیاط خلوت برای آمریکا تبدیل می‌شود، ترکیه از مرز‌های غربی خود با تهدید نظامی مواجه است.

گزارش می‎افزاید «بنابراین، هنگام در نظر گرفتن وضعیت فعلی در روابط میان ترکیه و آمریکا، تعجب آور نیست که بایدن رسما نسل کشی ارامنه را به رسمیت شناخته است.»

ترکیه معتقد است اگرچه آمریکا و چندین دولت اروپایی تاکنون اعلام کرده‎اند که علیه ارمنی‌ها نسل کشی صورت گرفته است، اما این اعلامیه‌ها از اعتبار خارج بوده است.

بیشتر بخوانید: تظاهرات ضد آمریکایی در ترکیه اردوغان اظهارات بایدن را درباره نسل کشی ارامنه بی اساس خواند

«دیلی صباح»، می‎افزاید «به بیان ساده، هیچ حکم سیاسی در مورد نسل کشی ارامنه نمی‌تواند قضاوت کند، زیرا سیاستمداران و نهاد‌های دولتی از تخصص و اختیارات قانونی لازم در این زمینه برخوردار نیستند؛ این را می‌توان از دادگاه حقوق بشر اروپا به وضوح دریافت.»

در حالی که کمیسیون حقوق بشر اجازه بحث آزاد درباره این موضوع را می‌دهد، اما تاکید می‌کند که تنها یک دادگاه کیفری بین المللی می‌تواند در مورد اینکه آیا این واقعه به عنوان نسل کشی طبقه بندی می‌شود یا نه، قضاوت کند.

پایگاه «دیلی صباح» در بخش دیگری نوشت «با وجود حکم کمیسیون حقوق بشر، آنکارا حتی پیشنهاد کرده است که بایگانی‌های خود را باز کند و یک کمیته بین المللی برای بررسی نسل کشی ایجاد کند اما ارمنستان بار‌ها این پیشنهاد را رد کرده است.»


انتهای پیام/

برچسب ها: ترکیه رجب طیب اردوغان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ترکیه ترکیه رجب طیب اردوغان نسل کشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۳۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند

به گزارش جام جم آنلاین، «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز دوشنبه در حاشیه نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض اعلام کرد که چندین کشور اروپایی تا پایان ماه می (ماه آتی میلادی) دولت فلسطینی را به رسمیت می شناسند.

خبرگزاری رویترز به نقل از مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این ارتباط اعلام کرد: انتظار می رود چندین کشور اروپایی تا پایان ماه می کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.

به گزارش العربیه، در ماه مارس، اسپانیا، ایرلند، مالت و اسلوونی اعلام کردند که به طور مشترک برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین تلاش خواهند کرد. این در حالیست که اشغالگران قدس مخالفت صریح خود را با با این اقدام اعلام کردند.

از سوی دیگر، پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا پیشتر گفته بود که انتظار دارد مادرید تا ماه جولای به رسمیت شناختن فلسطینیان را اعمال کرده و معتقد است به زودی یک «توده بحرانی» در اتحادیه اروپا وجود خواهد داشت که چندین عضو را برای اتخاذ موضع مشابه تحت فشار نیز قرار دهد.

دیگر خبرها

  • چالش حضور برنامه‌ریزی نشده اتباع خارجی در پردیس
  • استاد دانشگاه کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران
  • تحریم سپاه توسط غربیان گویای سلامت کار پاسداران است
  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است
  • بورل: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین تقسیم زمین است
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: جعبه جنگ جهانی نباید دوباره باز شود
  • بورل: نشانه‌های جنگ جهانی دوباره بازگشته
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده است