Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@16:19:27 GMT

ضعف در بازاریابی عامل کاهش قیمت محصولات کشاورزی

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۱۵۳۵۰

ضعف در بازاریابی عامل کاهش قیمت محصولات کشاورزی

به گزارش ایرنا، وقتی نام تکنولوژی به میدان می آید ناخواسته پیشرفت هم به یدک کشیده می شود ولی در این بین شاید برای خیلی از افراد بویژه قشر تحصیلکرده پذیرش این سخن که تکنولوژی عامل بدبختی کشاورزی شده است، غیرقابل باور باشد ولی این ادعا در کشورهای کمتر توسعه یافته و بویژه مناطق محروم به عینه اثبات و تجربه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشد تکنولوژی در مناطق کمتر توسعه یافته به صورت بخشی بوده تا جایی که در یک بخش شاهد سرعت نور و در بخشی دیگر شاهد حرکت لاکپشتی هستیم از این رو عدم رشد متوازن سبب برهم خوردن تعادل تکنولوژی در ان حیطه(کشاورزی) شده است.

تصور کنید انسانی را که دارای بالا تنه ای قوی و عظیم جثه بوده و پایین تنه ای ضعیف و کوچک دارد، این رشد ناهمانگ اعضا در ظاهر براحتی قابل مشهود بوده که سبب برهم خوردن تعادل و ایجاد مشکلاتی فراوان می شود که با یک نگاه ساده به ظاهر این مدل می توان پی به مشکلات درونی آن برد.   

رشد نامتوازن تکنولوژی در بخش کشاورزی مصداق عینی مثال این انسان است چرا که با رشد تکنولوژی شاهد استفاده کشاورزان از بذرهای هیبریدی در کنار کودها و سم های نوین بوده ایم که این مهم با همراهی و هماهنگی علم کشاورزی نیز سبب افزایش چند برابری تولید شده و در نقطه مقابل در بخش بازاریابی و فروش  در کشورهای کمتر توسعه یافته بویژه مناطق محروم شاهد فروش محصولات به سبک سنتی بوده ایم.

رشد نکردن بخش فرآوری محصولات کشاورزی، بسته بندی، برند سازی، اعطای گواهی کیفیت محصولات، بازاریابی صحیح و ارتباط با کشورهای مختلف برای کسب بازارهای جدید از عقب ماندگی های تکنولوژی بخش کشاورزی در مناطق محروم است که سبب ضرر و زیان کشاورزان می شود.

افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی نتیجه تکنولوژی در بخش کشاورزی بوده لذا وقتی بازاری برای فروش این محصولات وجود نداشته باشد، شاهد دپو، دفن و یا فرش شدن محصولات کشاورزی در خیابان ها و تجمع و اعتراض کشاورزان خواهیم بود که این موضوع به داستان تکراری هر ساله محصولات پیاز و گوجه فرنگی در کشور تبدیل شده است.

امروزه هیچ مشکلی در بخش تولید محصولات کشاورزی وجود ندارد و حلقه مفقوده بخش کشاورزی، بازاریابی و فروش بوده که با گسترش رشته های دانشگاهی این حوزه می توان مشکل این بخش را برطرف کرد. 

بخش کشاورزی تحت تاثیر مسایل زیادی قرار دارد که در این بین نمی توان نقش ارتباطات خارجی و تحریم ها را نادیده گرفت.

متاسفانه در کشور ما وضع تحریم های ظالمانه استکبار جهانی سبب عدم صادرات محصولات کشاورزی شده ولی این موضوع نباید بهانه ای برای دست از کار کشیدن رفع مشکلات بازار محصولات کشاورزی باشد لذا با رشد متوازن تکنولوژی باید زمینه ایجاد صنایع فراوری را همراه و همگام بخش تولید کشاورزی فراهم کرد.

در مناطقی همچون جنوب کرمان که یکی از قطب های تولید محصول کشاورزی بوده می‌توان با ایجاد منطقه آزاد کشاورزی تحریم ها را دور  زد و تبدیل به فرصت کرد.

با رشد هماهنگ بخش تولید و صنعت شاهد رونق بخش کشاورزی خواهیم بود که این مهم نیازمند مشارکت بخش خصوصی، کشاورزان و حمایت مسئولان است.

عمل نکردن کشاورزان به الگوی کشت و برنامه ریزی بخش کشاورزی از دیگر مشکلات این حوزه بوده چرا که متولیان بخش کشاورزی با بررسی نیاز کشور و میزان صادرات و ظرفیت های هر منطقه برنامه ریزی دقیق میزان کشت و نوع محصول را ابلاغ می کنند ولی در این بین جزیره ای عمل کردن برخی کشاورزان سبب افزایش تولید و در نتیجه کاهش قیمت می شود، و این در حالیست که با رعایت الگوی کشت بدون هیچ دغدغه ای حتی با وجود تحریم ها می توان شاهد رونق بخش کشاورزی بود. 

کشت موجی از دیگر افات بخش کشاورزی بوده که ضربات سهمگینی بر پیکر بخش کشاورزی وارد می کند،  طی چند سال گذشته شاهد ثبت قیمت نجومی پیاز در کشور بودیم لذا این موضوع سبب شد تا کارمند، بازاری و دیگر  اقشار جامعه برای کسب سود بیشتر به کشت این محصول روی اورده و در نتیجه شاهد افزایش بیش از حد تولید و در نتیجه از بین رفتن قشر واقعی کشاورز شود.

کشاورزی باید توسط کشاورز واقعی که شغل آن بوده، انجام شود نه افراد دیگر و نتیجه این موضوع برهم خوردن تعادل کشاورزی و در گذر زمان از بین رفتار کشاورزان واقعی می شود.

بخش کشاورزی در صورت هماهنگ بودن کشاورز با متولیان این حوزه در زمینه برنامه ریزی میزان کشت، استفاده از تکنولوژی در بخش فرآوری محصولات کشاورزی، بازاریابی و کشاورزی قراردادی می تواند شاهد رونق هر ساله باشد و خاطرات تلخ دپو و فرش و دفن شدن محصولات کشاورزی فراموش و ارزآوری و اشتغالزایی را ایجاد کند ولی این مهم نیازمند هماهنگی و همراهی کشاورز است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی جیرفت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی جیرفت وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی جیرفت اخبار کنکور محصولات کشاورزی بخش کشاورزی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۵۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی

 اکبر فتحی گفت: در سال ۱۴۰۲ با تلاش بی وقفه کشاورزان و بهره برداران و اجرای طرح‌های مختلف وزارت جهاد کشاورزی با همت متخصصان و کارشناسان کشاورزی موفق به تولید ۴ میلیون و ۴۳۸ هزار تن محصولات کشاورزی شدیم که با هدف گذاری‌های صورت پذیرفته در سال جاری این میزان به ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن خواهد رسید.

وی با تشریح این هدف گذاری در زیربخش‌های مختلف کشاورزی گفت: در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۲، ۲ میلیون و ۵۹۰ هزار و ۷۴۹ تن محصولات کشاورزی تولید شد که در برنامه تحولی کشاورزی این سازمان در سال جاری این میزان به ۲ میلیون و ۶۰۲ هزار تن خواهد رسید. در هدف گذاری انجام شده برای سال جدید، سطح زیر کشت محصولات زراعی در دیمزار‌ها به ۶۲۳ هزار و ۱۰ هکتار افزایش خواهد یافت، اما در مزارع آبی با توجه به برنامه ریزی که در زمینه کاهش مصرف آب در کشاورزی در دست اجراست، سطح زیر کشت از ۱۹۱ هزار و ۴۸۷ هکتار به ۱۷۹ هزار و ۸۱ هکتار کاهش خواهد یافت.

وی در خصوص تغییرات قابل توجه کشاورزی استان در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۳ گفت: طبق برنامه الگوی کشت ابلاغی در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰ هزار هکتار از سطح زیر کشت گندم آبی در استان کاسته خواهد شد. همچنین سطح زیر کشت گوجه فرنگی و برخی از محصولات صیفی و سبزیجات نیز به طور محسوسی کاسته شده است.

فتحی ادامه داد: افزایش تولید برنامه ریزی شده در حوزه زراعت با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، توسعه کشت گیاهان دارویی دیم، توسعه سطح زیرکشت آبی ناشی از اجرا و بهره برداری ازطرح‌های آب و خاک در پایاب سد‌ها و پایاب رودخانه مرزی ارس و آیدوغموش و ... به میزان ۱۳ هزار هکتار و افزایش بهره وری عوامل تولید در سطح استان با اجرای کشاورزی حفاظتی، اجرای اصلاح الگوی کشت، بهزراعی و بهنژادی، مکانیزه کردن تولید و کاهش ضایعات، انتقال یافته‌های نوین پژوهشی و تحقیقاتی و ... صورت خواهد گرفت.

وی بر ضرورت تأمین مالی طرح‌های زیربخش زراعت در سال ۱۴۰۳ تأکید کرد و گفت: در طرح تحولی برای اجرای طرح‌های بخش زراعت تأمین مالی یک هزار و ۹۱۹ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۸۸ هزار و ۷۱۰ میلیارد ریالی از طریق بخش خصوصی پیش بینی شده است. در تأمین مالی پیش بینی شده برای بخش خصوصی ۷۱ هزار و ۸۸ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۱۷ هزار و ۶۲۲ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه گذار تأمین خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از برنامه ریزی برای افزایش سطح باغات و گلخانه‌های استان در سال ۱۴۰۳ به ۱۲۱ هزار و ۷۹۱ هکتار خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۳ بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته انتظار داریم یک میلیون و ۴۴۴ هزار و ۶۷۶ تن محصولات باغی، ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن محصولات گلخانه‌ای و ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن گیاهان داروئی تولید شود که نسبت به سال ۱۴۰۲، ۳۱ درصد افزایش تولید را تجربه خواهیم کرد.

فتحی با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش تولیدات باغی استان به میزان ۳۸۴ هزار تن برای رسیدن به تولید یک میلیون و ۶۲۳ هزارو ۱۷۵ تن خبر داد و گفت: برای تحقق این جهش تولید، اجرای برنامه‌های مختلفی در سال ۱۴۰۳ پیگیری خواهد شد. افزایش تولید ناشی از توسعه کشت گیاهان دارویی در سطح استان به میزان ۱۳ هزارو ۲۹۸ تن و افزایش آمار تولید با در نظر گرفتن عدم وقوع خسارت به دلیل عوامل قهری طبیعی- با توجه به اینکه در سال قبل ۲۸۴ هزار و ۵۲۲ تن از محصولات کشاورزی استان در اثر خسارت کاهش یافت - بخشی از این برنامه هاست که برای افزایش تولید محصولات باغی و گلخانه‌ای پیش بینی شده است.

وی افزود: توسعه کشت گلخانه‌ای از ۳۵۵ هکتار به ۶۵۵ هکتار با اجرای طرح‌های در انتظار اخذ تسهیلات که هم اکنون با خوداجرایی و آورده شخصی مجریان طرح به کندی در حال اجرا می‌باشد و در صورت تأمین اعتبار افزایش ۸۶ هزار و ۱۶۵ تن محصول را شاهد خواهیم بود، از دیگر برنامه ریزی‌های سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در این حوزه است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی افزایش بهره وری عوامل تولید را یکی از محور‌های برنامه‌های این سازمان در حوزه کشاورزی معرفی کرد و ادامه داد: در این زمینه در سال ۱۴۰۳ در حوزه باغبانی، طرح‌های مختلفی همچون اصلاح و نوسازی باغات درجه ۲ و جایگزینی باغات درجه ۳، اجرای طرح فراز یا روسیمی کردن تاکستان ها، نوسازی و بهسازی گلخانه‌های موجود، تأمین نهال لیبل دار و نظارت بر محلول‌پاشی باغات را به صورت جدی دنبال خواهیم کرد.

فتحی سیب، انگور، گردو، زردآلو، بادام و گیاهان دارویی را از عمده‌ترین محصولات باغبانی استان دانست و گفت: در سال گذشته از ۴۱ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات سیب استان، ۴۵۸ هزار و ۴۳۸ تن محصول برداشت شد که پیش بینی می‌شود این میزان در سال ۱۴۰۳ به ۷۷۰ هزار تن افزایش پیدا کند. البته باید توجه داشت که سطح باغات سیب استان در سال ۱۴۰۳، ۴۱ هزار و ۴۳۰ هکتار پیش بینی شده است که این کاهش سطح ناشی از حذف باغات درجه ۳ و جایگزینی با محصولات کم آب بر است.

وی با اشاره به برداشت ۲۲۰ هزار و ۴۴۲ تن انگور از ۱۷ هزار و ۶۳۴ هکتار از انگورستان‌های استان گفت: سطح تاکستان‌های استان در سال ۱۴۰۳، ۸۶ هکتار افزایش پیدا خواهد کرد و برای سال جدید، برداشت ۳۰۳ هزار و ۱۲ تن انگور از باغات استان پیش بینی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: میزان گردوی برداشت شده در سال گذشته ۲۴ هزار و ۵۲۵ تن بود که با برنامه ریزی صورت گرفته این میزان را به ۳۰ هزار تن افزایش خواهیم داد.

فتحی از هدف گذاری برای رشد ۲۳ هزار و ۸۹۰ تنی محصول زردآلو در استان خبر داد و افزود: در سال گذشته ۶۷ هزار و ۱۷۷ تن زردآلو در استان تولید شد که این میزان در سال جاری به ۹۱ هزار و ۶۷ تن افزایش خواهد یافت. این افزایش تولید با وجود کاهش ۷۰ هکتاری سطح باغات زردآلو در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۲ در اثر عملیات به باغی و عدم رخداد حوادث غیرمترقبه خواهد بود.

وی با تشریح سایر برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم گفت: در سال جاری بادام از ۸ هزار ۲۵۰ تن به ۱۱ هزار و ۴۰ تن، گیاهان داروئی از ۱۴ هزار و ۱۷۲ تن به ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن و سایر محصولات باغی نیز از ۲۲۱ هزار و ۶۰۰ تن به ۲۳۹ هزار و ۵۵۷ تن افزایش پیدا خواهد کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اضافه کرد: در حوزه محصولات گلخانه‌ای نیز در سال ۱۴۰۲، ۷۰ هزار و ۵۱۰ تن محصول در استان تولید شد که با تلاش بخش خصوصی و حمایت و برنامه ریزی کارشناسان و متخصصان در سازمان این میزان را به ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن خواهیم رساند.

فتحی تأمین مالی دولتی طرح‌های زیربخش باغبانی را دارای اهمیت دانست و گفت: در طرح تحولی برای اجرای طرح‌های بخش باغبانی، تأمین مالی یک هزار و ۵۵۱ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۱۹۱ هزار و ۶۸۶ میلیارد ریالی از طریق بخش خصوصی پیش بینی شده است. در تأمین مالی پیش بینی شده برای بخش خصوصی ۱۵۳ هزار و ۳۴۹ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۳۸ هزار و ۳۳۷ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه‌گذار تأمین خواهد شد.

وی از اجرای ۷ پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: این پروژه‌ها در سطح ۱۰ هزار و ۷۹ هکتار و با سرمایه گذاری یک هزار و ۴۵۲ میلیارد ریال در حال اجراست و بیش از ۷۸ هزار و ۳۴۴ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها تخصیص یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: همچنین ۳۰۰ هکتار پروژه گلخانه‌ای نیز در استان در دست اجراست که ۹۶ هزار و ۵۸۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است و ۶۹ هزار و ۱۰۱ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها اختصاص یافته است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • الگوی نظام‌ بهره‌برداری کشاورزی عامل افزایش بهره‌وری آب و خاک است
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • ثبات قیمت مرغ در بازار همدان 
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری و کاهش ۷ درجه‌ای دمای البرز
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند