Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه آرمان ملی در گفت و گو با حسن هانی زاده می آورد: کاخ سفید در بیــانیــه‌ای اعــلام کرده رئیس‌جمهــوری آمریکا روز گذشته با ولیعهد امارات متحده عربی درباره چالش‌های منطقه‌ ای و جهانی از جمله افغانستان، جوانب هسته ‌ای و منطقه‌ای ایران گفت‌وگو کرده است. طبق این بیانیه، بایدن همچنین در گفت‌وگو با بن زاید بر اهمیت استراتژیک عادی‌سازی روابط میان امارات متحده عربی و رژیم صهیونیستی تاکید کرده و افزوده از تقویت و توسعه معاهده صلح آبراهام کاملا حمایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر ولیعهد ابوظبی نیز راهی ریاض شده و با ولیعهد عربستان دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد. بنابر این گزارش، بن زاید و بن سلمان قرار است در رابطه با آخرین تحولات خاورمیانه به ویژه یمن و سوریه و مذاکرات هسته‌ای ایران بحث و رایزنی کنند. سفر بن زاید به ریاض درحالی است که پنج روز پیش فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان به ابوظبی سفر کرده بود. همچنین روزنامه رای الیوم روز دوشنبه از سفر یک هیات بلندپایه عربستان به دمشق و دیدار با رئیس‌جمهوری سوریه برای آماده‌سازی بازگشت روابط بین دو کشور خبر داد.

هیات عربستانی به ریاست خالد الحمیدان، رئیس دستگاه اطلاعات عربستان به دمشق رفته و با بشار اسد دیدار کرده است. به نظر می‌رسد دو طرف بر سر سفر آتی پس از عید فطر توافق کرده‌اند. دو طرف همچنین بر سر بازگشایی سفارت عربستان در دمشق به عنوان گام نخست از سرگیری روابط توافق کرده‌اند. این سه اتفاق با شائبه‌هایی همراه شده که «آرمان ملی» در راستای بررسی آنها، گفت‌وگویی با حسن هانی‌زاده، سفیر پیشین ایران در لبنان داشته است که در ادامه می‌خوانید.
   مقـامـات امـاراتی از مذاکره با سران عربستانی و آمریکایـی چــه اهدافی را دنبال می‌کنند؟
امارات در طول سال‌های اخیر به دلیل پیروی از سیاست‌های بن سلمان دچار آسیب‌های جدی شده و هنوز هم تبعات آن گریبانگیر این کشور است. مشارکت در جنگ علیه مردم یمن و محاصره اقتصادی قطر دو اقدام بزرگ و اشتباه این کشور بوده که مسلما امروز از این اقدامات پشیمان شده‌اند. آنها از سوی دیگر شیوه‌های تهاجمی علیه ایران را اتخاذ کرده‌اند که این نیز به ضرر آنها تمام شده است. امارات اما پا را فراتر گذاشته و حتی در مقابل ترکیه نیز ایستاده و دچار تنش با این کشور شده است.

اگر تمامی این موارد بررسی شود مشخص می‌شود علت این اقدامات پیروی از عربستان بوده است. این اقدامات علاوه بر اینکه امتیازی برای امارات در پی نداشته؛ جایگاه منطقه‌ای این کشور را نیز تضعیف کرده است. از سوی دیگر شاهدیم بن‌سلمان در ادبیات خود در قبال ایران تغییراتی ایجاد کرده و به سمت ایران تمایل پیدا کرده است. سفر الحمیدان به دمشق و گفت‌وگو با بشار اسد بدون‌اطلاع امارات بوده و امارات تصور می‌کند دور زده شده است.

به همین دلیل امارات به این نتیجه رسیده که باید سیاست مستقل‌تری را در قبال منطقه در دستور کار قرار دهد زیرا عربستان به شدت تحت‌فشار دولت بایدن است. امارات به دلیل همراهی با بن‌سلمان آسیب‌ سیاسی خواهد دید و به دنبال جداسازی سیاست خود از این کشور است. امارات به دنبال این است که هم رابطه خود را با عربستان مخدوش نکند و هم روابط خود را با ایران و ترکیه ترمیم کند.  
   امـارات در این برهه زمانی و در شرایط بحــرانی به سمت کدام قدرت منطقه‌ای سوق پیدا می‌کند؟
مشخصا امارات تحت‌شرایط خاصی با رژیم صهیونیستی رابطه برقرار کرد. در گذشته دونالد ترامپ در راستای اقدامات تبلیغاتی، کشورهای عربی را مجبور کرد تا روابطی با رژیم صهیونیستی برقرار کنند. بعد از شکست دونالد ترامپ، عملا این رابطه‌ها سرد شد و سایر کشورها نیز که به دنبال ارتباط با رژیم صهیونیستی بودند از این مسیر انصراف دادند و دیگر روی این رژیم حساب باز نکردند.

نتانیاهو امروز به شدت در عرصه بین‌المللی و در داخل سرزمین‌های اشغالی جایگاه متزلزلی دارد. نگاه بایدن به نتانیاهو منفی است و به همین علت امارات روابط خود را با رژیم صهیونیستی در یک حد محدود نگه داشته و به دنبال ترمیم روابط با ایران است. به این علت که حزب نتانیاهو در اسرائیل نیز ضعیف‌تر شده و چه‌بسا نتانیاهو به‌زودی از چرخه قدرت خارج شود. دولت بایدن اختلاف زیادی با نتانیاهو دارد و این امر سبب شده این احتمالات پررنگ‌تر شود. تمامی این اتفاقات دست به دست هم داده تا امارات تمایل یابد به سمت ایران گرایش پیدا کند.
   دیــدار مقــامات عـربستانی و سوری با هدف دور زدن ایران است؟
سفر هیات امنیتی عربستان به سوریه برای پذیرش جایگاه حاکمیت بشار اسد است. یک ماه دیگر انتخابات ریاست‌جمهوری در سوریه برگزار خواهد شد و احتمال اینکه بشار اسد برنده انتخابات شود، زیاد است و در همین راستا عربستان به این نتیجه رسیده که نمی‌تواند موقعیت سوریه را به نفع خود تغییر دهد و به همین علت باید با بشار اسد کنار آید.

امارات نیز به این نتیجه رسیده که با وجود صرف هزینه‌های زیاد در سوریه اما نتوانسته دولت این کشور را تغییر دهد و قصد تغییر در رویه خود را نسبت به سوریه دارد. آنها ۸۰ میلیارد دلار به گروه‌های تروریستی و داعش کمک کرده‌اند اما نتوانسته‌اند دولت سوریه را تغییر دهند. عربستان به دنبال ایجاد حاشیه امن برای خود در منطقه است و سوریه نیز ادامه‌دهنده این حاشیه امن است. دیدار مقامات سعودی و سوری به معنای جدا شدن سوریه از ایران نیست.

سوریه همچنان عضو جبهه مقاومت است و عربستان نیز با این وضع تمایل پیدا کرده است روابط خود را با سوریه بهبود بخشد. امروز شرایط در سوریه برای ایران مهیاست و ایران می‌تواند به مراتب راحت‌تر با این کشور همکاری کند. این شرایط برای سایر کشورها وجود ندارد.

منبع: روزنامه آرمان ملی برچسب‌ها دونالد ترامپ خاورمیانه ایالات متحده آمریکا دولت بایدن ایران رژیم صهیونیستی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دونالد ترامپ خاورمیانه ایالات متحده آمریکا دونالد ترامپ خاورمیانه ایالات متحده آمریکا دولت بایدن ایران رژیم صهیونیستی اخبار کنکور رژیم صهیونیستی بن سلمان بشار اسد گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۵۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر معاون امیرعبداللهیان به ریاض

معاون اقتصادی وزیر امو خارجه کشورمان به منظور شرکت در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد صبح امروز وارد ریاض شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه امروز صبح در فرودگاه ریاض مورد استقبال علیرضا عنایتی، سفیر ایران در عربستان قرار گرفت.

صفری برای شرکت در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد با شعار «همکاری بین‌المللی، توسعه و انرژی» با حضور سران کشورها و سیاستگذاران  اقتصادی کشورهای مختلف جهان به عربستان سفر کرده است.

هدف از این نشست یافتن راه‌حل‌هایی برای چالش‌های جهانی مرتبط با مسائل بشردوستانه، تغییرات اقلیمی و موضوع‌های اقتصادی عنوان شده است.

آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایرانتعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • توافق سازش عربستان با اسرائیل در نقاط پایانی خود قرار دارد
  • رسانه صهیونیست هدف اصلی سفر بلینکن به ریاض را فاش کرد
  • تاکید وزیر خارجه عربستان بر لزوم برقراری آتش‌بس در غزه
  • اتاق‌های بازرگانی برای شبکه‌سازی به دنبال گسترش ارتباطات باشند
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • دیدار وزیران خارجه عربستان و آمریکا در ریاض
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • سفر معاون امیرعبداللهیان به ریاض
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • رئیس‌کل بانک مرکزی راهی عربستان شد