Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@23:40:03 GMT

راه رسیدن به مقام خلیفة اللهی چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۱۵۷۴۹

راه رسیدن به مقام خلیفة اللهی چیست؟

خبرگزاری مهر - گروه دین و آئین: دعاهای مختصر روزانه ماه رمضان، دعاهایی است که هر روز پس از نمازهای واجب آن روز خوانده می‌شود. دعاهای روزهای ماه رمضان در کتاب‌های البلد الامین و مصباح از پیامبر اکرم (ص) نقل شده‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدباقر علوی تهرانی در ۳۰ یادداشت به شرح و تفسیر دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان پرداخته است که روزانه تقدیم مخاطبان مهر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تفسیر دعای روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان به این شرح است:

«اللّهُمَّ اغْسِلْنِی فِیهِ مِنَ الذُّنُوبِ، وَطَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الْعُیُوبِ، وَامْتَحِنْ قَلْبِی فِیهِ بِتَقْوَی الْقُلُوبِ، یَا مُقِیلَ عَثَراتِ الْمُذْنِبِینَ»

«خدایا، در این ماه از گناهانم شست‌وشویم ده و از عیب‌ها پاکم کن و دلم را به پرهیزکاری دل‌ها بیازمای، ای نادیده‌گیرنده لغزش‌های اهل گناه»

خواسته‌های روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان:

۱. شستشوی از گناهان.

۲. پاک شدن از عیوب.

۳. خالص شدن قلب برای تقوای الهی.

«اللّهُمَّ اغْسِلْنِی فِیهِ مِنَ الذُّنُوبِ»

در متون دینی ما گاهی از گناه به چیزی تعبیر می‌کنند که باعث تیرگی قلب آدمی می‌شود.

امام باقر (ع) می‌فرمایند: «وَما مِنْ عَبْدٍ اِلّا وَ فی قَلْبِهُ نُکْتَةٌ بَیْضاءُ فَاِذا اَذْنَبَ ذَنْباً خَرَجَ فی النُکْتَةِ نُکْتَةٌ سَوْداءٌ، فاِنْ تابَ ذَهَبَ ذلِکَ السَّوادُ وَ اِنْ تَمادی فی الذُّنُوبِ زادَ ذلکَ السَّوادُ حَتّی یُغَطِّیَ البَیاضَ …» (هیچ بنده‌ای نیست مگر اینکه در قلبش نقطه سفیدی (فطرت توحیدی و درخشان انسان) است، هرگاه آن بنده گناه کند نقطه سیاهی در آن سفیدی ظاهر می‌گردد که اگر توبه کرد آن سیاهی زائل می‌شود ولی اگر اصرار به گناه کند و مکرراً آن را مرتکب شد آن نقطه سیاه زیاد می‌شود و تمام آن سفیدی را می‌پوشاند.)

وقتی گناه را به سیاهی در قلب تعبیر می‌کنند، آنچه که سیاهی را از بین می‌برد توبه است که باید با آن قلب را شستشو کرد. معلوم است که اگر بنده توفیق توبه پیدا کند اول خداست که به او توجه کرده است.

در سوره آل‌عمران آیه ۱۳۵ می‌فرماید: … وَمَنْ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللهُ… (چه کسی جز خدا گناهان را می‌آمرزد؟)

«وَ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الْعُیُوبِ»

عیب، کمبود و نقیصه‌ای است که باعث کم شدن ارزش هر چیزی می‌شود. ارزش انسان به این است که خداوند او را برای مقام خلیفه اللهی و جانشینی خود در زمین خلق کرده است.

در سوره بقره آیه ۳۰ می‌فرماید: اِنّی جاعِلٌ فِی‌الأَرْضِ خَلیفَةً (به یقین جانشینی در زمین قرار می‌دهم.)

انسان حامل امانت الهی است.

در سوره احزاب آیه ۷۲ می‌فرماید: إِنَّا عَرَضْنَا الْأَمانَةَ عَلَی السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ‌وَالْجِبالِ فَأَبَیْنَ أَنْ یَحْمِلْنَهاوَ أَشْفَقْنَ مِنْها وَ حَمَلَهَا الْإِنْسانُ (به درستی که ما امانت را بر آسمان‌ها و زمین و کوه‌ها عرضه کردیم و آن‌ها از به عهده گرفتن سرباز زدند و از پذیرفتن آن ترسیدند و انسان آن را به عهده گرفت.)

انسان برای رسیدن به مقام دیدار با خدا و لقاءالله خلق شده است. بِلِقاءِ رَبِّهِمْ یُؤْمِنُونَ (انعام/۱۵۴)

اگر از این شرافت باز می‌ماند، دلیلش همان عیوب است که در طول زندگی نه آن‌ها را شناخته است و نه برای از بین بردن آن تلاش کرده است.

منظور از عیوب، بخشی در مرحله نفس است که همان رذائل اخلاقی است، بخشی در مرتبه قلب است که محبت غیر خداست. ما با این دعا از خداوند می‌خواهیم که ما را از این عیوب پاک کند تا مرغ باغ ملکوت گردیم و به جز خدا نبینیم.

«وَ امْتَحِنْ قَلْبِی فِیهِ بِتَقْوَی الْقُلُوبِ»

امتحان در لغت عرب به دو معنی است:

معنای اول همان معنای رایج و متداول آزمون است. و معنای دوم، خالص گرداندن است.

به نظر می‌رسد، امتحان در اینجا به معنای دوم یعنی خالص گرداندن باشد تا مناسبت سه فقره دعا با یکدیگر حفظ شود. در هر سه فقره می‌خواهیم آلودگی گناهان از بین برود. با کسب فضائل و با تقوای دل، ناخالصی قلب خالص می‌گردد.

قلب انسان محل محبت است که گاه در اثر درست تربیت نشدن یا به دور بودن از تعالیم دینی، قلبی که خانه خدا است، خانه اغیار می‌شود و شائبه و ناخالصی پیدا می‌کند و لازم است قلب از این ناخالصی تصفیه گردد که با تقوای دل میسر می‌گردد.

یعنی خالی کردن قلب از هر چه و هر که غیر خداست. این امر حاصل نمی‌شود مگر برای کسی که خالص برای خدا باشد.

حضرت رسول اکرم (ص) فرمودند: «طُوبی لِمَن أَخلَصَ لِلّهِ عَمَلَهُ وَ عِلْمَهُ وَحُبَّهُ وَ بُغْضَهُ وَ أَخْذَهُ وَ تَرْکَهُ وَ کَلامَهُ وَصَمْتَهُ وَ فِعْلَهُ وَ قَوْلَهُ» (خوشا به حال کسی که علم، عمل، دوستی و دشمنی‌اش، گرفتن و رها کردنش، سخن گفتن و سکوتش، رفتار و گفتارش، خالص برای خداست.)

در این روز چنین تقوایی را خواستار هستیم.

«یَا مُقِیلَ عَثَراتِ الْمُذْنِبِینَ»

خداوندا! ای پوزش‌پذیر خطاهای گناه‌کاران، درخواست‌های امروز ما را به اجابت برسان.

کد خبر 5204745

منبع: مهر

کلیدواژه: دعا و نیایش دعای روزهای ماه رمضان ماه رمضان ۱۴۰۰ ماه مبارك رمضان ماه رمضان ۱۴۰۰ شب قدر قرآن کریم قرآن دعای روزهای ماه رمضان اوقات شرعی فعالیت های قرآنی نمایشگاه مجازی قرآن کریم محمد علی انصاری شب احیا دعا و نیایش امام علی ع ن ی ف یه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۵۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران را به ۲۰ میلیون برسانیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر بهرام عین‌اللهی در هجدهمین جشنواره آموزشی دانشگاه که صبح امروز در تالار امام خمینی(ره) برگزار شد، با مرور تاریخ پرافتخار حوزه سلامت در ۴۵ سال گذشته اظهار کرد: امروزه به جایی رسیدیم که دستاوردهای حوزه سلامت یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی معرفی ‌می‌شود و جهانیان از این دستاوردها به نیکی یاد می‌کنند. در حوزه سلامت در منطقه جزو قوی‌ترین کشور و در دنیا از کم‌نظیرترین کشورهای جهان هستیم.

به گفته وی، تبلور دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علی‌رغم راه‌اندازی در دوران پهلوی، با شروع انقلاب رقم خورد و حضور اساتید برجسته‌ای که موجب جهش و نوآوری در رشته‌های مختلف شدند، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را سرآمد کرد.

عین‌اللهی ادامه داد: جشنواره آموزشی برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار و سپس در دوره‌های بعد در سطح کشوری طراحی شد. این جشنواره نشان دهنده کیفیت فعالیت‌های آموزشی در حوزه های مختلف است.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بسیاری از این فعالیت‌ها نیاز به تامین منابع از سوی دولت دارد گفت: با تلاش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یک درصد ارزش افزوده که منبع پایداری است، به حوزه سلامت اختصاص داده شد. تصمیمات در خصوص برداشتن سقف حقوق اساتید، حقوق پلکانی و فوق‌العاده خاص نیز در مجلس کلید خورد که کمک بزرگی به وزارت بهداشت بوده است.

تمدن نوین ایرانی اسلامی مسائل سلامت محور را حل می‌کند

وزیر بهداشت اظهار کرد: ما یک هدف بزرگ داریم و باید به سمت آن حرکت کنیم. این هدف ترویج تمدن نوین ایرانی اسلامی است که بسیاری از مشکلات از جمله مسائل سلامت محور را حل می‌کند. نباید تصور کنید که همواره غربی‌ها پیشتازند و ما باید از آنها الگوبرداری کنیم.

عین‌اللهی با اشاره به فرهنگ ایرانی اسلامی حاکم در کشور اظهار کرد: خانواده مهمترین مولفه سلامت است و سلامت فقط به جسم محدود نمی‌شود، خانواده بزرگترین نقش در حفظ سلامت جامعه را دارد و سبک زندگی در خانواده ایجاد می شود. این نقطه ضعفی است که در سیستم سلامت سایر کشورهای جهان وجود دارد.

به گفته وزیر بهداشت، ایران از نظر فرهنگی بسیار غنی است، ایثارگری کارکنان سلامت نشات گرفته از همین فرهنگ است؛ در دوران بحران کرونا نزدیک به ۳۰۰ نفر شهید سلامت گزارش شد.

عین‌اللهی بیان کرد: باید سلامت را در ابعاد جسمی، مادی و روحی و معنوی در نظر گرفت، در همین راستا اجرای طرح سلامت خانواده در کشور آغاز شد و اکنون در ۱۹۵ شهرستان در حال اجراست. در این طرح انسان‌های سالم پیش از ابتلا به بیماری رصد می‌شوند.

جامعه‌نگری؛ عامل حرکت دانشگاه به سمت نسل سوم و چهارم

وزیر بهداشت همچنین اظهار کرد: ماموریت بخش‌ها و حوزه‌های دانشگاه باید در جهت جامعه باشد و بر اساس نیاز مردم تعریف شود. این جامعه‌نگری از همان ابتدا در میان اساتید مطرح دانشگاه‌ علم پزشکی شهید بهشتی وجود داشت. این رویکرد منجر به حرکت دانشگاه به سمت نسل سوم و چهارم خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه ۲۵ درصد عوامل بیماری زا به وزارت بهداشت مربوط است و مابقی به سایر حوزه‌ها ربط دارد، گفت: دانشگاه‌ها باید دنبال همین سایر مسائل موجود خارج از بدنه وزارت بهداشت باشند.

دکتر عین‌اللهی ضمن تاکید بر لزوم توجه به تحقق شعار جهش تولید و رفع نیاز مملکت، گفت: برخی دانشگاه‌ها علی رغم قدمت، تولید ندارند. دانشگاه‌ها باید اهداف دانش‌بنیان و فناوری‌های نوین را دنبال و به سمت خودکفایی حرکت کنند.

وزیر بهداشت تحقق جهش تولید و مشارکت مردم را در گروی ماموریت دانشگاه‌ها دانست و گفت: انتظار من از معاونت پژوهشی و ۸۵۰ مرکز کشور این است که جامعه‌نگر باشند و مشکلی را حل کنند.

وی سرمنشا بسیاری از پیشرفت‌های علمی را دانشجویان اعلام کرد و گفت: از این ظرفیت در حوزه پژوهش و تولید بهره بگیرید. همچنیت بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب باید در جهت تمدن نوین ایرانی اسلامی و مرجعیت علمی گام بردارید که این مهم دست یافتنی است.

وزیر بهداشت مهمترین اصل رسیدن به مرجعیت علمی را نیروی انسانی، استاد و عضو هیئت علمی خواند و افزود: افتخار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی داشتن اساتید برجسته است.

عین‌اللهی با بیان اینکه تداوم حضور استادان متدین و متخصص در این دانشگاه نقش مهمی دارد، تاکید کرد: دانشگاه به اساتید ارزش می‌دهد اما باید این ارزشگذاری دو طرفه باشد.

وی با تاکید بر اهمیت بهره‌گیری از روش‌های نوین آموزشی، بیان کرد: واحد توسعه آموزش EDC باید در بیمارستان‌ها نیز مستقر شود. همچنین آموزش فعال مدنظر است و باید دانشجو به مشارکت در کلاس ترغیب شود، اخلاق حرفه‌ای داشته باشد و مسئول باشد، چراکه دومین عامل رشد دانشگاه دانشجوست و در مجامع علمی بسیاری به این قشر بها داده می‌شود.

عدالت و تعالی نظام سلامت؛ اصلی‌ترین سیاست‌های وزارت بهداشت

به گفته دکتر عین‌اللهی، عدالت و تعالی نظام سلامت به عنوان اصلی‌ترین سیاست‌های وزارت بهداشت تعریف می‌شود و در مسیر تحقق آن گام‌های مهمی برداشته شده است.

وی با اشاره به دستمزد دستیاران گفت: سال ۱۴۰۰ حقوق رزیدنت‌های مجرد دو میلیون تومان و حقوق رزیدنت‌های متاهل سه میلیون تومان بود؛ اما این حق الزحمه امروز نزدیک به ۱۲ و ۱۵ میلیون تومان به اضافه کارانه شده است. امیدواریم بتوانیم حقوق آنها را به بالای ۲۰ میلیون تومان پول برسانیم.

وزیر بهداشت بر ضرورت پیشبرد اهداف با تلاش‌های گروهی در دانشگاه تاکید کرد و گفت: مراکز تحقیقاتی باید گروهی اداره شود.

دکتر عین‌اللهی ضمن تشکر از ریاست دانشگاه، معاونین و مدیران برای برگزاری این جشنواره و تکریم حضور اساتید برجسته علوم پزشکی که نقش پررنگی در پیشبرد آموزش داشته‌اند، یادآور شد: توسعه امکانات آموزشی، اسکیل لب و آزمایشکاه‌های جامع تحقیقاتی، برگزاری کلاس های درسی زودبازده و استفاده از تکنیک های سمعی بصری در حوزه آموزش اهمیت دارد. با نو شدن مراکز تحقیقاتی امیدواریم جهشی را در حوزه تولید به ویژه دارو شاهد باشیم.

کد خبر 6099541

دیگر خبرها

  • تولید نسل جدید کاتالیست‌های فرایند خالص سازی هیدروژن در کشور
  • عین اللهی: حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • کاهش ۱۴ درصدی سود خالص آرامکوی عربستان
  • اساتید دانشگاه در امید آفرینی برای جامعه نقش آفرینی کنند
  • جامعه متمدن در گرو توجه به مقام معلم است
  • نشانه جامعه متمدن در گرو توجه به مقام معلم است
  • امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران را به ۲۰ میلیون برسانیم
  • لزوم کاهش آسیب‌های اجتماعی برای رسیدن انسان به جایگاه خلیفة‌اللهی
  • عزت‌‎اللهی در نقش مهندس الاهلی!
  • رسالت معلم تربیت انسان در طراز مقام توحیدی است