Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به افزایش دما و گرم شدن هوا خطر وقوع آتش سوزی دور از انتظار نیست بنابراین برای ایمن ماندن منابع طبیعی از حریق ایجاد «آتش بُر» در دستور کار قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: با ایجاد «آتش بُر» می توان در صورت بروز حریق از سرایت آن به دیگر اراضی جلوگیری کرد بنابراین مناطق بحرانی مستعد آتش سوزی شناسایی شده و نسبت به ایجاد «آتش بُر» در این نقاط تلاش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهار بیان کرد: ایجاد «آتش بُر» در فصل بهار و پیش از تولید بذر از سوی گیاهان صورت می گیرد تا هنگام ایجاد «آتش بُر» زمینه ساز پخش بذر بر روی زمین و رشد گیاه در این نقاط نباشیم.

محمدی اظهار داشت: ۲۶۰ هکتار از اراضی جنگلی «آقبلاق لتگاه» پاییز سال گذشته کشت صورت گرفت و با توجه به بالا بودن حساسیت  در اولویت ایجاد «آتش بُر» قرار گرفت و برای پیشگیری از بروز آتس در مابقی مناطق از توان جوامع محلی، کشاورز و چوپان نیز استفاده می شود.

وی گفت: حاشیه جاده بهار نیز به وسعت ۷۰ هکتار درختکاری صورت گرفته است و برای مصون ماندن این درختان از حریق با مشارکت اداره راهداری و به کارگیری «گریدر» علف های هرز حاشیه جاده از بین رفتند.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهار بیان کرد: به منظور پیشگیری از حریق دوره های توجیهی و آموزشی برای روستائیان، دهیاران و شوراهای اسلامی برگزار شده است و از توان محیط بانان، هلال احمر و جوامع محلی برای مهار آتش نیز استفاده می شود.

محمدی از شهروندان خواست در صورت مشاهده دود یا حریق در منابع طبیعی موضوع را از طریق تماس با شماره های ۱۳۹ و ۱۵۰۴ به یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع رسانی کنند تا با حضور به موقع بتوان حریق را مهار کرد.

وی یکی از عوامل بروز حریق را آتش زدن کاه و کلش از سوی کشاورزان پس از برداشت محصول دانست و گفت: جهاد کشاورزی نسبت به توجیه کشاورزان در زمینه آتش نزدن کاه و کُلش باقی مانده از برداشت محصول اقدام لازم را انجام داده است.

وی یادآوری کرد: سال گذشته ۶ هکتار از اراضی منابع طبیعی در ۲ فقره حریق خاکستر شدند امسال نیز به منظور پیشگیری از آتش سوزی چهار منطقه بحرانی شامل منطقه جنگلکاری «آقبلاق لتگاه»، اراضی روستای «وهنان»، ۷۰ هکتار درختکاری حاشیه جاده بهار و منطقه «گُنده جین» اقداماتی صورت گرفته است.

اراضی ملی شهرستان بهار ۴۵ هزار هکتار است.

برچسب‌ها آتش سوزی جنگل همدان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آتش سوزی جنگل همدان آتش سوزی جنگل همدان اخبار کنکور شهرستان بهار منابع طبیعی آتش سوزی آتش ب ر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۵۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان کرمانشاه

حمیدرضا کریمی دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه  در شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت المال، با تاکید بر لزوم تشدید برخورد با حفر چاه‌های غیرمجاز در استان، گفت : باتوجه به کم شدن آب‌های سطحی و مصرف بی رویه آب‌های زیرزمینی، برخورد با چاه‌های غیرمجاز و کشت‌های آب بر باید تشدید شود. 

وی افزود: در این راستا شرکت آب منطقه‌ای باید تلاش‌های خود را جهت انسداد چاه‌های غیرمجاز تشدید کرده و انسداد چاه‌های مناطق ممنوعه و کسانی که میزان مصرف غیرمجاز بالایی دارند را در اولویت قرار دهد. 

دادستان کرمانشاه تصریح کرد: باتوجه به پیامد‌های منفی حفرچاه‌های غیرمجاز در حوزه منابع آبی استان، نیروی انتظامی موظف به پشتیبانی قاطع از اقدامات شرکت آب منطقه‌ای در این حوزه است. 

وی یادآورشد: از طرفی در حال حاضر تنها درصد کمی از چاه‌های مجاز نیز دارای کنتور هستند که اکثریت آنها نیز هوشمند نیستند، بنابراین باید تدابیری اندیشیده شود تا هوشمندسازی چاه‌های آب کشاورزی استان براساس اولویت و تفکیک شهرستان‌ها صورت گیرد. 

به گفته این مقام قضایی، اولویت با چاه‌هایی خواهد بود که احتمال برداشت‌های غیرمجاز از سوی آنها بیشتر است. 

کریمی اشاره‌ای هم به اجرای طرح کاداستر (حدنگار) در استان داشت و ضمن ابراز رضایت از روند کلی اجرای کاداستر اراضی کشاورزی در سطح استان در شش ماه دوم سال ۱۴۰۲ و سال جاری، عنوان کرد: در برخی از شهرستان‌های استان اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی با کندی پیش می‌رود، لذا اجرای این طرح در این شهرستان‌ها باید به صورت ویژه مورد پیگیری قرار گیرد. 

وی بر لزوم پیشگیری از تغییرکاربری اراضی در سطح استان هم تاکید کرد و افزود: دستگاه‌های خدمات رسان موظف هستند از هرگونه ارائه خدمات و برقراری انشعاب برای افرادی که تغییر کاربری غیرمجاز داشته و مجوز ساخت و ساز نگرفته اند، خودداری کنند و اگر در این زمینه اقدامی داشته باشند، پیگرد قانونی خواهد داشت. 

مدعی العموم استان اعلام کرد: دستگاه‌های مذکور باید گزارش عملکرد خود را به صورت منظم به دبیرخانه شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت المال در دادسرای استان ارائه کنند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان کرمانشاه
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد
  • آزادسازی اراضی ملی بابل با حکم دادگاه
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • برخورد قاطع دستگاه قضا با متعرضین اراضی ملی و منابع طبیعی
  • رئیس دادگستری مازندران به متعرضین منابع طبیعی هشدار داد
  • ‌ تعیین تکلیف ۷۲۸ هکتار اراضی منابع طبیعی و اوقاف در فارس