Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-07@16:19:05 GMT

تعطیلات نوروزی و کرونا ترمز شامخ را کشید

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۱۶۶۸۳

تعطیلات نوروزی و کرونا ترمز شامخ را کشید

به گزارش اتاق خبر به نقل از اتاق ایران، طبق نظرسنجی انجام شده از بنگاه‌های اقتصادی کشور، شاخص مدیران خرید برای کل اقتصاد ایران در فروردین‌ماه، 39.65 به‌دست‌آمده است که نسبت به اسفندماه (54.73) کاهش قابل‌توجهی داشته و از فروردین سال گذشته کمترین نرخ را به ثبت رسانده است.

گزارش جدید مرکز پژوهش‌های اتاق ایران از شاخص شامخ مربوط به فروردین 1400، نشان می‌دهد: همان‌طور که بر اساس شاخص انتظارات در اسفند (44.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

57) پیش‌بینی می‌شد به دلیل تعطیلات نوروز و همچنین تعطیلی‌های ناشی از گسترش موج چهارم کووید 19 در کشور شاهد کاهش سطح فعالیت‌ها بودیم به‌طوری‌که. در فروردین همه مؤلفه‌های اصلی شاخص کل کمتر از ماه قبل ارزیابی شده‌اند.

شاخص میزان فعالیت‌های کسب‌وکار در فروردین‌ماه (36.15) نسبت به اسفندماه (58.39) کاهش زیادی داشته است که ناشی از تعطیلات فروردین‌ماه بوده است. بیشترین کاهش این شاخص به دلیل کاهش شدید میزان تولید در بخش صنعت است.

شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان (31.53) کاهش زیادی نسبت به اسفندماه (55.52)، کاهش زیادی داشته که این کاهش تقاضای مشتریان نیز به دلیل تعطیلات فروردین‌ماه منطقی به نظر می‌رسد.

شاخص میزان استخدام 49.62 تنها شاخصی است که در میان سایر مؤلفه‌های اصلی نسبت به ماه قبل 49.17 تفاوت چندانی نداشته که در میان سایر شاخص‌ها کمترین کاهش را داشته است در بخش ساختمان کاهش بیشتری داشته و در بخش صنعت با افزایش نیز داشته است

شاخص قیمت خرید مواد اولیه یا لوازم خریداری شده (81.86) نسبت به ماه قبل (78.56) با شیب بیشتری افزایش داشته است و طی 5 ماه گذشته به بیشترین مقدار خود رسیده ‌است. افزایش نرخ تورم 12 ماهه فروردین 38.9 نسبت به اسفند 36.4 نیز بیانگر افزایش در قیمت‌هاست. شاخص قیمت فروش محصولات و خدمات قیمت محصولات تولید شده یا خدمات ارائه شده 65.73 نیز با شیب بیشتری افزایش داشته به بیشترین مقدار آن طی 6 ماه گذشته داشته است.

شاخص انتظارات در ارتباط با میزان فعالیت اقتصادی در ماه آینده (62.98) بیشترین مقدار خود را از ابتدای شروع طرح به ثبت رسانده است که پیش‌بینی بهبود و رونق فعالیت‌ها در اردیبهشت‌ماه را نشان می‌دهد.

همان‌طور که انتظار می‌رفت فعالان اقتصادی به دلیل تعطیلات در اکثر رشته فعالیت‌ها، وضعیت رکود را در فروردین‌ماه پیش‌بینی کرده‌ بودند که مصادف شدن آن با ماه رمضان و همچنین تعطیلات بسیاری از کسب‌وکارها به دلیل گسترش مجدد کووید 19 اثر آن تشدید نیز شده است، هرچند نرخ کاهش شاخص کل در مقایسه فروردین سال گذشته (28.68) کمتر بوده است. تقریباً در همه رشته فعالیت‌ها، فعالان اقتصادی افزایش شدید قیمت مواد اولیه را بزرگ‌ترین چالش خود عنوان کردند. این در حالی است که تعطیلات فروردین‌ماه کاهش تقاضا را در اکثر فعالیت‌های اقتصادی داخل به دنبال داشته و با افزایش قیمت‌ها دوچندان نیز خواهد شد. از طرفی با افزایش سطح تورم و متناسب نبودن دستمزدها با مخارج افراد بسیاری از شرکت‌ها با کمبود نیروی انسانی مواجه شده‌اند.

شاخص مدیران خرید در بخش صنعت

بر اساس داده‌های به‌دست‌آمده از بنگاه‌های بخش صنعت، شاخص مدیران خرید صنعت در فروردین‌ماه 37.28 نسبت به اسفند (57.29) با کاهش بسیار زیادی همراه بوده است. در فروردین‌ماه همه زیرشاخص‌های اصلی شامخ صنعت به‌غیراز میزان استخدام و بکار گیری نیروی انسانی کاهش داشتند و عدد زیر 50 را ثبت کرده‌اند.

شاخص مقدار تولید محصولات در بخش صنعت در فروردین (28.40) کاهش شدیدی نسبت به اسفند (56.15) داشته و کمترین مقدار خود را از فروردین سال گذشته به ثبت رسانده که رکود اکثر فعالیت‌های صنعتی را به علت تعطیلات در فروردین و کاهش شدید تقاضا نشان می‌دهد.

شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان (28.52) در فروردین نسبت به اسفند (62.18) با شدت زیادی کاهش یافته و به دنبال تعطیلات و کاهش تقاضا و طی یک سال گذشته از فروردین‌ماه سال قبل کمترین مقدار خود را ثبت کرده است.

شاخص سرعت انجام و تحویل سفارش (43.78) به دلیل تعطیلات عید و اوج‌گیری کووید 19 و کم شدن نیروی انسانی به یکی از کمترین مقادیر خود طی 12 ماه اخیر از فروردین سال گذشته رسیده است.

شاخص موجودی مواد اولیه در فروردین (43.01) با شدت بیشتری نسبت به ماه قبل کاهش داشته و طی 5 ماه گذشته از آبان ماه کمترین مقدار خود را ثبت کرده است. افزایش شدید شاخص قیمت مواد اولیه (82.64) به بیشترین مقدار طی 6 ماه گذشته از مهرماه رسیده و سردرگمی برای خرید به دلیل بی‌ثباتی قیمت‌ها، در کاهش شاخص موجودی مواد اولیه تأثیرگذار بوده است.

شاخص میزان استخدام و به‌کارگیری نیروی انسانی (53.78) با شدت بیشتری نسبت به اسفند (50.48) افزایش داشت که نشان‌دهنده انتظار فعالان اقتصادی به رونق در کسب‌وکارها طی ماه‌های آتی‌ است.

شاخص انتظارات تولید در ماه آینده (74.94) خوش‌بینی بالای فعالان اقتصادی را به بهبود در تولید اردیبهشت‌ماه نشان می‌دهد. انتظارات مثبت به نتیجه مذاکرات برای رفع تحریم‌ها و امید به گشایش اقتصادی و مالی باعث شده تا شدت افزایش این شاخص نسبت به مدت مشابه در سال‌های قبل بیشتر باشد.

در فروردین‌ماه اکثر تولیدکنندگان در تأمین مواد اولیه خود به‌ویژه با افزایش شدید قیمت آن با مشکل مواجه شدند. از سوی دیگر به علت کمبود مواد اولیه و نیروی انسانی، سرعت انجام و تحویل سفارش را طولانی‌تر ‌کرده و همچنین داده‌های قیمتی نشان‌دهنده هزینه‌های بالاتر مواد اولیه است که طی ماه‌های آتی هزینه‌های بالاتر به مشتریان منتقل می‌کند.

همچنین انتظار برای نتایج مذاکرات و خوش‌بینی به ایجاد توافق و به دنبال آن گشوده شدن مشکلات اقتصادی فراوانی که به‌واسطه وجود تحریم برای فعالان اقتصادی به وجود آمده از یک‌سو باعث انتظارات مثبت برای ماه‌های آینده شده اما هم‌زمان با توجه به بالا بودن نرخ تورم و به دنبال افزایش شدید قیمت مواد اولیه فعالان اقتصادی برای برنامه‌ریزی طی ماه‌های آتی با سردرگمی مواجه شده‌اند.

   

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: مرکز پژوهش های اتاق ایران فروردین سال گذشته دلیل تعطیلات فعالان اقتصادی فروردین ماه بیشترین مقدار نسبت به اسفند نیروی انسانی مقدار خود افزایش شدید نشان می دهد بخش صنعت مواد اولیه شاخص میزان فعالیت ها ماه گذشته ماه قبل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۶۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ورونق اقتصادی دربزرگترین معدن کرومیت خاورمیانه

   


به گزارش خبرگزاری صداوسیما ی مرکز کرمان در شهرستان منوجان، همزمان با فرارسیدن هفته‌ی کارگر جشن بزرگ روز کارگر در محل مجتمع معدنی شرکت پارت گوال شهرستان منوجان برگزارشد
این معدن درسال گذشته بدلیل عدم پرداخت به موقع حقوق کارگران و اعتراضات متوالی عملا تعطیل بوداما با پیگیری‌های نماینده مردم شش شهرستان جنوبی درمجلس شورای اسلامی، شورای تامین شهرستان منوجان بعداز یکسال ونیم تعطیلی، باردیگر رونق تولید در آن جان تازه‌ای به خود گرفته است
مهندس نخعی مدیر عامل شرکت پارت گوال گفت:درحال حاضر ماهیانه حدود *پنج هزارتن کرومیت* دراین مجتمع تولید شده و پیش‌بینی می‌شود درسال آینده بیش از ۱۲۰هزارتن تولید کرومیت داشته باشد که نسبت به سال گذشته، افزایش صد در صدی را نشان می‌دهد
وی تصریح کرد: با افزایش ماشین آلات سنگین که درحال ترخیص ازگمرک بندرعباس هستند، طرح توسعه‌ی معدن نیز در دستور کارقرارگرفته و نتیجه آن افزایش بهره‌وری وتولید باکیفیت خواهدبود
مهندس نخعی افزود: عملیات اجرای پروژهٔ معدن روباز با ذخیره و تولید ۱۲۰هزارتن نیز آغاز شده و *عملیات احداث واحد فرآوریِ تبدیل کرومیت کم‌عیار به کنسانتره کرومیت با بروزترین روش‌های موجود در دنیا نیز بزودی آغاز خواهد شد که* این مهم کارآفرینی و بازدهی تولید را بدنبال خواهد داشت.
نخعی از خرید دستگاه‌های مخصوص اکتشاف کرومیت نیز خبردادو افزود: قبلاً کرومیت از این معدن به صورت خام به کشور‌های خارجی و به ویژه چین صادر می‌شد ولی اکنون کرومیت با تلاش مهندسین بومی به جغتای در خراسان رضوی ارسال می‌گردد تا با تبدیل به فروکروم، علاوه بر بی‌نیازی صنایع فولاد آلیاژی داخلی نسبت به واردات این محصول مهم، بخش اعظمی از آن نیز با توجه به کیفیت بسیار بالا، عمدتاً به کشور‌های اروپایی صادر می‌شوند تا ارزآوری بسیار بهتری را نسبت به خام‌فروشی یه دنبال داشته باشد*

کلیه متخصصان مجتمع معدنی آسمینون بومی هستند و حقوق ودستمزد کارگران وپرسنل نیز بروزشده است.

دیگر خبرها

  • بنگاه‌های اقتصادی چشم انتظار حل مشکل مواد اولیه هستند
  • افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی
  • قیمت نفت صعودی شد
  • فرزین: دارایی‌های ارزی افزایش و انتظارات تورمی کم شد
  • فرزین: دارایی‌های ارزی افزایش و انتطارات تورمی کم شد
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها مراودات اقتصادی را به سه روز کاهش می‌دهد
  • ‏افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی در فروردین
  • تولید ورونق اقتصادی دربزرگترین معدن کرومیت خاورمیانه
  • افزایش قیمت جهانی موادغذایی
  • افزایش ۸۰ درصدی ارزش صادرات سمنان در سال جدید