Web Analytics Made Easy - Statcounter

رادیو سیتی چهل دو سال پیش در جریان وقایع انقلاب به آتش کشیده و برای همیشه تعطیل شد. حالا پس از ۶۳ سال این سینما در فهرست آثار ملی ثبت شده تا سایه تخریب از سرش برداشته شود اما طی ۴۰ سال گذشته این سینما تبدیل به مخروبه‌ای شده که شباهتی به رادیو سیتی معروف دهه سی تهران ندارد.

رادیو سیتی پس از تعطیلی، مصادره شد و سال‌ها داروخانه‌ای در این محل دایر گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داروخانه حالا سال‌هاست که جمع‌آوری شده و از ۱۰ سال پیش مسئولان وعده بازسازی این بنا را با کاربری فرهنگی داده‌اند.

سینما رادیوسیتی از مجلل‌ترین و مدرن‌ترین سینماهای ایران بود که توسط حیدر غیایی طراحی و در ۲۷ شهریور ۱۳۳۷ افتتاح شد. با وجود بمب‌گذاری سال ۱۳۵۲ سینما همچنان فعال بود اما در آبان‌ماه ۱۳۵۷ به آتش کشیده شد و پس از آن تعطیل گشت. این سینما پس از انقلاب ۱۳۵۷ مصادره شد و اکنون متروکه است. در بهمن ماه ۱۳۹۶، ساختمان سینما پس از بررسی کارشناسان سازمان میراث فرهنگی در فهرست آثار ملی قرار گرفت

رادیوسیتی همچون سینما مولن روژ، کاخ سنا و هتل هیلتون توسط حیدر غیایی که از پیشگامان معماری مدرن ایران بود طراحی و در ۲۷ شهریور ماه سال ۱۳۳۷ در خیابان پهلوی تهران با حضور نمایندگان مجلس وقت افتتاح شد. معماری نمای ورودی سینما به سبک گوگی طراحی شد و در طراحی آن از فرم‌های منحنی و مستقیم استفاده شده بود. چراغ‌های نئون قرمز رنگی بر روی نمای بیرونی ساختمان این سینما نصب شده بودند که شب‌ها روشن می‌شدند و جلوه‌ای مدرن به سینما می‌دادند

دیوار نمای غربی سینما به شکل منحنی است که از قسمت پایینی سقف طبقه دوم شروع می‌شود و به شکل کنسول به سمت پیاده‌روی خیابان ولی‌عصر پیش آمده‌است. همچنین هنگامی که از کناره‌ها به سینما نگاه می‌شود، نمای بیرونی، حالت مقعری شکل دارد که برآمدگی‌های آن از لبه پشت بام قابل مشاهده است.

درهای ورودی سینما از سمت خیابان پهلوی(ولیعصر فعلی) باز می‌شدند و تماماً شیشه‌ای بودند. سالن انتظار، دارای چندین ستون بزرگ مرمرین بود که با ظرافت تراشیده شده بودند. پلکان مارپیچی‌شکل زیبایی این سالن را به بالکن سالن نمایش فیلم که در طبقه دوم قرار داشت، متصل می‌کرد. کف سالن نیز با سنگ مرمر پوشیده شده بود. در معماری سینما از شیشه به صورت گسترده‌ای استفاده شده‌است، ضلع غربی و در ورودی از کف سالن تا سقف شیشه‌ای بودند، به گونه‌ای که پلکان مارپیچ و مردمی که داخل سینما حضور داشتند از بیرون سینما پیدا بودند. 

رادیوسیتی داری یک سالن اصلی بزرگ بود و بالکنی بالای آن قرار داشت که مانند استادیوم طراحی شده بود. این سینما دارای بخش افراد ویژه هم بود که در گوشهٔ سمت چپ سالن اصلی قرار داشت و ورودی آن از ورودی سایر تماشاگران مجزا بود. این ورودی تماشاگران را به طبقه اول هدایت می‌کرد تا از آنجا به تماشای فیلم بپردازند.

ظرفیت سالن سینما ۱٬۴۰۰ نفر بود و صندلی‌هایش از جنس مخمل قرمز بودند. تماشاگران می‌توانستند به راحتی روی صندلی‌ها تکیه دهند و بر پردهٔ سینما مسلط باشند. عرض پردهٔ نمایش چهارده و نیم متر بود

رادیوسیتی یکی از پربیننده‌ترین سینماهای تهران بود که از اواخر دههٔ ۳۰ فیلمهای روشنفکرانه اکران می‌کرد که بیشتر فیلمهای پخش شده فیلمهای آمریکایی بودند.این سینما، محلی برای اجتماع طبقات مرفه جامعه و قرار گذاشتن دختران و پسران بود. که با لباس‌های رسمی و کت و شلوار، کراوات و کلاه شاپو در آن جمع می‌شدند. گاهی بلیت آن در بازار سیاه به دو برابر قیمت فروخته می‌شد و به دلیل ازدحام جمعیت، گاهی پلیس نیز دخالت می‌کرد و مردم را پراکنده‌می‌ساخت. سانس ۱۱ صبح روزهای جمعه این سینما بسیار شلوغ بود و جوانان تهرانی با لباس‌های مد روز و شیک برای دیدن فیلم در جلوی آن صف می‌کشیدند.

اکران‌های مشهور

رادیوسیتی با نمایش فیلم گوهرفروشان مهتاب با بازی بریژیت باردو افتتاح شد. گوهر فروشان مهتاب یک فیلم فرانسوی-ایتالیایی به کارگردانی روژه وادیم محصول سال ۱۹۵۸ است. بیش‌تر فیلم‌های اکران شده در این سینما، ساختهٔ هالیوود بودند

ابراهیم گلستان برای نمایش خشت و آینه، رادیوسیتی را به مدت یک ماه اجاره کرد. این فیلم در ۲۹ دی ماه ۱۳۴۴ به مدت سه هفته در این سینما به نمایش درآمد ولی مخاطب چندانی نداشت. 

اولین فیلم سه‌بعدی که در تهران به نمایش درآمد، در سینما رادیوسیتی به نمایش گذاشته شد. این فیلم که محصول سال ۱۹۶۶ ایالات متحدهٔ آمریکا و به سبک علمی–تخیلی بود، حباب نام داشت

این سینما از جمله سینماهای نمایش‌دهندهٔ فیلم‌های جشنوارهٔ بین‌المللی فیلم تهران بود که تا پیش از انقلاب در ایران برگزار می‌شد

در تیرماه سال ۱۳۵۲ حادثهٔ بمب‌گذاری توسط سازمان مجاهدین خلق در سینما اتفاق افتاد و تعدادی از صندلی‌های آن در اثر انفجار بمب آتش‌زا در آتش سوختند؛ ولی تا سال ۱۳۵۷ که انقلاب ایران رخ داد، سینما تعطیل نشد و همچنان دایر بود.

سینما رادیوسیتی در جریان انقلاب و در حوادث آبان‌ماه سال ۱۳۵۷ همچون سینماهای کاپری، سینه موند و مولن روژ به آتش کشیده شد. گروهی حدوداً چهل نفری با چوب و چماق به آن حمله کردند شیشه‌ها و لامپ‌های نئونش را شکستند و تخریبش کردند. رادیوسیتی همچون سینماهای آتلانتیک، شهر فرنگ، شهر قصه و گلدن سیتی جزو اولین سینماهایی بود که پس از انقلاب ۱۳۵۷  ابتدا توسط بنیاد مستضعفان مصادره و هم‌اکنون در مالکیت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس قرار دارد.

در زمان شهرداری محمدباقر قالیباف قرار بود این بنا با مشارکت شهرداری تبدیل به مرکز فرهنگی سوم خرداد شود، وعده‌ای که هرگز محقق نشد. پس از ۱۰ سال از این وعده، سال ۹۶ سازمان میراث فرهنگی اقدام به ثبت ملی این بنا کرد. با این وجود رادیو سیتی بیش از ثبت ملی نیازمند رسیدگی و مرمت است. ارگان‌های دولتی که مالکیت این بنا را در اختیار دارند، رادیو سیتی را رها کرده‌اند و حالا این اثر فاخر معماری مدرن تهران، شباهتی به روزگار قدیم خود ندارد. سالن اصلی سینما که زمانی ۱۴۰۰ نفر گنجایش داشت و بر سر بلیت هایش دعوا بود، حالا مخروبه بتنی است که یک صندلی ندارد و اگر کسی روزگاری در رادیو سیتی پای فیلم دیدن نشسته باشد و هرگز حالا آن را تشخیص نخواهد داد.

 

برچسب ها: سینما رادیوسیتی

منبع: خرداد

کلیدواژه: سینما رادیوسیتی سینما رادیوسیتی رادیو سیتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۷۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای میکاپ عروس، به کدام آرایشگاه زنانه تهران مراجعه کنیم؟

آفتاب‌‌نیوز :

خدمات عروس در آرایشگاه زنانه تهران هر کدام با توجه به تجربه و سلیقه میکاپ آرتیست‌های سالن، متفاوت از دیگری هستند. اگر برای شب عروسی و یا مراسم عقد و نامزدی خود، به دنبال یک آرایشگاه زنانه در شهر تهران هستید تا این شب‌های قشنگ را برای شما به خاطره‌ای شیرین و زیبا تبدیل کند، حتما باید دقت بالایی به خرج دهید. بهتر است از روز‌ها و حتی ماه‌ها قبل، پیج و نمونه کار‌های سالن را بررسی کنید و در نهایت، از بین چند تا آرایشگاه، یکی را انتخاب کنید. البته در این مسیر، باید به نکات خاصی توجه کنید و فاکتور‌های خاصی را هم در نظر بگیرید.

انتخاب خانه عروس به عنوان بهترین آرایشگاه زنانه تهران

انتخاب آرایشگاه زنانه تهران برای آرایش عروس، باید با توجه به فاکتور‌های خاصی صورت بگیرد. برخی از مواردی که باید برای این کار در نظر گرفت و به شدت از اهمیت بالایی برخوردار هستند، شامل موارد زیر می‌باشند:

1. کادر حرفه‌ای سالن

کادر یک سالن آرایشگاه زنانه تهران، باید حسابی مجرب و حرفه‌ای باشند. یعنی هر کس در وظیفه‌ای که به عهده دارد، باید بهترین عملکرد را داشته باشد. در بسیاری از سالن‌ها، لاین کوتاهی و اصلاح مو از سایر لاین‌ها جداست. معمولا لاین میکاپ عروس هم، یک لاین جداگانه در نظر گرفته می‌شود.

2. استفاده از مواد آرایشی مرغوب

این مورد را دست کم نگیرید. شاید تصور کنید یک شب هزار شب نمی‌شود و استفاده از هر موادی و با هر کیفیت، مشکلی ایجاد نمی‌کند. اما چه بسیار عروس‌هایی که بعد از انجام میکاپ و درست در وسط مهمانی، متوجه شده‌اند که مواد روی صورتشان به دلیل کیفیت پایین، دچار ریزش، تغییر شکل و تغییر رنگ شده‌اند.

3. اخلاق خوش

عروسی، نامزدی یا مراسم عقد برای یک خانم، به اندازه کافی استرس زا است و نباید استرس بیشتری به عروس وارد شود. اگر کادر داخلی آرایشگاه زنانه تهران، خوب نباشند، مطمئنا استرس و فشار روحی بیشتری به عروس وارد خواهد شد. پس این مورد مهم را هم در نظر داشته باشید.

بهترین میکاپ آرتیست عروس در تهران، کیست؟

آرایشگاه زنانه تهران، به تعداد بسیار زیادی وجود دارد. در هر کوچه و خیابان یا هر پاساژ و مجتمع تجاری یا حتی مسکونی، می‌توانید آرایشگاه‌ها و سالن‌های زیبایی بسیار زیادی را پیدا کنید. اما انتخاب یک میکاپ آرتیست خوب از میان این همه آرایشگر، کار چندان سختی نیست.

خوشبختانه در سال‌های اخیر، بسیاری از علاقه‌مندان به این حرفه، متد‌های آموزشی روز را گذرانده و در این زمینه تجربیات خوبی کسب کرده‌اند. اما باز هم باید در انتخاب بهترین میکاپ آرتیست عروس در تهران، دقت به خرج دهید.

بهترین میکاپ آرتیست‌های تهران، در یک نقطه از شهر یا در یک سالن، دور هم جمع نیستند. طبیعی است که در جای جای تهران، می‌توان آرایشگران حرفه‌ای و خوبی را پیدا کرد. برای آرایش و آماده کردن عروس، میکاپ آرتیست‌های بسیار خوبی در تهران وجود دارند. برای مثال می‌توان خانه عروس را، یکی از این سالن‌های زیبایی معرفی کرد.

اگر به دنبال یک آرایشگاه زنانه خوب و با کیفیت در تهران هستید و قرار است آرایش عروس خود را در آن انجام دهید، بهتر است جایی را انتخاب کنید که صفر تا صد آرایش و دیزاین عروس را برای شما انجام دهد. آرایش صورت، پاکسازی، خدمات ناخن، پوستیژ و رنگ، خدمات مربوط به ابرو و هر آن چیزی که در زیباتر شدن شما موثر است، باید در یک سالن انجام شود.

نکات مهم در انتخاب یک آرایشگر حرفه‌ای در شهر تهران

بهترین میکاپ آرتیست عروس در تهران، باید ویژگی‌های خاصی داشته باشد تا مشتریان، او را به عنوان یکی از بهترین‌ها به بقیه معرفی کنند. اگر در انتخاب خود دچار تردید هستید و نمی‌دانید آرایشگاه زنانه تهران، کجا مراجعه کنید، بهتر است چند نکته را مد نظر قرار دهید:

آرایشگر حرفه‌ای، معمولا در سالنی کار می‌کند که همه چیزش حرفه‌ای باشد. یک آرایشگر با تجربه، به حرف‌های شما خوب گوش می‌دهد و بعد از این که کاملا متوجه شد شما چه چیزی می‌خواهید، دست به کار می‌شود. آرایشگران حرفه‌ای، همیشه نمونه کار و آلبوم عکس (پیج اینستاگرام و...) دارند. کادر یک سالن حرفه‌ای برای میکاپ عروس، همیشه از مواد آرایشی مرغوب استفاده می‌کنند. هزینه میکاپ، بسیار مهم است و باید جایی را انتخاب کنید که علاوه بر ارائه خدمات خوب و با کیفیت، هزینه مناسب و به صرفه‌ای را از شما دریافت کنند.

همیشه در انتخاب آرایشگاه زنانه تهران، دقت به خرج دهید. سعی کنید در این شب رویایی، جوری بدرخشید که نگاه همه به سمت شما باشد. اگر تصمیم دارید آرایشگاه زنانه تهران را انتخاب کنید، خانه عروس را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

دیگر خبرها

  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟
  • سینما به روایت «آپاراتچی»
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران؛ صدیقه سامی نژاد که بود؟ (+عکس)
  • برای میکاپ عروس، به کدام آرایشگاه زنانه تهران مراجعه کنیم؟
  • کانون «نگاره و سینمای» دانشگاه آزاد بروجرد گشایش یافت
  • سینما بدون چهره کارگر ایرانی
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران
  • به روز کردن صندلی‌های پردیس سینما بهمن سنندج با اعتبار ۲۰ میلیارد ریالی