Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-07@06:03:20 GMT

سنتز شیمیایی پایدار با نانوذرات پلاتین

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۱۷۴۰۴

سنتز شیمیایی پایدار با نانوذرات پلاتین

محققان از ترکیب نانوذرات پلاتین و آلومینیوم برای ایجاد یک کاتالیزور جدید استفاده می‌کنند که باعث می‌شود برخی واکنش‌های شیمیای موثرتر از هر زمان دیگری رخ دهد.

به گزارش گروه دانش و فناورى خبرگزارى دانشجو، کاتالیزور می‌تواند به میزان قابل توجهی مصرف انرژی را در فرآیند‌های مختلف صنعتی و دارویی کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین این امکان را فراهم می‌کند تا طیف وسیعی از منابع پایدار برای تغذیه فرآیند‌ها کاهش یابد.

منبع فنل‌ها در این آزمایش‌ها لیگنین بود که در اجزای ساختاری سخت اجسام صلب مانند درختان نقش دارد. بنابراین، زیست توده‌های چوبی، ماده اولیه ایده‌آلی هستند، زیرا می‌توان با دوام بیشتری نسبت به نفت آن‌ها را تهیه کرد.

بسیاری از مواد شیمیایی در طیف وسیعی از صنایع از جمله داروسازی استفاده می‌شود که احتمالاً در زندگی روزمره متوجه آن‌ها نمی‌شوید. برای مثال، بنزن، تولوئن، زایلن و اتیل بنزن. این مواد در کارخانه‌های تولید مواد شیمیایی تولید می‌شوند که از نفت برای تغذیه فرآیند‌های مورد نظر استفاده می‌کنند. اما اکنون راهی برای تولید پایدارتر این مواد شیمیایی وجود دارد.

ژیونگجی جین و کیوکو نوزاکی از گروه شیمی و زیست‌فناوری دانشگاه توکیو، یک کاتالیزور جدید ایجاد کرده‌اند، ماده‌ای که موجب انجام یک واکنش شیمیایی خاص می‌شود یا سرعت آن را افزایش می‌دهد که با این کار امکان تولید پایدارتر هیدروکربن‌های آروماتیک فراهم می‌شود. در حال حاضر این فرآیند معمولاً به دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد یا بیشتر و فشار ۲ یا بیشتر اتمسفر نیاز دارد. اما با کاتالیزور جدید تیم می‌توان دما را بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ درجه سانتیگراد و فشار را فقط به ۱ اتمسفر یا فشار محیط کاهش داد. این شرایط جدید می‌تواند هزینه انرژی مورد نیاز برای تولید را به شدت کاهش دهد.

جین می‌گوید: کاتالیزور Pt ما از نانوذرات پلاتین و یک بستر متافسفات آلومینیوم استفاده می‌کند که به ندرت در کاتالیزور‌ها استفاده می‌شود. مولکول‌ها در تعامل با این کاتالیزور در دما و فشار مناسب به ترکیبات مفید هیدروکربن آروماتیک تبدیل می‌شوند. به این فرآیند هیدروژنولیز گفته می‌شود. اما کاتالیست تنها بهره‌وری این واکنش را افزایش نمی‌دهد، بلکه گزینه‌های جدیدی برای انواع مواد مختلف ایجاد می‌کند.

در حال حاضر، از مواد تجدیدناپذیر بر پایه نفت برای ایجاد هیدروکربن‌های آروماتیک استفاده می‌شود و این یک سناریوی پایدار در طولانی مدت نیست. کاتالیزور Pt اجازه می‌دهد تا از زیست توده‌های چوبی تجدیدپذیر به‌عنوان منبع، به ویژه خانواده‌ای از ترکیباتی معروف به لیگنین که حاوی فنل هستند، استفاده شود. یکی دیگر از مزایای کاتالیزور Pt این است که می‌توان آن را چندین بار بازیافت و دوباره استفاده کرد. همه این عوامل می‌توانند به یک روش بسیار پایدارتر برای تولید هیدروکربن‌های آروماتیک در مقیاس صنعتی منجر شوند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۷۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات اورهال نیروگاه‌های خلیج فارس و طوس انجام شد/ تأمین پایدار ۱۴۰۰ مگاوات برق در آستانه فصل گرما

با پایان عملیات اورهال (به روز رسانی) ۲ نیروگاه خلیج فارس و طوس، تولید و تأمین پایدار ۱۴۴۰ مگاوات برق در آستانه آغاز ورود به فصل گرم در مشهد مقدس و بندرعباس رقم خورد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نیروگاه‌های برق خلیج فارس و طوس وابسته به هلدینگ انرژی شستا در سال گذشته رکورد‌های اورهال و تولید برق را در ۱۰ سال اخیر شکستند.

نیروگاه خیلج فارس که در استان هرمزگان واقع است با تولید ۶۳۰۰ مگاوات ساعت برق و نیروگاه طوس واقع در خراسان رضوی نیز با تولید ۳۹۰۰ مگاوات ساعت برق رکورد سال‌های اخیر را شکستند.

بنا به درخواست وزارت نیرو و تاکید دولت به منظور تامین حداکثری برق زمان اورهال دوره‌ای نیروگاه خلیج فارس هم به جای ۱۵ روز به کمتر از ۱۰ روز کاهش یافت همچنین تعمیرات اساسی نیروگاه طوس هم به جای اینکه در ۱۰۰ روز انجام شود ظرف مدت ۹۰ روز انجام شد.

هم اکنون راندمان نیروگاه گازی خلیج فارس ۳۳ درصد است که برای افزایش این راندمان به ۵۰ درصد پروژه تغییر وضعیت نیروگاه از حالت گازی به سیکل ترکیبی با اعتبار ۴۰۰ میلیون یورو طراحی شده و علیرغم کسب مجوز شورای اقتصاد، همچنان در انتظار حمایت وزارت نیرو و صندوق توسعه ملی قرار دارد. درصورت اجرای این پروژه ۳ واحد ۱۶۰ مگاواتی و جمعا ۴۸۰ مگاوات به میزان برق تولیدی این نیروگاه افزوده می‌شود.

۹۰ درصد تجهیزات مورد نیاز اورهال نیروگاه طوس، ایرانی است و عمدتا توسط کارگران و مهندسان در قالب طرح‌های دانش بنیان تهیه و تولید می‌شود.

در حال حاضر برق تولیدی این ۲ نیروگاه برای تزریق به شبکه سراسری تحویل وزارت نیرو می‌شود.

دیگر خبرها

  • افزودنی های بتن
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • بهبوددهنده‌های آنزیمی مخصوص صنعت آرد و نان تولید شد
  • این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • عملیات اورهال نیروگاه‌های خلیج فارس و طوس انجام شد/ تأمین پایدار ۱۴۰۰ مگاوات برق در آستانه فصل گرما
  • مراحل تولید وانت و کامیونت های "فورد" در ویدئویی دیدنی (فیلم)
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • فرآیند تولید شلنگ آب در یک کارگاه کوچک پاکستانی (فیلم)
  • فرآیند ساخت لوازم آرایشی و بهداشتی در کارخانه‌های مشهور (فیلم)