Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، بهزاد هرمزی ظهر امروز در نشست خبری با محوریت مدیریت مصرف آب و گذر از تنش آبی تابستان ۱۴۰۰ اظهار کرد: امسال شرایط ویژه‌ای داریم، کاهش نزولات‌ جوی و قرار گرفتن استان گلستان در جایگاه پنجم کشور از لحاظ کاهش بارندگی باعث می‌شود تابستان سختی پیش‌رو داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه ۹۶ درصد آب شرب استان گلستان از طریق چاه‌ها تامین می‌شود، تصریح کرد: گلستان یک استان کشاورزی است و بیشتر افراد مشغول فعالیت کشاورزی هستند، ۳۵ هزار حلقه چاه در استان گلستان «مجاز و غیرمجاز» وجود دارد که ۶۰۰ حلقه برای تأمین آب شرب شهرها و روستاها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* چاه‌های شهر گرگان ۸ درصد کاهش آب‌دهی داشتند/ وجود بیش از ۱۳ هزار حلقه چاه غیرمجاز در گلستان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان با اشاره به اینکه سفره‌های آب زیرزمینی یکپارچه است، افزود: ما در یک مسابقه از پیش شکست‌خورده شرکت کرده‌ایم، کمتر از ۱۵۰ میلیون مترمکعب در سال آب استحصالی از چاه‌های استان است، کل برداشت از منابع زیرزمینی ۹۰۰ میلیون مترمکعب است و ۸۵ درصد مصرف آب کشاورزی است.

هرمزی ادامه داد: طی ۱۰ روز گذشته آمارها نشان داده‌ است چاه‌های شهر گرگان هشت درصد کاهش آب‌دهی داشته‌اند که این اتفاق جای نگرانی دارد.

وی با بیان اینکه بیش ‌از ۱۳ هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان گلستان وجود دارد، گفت: آب منطقه‌ای پیگیری انسداد این سدها است، وجود این تعداد چاه غیرمجاز و برداشت از منابع زیرزمینی در تابستان بسیار نگران‌کننده است.

*فاجعه کشت شالی به قیمت از دست رفتن منابع زیرزمینی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان با گلایه از عدم اجرای الگوی کشت در بخش کشاورزی استان تصریح کرد: گلستان مستعد کشت شالی نیست، حدود ۱۵ هزار هکتار اراضی استان کشت نسق شالی می‌شود، سال گذشته ۱۰۰ هزار هکتار شالی در استان صورت گرفت که باعث می‌شود منابع آبی را از دست بدهیم.

هرمزی با اشاره به اینکه کشت شالی به قیمت از دست رفتن منابع آبی در استان اتفاق افتاده است، افزود: متاسفانه این فاجعه‌ای که اتفاق می‌افتد منجر به از بین رفتن سفره‌های زیرزمینی می‌شود.

وی با بیان اینکه استان گلستان دچار عقب‌افتادگی طولانی است، اظهار کرد: گلستان تنها مرکز استانی است که از منابع پایدار سد بی‌بهره است، دو استان چنین حالتی دارد کرمان که یک منطقه کویری است و گرگان که یک خطه سرسبز در شمال است، کرمان به دلیل کویری بودن در این زمینه توجیه دارد، اما گرگان چه توجیهی می‌تواند داشته باشد.

*تمام فشار تامین آب دام‌های استان در شمال به عهده آبفا است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان با اشاره به اینکه نیاز آبی گرگان یک‌هزار و ۷۵۰ لیتر بر ثانیه است، اظهار کرد: این در حالی است که آب تحویلی ۴۷۸ لیتر بر ثانیه بوده و نشان می‌دهد با کاهش تولید مواجه هستیم و یک‌سوم نیاز آبی را نداریم.

هرمزی با اشاره به در پیش بودن سال خشک و ضرورت جدیت در مصرف بهینه آب گفت: ظلم در حق آب نکنیم، تغییر الگوی کشت و سازگاری با کم‌آبی از مهم‌ترین مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه در شمال استان هیچ‌گونه منابع آبی وجود ندارد، افزود: گلستان استان کشاورزی است، ۵۰ درصد جمعیت استان روستایی و ۵۰ درصد جمعیت شهری که اقتصاد آنها وابسته به صنعت کشاورزی و دام‌پروری است، در شمال استان بیشتر مردم به سمت کشاورزی رفتند.

* مجوز عملیات سد شصتکلاته اخذ شده‌ است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان گفت: تمام فشار تامین آب دام‌های استان در شمال به عهده شرکت آب و فاضلاب است، در تامین آب شمال استان با چالش‌های دیگری هم مواجه هستیم.

هرمزی، کیفیت آب زیرزمینی را در محدوده استاندارد دانست و تصریح کرد: اما برداشت بی‌رویه باعث تغییرات آب زیرزمینی شده است.

وی با بیان اینکه مجوز عملیات سد شصتکلاته اخذ شده‌ است، گفت: اجرای این پروژه در سال جاری آغاز می‌شود، کل نیاز آب گرگان یک‌هزار و ۷۵۰ لیتر بر ثانیه است که یک‌هزار و ۳۰۰ لیتر بر ثانیه تولید می‌شود و سد شصتکلاته در صورت بهره‌برداری ۲۰۰ هزار مترمکعب بر ثانیه آب را تامین می‌کند.

*گلستان با کمبود ۱۵۰۰ لیتر آب بر ثانیه مواجه است/ بدهی ۳ میلیارد تومانی مشترکان به شرکت آبفا گلستان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان در خصوص گذر از خشکسالی و تنش آبی تابستان امسال بیان کرد: با توجه به مشکلاتی که از سال‌های قبل وجود داشته‌ است سه حلقه چاه تا ابتدای تابستان و دو حلقه چاه تا اواسط تابستان به بهره‌برداری خواهد رسید که می‌تواند ۱۰۰ مترمعکب بر ثانیه به توان آب گرگان اضافه کند تا از مشکلات کم‌آبی گذر کنیم.

هرمزی با تاکید بر اینکه استان گلستان یک‌هزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه با کمبود آب مواجه است، افزود: حجم آب استحصالی از منابع زیرزمینی ۹۲ تا ۹۳ درصد است، هفت الی هشت درصد از منابع آبی از طریق آب‌های سطحی در شهر گرگان اتفاق می‌افتد.

وی در خصوص مصارف و بدهی‌های مشترکین به شرکت آبفای استان گلستان گفت: در سال ۱۳۹۹ حدود ۳۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان مشترکان آب گلستان بدهی به این شرکت دارند، ۲۴ درصد مانده بدهی نسبت به‌ سال ۱۳۹۸ رشد پیدا کرده است.

به گفته هرمزی؛ مشترکان خانگی ۱۳میلیارد تومان به این شرکت بدهی دارند، ۶ میلیارد تومان بدهی مربوط به مشترکان غیرخانگی و ۱۱ میلیارد تومان بدهی مربوط به نیروهای مسلح است.

انتهای پیام/83001

منبع: فارس

کلیدواژه: شمال گلستان منابع آبی بی بهره خشکسالی تنش آبی منابع زیرزمینی میلیارد تومان لیتر بر ثانیه منابع آبی یک هزار حلقه چاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۷۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم حمله های رژیم صهیونیستی به غزه/ حمله موشکی به سدیروت+فیلم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری شهاب، حمله های ددمنشانه رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف غزه ادامه دارد.

توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی شرق اردوگاه البریج درغزه را گلوله باران کرد که بر اثر آن شماری شهید و زخمی شدند.

جنگنده های رژیم صهیونیستی منطقه تل الزعتر در شمال غزه را بمباران کردند.

همزمان منابع محلی در غزه از خارج کردن ۵۱ پیکر دیگر از گور جمعی در محوطه مرکز درمانی ناصر در خان یونس در جنوب غزه خبر دادند.

منابع فلسطینی تصاویری از منطقه الحطیبه در بیت لاهیا در شمال نوار غزه منتشر کردند که طی ساعات گذشته هدف حمله های سنگین رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.

از سوی دیگر مبارزان سرایا القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین، سدیروت و نیرعام و شهرک های اطراف غزه را هدف حمله های راکتی قرار داد.

کد خبر 6087727

دیگر خبرها

  • از همه منابع برای تامین آب پایدار در روستاها استفاده شود
  • طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین
  • سد شهید لشگری نهب آماده بهره برداری
  • تداوم حمله های رژیم صهیونیستی به غزه/ حمله موشکی به سدیروت+فیلم
  • ناپایداری آب شرب در سرزمین آب‌ها/ تغییرات اقلیمی از عوامل چالش کمبود منابع پایدار آب در لرستان
  • پرواز گسترده جنگنده‌های رژیم صهیونیستی بر فراز شمال و مرکز غزه
  • ۹۰ طرح تحقیقات کشاورزی در دست اجرا
  • ثبت ۷ میلی متر بارش باران در بوئین زهرا
  • ممنوعیت چیدن لاله واژگون
  • خطر انقراض بیخ گوش گیاهان کوهی ایلام